› 
 › 
23.07.2017

Yeni ay gerçekleşti, peki burçları neler bekliyor?

Yeni ay döngüsünden en çok hangi burçlar etkilenecek? Bu süreçte nelere dikkat edilmeli? Yeni ay'a dair merak edilenleri Astrolog Şebnem Ekşib anlatıyor.

22 Temmuz Cumartesi Günü öğlen 15.59 Yeni Ay döngüsü Vedik Astroloji’ye göre başladı ve 23 Temmuz saat öğle 12.45 de Yeni Ay tamamlandı.

Yeni ay gerçekleşti, peki burçları neler bekliyor?

Yeni Ay Akrep burcu gökyüzünde yükselirken başlıyor ve ertesi gün Başak burcu yükselirken de tamamlanıyor. Ay ve Güneş’in aynı burçta kavuşumu esnasında gerçekleşen Yeni Ay döngüleri Vedik Astroloji’de Ay’ın karanlık fazında olması nedeniyle dikkat edilmesi gereken günler olarak kabul edilir. Bu süreçlerde metabolizmamız yavaşladığı gibi zihinsel olarak gergin ve huzursuz oluruz. Temmuz Yeni Ay’ı sırasında Ay ve Güneş’le tam kavuşum (partil) etkisinde bulunacak Mars hem Ay’ı, hem de Güneş’i fena halde tetiklemekte ve Cumartesi’den Çarşamba gününe kadar sert bir Yeni Ay sürecini yaşamamıza neden olabilir. Yeni Ay öncesi başlayan Mars Güneş etkileşimi Uranüs’ün de tetiklemesi ile Temmuz Ay’ı Yorumlarımda aktardığım gibi depremler ve doğal afetleri gündeme getirdi. Yeni Ay’ın tamamlanma fazı sırasında yükselecek Başak burcu ülkemiz haritasında iç alanlar, topraklar ve doğal afetlerle bağlantılı çalışmaktadır. Kömür ocakları veya yer altı alanları da yine bu süreçte, Temmuz ayının sonuna kadar risk altında.
Öte yandan Merkür ile Rahu’nun Aslan burcunda kavuşması konuşmalara dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor. İletişim bozuklukları, egonun yükselmesi, spekülatif, aslı astarı olmayan görüş ve fikirler haddinden fazla gündemi meşgul edebilir.

Kişisel alanlarınızda Yeni Ay döngüsü sırasında dikkat etmemiz gereken en önemli nokta kaygı bozukluklarının, huzursuzlukların artması ve ne yöne gideceğimize karar vermenin zor olması. Mars ve Güneş kavuşumları öfkeyi ve düşünmeden hareket etmeyi, tepkisel olmayı arttırır. Bu etkileşimin Yeni Ay ile öncü bir burçla birleşmesi harekete geçme ihtiyacını, zihinsel olarak huzursuz olmayı daha belirgin yaparken, savunma mekanizmalarımız aktif olacak. Başlatmaya dönük olan öncü burçlar sizi harekete geçirmeye hayli meraklı kılacaktır. Ancak gezegenler ve önümüzdeki günlerde devam edecek etkileşimlere ilaveten, tutulma ve Merkür gerilemesi etkisinde gireceğimiz Ağustos ayı şu anda başlattıklarınızı karışık bir ortamda sürdürmek zorunda kalmanıza neden olabilir. Bu nedenle adım atarken veya önemli bir iş ve benzeri bir konuyu aktive ederken, düşünerek ve iyi ölçümleyerek planlamanız bu süreçte hayli önemli.

Koruma içgüdülerimizin arttığı bu dönemde içeriğini tam bilmediğiniz bir duruma, konuşmaya hemen müdahil olmayın. Belirsizliğin hakim olduğu bu günlerde izleyerek ve emin olarak ilerlemek önemli olacak.
Yeni Ay süreci tedirginlikleri ve huzursuz olma enerjisini fazlasıyla tetikleyeceği için sakin olmaya çalışmak, dengede olmaya özen göstermek gerekiyor. Yeni Ay’ın bize fısıldadığı dengede olmaya, ekstra yükler almaktan kaçınmaya çalışmak olmalı.
Önümüzdeki günlerde Temmuzun son haftası Mars Güneş birlikteliği devam ederken, Venüs’ün derecesinin 26 Temmuzdan itibaren riskli bir alana geçmesiyle, terör, gizli düşmanlıklar, ekonomik gelişmeler açısından sorunlu bir haftadan geçek bizi.  26 ve 27 Temmuz Yeni Ay’dan sonra en gergin iki gün olarak dikkat çekmekte. Hem iç sorunlar, hem de komşularla ve diğer ülkelerle ilişkilerimiz açısından bu aralık gergin.

Kişisel alanlarınızda özellikle 26 ve 27 Temmuzda ilişkiler ve duygusal alanlar da sakin olun ve ilişkilerle ilgili, başlangıçlar ve benzeri kararları bu iki güne denk getirmeyin. Venüs’ün transit etkisi yine bu aralıkta kişisel bakım, estetik, dekorasyon, sanatsal faaliyetler, lüks alımlar konusunda beklemek gerektiğini vurguluyor. Para piyasaları ve spekülatif yatırımlarla uğraşanlar 26 ve 27 Temmuz günlerine dikkat etsinler.

Burçlara Göre Yeni Ay Döngüsü
Yeni ay döngüsünden en yoğun Yengeç, Oğlak, Koç, Akrep ve Aslan burçları etkilenecek. 26 ve 27 Temmuz aralığında ise Boğa, Terazi, Başak, İkizler burçları  ilişkiler ve parasal konularda tedbirli olsunlar.

 
ç


Koç burcu ve Yükselen Koç
Ev ve aile alanları, ilişkiler, duygusal alanlar, çocuklarla ilgili konular Pazar gününden itibaren yoğunlaştığınız konular arasında olacak. Özellikle ilişkiler ve aile içi konuları iyi yönetmeniz gereken bir hafta geçirebilirsiniz.

Boğa Burcu ve Yükselen Boğa
Bu hafta parasal konular başta olmak üzere, duygusal alanlarda karar vermeyin veya sakin olmaya gayret edin. Estetik ve benzeri girişimleriniz adına 26 ve 27 temmuz beklemeniz doğru olur. Yakın çevreniz ve kardeşlerle ilgili konularda sabrettiniz alanlarda tepkisel davranabilirsiniz. İletişime ve sözlerinize dikkat edin.

İkizler Burcu veya Yükselen İkizler
Maddi konularda cesur adımlar atma, beklettiğiniz projeler için hareket geçme dürtünüz yüksek. Ele aldıklarınızı acele etmeden çok yönlü değerlendirmelisiniz. İlişkiler açısından Çarşamba ve Perşembe günlerinde dikkatli olun. Estetik ve benzeri girişimi de bu iki güne denk getirmeyin.

Yengeç Burcu veya Yükselen Yengeç
Burcunuzda gerçekleşecek Yeni Ay Süreci hafta sonu ve takip eden hafta boyunca zihinsel ve ruhsal olarak sert ve gergin hatlardan geçeceğinize işaret etmekte. Kendi alanlarınızı belirleme, bir süredir ertelediğiniz bir konuda harekete geçme, istek ve arzularınızı karşı tarafa daha net aktarma isteğiniz artıyor. Hafta sonu boyunca sakin olmaya, bedensel ve ruhsal olarak kendinizi yormamaya bakın. 25, 26 ve 27 Temmuzda ise ilişkilerle ilgili ani gelişmeler yaşanabilir.

Aslan Burcu veya Yükselen Aslan
Duygusal ve zihinsel olarak Yeni Ay sizi yorabilir. Bedensel ve ruhsal olarak sakin ve dinlenebileceğiniz ortamları tercih edin. Maddi konularda alacak verecek dengelerinizi hafta boyunca iyi ayarlamaya çalışmak, planlı olmak yerinde olacaktır. Satmak, elinizden çıkarmak istediğiniz bir mal ve benzeri bir menkul varsa bu hafta ani gelişmeler yaşanabilir.

Başak Burcu veya Yükselen Başak
Sosyal çevre, arkadaşlarla ilişkinizde gerginliklere açık bir haftadan geçeceksiniz. Yeni Ay döngüsünde çevrenizle olan iletişime dikkat etmek yerinde olur. Sonuç odaklı olacağınız bir döneminiz var. Kendinizi ifade ederken yanlış anlaşılmalara açıksınız. Sözlerine veya tavırlarınızı iyi ölçümlemelisiniz. Bu aralıkta verdiğiniz sözler, vaatleriniz Ağustos ortasına kadar sizi yorabilir.

Terazi Burcu veya Yükselen Terazi
Kariyer ve iş alanlarında ani gelişmeler yaşanabilir. İş alanlarında bazı sorunlarınız varsa, bu süreci iyi yönetin. Karışıklıklar, restleşmeler yaşanabilir. Eksikleri ve halletmeniz gerekenleri tamamlamak ve düzenlemek için destekli olan etkiler, girişim yaparken bu haftayı planlayarak ve tedbirli yaklaşımlar sergilemenizi gerektiriyor. İlişkiler, estetikle ilgili konular ve eğitim alanlarında acele karar vermeyin. Özellikle 26 ve 27 Temmuza ilişkilerde dikkat etmeniz yerinde olur.

Akrep Burcu veya Yükselen Akrep
Kendinizi yenilemek, ev ve aile alanları, ebeveynlerle ilişkileriniz, partneriniz veya eşinizle diyaloglarınızı, etkileşimlerinizi yeniden gözden geçirmek isteyeceksiniz. Acele ve öfke ile alınmış kararlar sonrasında sizi daha fazla yorabilir. Yeni Ay ve ardından gelen haftayı rutin konulara ayırırken, bir arkadaşla veya eşle hesaplaşmalara girmemeye bakın.

Yay Burcu veya Yükselen Yay
Duygusal alanlar, ikili ilişkiler ve aşk hayatınızda yeni bir döneme geçiyorsunuz. Ağustos ayının sonuna kadar aktif olacak bu süreç öncesi Yeni Ay ve haftasın iyi yönetmeni gerekmekte. İlişkilerle ilgili kararlarınızı veya adımlarınızı önümüzdeki hafta Cumada sonraya bırakmak faydanıza olacaktır.

Oğlak Burcu veya Yükselen Oğlak
Evlilik, eşle ilgili konular, ortaklı işleriniz veya herhangi bir konuda yürüttüğünüz ortaklığınız, her türlü ikili ilişkinizde Yeni Ay sürecini iyi yönetmeye bakın. 27 Temmuz sonrası iş ve çalışma alanlarınızda güzel gelişmeler olabilir. Teklifler ve başlangıçlar adına aktif bir dönem ama 27 Temmuza kadar sabırlı olmalısınız.

Kova Burcu veya Yükselen Kova
Sağlığınıza, hormonal sisteminize, günlük işlerinizdeki akışa bu aralıkta dikkat edin. İş alanlarınızda yeni gelişmeler yaşanabilir. İlişkiler ve çocuklar adına 27 Temmuzdan itibaren daha akıcı etkiler söz konusu. Öncesinde duygusal hayatınızı iyi yönetmek, atarlı ve acele kararlar vermemek yerinde olacaktır.

Balık Burcu veya Yükselen Balık
Ev ve aile konuları, gayrimenkullerle ilgili alanlarda hareketlilik yaşarken, evinizde tadilat ve benzeri işleri organize etme ihtiyacınız artabilir. Ancak bu konularda 27 Temmuz sonrası harekete geçmeye bakın. Duygusal ilişkiler, aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili hareketli gelişmeler verebilecek Yeni Ay süreci, ilişkilerinizde içinizde biriktirdiklerinizi söyleme, dile getirme ihtiyacınızı arttırabilir. Bu aralığı sabırlı ve dikkatinizi iş alanlarınıza veya gündelik işlerinize vererek geçirmek doğru olacaktır.

©Şebnem EKŞİB Yazının tüm hakları saklıdır. İzin almadan ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz ve kopyalanamaz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER