Habertürk 04.03.2012

5 Mart haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 5 Mart haftasını yorumluyor... Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Entelektüel yaratıcılığın ve sanatsal esinlerin kendini göstereceği bir haftaya giriyoruz. Yeni keşif ve icatlara, yeni fikir ve görüşlere yönelik etkiler haftanın ilk gününde kesinleşen Merkür-Uranüs kavuşumuyla iyice belirginleşiyor. İlginç fikirlerimizle dikkat çekebiliriz. Ani alınacak kararlar, gözü kara sözler ve beyanlar dikkat çekerken, iletişim trafiği de çok hızlı akacak. Hızlı hareket etme ile acele etme arasındaki farkı gözetemezsek, düşünmeden aldığımız bu ani kararların ceremesini çekebiliriz.

5 Mart haftasına astrolojik bakış

Pazartesi günü Venüs Boğa burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerimizde sakinlik, huzur, güven ve sadakat arayışımız artıyor. İlişkileri sağlamlayıcı adımlar atmak adına güzel bir haftadayız. Salı günü kesinleşecek Venüs-Neptün altmışlığı, aşk ve romantizm konularını çok güzel bir şekilde bir araya getiriyor. Ayrıca sanatsal esinleri (Neptün Balık’ta) somutlaştırmak ve projelendirmek adına (Venüs Boğa’da) çok güzel fırsatlar sunan bu birkaç günlük süreci iyi değerlendirebiliriz. Evde dekorasyon değişikliği, giyim kuşam, estetik ve güzellikle ilgili temalarda da olumlu etkiler ön plana çıkıyor. Bu bağlamda Ay’ın da Aslan burcunda hareket edeceği Pazartesi ve Salı günleri kullanılabilir.

Perşembe gününden itibaren huzursuz ve gergin etkilerin dikkat çekebileceği iki günlük sürece giriyoruz. Bu iki günlük süreçte ilişkilerimizi daha dikkatli yönetmemizde ve içinde bulunduğumuz şartları gereğinden fazla zorlamamamızda fayda var. Başak burcundaki dolunayın duyguları hareketlendiren etkileri bu iki günde kendini belli edecek. Perşembe günü 11:39’da Mars ile irtibat kuran Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor.

Pazar günü Merkür geri harekete geçmek üzere durağanlaşmaya başlıyor. 12 Mart Pazartesi günü Merkür’ün gerilemeye başlamasıyla, daha evvelce hızlı gelişme sağladığımız alanlarda yavaşlama, gecikmelerle karşılaşabiliriz. Bu yüzden Merkür gerilemesinden önceki bu son haftayı iyi değerlendirmemizde fayda var.

Haftanın günlere göre değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü 01:18’de Ay Aslan burcuna geçiyor. Kendimize güven, net ve kararlı davranırsak, başarıya daha kolay uzanabileceğimiz bir gündeyiz. Yöneticiler, otorite figürleri, yaratıcı esin ve fikirlerle ilgili konular ön plana çıkıyor. Sabah saatlerinde Ay hem Merkür hem de Uranüs ile yüzyirmi derecelik (Üçgen) uyumlu açı yapıyor. Eğitsel konulara, yeni öğretilere, maharet ve esneklik isteyen işlere başlamak, zihinsel veya edebi konulara yönelmek, avukatlarla, sekreterlerle ve edebi kişilerle irtibata geçmek için uygun saatlerdeyiz. Öğle üzeri ve sonrasında da bu olumlu etkiler devam ediyor. İdari, politik ve kamusal kişilerle veya geniş büyük yetkilileriyle görüşmek için uygun bir gündeyiz. Aynı zamanda sosyal ortamlara katılmak, gizemli konularda eğitim almaya başlamak, elektrikle veya havacılıkla ilgili işlere girişmek, icatlar için patent almak, elektrikle ilgili tedaviye başlamak, değişimler yapmak, alışılmışın dışında, yeni işlere girişmek için uygun etkiler söz konusu. Yeni keşif ve icatlara, yeni fikir ve görüşlere yönelik etkiler öğle saatlerinde kesinleşen Merkür-Uranüs kavuşumuyla iyice belirginleşiyor. İlginç fikirlerimizle dikkat çekebiliriz. Ani alınacak kararlar, gözü kara sözler ve beyanlar dikkat çekerken, iletişim trafiği de çok hızlı akacak. Hızlı hareket etme ile acele etme arasındaki farkı gözetemezsek, düşünmeden aldığımız bu ani kararların ceremesini çekebiliriz. Bugün Venüs Boğa burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerimizde sakinlik, huzur, güven ve sadakat arayışımız artıyor. İlişkileri sağlamlayıcı adımlar atmak adına güzel bir sürece giriyoruz. Akşam saatlerinde Ay-Jüpiter arasındaki dik açının etkisiyle duygularımızı abartılı bir şekilde ortaya koyma, yeme içme konularında aşırıya kaçma ve bundan rahatsız olma riski dikkat çekiyor.

Salı günü boyunca Ay Aslan burcunda ilerliyor. Yaratıcılığımızı ve cesaretimizi birleştirerek çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Ay’ın temel bir açısı yok gün boyunca. Ay sabit burçta da ilerliyor olacağından, sakinlik ve durağanlığın güne egemen olacağını düşünebiliriz. Sağlamcı adımlar atmak, daha önce giriştiğimiz işleri sağlama almak, biraz da kendimize ve sevdiklerimize vakit ayırmak, kendimizi mutlu edeceğimiz şeylere yönelmek iyi fikir olabilir. Risk alma arzumuz bizi harekete geçirmek istese de, bize asıl kazandıracak şey sağlamcı ve temkinli adım atmamız olacak. Öğle sonrasındaki saatlerde kesinleşecek Venüs-Neptün altmışlığı, aşk ve romantizm konularını çok güzel bir şekilde bir araya getiriyor. Ayrıca sanatsal esinleri (Neptün Balık’ta) somutlaştırmak ve projelendirmek adına (Venüs Boğa’da) çok güzel fırsatlar sunan bu birkaç günlük süreci iyi değerlendirebiliriz. Evde dekorasyon değişikliği, giyim kuşam, estetik ve güzellikle ilgili temalarda da olumlu etkiler ön plana çıkıyor. Olumlu etkiler akşam saatlerinde de devam ediyor. Bir süredir sevdiğimize vakit ayıracağımız, romantik bir akşam yemeği düşüncemiz varsa, harekete geçmek için güzel bir gündeyiz. İlle de hafta sonunu beklemek gerekmiyor!

Çarşamba günü 03:28’de Aslan burcundayken son açısını Satürn yapan ve ardından boşluğa giren Ay, 05:27’de Başak burcuna geçiyor. Gün boyunca üzerinde uğraşacağımız işleri detaylandırmamız ve sistematik hareket etmemiz, bu işlerde başarı elde etmemizde çok önemli rol oynayacak. Sabah erken saatlerde etkinleşen Ay-Neptün karşıtlığı, duygusal olarak kendimizi karmaşık hissetmemize ve kararsızlığa sebep olabilir. Bu yüzden netlik isteyen iş ve kararlarımızı çok erken saatlerde almamamız yerinde olur. Sabahın ilerleyen saatlerinde Ay-Venüs arasındaki yüzyirmi derecelik (üçgen) uyumlu açının etkisi devreye giriyor ve rahatlıyoruz. Aşkla, ilişkilerle ve evlilikle ilgili konularda adımlar atmak adına gün boyunca olumlu etkiler ağırlık tutuyor. Ay-Venüs uyumlu açıları yeni giysiler almak veya giymek, eğlenceli aktiviteler düzenlemek için uygundur. Akşam saatlerinde en iyicil açılardan biri olarak kabul edilen Ay-Jüpiter yüzyirmiliğinin olumlu etkileri belirginleşiyor. Akşamüzeri saatlerden itibaren her türlü yeni risklere girişmek, asil ve etkin kişilerle görüşmek, profesyonel kişilerle görüşmek açısından uygun zamanlarda olduğumuzu söyleyebiliriz. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ay-Plüton yüzyirmiliği de etkinleşiyor. Ay-Plüton arasındaki uyumlu açılar fikirlerini harekete geçirmek ve somutlaştırmak, güçlü ve etkin kişilerden destek almak, ilişkilerde derinleşmek, irade gerektiren işlere girişmek, mücadeleye başlamak, ısrarla takip etmeyi gerektiren işlere kalkışmak için uygundur.

Perşembe günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Huzursuz ve gergin etkilerin dikkat çekebileceği iki günlük sürece giriyoruz. Başak burcundaki dolunayın duyguları hareketlendiren etkileri gün geneline yayılıyor. Gece saatlerinde Ay-Mars kavuşumunun etkileri devreye giriyor ve sabah erken saatlere bu etkiler yansıyor. 11:39’da Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor ve ardından Ay boşluğa giriyor. Yeni riskler almak, seyahatlere başlamak, arkadaşlıklar kurmak, kadınlarla görüşmeler yapmak (iş ve özel) adına pek de olumlu bir günde değiliz. Tabii bu kimseyle görüşmeyelim, konuşmayalım anlamına gelmiyor. Nihai ve önemli kararlar, konuşmalar, girişimleri içeriyor. Bu günde girişilecek önemli ve hayati etkiler taşıyabilecek tedaviler, bilhassa ameliyat ve operasyonlar başka günlere nazaran daha fazla risk taşıyabilir. Dolunayın Mars ile ilişki kurduğu zamanlar genel olarak şanssız görülmüştür. Özellikle de evlilik, yeni bağlantılar kurmak, etkin kişilerle görüşmek için hiç uygun değildir. Gün boyunca Ay boşlukta ilerleyeceğinden, zaten bu girişimlerimizin ucu açık kalabilir; arzu ettiğimiz gibi gelişmeler yakalayamayabilir, beklentimizi karşılayacak sonuçlar elde edemeyebiliriz.

Cuma günü 06:51’de Ay Terazi burcuna geçiyor. Bir, iki gün öncesine nazaran nispeten daha sakin bir seyir izleyebiliriz. Sabah saatlerinde aradığımız huzur ve rahatlığı nispeten bulabilir, ilişkilerimizi biraz daha dengeli sürdürebiliriz. Ama öğle saatlerine doğru etkisi belirginleşen Ay-Uranüs karşıtlığı, ilişkilerde dengesizlik riskine işaret ediyor. Duygusal anlamda türbülanslar da etkinleşiyor. Bu açının kesinleşeceği öğle saatleri civarında girişeceğimiz işlerin sonuçlarından veya gidişatından emin olmamız zor. Ay-Uranüs arasındaki gergin açılar seyahatler ve taşınmalar, kamusal görevi olan kişilerle görüşmeler, elektrikle alakalı veya gizemli konularla alakalı işlere girişmek, tehlikeli işlere girişmek için uygunsuz görülmüştür. Akşam saatlerinde Ay-Merkür karşıtlığının gergin etkileri de devreye giriyor ve her türlü anlaşmalar, el sıkışmak gereken durumlar açısından uygun olmayan saatlerde olduğumuzu gösteriyor. Gece saatlerinde Ay-Plüton arasındaki dik açının (Kare) gergin etkileri devreye giriyor. Ay-Plüton gergin açıları güçlü ve etkin kişilerle görüşmek, somut sonuçlar ortaya çıkması beklenen işlere girişmek, mücadele ve risk gerektiren işlere girişmek, seyahat etmek, ameliyata girmek, hoşgörü ve esneklik gerektiren işlere kalkışmak için uygun değildir.

Cumartesi günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Bir gün öncesine nazaran daha huzurlu ve sakin bir gündeyiz. Özel ve sosyal ilişkilerimiz önem kazanacak. İlişkilerimizde dengeyi sağlayabileceğiz. Artistik ve sanatsal işlere girişmek, dekorasyon, giyim kuşamla ilgili konulara yönelmek, sosyal organizasyonlar düzenlemek için bu güzel günü tercih edebiliriz. Ay’ın temel açısı olmadığından ve herhangi iki gezegenin açısı kesinleşmediğinden, çok hareketli ve iniş çıkışlı bir günde olmadığımızı söyleyebiliriz.

Pazar günü erken saatlerinde henüz Ay Terazi burcunda hareket ediyor. Ay-Satürn kavuşumunun kesinleşmesinden önceki saatlerde (05:10) girişeceğimiz veya niyetlendiğimiz işlerin somutlaşması olasılığı mevcut (her ne kadar Satürn geri harekette ise de). 05:10 ile 07:25 arasındaki zaman diliminde ise Ay boşlukta ilerliyor olacak. 07:25’te Akrep burcuna geçecek olan Ay, duygularımızı daha derin hissedeceğimiz, güdülerimizin ve sezgilerimizin etkin çalışacağı bir günde olacağımızı gösteriyor. Ay-Neptün üçgeninin (yüzyirmilik açı) etkin olacağı sabah saatlerinde duygusal ilişkilerimiz açısından şanslı etkiler mevcut. Artistik ve sanatsal konular, girim kuşam ve dekorasyonla ilgili konular açısından da olumlu etkiler devrede. Ama Merkür’ün gerilemek üzere durağanlaştığını göz ardı etmemeliyiz. Akşam saatlerinde ise daha fazla abartıya, duygusal çalkantıya açık olacağız. Ay hem Venüs ve hem de Jüpiter ile karşıt açıya ilerliyor. Aslında bu iki gezegen astrolojide “iyiciller” olarak tanımlanırlar ve sert açıları bile çok problematik görülmez. Ama keyif, zevk ev eğlence, yeme içme gibi keyfi işlerde abartılara eğilim gösterirler. Gecenin ilerleyen saatlerinde etkinleşecek Ay-Plüton yüzyirmiliği, duygusal anlamda destek bulacağımızı, yakın çevremizde güven ve korunma bulabileceğimizi işaret ediyor.

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner DÖŞER
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER