Habertürk 11.12.2011

12 Aralık haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 12 Aralık 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız.

12 Aralık haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 12 Aralık 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Merkür’ün geri hareketini tamamlayacağı haftaya giriyoruz. 14 Aralık Çarşamba günü direkte dönmek üzere durağanlaşacak olan Merkür, 15 Aralık Perşembe günü artık tamamen direkt hareket ediyor olacak. İletişimsel sorunları daha rahat aşabileceğiz. Bir süredir gecikme yaşadığımız konularda açılma, ivme kazanma, hızlanma başlayacak. Başkalarına açmak istediğimiz konuları, öne sürmek istediğimiz fikirleri, yapmak istediğimiz duyuruları aktif etmemizin zamanı geldi. Hafta başında ilişkiler genel anlamda rahat akarken, hafta sonunda ilişkilerimizde zorlanmalar yaşayabiliriz. Pazar günü kesinleşecek Venüs-Satürn arasındaki dik açı, özel ilişkilerimizde engellenme, gecikme, kopma, fazla sorumluluk yüklenme enerjisi taşıyor. Karşımızdakilere kendimizi ve duygularımızı ifade etmekte zorlanacağımızı da gösteriyor. Estetik ve güzellik konularında değişiklikler, yenilikler yapmak, artistik ve sanatsal becerilerimizi ortaya koyacağımız konuları aktif etmek pek isabetli olmayabilir.

Pazartesi günü boyunca Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Duygusal temaların, ailevi ve milli değerlerin ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Sabah saatlerinde Ay-Plüton karşıtlığının etkisini belirgin bir şekilde hissediyor olacağız. Ay-Plüton arasındaki gergin açılar güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun değildir. Öğle sonrasındaki saatlerde keskin ve gergin etkiler azalmaya başlıyor. Akşam saatlerine doğru etkinleşecek Ay-Mars altmışlığı girişeceğimiz işlerde olumlu sonuç elde etme şansımızı arttırıyor. Efor ve enerji gerektiren işlere girişmek, cesaret ve girişimcilik gerektiren adımlar atmak için bu saatleri kullanabiliriz.

Salı gününün neredeyse tamamında Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Duygusal anlamda hassas ve kırılgan bir gündeyiz. Gerek evimizi ve ailemizi, gerekse ülkemizi ilgilendiren temalar vurgu kazanacak. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Venüs karşıtlığı, aşk ve ilişkilerle ilgili konularda gergin birkaç saatlik sürece işaret ediyor. Kadın figürleriyle ilişkileri fazla zorlamamakta fayda var. Parasal konularda müsrif davranma, yeme içme konularında kendimize müsamahakar davranma eğiliminde olabilir, bunların rahatsız edici sonuçlarıyla karşılaşabiliriz. Akşam saatlerinde Ay-Satürn arasındaki dik açı etkinleşiyor. Duygusal konularda kendimizi ifade etmekte zorlanabilir, sorumluluk duygusunun yükünü karşılamakta sorun yaşayabiliriz. Bu yüzden ilgi ve sevgi desteği bulacağımız kişilere ve ortamlara ağırlık vermemiz isabetli olabilir. Ay-Satürn arasındaki karşıtlıklar pek çok amaçlar için uygun görülmemiştir. Yaşlı, olgun veya disiplini temsil eden kişilerle görüşmeler yapmak, seyahatler, iş girişimleri ve yeni risklere girişmek açısından uygun değildir. 18:06’da boşluğa girecek olan Ay, 23:49’da Aslan burcuna geçiyor. Aradaki saatlerde girişeceğimiz işlerde somutluk ve kalıcılık arıyorsak, aradığımızı bulmakta zorlanabiliriz. Geç saatlerde Ay-Jüpiter dik açısının ve Ay-Uranüs yüzyirmi derecelik açısının da etkisiyle iyimserlik artıyor. Ama abartılara ve aşırlıklara da açık eğilimli olabiliriz.

Çarşamba günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Yöneticiler, önemli idari işlerde görev alan kişiler, otoriteyi temsil eden kişilerle ilgili konuların ve yönetimsel becerilerin öne çıkacağı, parlamak ve dikkat çekmek isteyeceğimiz bir gündeyiz. 03:42’de Merkür direkte dönmek üzere durağanlaşıyor. İletişimsel sorunları daha rahat aşabileceğimiz bir sürece giriyoruz. Bu günden itibaren bir süredir gecikme yaşadığımız konularda açılma, ivme kazanma, hızlanma başlayacak. Başkalarına açmak istediğimiz konuları, öne sürmek istediğimiz fikirleri, yapmak istediğimiz duyuruları aktif etmemizin zamanı geldi. Merkür’ün tamamen direkte döneceği Perşembe günü sonrasında iletişimsel anlamda aktif olmak daha isabetli olabilir. Ama bir konuya odaklanmak ve üzerinde vurgu yapmak istiyorsak, Merkür’ün durağan olduğu bu günü de kullanabiliriz. Sabah saatlerinde Ay da Merkür ile uyumlu açı yapıyor ve bu imkanı kullanabilmeyi kolaylaştırıyor.

Perşembe günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerlemesine devam ediyor. Kendimizi etkin bir şekilde ifade edebileceğimiz, iş ve yöneticilik becerilerimizi daha iyi gösterebileceğimiz, geleceğe daha iyimser ve vizyoner bakacağımız bir gündeyiz. Önemli ve karizmatik kişilerle bir araya gelebilir, otoriteyi temsil eden figürlerden veya güçlü konumdaki kişilerden önemli destekler alabiliriz. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Güneş arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının etkileri devreye giriyor. Ay-Güneş arasında uyumlu açının gerçekleştiği zamanlar terfi istemek, başkalarının işlerini idare etmek, yeni risklere girişmek, yatırım yapmak, spekülatif konularda girişimlerde bulunmak, etkin ve önemli kişilerle görüşmek, toplantılar düzenlemek, ilerleme sağlamak için yardım almak açısından uygun görülmüştür. Gerek kadın erkek ilişkileri, gerek sosyal ilişkiler, gerekse ailevi ilişkiler ve girişimler açısından destekleyicidir. Olumlu etkiler akşamüzeri ve gece saatlerinde de etkin olacak. Merkür’ün de direkte dönmüş olacağı bugünü iyi değerlendirmekte fayda var.

Cuma gününün ilk saatlerinde Aslan burcunda ilerlemekte olan Ay saat 05:59’da Başak burcuna geçiyor. Titiz ve dikkatli hareket etmemiz sayesinde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Çalışma koşulları, hijyen ve sağlıkla ilgili konular, eleştirel ve düzenlemeci enerjiler son derece aktif olacak. Sabah erken saatlerde Ay-Jüpiter arasındaki yüzyirmi derecelik açı etkin olacağından, girişeceğimiz işlerde rahat ilerleyebiliriz. Ay-Jüpiter arasındaki bu uyumlu açı her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygundur. Öğle saatlerine doğru ise Ay-Merkür arasındaki dik açı etkinleşiyor ve iletişimsel alanda ve kendini ifade konusunda zorlu etkiler devreye giriyor. Bu saatler civarında fikirlerimizi kabul ettirmekte zorlanabilir, tartışmalara açık olabiliriz. Bu yüzden konuşmalarımıza ve yazışmalarımıza dikkat etmemizde, şartları yokuşa sürmememizde fayda var. Eleştirelliğin dozunu iyi ayarlayamazsak kırıcı olabiliriz. Ay-Plüton arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının aktif olacağı akşam saatlerinde ise daha etkin ve kolay ilerleyebileceğiz. Duygusal anlamda desteklere açık olacağımız bu saatlerde, duygularımızı daha güçlü biçimde ifade edebiliriz.

Cumartesi günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Her şeyi tam ve mükemmel hale getirme istediğimizin öne çıkacağı bir gündeyiz. Gereğinden fazla mükemmelci ve eleştirel olmak, gün içerisinde iletişim kurduğumuz kişilerle paylaştığımız konularda ve yapmak istediğimiz işlerde gergin ortamlar yaratmamıza sebep olabilir. Toleransı eksik etmememizde fayda var. İçsel olarak huzursuzluk veya endişe hissedebiliriz. Biraz bizi rahatlatacak konulara yönelmek, örneğin hobilerimizle uğraşmak isabetli olabilir. Eğer çalışıyor isek, hesap kitap işlerinde dikkatli ve detaylara hakim olmamız gerekecek. Sabah saatlerinde Ay-Mars kavuşumu etkinleşiyor. Harekete geçme, eyleme yönelik olma arzumuz artıyor. Aslında, bu ikilinin kavuşumu Başak burcunda olacağından, cesaret isteyen konulara yönelirken bile mantıktan yana eğilim gösterebilir, planlı hareket etmenin avantajını kullanabiliriz. Öte yandan, sağlığımıza ve hijyenle ilgili konulara özen göstersek isabet ederiz. Bu etkiler gün boyunca geçerli. Akşam saatlerinden itibaren, ama özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde Ay-Güneş arasındaki dik açı etkinleşiyor. Karşı cinsle ilişkilerde, sosyal ilişkilerde ve ailevi ilişkilerde gergin ortamlar yaratmaktan kaçınmamızda, şartları fazlaca zorlamamamızda fayda var. Öte yandan, yaratıcılığımız ve sezgilerimiz, eyleme geçme ve kendimizi gösterme motivasyonumuz gayet etkin olacak.

Pazar gününün ilk saatlerinde Ay Başak burcunda ilerliyor. Sabah erken saatlerde etkin olacak Ay-Venüs arasındaki yüzyirmi derecelik açı ilişkilerde sevgi alışverişini ön plana çıkartıyor. Son açısını Venüs ile yaptıktan sonra saat 04:30’da boşluğa girecek olan Ay 10:07’de Terazi burcuna geçiyor. Huzur ve denge arayışımız artıyor. İlişkilerimizin, dengelemek ve adaletli davranmak gereken durumların ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ama Ay’ın açılarına ve Venüs-Satürn dik açısına bakarsak, bunu sağlamakta zorlanacağımız da aşikar. Ay-Uranüs arasındaki dik açı öğleye doğru saatlerden itibaren ani ve beklenmedik durumlara açık olacağımızı ve ilişkilerimizde dengeyi sağlamakta zorlanacağımızı gösteriyor. Bu bizi duygusal anlamda elektriklendiren de bir açı. Venüs-Satürn arasındaki dik açı özel ilişkilerimizde engellenme, gecikme, kopma, fazla sorumluluk yüklenme enerjisi taşıyor. Karşımızdakilere kendimizi ve duygularımızı ifade etmekte zorlanacağımızı da gösteriyor. Estetik ve güzellik konularında değişiklikler, yenilikler yapmak, artistik ve sanatsal becerilerimizi ortaya koyacağımız konuları aktif etmek pek isabetli olmayabilir. Ay-Merkür arasında altmış derecelik uyumlu açının etkisini göstereceği akşam saatlerinde iletişim daha dengeli ve uyumlu akacak. Ay-Plüton dik açısının etkinleşeceği gece saatlerinde ise yine gergin etkiler baskın olacak gibi gözüküyor. Bu açılar güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun değildir.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER