Habertürk 19.12.2011

19 Aralık haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 19 Aralık 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız.

19 Aralık haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 19 Aralık 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız tam Ay tutulması İkizler burcunda gerçekleşmiş, tutulmanın izdüşümü Türkiye’nin batı kısmını etkilemişti. İkizler burcundaki bu tutulmanın asparagas ve dedikoduları, sansasyonel bilgi akışını ve özellikle de medya ile ilgili konuları tetikleyeceğini öngörmüştüm. Hafta boyunca en gündemde yer alan konulardan biri şüphesiz reyting operasyonu oldu.

Tutulma anında Ay-Güneş-Mars arasında gergin bir açı kalıbı (T-kare) oluşmuştu. Mars ile gergin açı kalıbı oluştuğuna göre ve askeri alanda hareketliliğe, bunun yanı sıra Mars Başak burcunda olduğundan, ekonomik alanda bazı zorlanmalara ve Başak burcu sağlık-hizmet sektörleriyle ilgili olduğundan, bu alanlarda da sorunlar ortaya çıkabileceğini düşündürüyordu. Bu hafta sonuna doğru Mars tutulma derecesini tetikleyecek. Bu tetiklenme özellikle de 24-25 Aralık tarihlerinde bazı streslerin yaşanabileceğine işaret ediyor.

Gökyüzünde gezegenler arasında geometrik açıların yoğun olduğu, dolayısıyla gündemimizin de aktif olacağı bir haftaya giriyoruz. Pazartesi gününe Güneş-Satürn ve Güneş-Neptün altmışlığının yaratacağı olumlu atmosferde başlıyoruz. Disiplin ve gayret sayesinde pek çok zorluklarımızın üstesinden gelebiliriz. Güneş’in gerçekçilik ve somutluğu temsil eden Satürn ile altmış derecelik açısının ardından hayal gücü ve imgelemenin temsilcisi Neptün ile uyumlu açısı, hayal ettiğimiz projeleri gerçekleştirebileceğimiz adımlara işaret etmekte.

Venüs’ün önce Jüpiter ve ardından Uranüs ile açıları, ilişkiler adına oldukça hareketli bir süreçte olacağımızı gösteriyor. Heyecanlara ve maceralara açık olacağımız haftanın ilk yarısında, abartılardan ve aşırılıklardan da uzak kalmamızda fayda var.

Haftanın ikinci yarısına Güneş-Jüpiter arasındaki uyumlu açı ile başlıyoruz. Bu ikili arasında olabilecek en iyicil açıdır ve ilerlememizi kolaylaştıran, yaptığımız işler vesilesiyle kendimizi tanıtma ve saygınlık kazanmaya yönelik etkilerin hız kazanabileceği bir süreçte olduğumuzu gösteriyor. Perşembe günü 07:30’da Güneş Oğlak burcuna giriş yapıyor. Kış mevsimine giriyoruz. Planlı, organize ve akılcı hareket etmek ve olayları kontrol etmek istediğimiz bir sürecin başlangıcındayız. Aynı gün Güneş-Uranüs arasındaki dik açı kesinleşiyor. Otorite figürlerinin zorlanabileceği, idari işlerde başkalarına farklı görüşlerimizi kabul ettirmekte sorun yaşayabileceğimiz bir iki günlük etki devreye giriyor. Beklenmedik, sıra dışı, mevcut planları bozan, isyankar ve karşı çıkış enerjisi taşıyan durumlarla karşılaşabiliriz.

Hafta sonundan itibaren yeni başlangıçlara çok açık olacağız. 24 Aralık Cumartesi gecesi 20:06’da Oğlak burcunda gerçekleşecek yeniay, uzun soluklu yeni adımlar atmak için ideal bir sürece giriş yapmakta olduğumuz gösteriyor.

İlginç bir not daha! Pazar gününden itibaren Jüpiter geri hareketini tamamlamaya ve durağanlaşmaya başlıyor. 26 Aralık Pazartesi gününden itibaren tam olarak direkt hareketine dönüyor. Böylelikle Zodyak’ta geri harekette olan hiçbir gezegen kalmamış oluyor. Bir müddet daha devam edecek ve daha hızlı ilerlememizi sağlayacak bu durumu iyi değerlendirebilir, önümüzdeki haftadan itibaren şimdiye kadar beklettiğimiz projelerimizi aktif edebiliriz.

Haftanın günlere göre değerlendirmesine gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Diplomatik, hukuksal, sanatsal aktivitelerde hızlı gelişmelere açık bir gündeyiz. Kendimizi huzurlu hissedebileceğimiz, ilişkilerimizde ve diyaloglarımızda aradığımız uyumlu akışı yakalamamız zor olmayacak. Venüs-Satürn karesinin stresi giderek alamaya başlıyor ve ilişkilerimizdeki gerginlikler de giderek çözülmeye yüz tutuyor. Güneş-Satürn arasındaki altmış derecelik uyumlu açı gün boyunca etkisini maksimumda gösterecek. Gayret ve disiplinli çalışma sayesinde pek çok şeyin üstesinden gelebiliriz. Olayların gerçekçi yanından bakabilme ve giriştiğimiz projelerin ayağını yere bastırabilme, somutlaştırabilme kabiliyetimizi etkin bir şekilde kullanabiliriz. İstikrarlı olmak gereken ve yavaş adımlarla ilerleme sabrını göstermek durumunda olduğumuz konularda başarı oranımız daha da yüksek. Sabırlı ve olgun davranmamız, dengeli olmamız sayesinde girişeceğimiz işlerden başarı ile çıkabiliriz. İş ve organizasyonlarda da başarı şansımız yüksek. Yeter ki yaptığımız işi ciddiye alalım, çaba gösterelim ve işin gerektirdiği sorumluluğu üstlenelim. Yapıcı ve somutlaştırıcı enerjilerin öne çıkacağı bugünü iyi değerlendirelim!

Salı gününün büyük çoğunluğunda Ay Terazi burcunda hareket ediyor. Gezegensel irtibatların yoğun olduğu, aktif ve hareketli bir gündeyiz. Sabah erken saatlerinde Ay ardı ardına Satürn, Güneş, Neptün ve Venüs ile irtibatlar kuruyor. Bu saatleri yeni bir şeyler inşa etmek, tarım ve ziraatla ilgili işler, yaşça olgun insanlarla görüşmek, yargıç gibi hukukla alakalı veya idari kişilerle, memurlarla görüşmek için kullanabiliriz. Benzer şekilde etkin ve unvanlı kişilerle birlikte işlere girişmek, onlardan yardım istemek, seyahatler, değişimler, yeni arkadaşlıklar, sosyal ilerleme sağlayacak durumlar, edebi veya dini konularla ilgili girişimler için de sabah saatlerini değerlendirebiliriz. Yalnız özel ilişkilerde hafif gerginlikler olabilir, dikkat! 11:49’da Venüs ile son açısını yaptıktan sonra Ay boşluğa giriyor ve ardından 12:33’te Akrep burcuna geçiyor. Bu ara saatlerde girişeceğimiz işlerden somut ve kalıcı sonuçlar elde etmemiz zor gözüküyor. Günün geri kalanında sezgilerimiz daha aktif olacak ve olaylardan duygusal anlamda daha derin etkileniyor olacağız. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor ve duygularımızı uçlarda hissetme, abartılı bir şekilde ifade etme riskimiz artıyor. Akşam saatlerinde Güneş-Neptün arasındaki uyumlu açı iyice etkinleşiyor ve dengeye geliyoruz. Karşılıklı fedakarlıkların, paslaşmanın öne çıkacağı geç akşam saatlerinde sezgilerimizi, ilham alma yeteneğimizi ve yaratıcılığımızı aktif bir şekilde kullanabileceğiz.

Çarşamba günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Derin araştırmaların, ölüm ve ötesiyle ilgili konuların, metafizik temaların, bizi duygusal olarak derinden etkileyen durumların öne çıkacağı ve konuşulacağı bir gündeyiz. Sabah çok erken saatlerde etkin olacak Venüs-Jüpiter karesi her ne kadar ilişkilerde ve yeme içme konusunda abartılara işaret ediyor ise de, sabahın ilerleyen saatlerinde Venüs-Uranüs altmışlığı devreye giriyor ve dengeye geliyoruz. Heyecanlara ve maceralara açık olacağımız, ilişkimizi renklendirecek etkilerin ağırlık kazanacağı bir gündeyiz. Artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığımızı ortaya koyabilir, estetik ve zarafetle, dekorasyonla ilgili konularda adımlar atabiliriz. Akşam saatlerinde Ay-Mars arasındaki uyumlu açı etkinleşiyor. Efor ve gayretlerimizin karşılığınız alabileceğimiz, enerjimizi akıtmamız gereken işler için kendimizi daha dinamik hissedeceğimiz saatlerdeyiz.

Perşembe gününün ilk yarısında Ay Akrep burcunun son derecelerinde ilerlemeye devam ediyor. Duygusal anlamda derinleri test edeceğimiz, biraz da hırpalanabileceğimiz sabah saatlerinde Ay-Neptün arasındaki dik açı da kesinleşiyor. Sabah saatleri seyahatler, spekülatif konular, yeni arkadaşlıklar kurmak, aşkla ilgili konular ve evlilik, kontratlar yapmak, müzikle alakalı, artistik veya ruhsal ve psişik konularla ilgili başlangıçlar yapmak, ameliyatlar ve tedavilere girişmek açısından uygun gözükmüyor. Saat 11:50’de son açısını tamamladıktan sonra artık önünde temel açısı kalmayan Ay boşluğa giriyor ve ardından 14:03’te Yay burcuna geçiyor. Bu ara saatlerde girişeceğimiz işlerden somut ve kalıcı sonuçlar elde etmemiz zor gözüküyor. Öğle sonrasındaki bu geçişten sonra Ay’ın önündeki ilk hareket Uranüs ile yüzyirmi derecelik olumlu açı olacak. Yeni ve hızlı gelişmelere, iyimserleştiren ve genişleme imkanı veren olaylara açık olacağımız saatlerdeyiz. Yaratıcılığımızı maksimumda kullanabileceğimiz bu saatlerde idari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek için uygun zamanlarda olacağız. Aynı zamanda sosyal ortamlara katılmak, değişimler yapmak, alışılmışın dışında, yeni işlere girişmek açısından akıcı enerjiler devrede olacak. Güneş-Jüpiter üçgeninin olumlu etkileri zaten bütün gün devrede olacak, ama bu saatlerde maksimuma varacak. Bu ikili arasında olabilecek en iyicil açıdır ve ilerlememizi kolaylaştıran, yaptığımız işler vesilesiyle kendimizi tanıtma ve saygınlık kazanmaya yönelik etkilerin hız kazanabileceği bir süreçte olduğumuzu gösteriyor. Akşam saatlerinde Ay-Venüs arasındaki altmış derecelik uyumlu açı etkinleşiyor. Parasal konular, aşka dair olaylar, evlilik, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak için uygun saatlerdeyiz. Gece boyunca olumlu etkiler aktif olacak. Geç saatlerde Güneş-Uranüs dik açısı etkinleşiyor elektriklenmelere, stres ve gerginliklere davetiye çıkarıyor.

Cuma günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor. Genişleme, daha farklı alanlara yönelme, deneyimler yaşama arzumuz artıyor. Uluslararası temalar, yabancılarla veya bize yabancı kişilerle ilgili konular, kültürel ve inançlarla ilgili temalar ön plana çıkıyor. Güneş 07:30’da Oğlak burcuna geçiyor. Planlı, organize ve akılcı hareket etmek ve olayları kontrol etmek istediğimiz bir sürecin başlangıcındayız. Güneş-Uranüs arasındaki dik açının etkin olacağı bir gündeyiz. Otorite figürlerinin zorlanabileceği, idari işlerde başkalarına farklı görüşlerimizi kabul ettirmekte sorun yaşayabileceğimiz bir iki günlük etki devrede olacak demektir. Beklenmedik, sıra dışı, mevcut planları bozan, isyankar ve karşı çıkış enerjisi taşıyan durumlarla karşılaşabiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Merkür kavuşumu etkinleşiyor. İletişimin aktif akacağı sabah saatlerinde sinirsel anlamda gerginlik hissedebiliriz. Şartların sıra dışı veya kural dışı gelişebileceği bu günde verilen sözlerin ve beklentilerin karşılanması zor gözüküyor. Akşam saatlerinde etkinleşen Ay-Mars arasındaki dik açı, yeni riskler almak, seyahatlere başlamak, arkadaşlıklar kurmak ve kadınlarla görüşmek, ailevi veya ev ve yerleşimle ilgili temalara adımlar atmak için uygun olmayabilir.

Cumartesi gününün büyük çoğunluğunda Ay Yay burcunda ilerlemeye devam ediyor. İyimser ve coşkun duyguların hakim olacağı bir gündeyiz. Sosyal ilişkiler, eğitim ve öğretimle ilgili konular, seyahat ve gezintilerle ilgili planların konuşulacağı bir gündeyiz. Öğle saatlerinde Ay’ın Satürn ve Neptün ile uyumlu açıları devrede olacak. Düşündüklerimizi gerçekleştirmek adına etkin bir gündeyiz. Sosyal ilişkiler, seyahatler, artistik-müzikle alakalı konularla, ruhsal ve mistik öğretilerle uğraşmak adına güzel bir saatlerdeyiz. 13:36’da boşlukta ilerlemeye başlayacak olan Ay saat 15:48’de Oğlak burcuna geçiyor. Bu ara saatlerde girişeceğimiz işlerden somut ve kalıcı sonuçlar elde etmekte zorlanabiliriz. Ay’ın Oğlak burcuna geçişi, girişeceğimiz işlerde daha fazla sorumluluk ve disipline ihtiyacımız olacağını gösteriyor. Akşam saatlerinde Ay-Jüpiter arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının etkileri devreye giriyor. Bu saatlerde şanslı ve bizi yeniliklere açan durumlarla karşılaşabiliriz. Biraz daha sonrasında Ay-Uranüs arasındaki dik açı da kesinleşeceğinden, beklenmedik durumlara toleranslı olmamız da gerekebilir. Saat 20.06’da Oğlak burcunda yeniay gerçekleşiyor. Uzun soluklu ve yeni adımlar atmak için ideal bir sürece giriş yapıyoruz.

Pazar günü boyunca Ay Oğlak burcunda ilerliyor. Sağlam ve yapıcı adımlar atmak için güzel bir gündeyiz. Gelenekçi, kuralcı kişilerin ve olayların önem kazanacağı bir gündeyiz. Evlilik, iş ve kariyer, sorumluluk getiren yeni durumlarla ilgili adımlar atılabilir. Sabah saatlerinde henüz etkin olacak Ay-Plüton kavuşumu, duygusal anlamda hırpalayıcı etkilere işaret edebilir. Başkaları üzerinde etki yaratacağımız, empoze veya farkında olmadan baskı yaratabileceğimiz duygu halleri etkin olacağından, bu konuda dikkatli olsa iyi ederiz. Öte yandan, duygularımızı karizmatik bir şekilde ifade etmek adına da gayet güçlü etkiler mevcut olacak. Gün boyunca bu etkiler devam ediyor. Akşam saatlerinde Ay-Mars arasındaki uyumlu açının etkisi devreye giriyor. Güç ve efor gerektiren, kendine güven ve cesaret ihtiyacı duyacağımız işlere girişimler için akşam saatlerini kullanabiliriz.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER