Habertürk 01.01.2012

2012 yılına astrolojik bakış(Öner Döşer)-2

İşte Astroloji Uzmanı Öner Döşer'den 2012'ye astrolojik bakış.

2012

2012 yılına astrolojik bakış(Öner Döşer)-2

Klasik Astroloji bakışıyla geri hareket etmek önemli bir güçsüzlük durumudur. Bu durumdaki bir gösterge pasif ve alıcı durumdadır. Dediğini/vaadini yaptırmakta zorlanır. Bu bir şanssızlık, zarar, uyuşmazlık, anlaşmazlık, aykırılık, tutarsızlık ve giriştiği işlerden zararla dönme göstergesidir. Gezegenler direkt harekette iken olayların devam ettiğini ve ilerlediğini gösterirler. Geri harekette iken olayların kesintiye uğramasını, yerine getirmede ve tamamlanmada aksaklıklar olduğunu gösterirler. Günümüz astrolojisinde bizler geri hareket dönemlerini aynı zamanda bir içe dönme, iç bilgisinden ve kendi yaratıcı yönlerinden istifade etme eğilimi olarak da görmekteyiz. Yani dünyevi alanda bir takım aksamalar olmaktadır ve bunun çözümü için gerekli enerjiyi ve rehberliği kendi içimizde aramamız gerekmektedir.

Aslında, gezegenler yörüngelerinde asla geri hareket etmezler. Geri hareket, yer merkezli bakışla gezegenlerin hareketlerinin izlenmesi esnasında gözlemlenen edilen bir olgudur. Gece gökyüzünü gözlemlersek, gezegenlerin birbirlerini takip eder şekilde Zodyak’ta ilerlediğine şahit oluruz. Normal şartlarda bir gezegenin Zodyak’taki hareketi Batı’dan Doğu’ya doğrudur. Buna düz (direkt) hareket denir. Bu hareket saat yönünün tersinedir. Bizim yeryüzünden bakışımızla, Zodyak’ta hareket etmekte olan bir gezegen yavaşlar, durur ve Zodyak burçlarının tersi istikametinde hareket ediyor gibi gözükür. Gezegen, bu hareketiyle saat yönünde ilerlemeye başlar. Biz bu harekete “Geri hareket” deriz.

Güneş ve Ay hariç, diğer gezegenler geri hareket ederler; ama özellikle Merkür, Venüs ve Mars’ın geri hareketleri bireysel haritalarımızda daha fazla önem taşır. Kuşkusuz en önemlisi Merkür’ün geri hareketleridir. Zira bir yıl içerisinde en sık tekrarlanan (3 veya 4 kez) Merkür’ün geri hareketleridir.

Merkür Gerilemesi

Astrolojide Merkür, genel anlamda iletişim, kontratlar, yazılı metinler, sözleşmeler ve sözlü taahhütler, alım satım, pazarlık ve eğitimle ilişkilendirilir. Bazı astrologların “Kozmik düzenbaz” olarak nitelendirdikleri Merkür’ün geri hareketi iletişimsel karışıklıklara, yanlış anlaşılmalara, dalgınlıklar ve unutkanlıklar neticesinde aksamalara işaret edebilir. Merkür geri harekette iken girişeceğimiz yeni işlerde, yapacağımız sözleşmelerde koşullar beklenmedik şekilde yön değiştirebilir. Yapılacak sözleşmelerde, muhtemelen belge veya bilgi eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden Merkür geri harekette iken önemli adımlar atmamakta fayda vardır. Eğer atmak durumunda isek, bu şartlarda içinde bulunacağımız şartları çok iyi değerlendirmeli, gelecekte karşılaşacağımız olası problemlerin önlemlerini almalı, imzalamamız gereken belgeleri çok iyi okumalı, yeni satın alacağımız şeyleri çok iyi kontrol etmeli, parasal alışverişlerimizde dikkatli olmalıyız. Özellikle bilgisayarların iyi korunması, önemli bilgilerin yedeklenmesinde fayda vardır.

Bu yıl Merkür üç kez geriliyor…

12 Mart-4 Nisan 2012: Bu tarihler arasında Merkür Koç burcunda gerilemeye başlayacak ve gerilemesini Balık burcunda sürdürecek. Koç burcu yeni işlere girişim cesareti, keşifler ve yeni adımlar atmak demektir. Gölge yönü acelecilik ve düşünmeden yapılan girişimlerdir. Merkür’ün Koç burcunda gerileyeceği 12-23 Mart arasındaki tarihlerde atacağımız adımlarda acelecilikten kaçınmalı, girişeceğimiz işleri birkaç kez gözden geçirmeliyiz. Çok burcu ham ve işlenmemiş enerjinin en yüksek seviyesini temsil ettiğinden, bu enerjimizi içe yönelterek, kişisel gelişimimiz ve kendimizi keşfetmek için kullanabiliriz. Merkür 23 Mart-4 Nisan arasında gerilemesine Balık burcunda devam edecek. Balık burcu ruhsal temalarla ilgilidir ve Merkür’ün bu burçta gerilemede olduğu günlerde içe çekilebilir, kendi iç bilgeliğimizden daha iyi istifade edebiliriz. Ama bu tarihler arasında dünyevi işlerde tekleyebiliriz, dikkat! Merkür hem Balık’ta hem de geri hareketli olunca, zihinsel dağınıklıklar, dalgınlıklar artabilir.

15 Temmuz-8 Ağustos 2012: Aslan burcu yönetme, merkezde olma, dikkat çekme, yaratıcılık ve sergileme kavramlarıyla ilişkilidir. Bu tarihler arasında olayların merkezinde olacağımız, idare edeceğimiz, yaratıcılığımızı sergileyeceğimiz projelerde adımlarımızı dikkatli atmamız yerinde olacaktır. Yetenek ve yaratıcılığımızı, sergileyeceğimiz işleri gözden geçirmemiz için güzel bir fırsat bu aslında.

7 Kasım-27 Kasım 2012: Bu tarihler arasında Merkür Yay burcunda gerilemeye başlayacak ve bu gerilemesini Akrep burcunda sürdürecek. Yay burcu eğitim, yayıncılık, yabancılarla ilgili işler, seyahatler, yeni keşifler ve icatlar, inançlar, ilmi konularla alakalıdır. 7 Kasım ile 14 Kasım arasındaki tarihlerde Merkür Yay burcunda gerilemekte olacağından seyahatlerde gecikme ve ertelemeler, yayıncılık alanında gözden kaçan hatalar, eğitimle ilgili projelerde aksama ve ertelenmeler, fikir değişiklikleri oluşabilir. Bu tarih aralığını, inandığımız şeyleri, hayat görüşlerimizi, öğrendiklerimizi gözden geçirmemiz, kendi iç bilgeliğimize yönelmemiz ve iç sesimizi dinlememiz açısından ise bulunmaz bir fırsat olarak görebiliriz. 14 Kasım ile 27 Kasım arasındaki tarihlerde Merkür gerilemesini Akrep burcunda sürdürecek. Akrep burcu araştırmacılık, psikoloji, fizik ve kimya gibi bilimsel alanlar, cerrahi ve tıbbi konular, şifacılıkla ilgilidir. Bu alanlarda çalışıyorsak veya bir müddet için bu konularla ilgiliysek Merkür gerileme döneminde dikkatli olmakta fayda var. Ama Akrep’te Merkür gerilemesi aynı zamanda iç sesimizden daha iyi istifade edebileceğimiz de bir süreçtir bunu da unutmamak gerekir.

Venüs Gerilemesi

Venüs aşk ve ilişkiler gezegenidir. Kişisel haritamızda Venüs, diğer cinsle ilişkilerimizi ve genel olarak ilişkiye yaklaşım tarzımızı gösterir. Genç yaşlarımızda, insanlarla geçim tarzımızı, nasıl anlaştığımızı, dostluk kurma tarzımızı, diğer kişilerle ne denli yakın ilişki kurabildiğimizi gösterir. Aynı zamanda yaratıcılığı ve artistik yetenekleri temsil eder. Evlilik, cinsellik, arkadaşlık ve uzlaşma konularında da etkilidir. Harita sahibinin cömertliği, espri anlayışı ve sevgi gücü üzerinde de etkilidir. Venüs bereketli ve verimlidir ve daha ılımlı ve rafine özellikleri yönettiği için dişil bir gezegen olarak bilinir. Dokunma duyusunu yönetir. Müzik, şarkı söylemek, şiir, resim yapmak, oyunculuk gibi ve tüm rafine eğlencelerle ilgilidir.

Astrolojide Venüs sosyallik ve ikili ilişkilerin temsilcisidir. Geri hareketlerinde ikili ilişkilerimizde gerileme, aksaklık, engellenme ve zorlanmalar yaşarız. Karşımızdakilere gereken önemi vermeyi ihmal edebiliriz. Venüs’ün geri hareket ettiği dönemlere ilişkilerimizi bağlayan söz, nişan, evlilik gibi konularda önemli girişimleri denk getirmemeliyiz. Ortaklaşa projeler, giyim kuşamla ilgili konular, diyet ve estetik konuları da Venüs yönetiminde olduğundan, bu alanlarda yeni adımları Venüs’ün geri hareket ettiği dönemlere denk getirmemekte fayda vardır.

Bu yıl gerçekleşecek Venüs gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

15 Mayıs-27 Haziran 2012: Bu tarihler arasında Venüs İkizler burcunda geriliyor olacak. İkizler burcu iletişim ve haberleşme ile ilişkilidir ve Venüs de insan ilişkilerini temsil eder. Venüs’ün İkizler burcunda gerileyecek olması, insan ilişkilerinde bir müddet için gerilemelere, aksaklıklara, yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Venüs gerilerken evlilik veya önemli ilişkilere adım atarken her zamankinden daha fazla düşünmemizde fayda vardır. Hatalı kararlar alabilir, aldığımız kararları diğer kişilere iletmekte sorun yaşayabiliriz. Öte yandan bu gerilemeyi ilişkilerimizi gözden geçirmek, birbirimizden beklentilerimizi daha iyi fark etmemiz açısından da bir fırsat sunuyor bu gerileme. Venüs estetik ev güzellikle ilişkilidir. Venüs gerilemesi olan dönemlerde kendimizde yapmak istediğimiz estetik değişiklikler konusunda adımlar atarken dikkatli olmamız yerinde olur.

Mars Gerilemesi

Astrolojik haritamızda Mars, kendimizi ve mücadelemizi nasıl ortaya koyduğumuzu; ne için mücadele ettiğimizi, etkilere nasıl tepkiler verdiğimizi, enerjimizi nasıl ortaya koyduğumuzu, öfkemizi nasıl gösterdiğimizi, işleri nasıl hallettiğimizi gösterir. Örneğin Mars’ı Balık’ta olan birisi, evrensel amaçlar için mücadele edecek, öfkesini pasif ve duygusal bir biçimde ortaya koyacak, duygusal hareket edecek; kendisini spontane biçimde değil, dolaylı biçimde ortaya koyacak demektir.

Mars’ın geri hareketlerinde enerji içe dönükleşir. Harekete geçmekte, önlem almakta, tepki vermekte gecikebilirsiniz. İlerleme hızınız bir müddet için yavaşlayabilir. Bu yüzden biraz sıkıntı hissedebilirsiniz. Yeni girişimler için uygun bir dönemde değilsiniz. Şartları fazla zorlamamanızda fayda var. Biraz ara verip, sonra yeniden denemek üzere işlerinizi rölantiye almanız isabetli olur.

Bu yıl gerçekleşecek Mars gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

24 Ocak-14 Nisan 2012: Bu tarihler arasında Mars Başak burcunda geriliyor olacak. Başak burcu her türlü organizasyon, yardımlaşma, plan ve program dizayn etme, sağlık ve hijyenle ilgilidir. Harekete geçme, enerji ve efor ortaya koyma ile ilişkili gezegen olan Mars’ın bu burçta geriliyor olması hizmet ve sağlık sektörüyle ilgili alanlarda sorunlara işaret ediyor olabilir. Başak burcu bağırsaklarla ve iç organlarla ilişkilidir. Bu yüzden yeyip içtiğimize, hijyene her zamankinden fazla özen göstermemiz yerinde olacaktır. Başak burcu çalışma ve ürün ortaya çıkarmak demektir. Bu tarihler arasında ürün ortaya çıkarmakta zorlanabiliriz. Ama daha sonra ortaya çıkarmak istediğimiz iş ve ürünler üzerinde detaylı bir şekilde çalışabilir, onları hazır hale getirebiliriz. Planları daha iyi detaylandırmak ve eksiklerini tamamlamak açısından bu gerilemeyi değerlendirebiliriz.

Jüpiter Gerilemesi

Jüpiter en büyük iyicil etkili gezegen olarak nitelendirilir. Jüpiter varlık, özgürlük, bolluk demektir. Ilımlılığı ve ortada olmayı anlatır. Satürn ve Mars gibi iki kötücül planetin arasına girerek onları ılımlılaştırır. Araya giren ve barış getiren yapıdadır. En mutlu eden, rahat ve kolay giden, kar ve kazanç getiren işleri anlatır. Pürüzsüzlük ve özgürlükle bağdaştırılır. Dönem olarak orta yaşı anlatır. İlham, bilgelik, ileri görüşlülük getirici yönleri vardır. Manevi manada kendini dine veya iyilik için çalışmalara adamak, maddi manada zenginlik, bolluk peşinde olmakla ilişkilendirilir. Genellikle neşe ve mutluluk verir. Etkilediği hayat alanlarında en büyük gelişim fırsatlarının yanı sıra, abartılarla ve gerekenden yüksek beklentilerle de karşılaşabiliriz.

Jüpiter’in geri gitme zamanlarında şanslar da bir müddet için geri çekilir. Fırsatları değerlendirmekte zorlanabilir, ele geçen fırsatları müsrifçe harcayabiliriz. İş hayatınızla ilgili konularda şanslarınız geçici bir süre için geri çekilebilir. Elinize geçen fırsatları değerlendirmekte zorlanabilirsiniz. Bu geciktirici ve şansların geri çekildiği süreç yaklaşık 4 ay sürer. Öte yandan bu gerilemeleri, hayata bakışımızı ve inançlarımızı, hayattan edindiğimiz tecrübeler gözden geçirmek, kendi iç bilgeliğimize yönelmek için kullanabiliriz.

Bu yıl gerçekleşecek Jüpiter gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

4 Ekim 2012-31 Ocak 2013: Bu tarihler arasında Jüpiter İkizler burcunda gerileme yapacak. Bu dönemde dünya genelinde iletişimsel sorunlar yaşanabilir. İkizler ticari konuları anlatan Merkür tarafından yönetildiği için, bu tarihler arasında ticari konularda gerilemeler de olabilir. Bu dönemde hayat görüşlerimizi yerli yerine oturtmamız, kendimizi gözden geçirmemiz açısından bu dönemi değerlendirebiliriz. 21 Aralık 2012 tarihine yakın bir süreçte Jüpiter’in İkizler burcunda geri harekette olması, büyümenin daha ziyade içe doğru olacağını, öğrenilen bilgilerin önce oturtulması, daha sonra pratik alanda kullanılmasının gerekeceğini göstermektedir.

Satürn Gerilemesi

Satürn hayatın limitlerini temsil eder. Sınırlarımızı gösterir. Böylece hayatın gerçeklerinin farkında olmamızı sağlar. Bir nevi, bizi disipline eder. her şeyin bir formunun olduğunu, kuralları hatırlatır. Bu kurallara uyarak, bir şeyleri inşa eder, somutlaştırırız. Uzlaşmayı, sonuca gitmeyi zorlaştıran, engelleyen, daraltan ve büzüştüren, cimrileştiren, yoksul ve yoksunlaştıran, ağırlaştıran, kurutan, soğutan yapıdadır. Alıkoyma gücüne sahiptir.

Satürn’ün geri gitme zamanlarında uzun dönemli projelerinize yeniden yön vermenizin zamanı geliyor demektir. Organize hareket eder ve dikkati elden bırakmazsanız, ileri dönük yapılandırıcı konularda başarı şansınız artar. Ancak plansız hareket etmeniz durumunda, bu gerilemeden daha çok etkilenirsiniz. İnşa işleri, temel atma işleri, önemli yapılanma işlerine büyük organizasyonlara girişmek için Satürn’ün geri harekette olmadığı zamanları tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

Bu yıl gerçekleşecek Satürn gerilemesi tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

7 Şubat-25 Haziran 2012: Bu tarihler arasında Satürn Terazi burcunda gerileme yapacak. Bu dönemde hukuk ve adalet, evlilik ve ilişkiler, estetik ve zarafetle ilgili işlerde organizasyon sorunları yaşanabilir, yapılandırma ve girişimlerin devamlılığını sağlama zorlukları oluşabilir. Aslında bu ilişkilerimizi, ne kadar adil ve dengeli davrandığımızı, kendimizde veya yaşadığımız ortamda yapacağımız estetik ve dekorasyon değişikliklerini gözden geçirme ve kendimizi dengeleyebilmek için bir düzeltme zamanıdır.

Uranüs, Neptün ve Plüton’un Gerilemesi

Bu gezegenlerin gerilemeleri uzun vadeli programlarımızda bazı aksamalara sebep olabilir. Ama bunların etkilerini daha ziyade toplumsal bazda hissederiz. Kişisel haritalarımızda iç gezegenler (Merkür, Venüs) ve sosyal gezegenler (Mars, Jüpiter; Satürn) kadar etkili değildir. İsmi üstünde, bunlar “Jenerasyon Gezegenleri”dir. Bu gezegenler evrensel prensipleri ve enerjileri anlatırlar. Etkileri ve kontrolleri bizim kullanımımızın ötesindedir. (şimdilik!)

Uranüs’ün Gerileme Tarihleri

13 Temmuz-13 Aralık 2012 (8-4 derece Koç)

Neptün’ün Gerileme Tarihleri

4 Haziran-11 Kasım 2012 (3-0 derece Balık)

Plüton’un Gerileme Tarihleri

10 Nisan-18 Eylül 2012 (9-6 derece Oğlak)

Astroloji Uzmanı
Öner Döşer


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER