Habertürk 04.12.2011

5 Aralık haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 5 Aralık 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız.

5 Aralık haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 5 Aralık 2011 haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Haftanın ilk yarısında, özellikle de Pazartesi günü etkin olacak Merkür-Mars arasındaki dik açı, iş ve eylemlerimizde muhataplarımızla fikirsel çatışmalara ve anlaşmazlıklara açık olacağımızı gösteriyor. Aceleci konuşmalardan ve kararlardan uzak durmamızda fayda var. Venüs-Mars arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı ise, özel ilişkilerimizde işlerin yolunda gidebileceğine, uyum ve dengeyi sağlayabileceğimize işaret ediyor.

Haftanın ikinci yarısında, özellikle de hafta sonunda iyice hareketleniyoruz. 10 Aralık Cumartesi günü İkizler burcunda tam ay tutulması gerçekleşiyor. Bilgi ve iletişimin hızlı akacağı, önemli şeyler öğrenebileceğimiz, daha evvelce attığımız adımların sonuçlarını görebileceğimiz bir sürece giriş yapıyoruz. İkizler burcunda tutulmalar, sosyal alanda ve politikada komplike taktiklerin hareketlendiği dönemlerdir. Hile, kandırma, yanlış yönlendirme riski taşır. Uluslararası bilgi akışları hızlanır, asparagas haberler, söylentiler, yalan yanlış bilgiler çoğalır. Eğitim, iletişim, medya ile ilgili konular gündemdedir. Sosyal medya hareketlenir. Zihinsel aktivite artar, yeni fikirler ortaya çıkar. Tutulmanın etkilerini, öncesinde de hissedecek, muhtemelen günlük hayatımızda yaşamaya başlayacağız. 10 Aralık’ta Uranüs de direkt hareketine dönüyor. Keşif ve icatların, yaratıcılığımızı sergileyebileceğimiz temaların, ilginç ve sıra dışı konuların ortaya çıkma zamanı. Tabii aynı zamanda ani ve beklenmedik gelişen durumların da kendisini daha etkin göstereceği bir süreçte de olacağız.

Pazartesi günü boyunca Ay Koç burcunda ilerliyor. Haftaya hareketli, enerjik bir başlangıç yapıyoruz. Liderler, toplumda öncü konumundaki kişiler, girişimcilik ve yaratıcılıkla ilgili konuların dikkat çekeceği, ama fikirlerin aceleci ve agresif bir biçimde ifade edilmesi riski taşıyan bir gündeyiz. Merkür-Mars arasındaki dik açı, iş hayatı ve anlaşmalarla ilgili konularda aceleci kararlara, sonradan pişmanlık duyabileceğimiz konuşmalar yapabileceğimize işaret ediyor, dikkat! Yine de sabah saatlerinde Ay-Güneş arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açı sayesinde otoriteyi temsil eden kişilerle yapacağımız iş ve girişimlerde uyum ve dengeyi sağlayabileceğiz. Yeter ki aceleci olmayalım, söyleyeceklerimizi bir kez ve bir kez daha düşünelim, karşı tarafa aktarmadan önce tüm detaylarına hakim olduğumuza emin olalım. İmzalar atmak, sözler ve taahhütler vermek açısından da böyle. Günün ikinci yarısında kesinleşecek Venüs-Mars yüzyirmilik açısı, özel ilişkilerimizde dengeyi sağlayabileceğimiz, aşktan yana şanslı bir günde olduğumuzu gösteriyor. Olumlu etkiler akşam vakitlerinde de aktif durumda.

Salı gününün büyük çoğunluğunda Ay Koç burcunda ilerliyor. Hızlı ilerleme arzumuzun artacağı, yeni fikir ve görüşlerin öne çıkacağı hareketli bir gündeyiz. Ama sabah saatlerinde arzu ettiğimiz gibi hızlı ilerleyemeyebiliriz. Engellenmelerle, gecikmelerle karşılaşabiliriz. Ay-Satürn arasındaki karşıt açı sabah saatlerinde bu türde etkiler yaratıyor. Ay-Satürn arasındaki gergin açılar her türlü yeni risklere girişmek açısından uygunsuzdur. Yeni çalışanlar almak, mali işler ve yatırımlar, başkalarından yardım istemek, iyilik ve ilerleme beklemek açısından olumsuz görülmüştür. Öğle saatlerine doğru gergin etkiler giderek azalıyor. Ay-Neptün arasındaki uyumlu açı sayesinde, sosyal ilişkiler, artistik-müzikle alakalı ve psişik aktiviteler, ruhsal ve mistik öğretiler ve veya bu yönü öne çıkacak işlere yönelmek ve bu konularda özellikle kadın figürlerinden destek almak isabetli ve mümkün olacak. Saat 13:13’te boşluğa girecek olan Ay 16:35’te Boğa burcuna geçiyor. Günün bundan sonrasında daha sakin ve rahat ilerleyeceğiz. Arzu ettiğimiz güvenceyi yakalamamız daha kolay olacak. Akşam saatlerinde Ay-Jüpiter kavuşumu gerçekleşiyor. Şanslı saatlerdeyiz. Bu kavuşum genel olarak pek çok şey için uygundur. Doktorlarla, avukatlarla, dini kişilerle ve profesyonel kişilerle görüşmek, davalar veya hukuksal konular ve buna benzer pek çok konu açısından uygundur. Değerlendirebiliriz…

Çarşamba günü boyunca Ay Boğa burcunda hareket ediyor. Maddi güvence ile ilgili konuların, huzur ve güvenliğin, artistik ve sanatsal konuların vurgu kazanacağı bir gündeyiz. Sakin ve güvenli hareket etmek kazandıracak. Garantiye almak istediğimiz şeylerle ilgili gelişmeler yakalayabiliriz. Sabah saatlerinde Ay-Plüton üçgeninin duygusal destek ve kendine güven getiren özellikleri ön planda olacak. Ay-Plüton uyumlu açıları fikirlerini harekete geçirmek ve somutlaştırmak, güçlü ve etkin kişilerden destek almak, ilişkilerde derinleşmek, irade gerektiren işlere girişmek, mücadeleye başlamak, ısrarla takip etmeyi gerektiren işlere kalkışmak için uygundur. Akşam saatlerine doğru Ay-Mars üçgeninin olumlu etkileri de devreye giriyor. Kendimizi daha dinç ve enerjik hissedeceğimiz bu saatlerde efor ve mücadele, rekabet gerektiren işlere yönelmek için bu saatleri değerlendirebiliriz. Bu açının ardından Ay-Venüs arasında üçgen açı gerçekleşiyor. Astrolojik ifadesiyle Ay Mars’ın ışığını Venüs’e taşıyor. Bu durum bize özel ilişkilerimiz açısından olumlu saatlerde olduğumuzu gösteriyor. Toprak elementinde büyük üçgen açı kalıbı oluşmuş olacağından, garantiye ve güvenceye almak istediğimiz şeylerle ilgili girişimlerde bulunabilir, daha evvelce attığımız adımlarda somut sonuçlar elde edebiliriz.

Perşembe günü boyunca Ay Boğa burcunda ilerliyor. Olayların nispeten daha ağır ilerleyeceği, sakinlik ve dinginlik yakalama arzumuzun ön plana çıkacağı bir gündeyiz. Ay’ın temel açısı olmayan bir günde olacağımızdan, çevresel şartlar çok hızlı değişmeyebilir, günlük rutinler devamlılığını bazen de sıkıcı bir biçimde sürdürebilir. Ay’ın temel açı ile en son ayrıldığı gezegen Venüs olduğundan, Venüs-Mars arasındaki uyumlu açının etkisi henüz devrede olduğundan, şartların genel anlamda huzurlu akacağını, özel ilişkilerimizde olumlu geri dönüşler alabileceğimizi düşünebiliriz.

Cuma gününe Boğa burcunda başlayan Ay son açısını Neptün ile yaptıktan sonra boşluğa düşüyor ve sabah 04:53’te İkizler burcuna geçiyor. İletişim trafiğinin hızlı akacağı, çabuk karar vermeyi gerektirecek durumların ortaya çıkabileceği, esnek ve açık fikirli olmamızın avantaj sağlayacağı bir gündeyiz. Gündelik haberler her zamankinden aktif olacağını tahmin etmek zor değil. İkizler burcu iletişim ve hareketlilik demektir. Bilgi akışı hızlanır ve öğrenilen temalar üzerinde fazla düşünmeye, derinleşmeye zaman yoktur. Sabah saatlerinde Ay-Merkür arasında altmış derecelik uyumlu açı etkinleşiyor. Ay-Uranüs uyumlu açıları idari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek için uygundur. Aynı zamanda sosyal ortamlara katılmak, gizemli konularda eğitim almaya başlamak, elektrikle veya havacılıkla ilgili işlere girişmek, icatlar için patent almak, elektrikle ilgili tedaviye başlamak, değişimler yapmak, alışılmışın dışında, yeni işlere girişmek için uygun görülmüştür. Sürprizlere ve yeniliklere açık olacağımız bu saatlerde algılarımız da güçlü çalışacak. Akşam saatlerinde Ay-Merkür karşıtlığı etkinleşiyor. Sözlü tartışmalara, fikirsel karşıtlıklara açık olacağımı bu saatlerde, Merkür’ün de geri hareketli oluşunu dikkate alarak, önemli imzalar, el sıkışmalar, kesin sözler vermekten kaçınmakta, sözlere dikkat etmekte fayda var.

Cumartesi günü boyunca Ay İkizler burcunda hareket ediyor. Bilgi ve iletişimin hızlı akacağı, önemli şeyler öğrenebileceğimiz, daha evvelce attığımız adımların sonuçlarını görebileceğimiz bir gündeyiz. Sabah saatlerinde henüz Ay-Mars arasındaki dik açının keskin ve gergin etkileri devrede olacak. Duygusal anlamda sert çıkışlara ve vücudumuzun sağlık dengesini bozabilecek durumlara açığız, dikkat! Bu etkiler öğle saatlerine kadar sürüyor. Saat 16:36’da tam ay tutulması gerçekleşiyor. Ay tutulmaları, dolunaylardan daha etkin olarak, kendimizi her zamankinden daha duygusal ve hassas hissettiğimiz zamanlardır. Bu dönemlerde duygusal olarak dengeyi sağlamak zor olduğundan, önemli kararlar vermekten kaçınmakta fayda vardır. Çok aktif ve dışa dönük olmak yerine, içe çekilmeli, zihni ve vücudu dinlendirmelidir. Tutulmalar civarında yaşayacağımız olaylar olumlu sonuçlar doğursa bile, hızlı bir tempoda gelişecekleri için yorabilirler. Tutulma İkizler burcunda gerçekleşeceğinden, yoğun bilgi akışı sinirlerimizi gerebilir. Bu yüzden gerginliği azaltacak meditasyon, yoga gibi tekniklere yönelmek, açık hava yürüyüşleri yapmak iyi gelecektir. Uranüs direkt hareketine dönüyor. Yaratıcılığımızı sergileyebileceğimiz temaların, ilginç ve sıra dışı konuların ortaya çıkma zamanı. Ani ve beklenmedik gelişen durumların da açık bir gündeyiz.

Pazar gününün büyük çoğunluğunda Ay İkizler burcunda hareket ediyor. Esnek ve açık fikirli olmak, yeni bilgilere kendimizi açmak, aklımızdakileri yakınlarımızla paylaşmak, kısa gezi ve yolculuklar yapmak iyi gelecek. Sabah saatlerinde Ay-Satürn arasındaki yüzyirmi derecelik üçgen açı etkinleşiyor ve duygularımızı dengeli bir biçimde ifade etmemize olanak sağlıyor. Öğle saatlerinde Ay-Neptün üçgeni oluşuyor. Astrolojik ifadesiyle Ay Satürn’ün ışığını Neptün’e taşıyor. Bu durum bize hayal ettiğimiz temaları gerçekleştirebilme, somutlaştırabilme, ayağını yere bastırma şansı sağladığı gibi; kendimizi katı ve sınırlayıcı biçimde ortaya koyduğumuz düşünce ve duygularımızı esnetmemize yardımcı oluyor. 12:25’te boşluğa düşecek olan Ay 15:26’da Yengeç burcuna geçiyor. Ay’ın boşlukta ilerleyeceği ara saatlerde kalıcı ve somut sonuç bekleyeceğimiz işlere girişmememizde, taahhüt altına girmememizde fayda var. Akşam saatlerinde Ay-Uranüs arasındaki dik açı sebebiyle kendimizi duygusal anlamda gergin hissedebiliriz ve duygusal dengemizi sağlamakta zorlanabiliriz. Duygusal çıkışlar yapma riskimiz var, dikkat! Bu açının hemen ardından Ay-Jüpiter altmışlığının gelecek olması, dengemizi tekrar sağlamakta, kendimizi toparlamakta zorlanmayacağız demektir. Akşam saatlerinde güzel ve dengeleyici bir atmosfer var. Şans ve fırsatlar, yeni gelişmelere de açık olacağız.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı

Burcunuzun haftalık yorumu için tıklayınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER