Habertürk 20.11.2011

21 Kasım haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 21 Kasım 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız..

21 Kasım haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 21 Kasım 2011 haftasını yorumluyor..

Önemli gökyüzü etkilerinin bir araya geleceği, oldukça hareketli bir haftaya giriyoruz.

Hafta başında Venüs-Satürn altmışlığının etkisiyle özel ve sosyal ilişkilerimiz açısından gayet olumlu, ılımlı şartlar mevcut. Hafta ortasına kadar etkin olacak bu olumlu açı, ilişkilerimizle ilgili konularda kalıcı, ayağı yere basan, gerçekçi ve somut adımlar atabileceğimizi, doğru ve olgun kararlar alabilme potansiyelimizi arttırıyor. Salı günü Güneş Yay burcuna geçiyor. Bilinçli seçimlerimizde içimizdeki iyimserlik ve coşkuyu ortaya çıkarma, gelecekten ve her şeyin yolunda gideceğinden ümitli olma, risk alma ve eyleme yönelik olma, gelişme ve geniş alanlara yayılma zamanlarına giriyoruz. Tabii bunu sağlamak çok da kolay olmayacak.

Hafta ortasındaki günlerde etkin olacak Venüs-Neptün altmışlığı, ilişkilerimizde romantizm, fedakarlık ve vericilik temalarını ön plana çıkartıyor. Artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığımızı ön plana çıkarabileceğimiz Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerini iyi değerlendirmeliyiz. Güneş-Uranüs arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı sayesinde kendimizi daha coşkun ve aktif hissedebiliriz. Yeniliklere ve değişimlere adapte olabilme, yaratıcılığımız ortaya çıkarabilme, yeni şeyler keşfetme ve ortaya çıkarabilme kabiliyetimiz artıyor. Mars-Plüton arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı sayesinde kendimizi daha güçlü, etkin ve karizmatik bir biçimde ortaya koyabiliriz ve girişeceğimiz işlerde somut sonuçlar elde edebiliriz. Cuma günü Yay burcunda parçalı güneş tutulması gerçekleşiyor. Yeni ufuklara yelken açacağımız, içimizdeki heves ve coşkuyla aşkın hareket etmeye eğilim göstereceğimiz, eğitim, medya ve yayıncılık, uluslar arası işler ve turizm gibi alanlarda olayların çok hızlı akacağı hareketli bir sürece giriyoruz. Cuma günü Merkür Yay burcunda geri hareketine başlıyor. Bahsettiğimiz Yay burcu temalarında bazı zamanlarda beklenmedik gelişmelere, kontrol dışı faktörlere, yanlış anlaşılma ve iletişim problemlerine de açık olacağız demektir.

Hafta sonunda gergin etkiler mevcut. Cumartesi günü Venüs Oğlak burcuna geçiyor ve bu geçişin ardından ilk açısını Uranüs ile yapıyor. Bu ikili arasındaki dik açı bize hafta sonunda ilişkilerimizde çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Venüs’ün ilişkilerde temkinli, mesafeli ve saygı çerçevesini koruyan etkilerini değerlendirebilir, ilişkilerimizde gerekli mantık ve objektifliği gösterebilirsek, stresleri büyütmekten kaçınabiliriz. Pazar akşam saatlerine doğru rahatlama devreye giriyor, ilişkilerdeki endişe ve stres yerini iyimserlik ve umuda bırakıyor. Girişeceğimiz işlerde daha rahat ilerleyebileceğimiz, özel ve sosyal alanda başarı elde edebileceğimiz, şans ve fırsatlara açık akşam saatlerini iyi değerlendirelim!

Haftanın günlere göre değerlendirmesine gelince…

Pazartesi sabahı 03:17’de Terazi burcuna geçiş yapan Ay gün boyunca bu burçta ilerleyecek. Denge ve huzur arayışında olacağımız, ikili ilişkilerin, hukuk ve adalet konularının stresli bir şekilde öne çıkacağı bir gündeyiz. Her ne kadar etrafımızdaki koşulların rahat ve uyumlu akmasını arzu ediyorsak da, Ay’ın gergin açılar yapacak olması, günün büyük çoğunluğunda stresli atmosfer oluşabileceğine işaret ediyor. Sabah erken saatlerde Ay-Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Öğle saatlerine kadar etkin olacak bu gergin açı, girişeceğimiz işlerde olayların beklenenin dışında seyredebileceğini gösteriyor. Ani ve beklenmedik gelişen şartlar karşısında esnek olsak iyi ederiz. Şartları gereğinden fazla zorlamak, olayların ters tepmesine sebep olabilir. Öte yandan, artistik ve sanatsal konularda ya da entelektüel alanlarda yaratıcılığımız had safhaya varıyor, değerlendirebiliriz. Öğle saatlerinde Ay-Plüton arasındaki dik açının etkin ve mücadeleci etkileri devreye giriyor. Bu saatler güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun gözükmüyor. Ya da girişiyorsak, gerekli mücadeleyi ortaya koymayı göz almamız gerekiyor. Akşam saatlerinden itibaren nispeten rahatlatıcı etkiler devreye giriyor.

Salı günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Bir gün öncesine nazaran aradığımız huzur ve dengeyi daha rahat sağlayabileceğimiz bir gündeyiz. Özel ve sosyal ilişkilerimiz açısından gayet olumlu, ılımlı şartlar mevcut. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Satürn altmışlığı, ilişkilerimizle ilgili konularda kalıcı, ayağı yere basan, gerçekçi ve somut adımlar atabileceğimizi, doğru ve olgun kararlar alabilme potansiyelimizi arttırıyor. Sabah saatlerinde etkinleşecek Ay-Merkür altmışlığı eğitim almaya başlamak, eğitsel çalışmalar yapmak, öğrenmek, zeki, entelektüel veya bilimsel kişilerle irtibat kurmak, ticari işler, kontrat ve anlaşmalar imzalamak için uygun bir günde olduğumuzu gösteriyor. Akşam saatlerinde Ay-Satürn kavuşumu etkinleşiyor. Kendimizi biraz depresif, melankolik hissedebilir, gereksiz sorumluluklar altına girebilir veya kendimize gereksiz yere suçluluk duygusu yaşatabiliriz. Biraz daha esnek ve kabullenici olmaya çalışmakta fayda var. Ama ciddiyet ve kalıcılık gerektiren işlere girişmek, ilişkiler açısından önemli adımlar atmak adına gayet olumlu etkiler mevcut. Takip eden saatlerde etkin olacak Ay-Venüs arasındaki olumlu da bunu gösteriyor. Özel ilişkilerimizde olumlu adımlar atabiliriz. Aşka dair olaylar, evlilik, takılar veya benzeri kıymetli şeyler almak için uygun saatlerdeyiz. İlerleyen saatlerde Ay-Neptün üçgeninin olumlu etkileri de devreye giriyor ve bu temalarda olumlu etkileri vurguluyor. Artistik ve sanatsal yaratıcılığımızı ve becerilerimizi ortaya koymak açısından da gayet güzel saatlerdeyiz. Akşam saatlerinde Güneş Yay burcuna geçiyor.

Çarşamba sabaha karşı 03:59’da Ay Akrep burcuna geçiyor. Gizli olanın açığa çıkarma arzusunda olacağımız ve gizemli konuların dikkat çekeceği, derinlemesine araştırma arzumuzun aktif olacağı bir gündeyiz. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Uranüs arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı sayesinde kendimizi daha coşkun ve aktif hissedebiliriz. Yeniliklere ve değişimlere adapte olabilme, yaratıcılığımız ortaya çıkarabilme, yeni şeyler keşfetme ve ortaya çıkarabilme kabiliyetimiz artıyor. Yine gün boyunca etkin olacak Mars-Plüton arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı sayesinde kendimizi daha güçlü, etkin ve karizmatik bir biçimde ortaya koyabiliriz ve girişeceğimiz işlerde somut sonuçlar elde edebiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Jüpiter karşıtlığı etkinleşiyor. Duygusal anlamda kendimizi hırpalayama yatkın olacağımız sabah saatlerinde, başkalarına da abartılı duygusal tepkiler verebiliriz, dikkat! Öte yandan, sezgilerimizin genişleyeceği ve duygu zenginliği yaşayacağımız saatlerdeyiz. Ay-Mars ve Ay-Plüton arasındaki altmış derecelik uyumlu açının etkin olacağı öğle saatlerinde girişeceğimiz işlerden daha etkin ve güçlü sonuçlar alabiliriz.

Perşembe günü boyunca Ay Akrep burcunda ilerliyor. Sezgilerimizin dikkat çekici bir biçimde artacağı, aklımız ve mantığımızdan çok duygularımızın bizi yönlendireceği bir gündeyiz. Olaylar karşısında sübjektif kalabiliriz. Başkalarının eylemleri karşısında fazla duygusal tepkiler verebiliriz. Merkür gerilemek üzere durağanlaşmaya başlıyor. Astrolojide Merkür, genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkilendirilir. Bazı astrologların “Kozmik düzenbaz” olarak nitelendirdikleri Merkür’ün geri hareketi iletişimsel karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara, dalgınlıklar ve unutkanlıklar neticesinde aksamalara işaret edebilir. Merkür geri harekette iken girişeceğimiz yeni işlerde, yapacağımız sözleşmelerde koşullar beklenmedik şekilde yön değiştirebilir. Yapılacak sözleşmelerde, muhtemelen belge veya bilgi eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden Merkür geri harekette iken önemli adımlar atmamakta fayda vardır. Eğer atmak durumunda isek, bu şartlarda içinde bulunacağımız şartları çok iyi değerlendirmeli, gelecekte karşılaşacağımız olası problemlerin önlemlerini almalı, imzalamamız gereken belgeleri çok iyi okumalı, yeni satın alacağımız şeyleri çok iyi kontrol etmeli, parasal alışverişlerimizde dikkatli olmalıyız. Özellikle bilgisayarların iyi korunması, önemli bilgilerin yedeklenmesinde fayda vardır.

Cuma günü sabaha karşı 03:58’de Ay Yay burcuna geçiyor ve gün boyunca bu burçta ilerliyor. Uluslararası temaların, medya ve yayıncılık alanlarının, eğitim ve yayıncılıkla ilgili konuların dikkat çekeceği bir gündeyiz. Kendimizi duygusal anlamda coşkun ve aşkın hissedeceğiz. Gün boyunca etkin olacak Venüs-Neptün altmışlığı ilişkilerimizde romantizm, fedakarlık ve vericilik temalarını ön plana çıkartıyor. Artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığımızı ön plana çıkarabileceğimiz bu günü iyi değerlendirmeliyiz. Sabah erken saatlerde Ay-Uranüs arasındaki yüzyirmi derecelik açı etkinleşiyor. Bu da yaratıcılık enerjimizi yükseltiyor ve içimizdeki heyecanı arttırıyor. 08:09’da Yay burcunda parçalı güneş tutulması meydana geliyor. Yeni ufuklara yelken açacağımız, içimizdeki heves ve coşkuyla aşkın hareket etmeye eğilim göstereceğimiz, eğitim, medya ve yayıncılık, uluslar arası işler ve turizm gibi alanlarda olayların çok hızlı akacağı hareketli bir sürece giriyoruz. Merkür Yay burcunda geri hareketine başlıyor. Bahsettiğimiz Yay burcu temalarında bazı zamanlarda beklenmedik gelişmelere, kontrol dışı faktörlere, yanlış anlaşılma ve iletişim problemlerine de açık olacağız demektir. Öğle sonrasındaki saatlere damgasını vuracak Ay-Mars karesi, duygusal anlamda hırpalanmamıza neden olacak olaylara açık olacağımızı gösteriyor. Bu ikilinin sert açıları klasik astrolojide genel olarak şanssız görülmüştür. Özellikle de evlilik, yeni bağlantılar kurmak, etkin kişilerle görüşmek için hiç uygun değildir. Bu yüzden öğle sonrasındaki saatlerde şartları gereğinden fazla zorlamamakta, tehlikeli ve riskli temalardan uzak kalmakta fayda var.

Cumartesi günü boyunca Ay Yay burcunda ilerliyor. Yeni şeyler öğrenmeye, bilgi paylaşmaya istekli olacağımız bir gündeyiz. Ufkumuzu genişletecek ve hayata bakışımızda farklı açılımlar yapmamızı sağlayacak kişilerle tanışabiliriz. Ay-Merkür kavuşumunun etkinleşeceği öğle saatlerinde edebi işlere, yazmaya başlamak için uygun etkiler var. Merkür gerilemesini hesaba katarak, daha ziyade eski kaynak ve bilgilerimizi gözden geçirmeye yönelik hazırlıklar yapmamız yerinde olacaktır. Eski hesapları ve hazırlanmış olan şeyleri gözden geçirmek, ticari işlerde ne aşamada olduğumuzu anlamaya yönelik değerlendirmeler yapmak, bize söylenilenleri tekrar akıl süzgecinden geçirmek, Merkür geri harekete geçmişken bu açının olumlu kullanılabilmesi açısından önerilebilir. Bu etki gün boyunca devam ediyor. Öğle sonrasındaki saatlerde Oğlak burcuna geçiş yapan Venüs, ilişkilerde sorumluluk ve ciddiyet temasının ön plana çıkacağı bir sürece girdiğimizi gösteriyor. Akşam saatlerinde ise Ay-Satürn arasındaki uyumlu açının duygusal anlamda dengeleyici etkileri devreye giriyor. İlişkilerde ciddiyet ve sorumluluk almak gereken durumların daha rahat üstesinden gelebilir, somut sonuçlar elde edebiliriz bu saatlerde. Ailevi temalar ve ilişkilerde ciddiyet ve sorumluluk almak gereken durumların daha rahat üstesinden gelebileceğimiz, somut sonuçlar elde edebileceğimiz bu saatlerde, ailevi temalar açısından da olumlu etkiler ağırlık tutuyor.

Pazar günü erken saatlerde Ay Oğlak burcuna geçiyor. Sorumlulukların ve ciddi konuların ön plana çıkacağı oldukça aktif ve hareketli bir gündeyiz. Sabah erken saatlerde Ay hem Uranüs ile ve hem de Venüs ile irtibat kuruyor. Gerginliklere ve duygusal değişimlere açık bir gündeyiz. İlişkilerimizde olaylar beklenmedik bir biçimde gelişebilir ve yön değişiklikleri yaşanabilir. Esnek ve hoşgörülü olmakta fayda var. Yine sabah saatlerinde Ay-Jüpiter arasındaki yüzyirmi derecelik açı kesinleşiyor ve iyimser etkiler devreye giriyor. Öğleye doğru gerginliklerin ve streslerin üstesinden gelebilmemiz daha mümkün olacak. Akşamüzeri Ay-Mars üçgeninin de enerji ve dinamizmi arttıran etkisi devreye giriyor. Kendimizi daha aktif ve güçlü hissedebilir, güç ve efor gerektiren işlerin üstesinden daha rahat gelebiliriz. Sportif aktivitelere yönelmek açısından güzel saatlerdeyiz. Günün son saatlerinde Venüs-Jüpiter arasındaki yüzyirmi derecelik olumlu açı etkisini maksimumda göstermeye başlayacak. Girişeceğimiz işlerde daha rahat ilerleyebileceğimiz, özel ve sosyal alanda başarı elde edebileceğimiz, şans ve fırsatlara açık akşam saatlerini iyi değerlendirelim!

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız..


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER