Habertürk 09.01.2012

9 Ocak haftasına astrolojik bakış

Astrolog Öner Döşer 9 Ocak haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

Astrolog Öner Döşer 9 Ocak haftasını yorumluyor.. Bakalım bu hafta bizi neler bekliyormuş.

9 Ocak haftasına astrolojik bakış

Pazartesi günü Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunayın duygusal etkileri haftanın ilk yarısında kendisini gösterecek. Özel hayatımızla sosyal hayatımız arasındaki dengeyi sağlamakta zorlanabiliriz. Dolunayların duygusal anlamda türbülans getirdiği herkesçe bilinen bir gerçek. Ama dolunay zamanlarında yaratıcılığın ve verimliliğin de doruğa ulaştığını, zıtlaşmanın yanı sıra, bir tamamlanma şansını da beriberinde getirdiğini unutmamalıyız. Yakın geçmişte attığımız adımların somut sonuçlarını görmeye başlayacağımız bu süreçte, sevdiğimiz kişilerle kendimizi tamamlanmış hissetme şansımız da var. Ailevi ve milli temaların da çok dikkat çekeceği bir haftaya giriyoruz. Dolunay Türkiye astroloji haritasının halkla ilgili konular alanında gerçekleşiyor ve hassas bir süreçte olduğumuzu gösteriyor.

Haftanın hemen ilk gününde Merkür-Uranüs arasındaki dik açının kesinleşmesiyle birlikte, ani karar, fikir ve yön değişiklikleri olasılığı çok artıyor. Radikal kararlar almaya yatkın olacağız. Öte yandan, çabuk idrak etme ve farklı olanı ortaya çıkarabilme yeteneğimiz de artacağından, yaratıcı zekamızı iş ve projelerimize daha hızlı ve aktif bir şekilde yansıtabiliriz. Ama iyi düşünülmemiş, aceleci girişim ve eylemler zarar getirebilir, dikkat! Astrometeorolojide Merkür rüzgarlı hava koşulları ile bağdaştırılır. Uranüs ile dik açısının etkisinin devam ediyor olması rüzgarlı, fırtınalı hava şartları etkisini göstermeye devam edebileceğini düşündürüyor.

Hafta ortasındaki günlerden itibaren etkisi iyice hissedilecek Güneş-Mars arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının etkisiyle kendimizi daha cesur ve atak biçimde ortaya koymaya eğilim göstereceğiz. Merkür-Plüton kavuşumu da benzer biçimde cesur ve dönüştürücü kararlar alabileceğimizi, fikirlerimizi etkin bir şekilde ifade etme ve güç elde etme arzumuzun artacağını gösteriyor. Takıntılı düşünce ve fikirlerden uzak kalmamızda fayda var. Venüs’ün Satürn ile uyumlu açısı ve Neptün ile kavuşumu, özel ilişkilerimizde olumlu bir hava estiriyor. Aşk ve romantizmin ön plana çıkacağı, artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığı somut bir şekilde yansıtabilme kapasitemizin ortaya konulabileceği bir haftadayız. Venüs-Jüpiter arasındaki altmış derecelik uyumlu açı bu etkileri hafta sonuna daha da arttırarak taşıyor. Evlilik adımları, ilişkilere başlangıçlar, anlaşmalar, ortaklaşa projeler açısından haftanın ikinci yarısı daha olumlu gözükmekte.

Haftanın günlere göre değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Duygusal anlamda çok hassas bir gündeyiz. Ailevi ve milli temalar ön plana çıkıyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Güneş karşıtlığı gerek karşı cinsle, gerekse otoriteyi temsil eden kişi ve kurumlarla ilişkilerde türbülans yaşayabileceğimizi gösteriyor. Önemli işlere girişmek ve görüşmeler yapmak açısından sabah saatleri riskli olabilir. Ama herkesçe bilinmesini istediğimiz duyuru ve açıklamaları yapabiliriz. Yaratıcılığımızı somut projelere yansıtabiliriz. Daha önce attığımız adımların olumlu veya olumsuz sonuçlarını göreceğimiz, bunların belirginleşeceği bir gündeyiz. Ay-Mars arasındaki altmış derecelik uyumlu açının efor ve cesaretimizi artırıcı etkileri öğle saatlerinden sonra devreye girmeye başlıyor. Kendimizi daha enerjik hissedeceğimiz bu saatleri iyi değerlendirebiliriz. Gün boyunca etkin olacak Merkür-Uranüs dik açısı ani karar, fikir ve yön değişiklikleri olasılığı çok arttırıyor. Önemli anlaşmalar veya verilen sözler hedefini bulamayabilir. Gün boyunca ani karar almaktan kaçınmamızda, sözlerimize dikkat etmemizde fayda var.

Salı gününün ilk saatlerinde Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Sabah çok erken saatlerde duygusal anlamda stres ve özel ilişkilerde zorlanma enerjisi hakim olabilir, dikkat! Ay-Satürn dik açısının etkin olacağı bu erken saatlerde girişeceğimiz işlerden beklediğimiz sonuçları alamayabiliriz. Gecikme, engellenme riskimiz de mevcut. Ay’ın Aslan burcuna geçiş yapacağı 06:36 sonrasında ise rahatlama ve kendine güven enerjisi aktifleşiyor. Ay-Jüpiter arasındaki dik açının etkisiyle kendimize güvenimizi abartılı bir şekilde ifade edebilir, iyimserlik ve güven etkisiyle boyumuzun aşan işlere girişebiliriz. Ama yine de olumsuzluk veya başarısızlıklardan söz etmiyoruz. Ay-Uranüs yüzyirmilik açısının da etkisiyle yaratıcılığımız artıyor. Gün boyunca farklı ve orijinal fikirlerimizle dikkat çekebilir, entelektüel becerilerimizin yanı sıra sezgilerimizi de etkin bir şekilde kullanabiliriz. Her türlü girişim açısından gayet uygun bir gündeyiz. Otorite figürleri ve idari becerilerini ortaya koyması gereken, dikkat çekmek ve sahnede olmak isteyen kişiler için hayli hareketli bir gün!

Çarşamba günü boyunca Ay Aslan burcunda hareket ediyor. Kendimizi iyimser ve coşkulu hissedeceğimiz bu günde, yapacağımız işlere biraz daha artistik hava vermemiz, başkalarının dikkatini çekebileceğimiz hale getirmemiz iyi sonuçlar getirebilir. Başarılı olmamız için girişim yapacağımız işlerde kendine güven ve kendine inanç mutlaka ön planda olmalı. Sosyal ve aktif, cesaretli ve eyleme yönelik olmak bize beklediğimizin de üzerinde getiri sağlayabilir. Kontrollü ve akılcı riskler alabiliriz. Ay’ın temel açısı olmadığı bir günde olduğumuzdan, tempo çok yüksek olmayabilir. Ama kendimizi enerjik hissedeceğiz.

Perşembe gününün ilk yarısında Ay Aslan burcunda ilerliyor. Sabah saatlerinde etkin olacak Ay-Venüs karşıtlığı, özel ilişkimizde zorlanma yaşayabileceğimizi gösteriyor. Yeme içme konularında dikkatli olmamızda fayda var sabah saatlerinde. Kendimizde estetik bazı düzenlemeler yapmak açısından en azından öğle saatlerine kadar çok da uygun saatlerde değiliz, dikkat! Ay-Satürn arasındaki altmış derecelik uyumlu açı ilişkilerde dengemizi sağlamamıza yardımcı oluyor ise de, hemen ardından etkinleşecek Ay-Neptün karşıtlığı, aradığımız duygusal dengeyi bulmakta zorlanabileceğimizi gösteriyor. 10:24’te boşluğa girecek olan Ay 11:45’te Başak burcuna geçiyor. Aradaki Ay’ın boşlukta olduğu yaklaşık bir buçuk saatlik sürede girişeceğimiz işlerden beklediğimiz kalıcı sonuçları alamayabiliriz. Ay’ın Başak burcuna geçişiyle birlikte atacağımız adımlarda ve girişeceğimiz işlerde temkini elden bırakmadığımız ve detaylara hakim olduğumuz sürece başarı elde etmemiz daha mümkün olacak. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkileri devreye giriyor. Her türlü girişim için uygun saatlerdeyiz. Hukuksal, eğitsel, dinsel, ilahi konularda girişimler yapmak, bu alanlarda yetki sahibi kişilerle görüşmeler yapabiliriz. Temkinli risk alabiliriz. Akşam saatlerine doğru etkinleşen Ay-Merkür yüzyirmiliği sayesinde olumlu etkiler daha da artıyor. Bilgi alışverişi, duyurular, imzalar ve anlaşmalar, yazışmalar ve eğitim, seyahatler ve ticari temalarda girişimler açısından akşam saatleri son derece uygun gözüküyor. Günün ikinci yarısını iyi değerlendirelim!

Cuma günü boyunca Ay Başak burcunda ilerliyor. Somutlaştırmak istediğimiz projelere, ticari, finansal girişimler açısından çok uygun bir gündeyiz. Hesaba ve araştırmaya dayalı işlerde yaptığımız titiz ve dikkatli çalışmalarımızın somut sonuçlarını alabiliriz. Ay’ın sadece Plüton ile yüzyirmilik olumlu açısı var. Ama diğer gezegenlerin birbirleriyle açılarının kesinleşmesi açısından oldukça aktif bir gündeyiz. Güneş-Mars arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının etkisiyle kendimizi daha cesur ve atak biçimde ortaya koymaya eğilim göstereceğiz. Merkür-Plüton kavuşumu da benzer biçimde cesur ve dönüştürücü kararlar alabileceğimizi, fikirlerimizi etkin bir şekilde ifade etme ve güç elde etme arzumuzun artacağını gösteriyor. Takıntılı düşünce ve fikirlerden uzak kalmamızda fayda var. Venüs’ün Satürn ile uyumlu açısı ve Neptün ile kavuşumu, özel ilişkilerimizde olumlu bir hava estiriyor. Aşk ve romantizmin ön plana çıkacağı, artistik ve sanatsal konularda yaratıcılığı somut bir şekilde yansıtabilme kapasitemizin ortaya konulabileceği bir gündeyiz.

Cumartesi gününün önemli bir bölümünde Ay Başak burcunda ilerliyor. Organize ve planlı hareket etmemizin faydasını göreceğiz. Ama sağlığımıza dikkat etmemiz gereken bir gündeyiz. Güne başlarken Ay boşlukta ilerliyor olacak, ama Ay-Güneş arasındaki yüzyirmi derecelik uyumlu açının olumlu etkileri devrede olacak. Özel ve sosyal ilişkilerde olumlu gelişmeler yaşayabiliriz. Sabaha karşı 03:59 ile öğleden sonra 15:29 arasındaki saatlerde Ay boşlukta ilerliyor olacağından, bu saatler arasında girişeceğimiz işlerden kalıcı ve somut sonuçlar elde edemeyebilir, şartları kontrol etmekte zorlanabiliriz. 15:29’da Ay Terazi burcuna geçiyor. İşbirliği ve birlikte hareket etme ihtiyacımız artıyor. Ay-Uranüs karşıtlığının etkinleşeceği akşamüzeri saatlerde duygusal anlamda dengemizi sağlamakta zorlanabiliriz. İlişkilerimizde huzursuzluk ve dengesizlik yaşamamak adına daha dikkatli hareket etmemiz gerekiyor. Girişeceğimiz iş ve projelerde de durumlar beklenmedik yönde ilerleyebilir, dikkat! Ama yaratıcı ve orijinal fikirler üretebilme kapasitemiz de çok yüksek olacak.

Pazar günü boyunca Ay Terazi burcunda ilerliyor. Özel ve sosyal ilişkilerin, huzur ve denge arzumuzun ön planda olacağı bir gündeyiz. Sabah saatlerinde daha ziyade zorlayıcı ve stres yaratmaya yatkınlaştıran açısal irtibatlar devrede olacak. Ay-Plüton dik açısı ve Ay-Merkür dik açısının etkin olacağı öğle öncesinde başkalarıyla fikir birliğine varmakta sorun yaşayabiliriz. Sözlerimize dikkat etmezsek kırıcı olabiliriz. Takıntılı ve kuşkucu tavır sergileyerek kendimizi duygusal anlamda gereksiz yere sıkabiliriz. Bu eğilimlerle başa çıkmak için bizi sakin tutacak meditasyon, namaz, dua, zikir gibi aktivitelere yönelebiliriz. Venüs-Jüpiter arasındaki altmış derecelik uyumlu açı bu etkileri gün boyunca devrede olacak. Evlilik adımları, ilişkilere başlangıçlar, anlaşmalar, ortaklaşa projeler açısından güzel fırsatlarla karşılaşabiliriz. Özellikle de öğle sonrasındaki saatlerde…

Keyifli, huzurlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle…

Öner Döşer
Astroloji Uzmanı


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER