@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.08.2013

19-25 Ağustos 2013 haftasının astrolojik yorumu

Bu hafta Dolunay gerçekleşiyor. Gökyüzünün gerginliğini daha fazla hissedebilirsiniz. Dolayısıyla empati yeteneğinizi kullanmanız iyi olur. Astroloji Uzmanı Asude Argun’un haftalık astrolojik ipuçları Pudra.com'da.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

19-25 Ağustos 2013 haftasının astrolojik yorumu
Pazar akşamı 21.25’ten itibaren boşluğa düşen Ay, pazartesi sabahı 07.06’da Kova burcuna girecek. Böylece üzerinizdeki ağırlık, motivasyonsuzluk ve boşluk hissi kaybolup gidecek. Yaklaşık 2,5 gün boyunca bilimsel ve teknik konular daha ağır basacak. Dikkatinizi bir şeyler öğrenmek, bilgi edinmek için toplamak isteyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla beraber olmak, ortak hedeflerinize yönelik hareket etmek uygun olacak. Kendinizi daha farklı, sıra dışı, özgür hissedebilirsiniz. Bilgiye, iletişime her zamankinden daha fazla önem vereceksiniz.

Günün ilk açısı ilişki gezegeni Venüs’le uyumlu üçgen açı olacak. Bunun etkisiyle kendinizi daha rahat bir şekilde ifade edebilirsiniz. Etrafınızdaki kişilerin beğenisini kazanabilirsiniz. Venüs’ün 11 Eylül’e kadar sevdiği Terazi burcunda ilerlemesi, ilişkilerinizi düzenlemek için doğal bir fırsat verecek (Fakat sonrasında zorlandığı Akrep burcuna geçeceğini de unutmayın). Daha uyumlu hareket etmeniz umduğunuzdan daha yararlı olacak. Aşka yakın olduğunuzu görebilirsiniz.

Akşam saatlerinde Ay’ın sorumluluk gezegeni Satürn’le kurduğu zorlayıcı kare açısı, şartların sertleşebileceğini haber veriyor. Dolunay’ın gergin etkisine girildiği bugünlerde ayakları yere sağlam basmak yararlı olur. Sorumlulukları ihmal etmeden hareket etmek, başarı getirecektir. Özgürlüğün de sınırları olduğunu unutmayın. Bugün önünüze çıkan engellere daha sabırlı yaklaşmanızı öneriyorum.

20 Ağustos 2013 2013 Salı
Ay, Kova burcunda yoluna devam ediyor. Bireysel değil, toplumsal konuların ağırlık kazanması muhtemel. Sıra dışı olaylara, keşiflere, bilgi ve teknoloji içeren konulara yönelebilirsiniz. Kova’nın özgürlüklere kanat açan tavrı ruhunuzu besleyecek. Sınırları aşmak, farklı davranmak, hesap vermemek isteyeceksiniz. Kalıplara isyan edebilir, duygularınızı daha net ortaya koyabilirsiniz.

Ancak yarın gerçekleşecek Dolunay’ın etkisine dikkat etmelisiniz. Bayramda doğan Yeniay civarında gelişen olaylar, bugünlerde doruk noktası varacak. Tabii ki kişisel haritanızın potansiyeli çok daha önemli. Olayların büyüyeceğini düşünerek hareket edebilirsiniz.

Günün ilk saatlerinde Uranüs’ün baş döndürücü etkisi daha vurgulu olacak. Ay’la kuracağı dostane altmış derecelik açı, değişimi istediğinizi gösteriyor. Ancak fırtınalar tanrısının ne yapacağı belli olmaz. Her şeyi bir anda koparıp atmamanız da gerek. Dostlarınıza danışmak için fırsat bulabilirsiniz.

Akşam saatlerinde gerçekleşecek iletişim gezegeni Merkür’le Ay’ın yaptığı karşıtlık, başkalarından akıl alabileceğinizi işaret ediyor. Tersine hareket ederseniz dedikoduya da kurban gidebilirsiniz. Pek çok kişinin işinize karışmasını istemezsiniz tabii ki. O yüzden duygularınızı akıl süzgecinden geçirmek yararlı olacak.

21 Ağustos 2013 Çarşamba
Bugün 04.44’te Dolunay gerçekleşiyor. Etkisi birkaç gün öncesi ve sonrası olacağı için bu haftaya dikkat etmenizi tavsiye ederim. Dolunay duyguları ve olayları büyütür. Kendinizi olduğunuzdan hassas bulabilirsiniz. Daha duygusal ya da daha sinirli davranmanız çok normal. İçinize kapanıp kolayca ağlamanız ya da tersine olduğundan hırçın davranmanız mümkün. Eskiler Dolunay’da orucu tavsiye etmişler. İlla yemek yememek olarak değil; suskunluk, tepkisizlik gibi çeşitlerini de. Ben de dolunay dönemde bu şekilde davranmanızı tavsiye ederim.

Ay, Dolunay fazına girdiği gibi boşluğa düşecek. Boşa giden işlere kalkışmamak için Türkiye saatiyle 07:43’e kadar sabırlı olmak gerek. Sonrasında birkaç gün kalacağı hassas Balık burcunda kalacak. Fedakarlık ön planda olacak. Aldanmamak için ağır hareket etmekte yarar var.

Bugün gerçekleşecek diğer gökyüzü transitlerine bakarsak, şans gezegeni Jüpiter’in sürprizlerin gezegeni Uranüs’le yaptığı zorlayıcı kare açı dikkat çekiyor. Şansı aramak için harekete geçebilirsiniz. Ancak beklenmedik gelişmelere de açık olmak yarar sağlayabilir. Hafta başından sonuna kadar etkili olacak bu durum, toplumsal olaylarda da sıra dışılığı anlatıyor. Hep birlikte önemli bir dönemden geçtiğimizi kabul etmeliyiz.

Öğle saatlerinde Ay hayallerin gezegeni Neptün’le kavuşum halinde. Dikkatli olmazsanız duygularınızı hissetmekte zorlanabilir ve gerçeklikten uzaklaşabilirsiniz. Dalgınlaşmanız ve aldanmanız da bugün içinde kolay gözüküyor. Akşam saatlerinde gerçeklerin gezegeni Satürn’ün kuracağı irtibatla bu etkiden kolayca sıyrılabilirsiniz. Sorumluluk almak ve harekete geçmek için daha kolay motive olabileceksiniz. Daha geç saatlerde Ay’la dönüşüm gezegeni Pluto arasındaki destekleyici altmış derecelik bir açı gerçekleşecek. Böylece ayaklarınız yere daha sağlam basabilir.

22 Ağustos 2013 Perşembe
Dolunayın yüksek enerjisi gün boyu devam edecek. Özellikle Aslanlar, Kovalar, Akrepler ve Boğalar bu hafta gerçekleşecek olaylardan etkilenebilir. Ancak yükselen burçlarınız bu burçlardansa, herkesten fazla etki altında olacağınızı bilmelisiniz. Burada genel etkileri yazmaya çalışsam da, kişisel haritalar her zaman daha fazla önem taşır. Hayatınıza sizin yön verdiğinizi unutmayın. Yıldızlar sadece yolunuzu aydınlatır.

Ay’ın naif Balık burcunda yoluna devam etmesi, dolunayın sert olaylarını perdeleyebilir. İlk etapta çok dikkat çekmeyen olayların arkasına daha dikkatli bakmak gerek. Daha duygusal ve hassas olabilirsiniz. Fedakarlık iyidir ancak kişi kendini kurban etmemeli.

Günün ilk saatlerinde gerçekleşecek iyicil Jüpiter’le Ay’ın olumlu üçgen açısı fırsatlar sağlayabilir. Ancak Jüpiter’in genişleten etkisi bilinçli davranmazsanız olayları artırabilir. Özveride bulunmak, başkaları için yararlı olmak isterken kendi sınırlarınızı yitirebilirsiniz. Başkalarını kurtarmaya çalışırken kendinizi kurban etmemenizi öneririm. Duygularınızı manevi konulara yöneltmeniz sizi dengeleyecek. Dolayısıyla başkaları için bir şey yapmaya dua ederek başlayabilirsiniz.

23 Ağustos 2013 Cuma
Ay Balık burcundaki yoluna son veriyor ve Koç burcuna geçiyor. Ancak Türkiye saatiyle 04.38 ile 10.12 arasında açısız ve boşlukta kalacak. Bu saatlerde sabırlı olmakta yarar var. Ayın boşlukta olduğu zamanları içinize dönmek için kullanmanızı öneririm. Yeni işlere başlamak hem zor hem de yararsız olur. Normalde vakit kaybedeceğinizi düşündüğünüz işleri bu zamanlara denk getirebilirsiniz. Ay’ın boşluğa düşmeden önceki son açısı, boşluk boyunca etkili olur.

Bugün bu açı, savaş gezegeni Mars’la üçgen olacağı için dikkatli olunmalı. Mars’ın 28 Ağustos’a kadar hiç de rahat etmediği Yengeç burcundaki etkisi, yaramaz çocuklar gibidir. Siz ne kadar dur deseniz de, o bildiği gibi hareket edecek. Ne olursa olsun sabırlı olmalısınız. Ancak bu enerjinizi durdurmak için kendinizi zorlamadığınız sporlar yapmanız yararlı olacaktır.

Ay’ın enerjik Koç burcuna geçişiyle gün hızlanacak. Balık burcundan sonra daha net, daha keskin olabilirsiniz. Ancak Koç burcunun yöneticisi Mars’ın Yengeç’teki zor konumu sebebiyle hırçınlaşabilirsiniz. Allah’tan günün son açısı barış gezegeni Venüs’le olacak. Aradığınız huzuru bulmak için ilişkilerinize yönelmenizi öneririm. Empati yaparak kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz.

Bugün bir önemli gelişme de, Güneş’in ihtişamla yoluna devam ettiği Aslan burcunun sonuna gelmesi. Artık Güneş Başak burcuna geçiyor. Dolayısıyla Başak burcunun getirdiği detaylar öne çıkacak. 22 Eylül’e kadar daha çalışkan, temiz ve titiz hareket edebilirsiniz. Aslan’ın keyfe düşkünlüğü ve rehaveti ardından tertip, düzen ve çalışma gündemi başlıyor. Bir işi yaparken daha verimli olmak, pratik davranmak için harekete geçebilirsiniz.

24 Ağustos 2013 Cumartesi
Bugün Ay, girişimci Koç burcunda yoluna devam ediyor. Daha cesaretli ve istekli hissederken, aynı zamanda fevri de olabilirsiniz. Sabah saatlerinde dönüşüm gezegeni Pluto ile zorlayıcı kare açı, dikkatli olunmasını öğütlüyor. Dolayısıyla inat etmekten kaçınmalısınız. Hemen arkasından gerçekleşecek sürprizlerin gezegeni Uranüs’le kavuşum, beklenmeyeni beklemek gerektiğinin habercisi. Küçük olaylar büyük etkiler taşıyabilir. Ay’ın gün içinde yaptığı son açı şans gezegeni Jüpiter’le oluşacak kare açı olacağından, olayları yumuşatabilir. Ancak kırılan kalplerin kolay onarılmadığını hatırlatmak isterim.

Aşk gezegeni Venüs’te bugün yoluna devam ediyor. O da Pluto’nun güçlü etkisi altında. Sevdiğiniz kişiyle ilişkinizi zorlaştırmamalı, mücadeleye girmemelisiniz. Sorunları diplomasiyle çözmenin yolunu bulmak düşündüğünüzden de yararlı olacaktır. Her ne kadar sevdiğiniz kişi üstünüzde baskı kurmaya çalışsa da, yapıcı hareket etmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Tersine kıskançlık krizlerinden uzak durmalı, sahiplenmek için uğraşmamalısınız. Aradığınız ya da vermeye çalıştığınız sevginin aslında içinizde, sizde olduğunu hissedebilirsiniz.

Günün son bağlantısı, Güneş’le iletişim gezegeni Merkür’ün kavuşumu. Aklınızı, iletişim yeteneğinizi etkili kullanabilirsiniz. Bolca konuşabilir, sohbet edebilir, kendinizi daha rahat anlatabilirsiniz. Henüz Başak burcuna yeni geçen Merkür, bu burcun yöneticisidir. 9 Eylül’e kadar bütün özelliklerini iyi şekilde ortaya koyacak. Aklınızı daha verimli kullanabilir, karmaşık analizler yapabilir, el becerilerinizi geliştirebilir ve pek çok şeyi kolayca düzenleyebilirsiniz. Kişisel haritanızın potansiyeli uygunsa, Başak’ın tüm detaycı yönlerini zorlanmadan ortaya koyabilirsiniz.

25 Ağustos 2013 Pazar
Haftanın son günü hareketlilik devam ediyor. Ay, öğlene kadar savaşçı Koç burcunun enerjisi altında. Yetmezmiş gibi yöneticisi olan savaş gezegeni Mars’la da zorlayıcı kare açı yapmakta. Dikkatli hareket edildiğinde, Ay’ın Mars’ın yönettiği Koç’ta olması; Mars’ın ise Ay’ın yönettiği Yengeç’te olması olayları dengeleyebilir. Astrolojide karşılıklı ağırlama dediğimiz bu etki umarım işlerinizi kolaylaştırır.

Türkiye saatiyle öğlen 13.01’de önünde açısal bağlantı kuracağı gezegen kalmayan Ay, saat 16.13’e kadar boşlukta kalacak. Boşluğa girmeden önce de yaptığı son gezegenin etkisini üstünde taşıyacak. Mars’ın kötücül etkisinden korunmak için içe dönmek, meditasyon, ibadet, dua gibi alanlara yönelmek en iyisi olacak.

Ay’ın Boğa burcuna girmesiyle önünüzdeki birkaç günü daha rahat geçirebilirsiniz. Damak tadınız artacak, iştahınız yerine gelecek, daha ağır hareket edeceksiniz. Tabii ki kişisel haritanızda tersi olan bir durum yoksa.

Ay’ın Boğa burcundaki ilk açısı Güneş’e doğru rahat akan üçgen açı olacak. Önem verdiğiniz kişilerden destek almak için Pazar gününün rahatlığını kullanabilirsiniz. Eşiniz, babanız, yöneticiniz ya da sizin için değerli olan kişilerin ruhunuzu beslediğini, sizi rahat ettirdiğini fark edebilirsiniz. Ay’ın Merkür’le üçgen açıya devam etmesi, bu kişilerle daha yoğun bir iletişime geçeceğinizi ve fikir alıp vereceğinizi işaret ediyor. Günün son açısının Neptün’le oluşacak altmış derecelik açı olması gayet anlamlı. Hayal ettiğiniz şeylere ulaşmak için çalışmanızın karşılığını görebileceksiniz. Ancak sadece hayal edip eyleme geçmiyorsanız hayal kırıklıklarına da açık olmalısınız.


Astroloji Uzmanı Asude Argun
www.asudeargun.com
www.facebook.com/AstrolojiUzmaniAsudeArgun
twitter.com/AsudeArgun


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER