Habertürk 17.10.2011

17 Ekim haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 17 Ekim 2011 haftasını yorumluyor..

17 Ekim Haftasına Astrolojik Bakış

17 Ekim haftasına astrolojik bakış

Haftanın ilk yarısında etkin olacak Merkür-Jüpiter karşıtlığı, bilgi bombardımanına tutulmak gibi görebileceğimiz hızlı ve abartılı bilgi akışını gösteriyor. En azından haftanın ilk yarısında büyük taahhütler altına girmekten, iddialı kararlar vermekten ya da iddialı ve amacını aşan konuşmalar yapmaktan kaçınmamız yerinde olur. Haftanın ikinci yarısına etkisini yayacak Güneş-Neptün üçgeni insani amaçlarla yapılacak girişimler, yardımlaşma temaları ve ilişkilerde fedakarca davranma eğilimimizi arttırıyor. Sezgilerimizi ve hayal gücümüzü daha iyi kullanabilir, yaratıcılık gerektiren işlerde başarı elde edebiliriz.

Pazartesi günü boyunca Ay İkizler burcunda hareket ediyor. Haftaya iletişimsel alanda oldukça tempolu ve hareketli başlıyoruz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Jüpiter karşıtlığı, yüklü bilgi akışı yaşayacağımıza işaret ediyor. Yeni ve yaratıcı fikirler ortaya koymak, yeni şeyler öğrenmek adına güzel etki yaratacağını düşündüğüm bu karşıtlık, kendimizi abartılı ve fazla iddialı ifade etme riskine de dikkat çekmekte. Öte yandan, sezgilerimizle-mantığımız, ihtiyatlı hareket-risk alma kavramları arasında kalabilir, geleceğimizi finansal anlamda ilgilendiren konularda ve yatırımlarda karar vermekte zorlanabiliriz. Yine de Ay’ın açıları olumlu gün boyunca ve girişeceğimiz işlerden başarı ile çıkabileceğimizi işaret etmekte. Sabah saatlerinde etkin olan Ay-Satürn üçgeni, pratik ve kalıcı sonuçlar elde etmemize imkan sağlıyor. Ay-Güneş üçgeninin etkin olacağı öğle sonrasındaki saatlerde önemli kişilerle görüşmelerden olumlu sonuçlar elde edebiliriz. Karşı cinsle ilişkilerimizi istediğimiz noktaya çekme fırsatı sunan bu günde, boyumuzu aşacak taahhütler altına girmememiz yerinde olacaktır.

Salı sabahı 04:38’de Ay Yengeç burcuna geçiyor. Ailevi ve ulusal temaların, iç güvenlik ve duygusal güvence arzusunun, duygusal paylaşımların öne çıkacağı oldukça aktif bir gündeyiz. Sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak Ay-Uranüs dik açısı, duygusal anlamda istikrarlı ve sakin olmakta zorlanacağımızı gösteriyor. İhtiyaçlarımız ve arzu ettiklerimiz konusunda kararsız kalabilir, yön değiştirebiliriz. Bu yüzden net olmak gereken konu ve durumları sabah erken saatlere almamak isabetli olacaktır. Olaylar da beklediğimiz gibi seyretmeyebilir, yön değiştirebilir. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Plüton karşıtlığının etkisiyle gerginlik biraz daha tırmanıyor. Duygusal anlamda patlamalara ve güç çekişmelerine açık olacağımız bu saatlerde girişeceğimiz işlerde fazla mücadele gerekebilir. Mümkün mertebe tartışma ve çekişme ortamı yaratmamaya, olayları tırmandırmamaya çalışmak yerinde olacaktır. Akşam saatlerinde etkinleşecek Ay-Jüpiter altmışlığı, ilişkilerde aradığımız uyum ve dengeyi bulabileceğimiz saatlere geldiğimizi göstermekte. Şans ve fırsatlara açık olmak, girişilen işlerde daha rahat ilerlemek mümkün olacak. İlerleyen saatlerde Ay-Merkür üçgeninin uyumlu enerjisi de girişeceğimiz işlerde ve yapacağımız önemli konuşma-yazışmalarda bizi destekliyor.

Çarşamba günü boyunca Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Duygularımızın mantığımızın önüne geçeceği bir gündeyiz. Ailevi ilişkiler ve geleceğe yönelik adımlar açısından dikkat çekici bir gündeyiz. Sabah saatlerinde henüz etkinliğini koruyacak olan Ay-Venüs yüzyirmilik açısı, aşk ve ilişkiler açısından şanslı bir günde olacağımızı gösteriyor. Artistik ve sanatsal konularda, dekorasyon ve süslemeyle, giyim kuşamla ilgili konularda girişimler yapmak açısından bugünü değerlendirebiliriz. Akşam saatlerinde ise daha ziyade engelleyici, baskı yaratabilecek enerjiler söz konusu. Ailevi ve duygusal ilişkilerimizde, ev ve yerleşimle ilgili konularda, duygularımızı ifade etmekte sorunlar yaşayabiliriz. Önemli sorumluluklar yüklenmek durumunda kalabiliriz. Sağlığımıza, yeme içmemize de dikkat etmemiz yerinde olur akşam saatlerinde.

Perşembe gününün ilk yarısında Ay Yengeç burcunda hareket ediyor. Duygusal anlamda zorlanmalar yaşama ve ilişkilerimize bunları yansıtma olasılığımız fazla. Özellikle de Ay-Güneş arasındaki dik açının kesinleşeceği sabah saatlerinde. 06:31’de Ay boşluğa giriyor ve son açısını Güneş ile dik açı olarak yaptığı için gerginlik devam ediyor. Bu saatler civarında girişeceğimiz işleri bir neticeye bağlamakta zorlanabiliriz ya da farkında olmadan gergin bir atmosfer oluşturabiliriz. Bu yüzden önemli konuşma ve görüşmelerimizi, iş ve girişimlerimizi Ay’ın Aslan burcuna geçiş yapacağı 13:06 sonrasına almamızda fayda var. İdari becerilerimizi daha iyi sergileyebileceğimiz öğle sonrasındaki saatlerde, Ay-Uranüs arasındaki yüzyirmi derecelik olumlu açı sayesinde yaratıcılığımız ve yenilikler ortaya çıkartabilme yeteneğimizi daha iyi ortaya çıkarabileceğiz. Esnek ve spontane davranmamızın avantajını yaşayacağımız ve güzel sürprizlere açık olacağımız bu akıcı saatlerin ardından, gece saatlerinde kesinleşen Ay-Jüpiter dik açısı, duygularımızı gereğinden fazla abartılı biçimde ortaya koyma riski taşıdığımızı gösteriyor. Dini, ilahi, felsefi konulara yönelmek için güzel bir akşamdayız.

Cuma günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Kendimizi cesur, eyleme yönelik ve iddialı bir biçimde ortaya koyabileceğimiz bir gündeyiz. Başarılı olmak için kendine güven gerekiyor. Ama gereğinden fazla iddialı ve inatçı davranmamız bizi zora sokabilir, dikkat! Sabah saatlerinde etkinleşecek Ay-Merkür dik açısı sert ve iddialı söylemler, inatçı düşünceler ve eylemler yüzünden özel ve iş ilişkilerimizde gerginlikler yaşayabileceğimiz konusunda bizi uyarıyor. Öğle sonrasındaki saatlerde kesinleşen Ay-Venüs dik açısı, özel ilişkilerimizde, kadınlarla olan iş ve görüşmelerimizde sorunlar ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Yeme içme konusunda, estetik ve zarafetle, günlük kişisel bakımla ilgili konularda da dikkatli olmakta fayda var. Gece saatlerinde Ay-Mars kavuşumu gerçekleşiyor. Bir anlamda Ay Venüs’ten dik açıyla aldığı ışığı Mars’a kavuşumla iletiyor. Karşı cinsle ilişkilerimizde stresler yaşamamak adına davranışlarımızı ayarlamamızda ve sözlerimize dikkat etmemizde fayda var.

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Aslan burcunda hareket edecek olan Ay, sosyal ve eğlenceli aktiviteler için güzel bir günde olacağımızı gösteriyor. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Neptün yüzyirmiliği insani amaçlarla yapılacak girişimler, yardımlaşma temaları ve ilişkilerde fedakarca davranma eğilimimizi arttırıyor. Sezgilerimizi ve hayal gücümüzü daha iyi kullanabilir, yaratıcılık gerektiren işlerde başarı elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde henüz etkin olan Ay-Satürn altmışlığı sayesinde, girişeceğimiz işlerde ve atacağımız adımlarda kalıcı ve elle tutulur sonuçlar elde etmemiz daha mümkün olacak. Öğle saatlerinde ise Ay-Neptün karşıtlığının yanıltıcı ve kararsızlığı öne çıkaran etkileri devreye giriyor. Ama hemen devamında gelecek Ay-Güneş altmışlığı sayesinde kadın-erkek ilişkilerinde, ebeveynlerle ilişkilerde, etkin kişilerle, müşterilerle ilişkilerde olumlu gelişmeler yaşayabiliriz. 15:35’te Ay boşluğa giriyor. Bu saatler civarında girişeceğimiz işlerden somut sonuçlar elde etmekte, onları bir karara bağlamakta zorlanabiliriz. Ama Ay’ın son açısı Güneş ile altmışlık olacağından, olumlu atmosfer Ay’ın Başak burcuna geçiş yapacağı 17:41’e kadar sürüyor. Organizasyonların, iş ve somut verilerle konuların, yardımlaşma ve sağlıkla ilgili temaların öne çıkacağı bir akşamdayız. Girişeceğimiz iş ve organizasyonlarda başarı elde etmemiz için titiz ve dikkatli çalışmamız, ayrıntılara dikkat etmemiz gerekiyor.

Pazar gününün tamamında Ay Başak burcunda ilerliyor. Girişeceğimiz işlerden kalıcı ve uzun vadeli sonuçlar elde edebileceğimiz, verimliliğin ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde henüz etkin olan Ay-Jüpiter yüzyirmilik açısının olumlu etkisiyle başlayacağımız güne şanslı ve bereketli devam ediyoruz. Akşam saatlerinde Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. İletişim becerilerimizi etkin bir şekilde ortaya koyabilir, yeni şeyler öğrenebilir, yakın yerlere geziler düzenleyerek hoş vakit geçirebiliriz. Ay-Venüs altmışlığının olumlu etkisini belirgin bir şekilde göstereceği akşam saatlerinde aşk ve ilişkilerden yana şansımız yerinde olacak. Girişeceğimiz işlerde iyi ilişkiler ve uyum sayesinde rahat ilerleyebileceğimiz bu saatleri iyi değerlendirebiliriz. Yeme içme ile ilgili konular, eğlenceli ve sanatsal aktiviteler, özel ve sosyal ilişkiler alanlarında güzel gelişmeler bizi bekliyor olacak bu saatlerde…

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER