Habertürk 13.11.2011

14 Kasım haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 14 Kasım 2011 haftasını yorumluyor..

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız..

14 Kasım haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 14 Kasım 2011 haftasını yorumluyor..

Merkür ve Venüs hafta boyunca Yay burcunda birlikte ilerliyorlar, ama Merkür geri harekete geçmek üzere yavaşlamaya başladığından, Venüs derece olarak hafta sonundan itibaren arayı açmaya başlıyor. Genel olarak iyimser düşüncelerin zihnimize hakim olacağı bir süreçteyiz.

Hafta ortasındaki günlerde etkin olacak Mars-Jüpiter yüzyirmilik açısı, motivasyonumuzu yükseltiyor, cesaretimizi ve kendimize güvenimizi dozunda kullanabilmemiz sayesinde başarı şansı veriyor. Bu açının kesinleşmesiyle, toprak elementinde Mars-Jüpiter-Plüton arasında büyük üçgen etkinleşmiş oluyor. Toprak elementinde büyük üçgenler somut ve kalıcı sonuçlar almamız, girişeceğimiz işlerin ayağını yere bastırmamız açısından destekleyici etkiler ortaya çıkarır.

Öte yandan, Mars Başak burcunun 2 derecesine Salı günü varacak ve 25 Kasım 2011 günü 2 derece Yay burcunda gerçekleşecek parçalı güneş tutulması derecesini tetikleyecek. Tutulma dereceleri sadece sonradan değil, oluşmadan önce de hassastır ve bu dereceye özellikle Mars tetiklemeleri olduğunda (ki tutulma zaten Mars ile dik açı yapıyor) tutulmanın etkileri görünür olmaya başlar. Bu şartlarda hemen Pazartesi gününden başlayarak hafta geneline yayılacak şekilde, geçtiğimiz günlerde Avro Bölgesine Astrolojik Bakış yazımda da belirtmiş olduğum gibi özellikle Avrupa ülkelerinde ekonomik koşulların türbülans göstereceği, piyasaların dalgalanacağı ve doğal afetlerde artış riski gözüken (özellikle Güney Afrika, Antarktika, Tazmanya, Yeni Zellanda, Kermadek Adaları, Arjantin, Şili ve yine Avrupa, ayrıca Ege Denizi) bir sürece girdiğimizi söyleyebiliriz.

Hafta sonunda Güneş-Neptün dik açısı iyice etkinleşiyor. Otorite temsilcisi figürler, erkek figürlerle ilişkilerde bekleneni alamama, hayal kırıklığına uğrama riskimizin yüksek olduğunu gösteriyor. Net ve kararlı olmakta zorlanabiliriz. Bu yüzden hayati kararları bir müddet için ertelemek isabetli olacaktır. Öte yandan, sezgilerimiz de hatırı sayılır bir biçimde aktifleşecek. Biraz içe çekilmek, motivasyonlarını gözden geçirmek, kendi kalbini dinlemek ve dışa yönelimli olmaktan ziyade, biraz pasif ve içe yönelimli kalmakta fayda var.

Pazartesi gününe başlarken Ay İkizler burcunun son derecelerinde ilerliyor. Sabah erken saatlerde kesinleşen Ay-Neptün üçgeni, güne huzur ve sakinlik içerisinde başlayacağımızı gösteriyor. 05:43 ile 09:19 arasındaki saatlerde Ay boşlukta ilerleyeceğinden, somut sonuç bekleyeceğimiz işlere girişmek, bu işlerin ucu açık ve belirsiz kalmasına sebep olabilir. 09:19’da Ay Yengeç burcuna geçiyor. Ailevi, milli, güvenlikle ilgili konuların ön planda olacağı iki buçuk günlük sürece giriş yapıyoruz. Duygularımızla hareket etme, sahiplenme ve sahiplenilme arzumuz dikkat çekici bir şekilde artacak. Ay-Uranüs karesinin etkinleşeceği geç sabah saatlerinden itibaren duygusal alanda dalgalanmalar yaşayabilir, duygusal tepkiler vermeye yatkın olabiliriz. Bu saatlerde girişeceğimiz işlerimiz de beklenmedik şekilde yön değiştirebilir, dikkat! Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Mars altmışlığının ilerlememizi kolaylaştıran, gücümüzü dağıtmadan ve etkin kullanmamızı sağlayan güçlü etkileri devreye giriyor. Takip eden saatlerde etkinleşecek Ay-Jüpiter altmışlığı da yapıcı etkileri arttırıyor. Geç akşam saatlerine kadar olan dönemde ekonomik temalar ve parasal konularda, iş ve girişimlerle alakalı temalarda, etkin ve önemli kişilerle görüşmelerde daha akıcı ve olumlu gelişmeler yakalayabiliriz. Ay-Plüton karşıtlığının etkinleşeceği geç akşam saatlerinden itibaren duygusal alanda yine türbülans, güç çekişmelerine ve dengesizliklere eğilim ön plana çıkıyor. Bu saatlerde şartları fazla zorlamamamızda, tehlikeli ve riskli iş ve durumlardan uzak kalmamızda fayda var.

Salı günü boyunca Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Ailevi, milli, güvenlikle ilgili konuların ön planda olacağı bir gündeyiz. Gün boyunca Ay’ın temel bir açısı olmayacağından, en son karşıt açı yaptığı Plüton’un etkisini üzerinde taşıyacak. Bu durum, çevresel koşulların genel olarak bizi zorlayabileceği, çekişme ve rekabete açık bir günde olacağımızı gösteriyor. Fazla duygusal hareket edebilir, sübjektif kalabilir, mantıkla karar vermemiz gereken durumlarda zorlanabiliriz. Bizi sıkan veya ilerlememizi zorlaştıran zor şartlar altında isek, ailemizle ve sevdiklerimizle ilgilenmeye daha fazla vakit ayırmamızda, manevi güç destekleri ve dayanışma içerisinde bulunmamızda, aşırı duygusal tepkiler vermeye yatkın olacağımızdan, önemli kişilerle görüşmelerde dikkatli olmamızda fayda var.

Çarşamba gününün büyük çoğunluğunda Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Günün ilk yarısında duygularımız ifade etmekte zorlanabiliriz. Aslında sabah erken saatlere Ay-Güneş arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı ile başlıyoruz. Bu olumlu etki karşı cinsle ilişkilerimizde, iş ve görüşmelerimizde destekleyici etki yaratır. Fakat hemen ardından, en azından öğle saatlerine kadar çok etkin olacak bir biçimde, Ay-Satürn dik açısının zorlayıcı etkileri devreye giriyor. Bu gergin açı önemli girişimlerimizde hızlı ilerlememizi zorlaştırıyor. Aynı zamanda başkalarının ihtiyaçlarına ağırlık vermemizi, sorumluluk almamızı gerektirecek durumlarla karşılaşabileceğimizi saatlerde olacağımızı da gösteriyor. Bu açı eski astrologlar tarafından tıbbi girişimlerde bulunmak, ilaç tedavisine girmek, seyahat etmek, aşkla ilgili konularda adım atmak, yaşlı ve olgun ya da otorite temsilcisi kişilerle görüşmek açısından uygun görülmemiş. Sadece Ay-Satürn karesinin etkileri değil, aynı zamanda Ay’ın boşlukta da olacağı 07:23-18:18 saatleri arasında, yani günün büyük çoğunluğunda girişeceğimiz işlerde beklediğimiz sonuçları almakta zorlanabilir, gecikebilir, engellenmelerle karşılaşabilir, şartları kontrol etmekte zorlanabiliriz. 18:18’de Ay’ın Aslan burcuna geçişiyle belirsizlikler geride kalmaya başlıyor, somutlaşıyor, kendimize güven ve motivasyon kazanmaya başlıyoruz. Takip eden saatlerde etkinleşecek Ay-Uranüs yüzyirmiliği, yeni ve yaratıcı projeleri oluşturmak, ortaya koymak, gerekli iletişimleri sağlamak açısından güzel bir atmosfer sağlıyor. Ay-Jüpiter dik açısının etkinleşeceği geç saatlerde kendimizi coşkun ve hevesli, heyecanlı hissedeceğiz. Ama abartılı duygusal çıkışlar yapma riski taşıyoruz, dikkat!

Perşembe günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Kendimize güvenimiz ve cesaretimiz sayesinde başarıya daha hızlı ulaşabileceğimiz, aktif ve girişimci olabileceğimiz bir gündeyiz. Yönetimsel ve yöneticilerle ilgili konular, kaliteli ve talep göre emtialar, popüler ve dikkat çekici kişilerle ilgili konular ön plana çıkıyor. Ay’ın temel bir açısı yok ve Ay sabit burçlardan biri olan Aslan’da ilerliyor. Dolayısıyla şartların büyük değişimlere uğramasından ziyade, mevcut şartlar içerisinde stalibiteyi yakalayabileceğimiz bir gündeyiz. Gün boyunca çok etkin olacak Mars-Jüpiter yüzyirmiliği, güç ve eforumuzu dağıtmadan, iyi odaklayabilirsek, somut ve kalıcı sonuçlar alabileceğimizi gösteriyor.

Hayatı yaşama motivasyonumuzu maksimumda kullanabileceğimiz, kişisel başarı konusunda çok hırsımızı iyi değerlendirebileceğimiz, kararlı ve ısrarcı olursak, güzel başarılar elde edebileceğimiz bugünü iyi değerlendirmemizde fayda var. Rekabet güdümüz de güçleniyor. Zorlaşan durumlarla karşılaşsak bile azmimiz artacak. Başladığımız işleri bitirmek üzere ısrar ve sabır göstermek yapabileceğimiz en önemli hareket! Sportif aktivitelere yönelmek için güzel bir gündeyiz.

Cuma günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. İddialı ve kendine güvenli hareketlerin, karizmatik ve liderlik vasfı taşıyan kişilerin dikkat çekeceği bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde etkin olacak Ay-Merkür ve Ay-Venüs üçgeni, güne başlarken iletişim ve ilişkilerin akıcı ve aktif olacağını gösteriyor. Özel ve sosyal ilişkilerimizde özellikle de öğle öncesindeki saatlerde hızlı ilerleyebilir, başarı elde edebiliriz. Ay-Satürn arasındaki altmış derecelik açı, duygularımız dengeli ve etkin ifade edebileceğimizi, mesuliyet almamız gereken durumların üstesinden gelebileceğimizi, yaşlı veya olgun kişilerle yapmamız gereken görüşmelerde başarı elde edebileceğimizi gösteriyor. Akşam saatlerinde ise zorlayıcı faktörler devreye giriyor. Ay-Güneş arasındaki dik açı, otoriteyi temsil eden kişilerle güç çekişmelerinin, kadın-erkek ilişkilerinde zorlanmaların işaretçisi. Ay-Neptün arasındaki karşıtlığın etkinleşeceği gece saatlerinde yanılmaya, aldanmaya, hayal kırıklığı ve üzüntü yaşamaya açık olacağız. Beklentilerimizi yüksek tutmak yerine, makul düzeyde tutarsak isabet ederiz. 21:06’dan itibaren Ay boşlukta (açısız) ilerliyor. Üzerinde odaklandığımız konuların ucunun açık kalacağı, belirsizliğin hakim olacağı saatlerde olduğumuzdan, net kararlar almaktan uzak durmakta fayda var.

Cumartesi gününe geçer geçmez Ay Başak burcuna geçişiyor (00:19). Gün genelinde olumlu açılar hakim. Detaylara odaklanacağımız, kendimizi geliştirebileceğimiz ve başkalarına faydalı olacağımız işlere yöneleceğimiz, organize ve planlı hareket edersek başarılı sonuçlar alabileceğimiz bir gündeyiz. Sabah erken saatlerinde Ay-Jüpiter üçgeni henüz etkin olacağından ve ardından Ay-Mars kavuşumu devreye gireceğinden, güne iyimser ve enerjik başlıyoruz. Spor yapmak, doğa yürüyüşleri ya da bizi hareketlendirecek aktivitelere yönelmek için harika ve enerjik etkiler taşıyan sabah saatleri bizi bekliyor. Ay-Plüton arasındaki yüzyirmi derecelik açı da sabah saatlerinde kesinleşiyor ve kendimizi daha aktif, güçlü, dinamik hissedebileceğimizi gösteriyor. Duygularımızı etkin bir biçimde ifade edebileceğimiz bu günde, duygusal konuşmalar yapmak, ailevi ve geleceğe yönelik temaları gündeme getirmek iyi fikir olabilir. Olumlu etkiler öğle sonrasında ve akşam saatlerinde de devam ediyor.

Pazar günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Eleştirilerimizin dozunu iyi ayarlamamız gereken bir gündeyiz. Fazla gerçekçi ve maddeci davranabilir, başkalarının hayallerini ve duygularını rencide edici sözler sarf edebilir, kırıcı olabiliriz dikkat! Özellikle de Ay-Merkür dik açısının etkin olacağı sabah erken saatlerinden itibaren bu eğilimimiz güçleniyor. Ay-Venüs arasındaki dik açının etkinleşeceği öğle sonrasındaki saatlerde özel ve sosyal ilişkilerimizde stres ve zorlanmalar yaşayabiliriz. Yeme içmemize ve sağlığımıza da özen göstermemizde fayda var bu saatlerde. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Neptün dik açısı, otorite temsilcisi figürler, erkek figürlerle ilişkilerde bekleneni alamama, hayal kırıklığına uğrama riskimizin yüksek olduğunu gösteriyor. Net ve kararlı olmakta zorlanabiliriz. Bu yüzden hayati kararları bir müddet için ertelemek isabetli olacaktır. Öte yandan, sezgilerimiz de hatırı sayılır bir biçimde aktifleşecek. Biraz içe çekilmek, motivasyonlarını gözden geçirmek, kendi kalbini dinlemek ve dışa yönelimli olmaktan ziyade, biraz pasif ve içe yönelimli kalmakta fayda var.

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız..

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER