Milliyet 02.02.2011

Akrep burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de akreplere, yakın ilişkiler, evlilik ve anlaşmalar konularında daha sabırlı olmalarını öneriyor.

2011’e genel bakış


Yavaş hareket eden gezegenlerin burç değiştirmesi, siz Akrep’leri de yakından etkiliyor. Ancak önce 2010 yılında Terazi burcuna ilerleyen Satürn’le başlamalıyız. Bitişleri ve sonlanmaları da anlatan 12. Evinize yerleşen Satürn, 2012 Ekim’ine kadar hayatınızda büyük bir ayıklanma yaşamaya başladığınızı ve gelişen olayları çok fazla kontrol edemediğinizi anlatmakta. Özellikle bu durum yükselen burcu Akrep olanlar için çok dikkat çekici olacak. Bu dönemde, önünüzü tam olarak görmeniz pek de kolay değil. Sanki bir bekleme odasında gibisiniz. Özellikle yakın ilişkiler, evlilik ve anlaşmalar içeren konularda daha sabırlı olmanız gerekecek. Kuşkusuz olayları kontrol etmek istemekle birlikte, aslında böyle bir dönemde hiçbir şey yapamıyor olmanız sizi endişelendiriyor olabilir. Ancak bu sürecin sonunda, bir bakıma, gelişen olaylar yüzünden olayları biraz da akışına bırakmanız ve bu arada ikili ilişkilerinizdeki gizli kalan konularla yüzleşmeye bakmalısınız. Bu dönemde ilişkiler siz istemeseniz dahi bağlayıcı olabilir. Sonuçta 2012 Ekim aynı geldiğinde kendi yönünüzü daha net bulmuş ve kararlılık kazanmış olacaksınız. Satürn aynı zamanda kariyeri en yakından ilgilendiren bir gezegen olduğu için bu transitinde bazı kabullenmeler, dağınıklıklar, ilerleyememe, kısıtlı kalma durumu getirebilir.

Kariyer açısından da bakıldığında 2011 ilerleme ve yükselmekten çok uyum ve yenilenmeye işaret ediyor. Nitekim 2005-2007 arasında yaşamış olduğunuz kısıtlayıcı koşulların ardından, çok fazla ileri gidememiştiniz. Bu dönemde kariyerinizde hızlı hareket etmek yerine, kendi içinizdeki sesi dinleyerek, ne yapmak istediğinizi daha iyi belirlemeye, özeleştiri yapmaya gayret etmelisiniz. Ancak bir yandan da Uranüs sayesinde iş biçiminizde sizi daha özgür kılan bir sürece girmektesiniz. Hatta çoktan bu ani değişiklikleri yapmış da olabilirsiniz. Önümüzdeki yedi yıl boyunca iş ortamınızı, yeteneklerinizi anlatan evde kalacak olan Uranüs çalışma biçiminizi çok daha özgün ve bağımsız kılabileceğinizi anlatmakta. Belki de tek başına yapabileceğiniz işlere yönelecek ve daha fazla kişisel risk alacaksınız. Bu arada çalışma teknikleriniz değişirken, içerisinde teknolojinin olduğu konular çalışma alanınız içine girmiş olabilir. Bunun yanı sıra sağlığa ve genel düzeninize de bakış açınız değişecek. Bu gezegen sayesinde hem tek başına çalışma olanakları elde edebilir hem de iş ortamınızı radikal biçimde yenileyebilirsiniz. Zekanızı, farklılığınızı işe yansıtma imkanınız olacak. Kuşkusuz, 22 Ocak – 4 Haziran arasında yine bu alanda kalacak olan Jüpiter yılın ilk yarısında yeni bir iş imkanı elde etmek ya da iş koşullarınızı geliştirmek yönünde önemli fırsatlar sunabilir. Yabancılarla birlikte çalışmak, iş konusunda eğitimler almak mümkün.

Jüpiter 22 Ocak tarihine kadar burcunuzla uyum içindeyken, aşkta, yaratıcı alanda ve çocuklarla ilgili konularda hoş sürprizler ve kendinizi daha akıcı ifade edebileceğiniz olanaklar getirmeye devam edecek. Nitekim bir süredir aşkta ve zevklerde kendinizi daha fazla kaptırdığınız, yaratıcı alanda sezgilerinizle hareket edebildiğiniz imkanlar sürmekte. Özellikle sanatla uğraşanlar açısından, Ocak ayının ilk günlerinde içinizden geldiği gibi hareket etmek, duygularınızı orijinal bir şekilde ortaya koymak olanağı var. 4 Haziran sonrasında ise evlilik ve ortaklıklarda çok daha destekleyici koşullar bekleyebilirsiniz. Son zamanlarda sizi kısıtlamaya başlayan ya da tutsak alan beraberliklerden sonra, yılın ikinci yarısında hem aşk hem de iş açısından yeni fırsatlara işaret eden gelişmeler olabilir. Önünüze gelecek kişilerden daha fazla yararlanabilir, onların maddi desteğini alabilirsiniz. Bu dönemde eşinizin ya da ortağınızın maddi olanakları ya da kendi konumundaki pozitif değişikliklerden siz de yararlanabilirsiniz. İş hayatında yabancıların öne çıkması yeni alternatifler ve büyüme olanakları getirecek.

Duygusal alanda da, evlilik hayatında da Jüpiter 4 Haziran sonrasında daha uyumlu, size çok şey kazandırabilecek beraberliklere işaret etmekte. Bu pek çok Akrep için, özellikle yükselen Akrep’ler açısından bir evlilik anlamına da gelebilir. Aradığınız güveni ve istikrarı daha kolay bulacak ve beraberliğinizden keyif duyabileceksiniz. Ancak 21-22 Kasım doğumlu Akrep’lerin genel olarak hayatlarında belirsizlikler, karmaşalar ve özellikle erkek figürlerle ilgili konularda ki, bu eş ya da baba ile ilgili de olabilir, önemli tatminsizlikler ortaya çıkıyor olabilir. Erkek figürlerin zayıflığı, kararsızlığı sizi hayal kırıklığına uğratabileceği için, bugünlerde doğmuşsanız, ayaklarınızı yere daha sıkı basmalı ancak bir yandan da sislerin dağılabilmesi için sabırlı olmalısınız. Bir kabullenme ve yön arayışı içerisindesiniz.

28-31 Ekim doğumlu Akrep’ler ise destekleyici ve dönüştürücü Pluton transiti altında kişisel güçlerini daha iyi ortaya koyabilirler ve özellikle kariyer hedeflerinde iradelerini kullanarak, büyük engelleri aşabilirler. Bugünlerde doğanlar kurumsal işlerden, devletle ilgili konulardan ya da büyük kitleleri harekete geçiren imkanlardan, güçlü kişilerden fayda sağlayabilecekler.

İş, para ve kariyer olanakları

Özellikle yükselen burçları Akrep olanlar, bu dönemde kariyer alanında yüksek beklentiler içerisinde olmak yerine, süregelen belirsizliği aşabilmek için bazı deneme ve yanılmalar içinde olabilirler. Bu süreçte, ortaklıklara ve ortaklaşa işlere büyük bir önem vermeli, bu alanda gizleyici olmamalı ancak bu arada kendi haklarınızı da daha iyi korumaya bakmalısınız. 2011’de ortaklaşa alanda bazı çatışmalar ya da sizi huzursuz kılabilecek, gizli ve manipülatif durumlarla karşılaşabilirsiniz. Siz de böyle davranmamalı ve ortaklaşa işlerde adil olmaya özellikle özen göstermelisiniz. 21-22 Kasım doğumlu Akrep’ler de hayat yönlerinde genel bir dağılma ve karar verememe sürecinde oldukların, aşırı beklentilerle değil, gerçekçi planlarla hareket etmek zorunda.

Uranüs ve Jüpiter bu yıl iş ortamı alanını canlandırırken, yeni bir iş bulma fırsatınız çok fazla olabilir. Bu yeniliklerin aniden gelişeceğini söyleyebiliriz. İş ortamınızda yabancıların ya da yurtdışı bağlantılı konuların gündeme gelmesi de mümkün. Bu yıl çok çalışacak ve belki de karşılık beklemeden hareket edeceksiniz. Neyse ki 4 Haziran sonrasında iş hayatınızda genel bir yükselme ve yeni kişilerden doğan imkanlar gündeme gelmeye başlayacak.28-31 Ekim doğumlu Akrep’ler iş ortamında daha önemli manevralar yapabilecekler. Kariyer alanında bu yılı daha çok değişiklikler yapma ve yeni yetenekler geliştirmeye ayırmalı ve kendinize yatırım yapmalısınız. Yılın ikinci yarısında ilerleme fırsatları çok daha belirgin hale gelmeye başlayacak.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde daha rahat karar alabilir ve başkalarını ikna edici olabilirsiniz. Bu dönemlerin ilki 23 Şubat– 2 Nisan arasında olacaktır. Bu dönemde, sezgilerinizden daha fazla yararlanabilir ve bu arada yaratıcı alanda sizi daha tutkulu kılan işlere odaklanabilirsiniz. Hayal gücünüzü ve kişisel yaratıcılığınızı sergileyebileceğiniz bir dönemde olacaksınız. Benzer biçimde 3 Ağustos – 19 Eylül döneminde yabancılarla ilgili uğraşlar, yolculuklar ya da akademik konular çok daha fazla öne çıkabilir. Hayata bakış açınızı ve görüşlerinizi daha fazla yayma imkanına sahip olabileceksiniz. 11 Kasım sonrasında da içerisinde grupların ve organizasyonların dikkat çektiği yeni projeler söz konusu ancak bu süreç 2012’nin hemen başında bazı aksamalara ya da gecikmelere sahne olabileceği için, 11 Kasım civarında hangi uğraşlara başlamış olduğunuza dikkat etmelisiniz. 2011’de, 15 Ocak – 23 Şubat, 11 Mayıs – 21 Haziran ve 19 Eylül – 11 Kasım arasında kişisel çatışmalara girmemeli, özellikle sonbahar aylarında harcamalarınızı dengelemeye gayret etmelisiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Akrepler, özellikle yükselen Akrep’ler bu dönemde evlilik hayatında bazı kısıtlamalar, tam olarak kontrol edemedikleri durumlar yaşıyor olabilirler. Gizli kalan şeylerin açığa çıkması yüzünden sıkıntılı zamanlar da olabilir. Neyse ki 4 Haziran sonrasında bu belirsizlikleri daha kolay aşmaya başlayacaksınız. Yılın ikinci yarısı Akrep’ler için ortaklaşa konularda kazançlı ve tatmin edici fırsatlar sunacak. Evlilikler bu döneme rastlayabilir. 21-22 Kasım doğumlular aşkta ve eşleri ile ilgili konularda daha gerçekçi olmaya gayret etmeliler. 22 Ocak2a kadar olan dönem, duygusal beraberlikleri iyi desteklerken 23 Şubat – 2 Nisan arası aşk hayatınıza daha renkli ve tutkulu beraberlikler getirebilir. Genel olarak bakıldığında, eğer bu yıl beraberliklerinize daha gerçekçi bir gözle bakar ve istikrar ararsanız, yılın ikinci yarısında daha olumlu koşullar bulabileceksiniz.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde, beraberlikleriniz çok daha uyumlu ve zevkli olabilir. 27 Mart – 21 Nisan arası böyle bir dönemdir. Bu dönemde aşk kapıları tamamen açık durumda. Romantik beraberliklerden keyif duyacaksınız. 15 Mayıs – 9 Haziran arasında da ortaklaşa konular desteklenirken, 4-28 Temmuz tarihlerinde yolculuklar, yabancılar ve yeni yerler hayatınıza mutlu edici beraberlikler getirebilir. 9 Ekim – 2 Kasım arasında da cazibeniz ve ikna edici yönlerinizle beraberlikleriniz büyük bir hareketlilik gösterecek. Bununla birlikte, 11 Mayıs – 21 Haziran arasında güvensizlikler ve kıskançların gündeme gelmesi beraberliklerinizi oldukça zora sokabilir.

Sağlık

2011’de sağlığa bakış açınızı değiştirmeniz ve kendinize daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Genel olarak olumlu koşullar olmakla birlikte, yılın ilk yarısında aşırı çalışma ve yorucu faaliyetler yüzünden kendinizi yıpratabilirsiniz. Aynı zamanda beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Uranüs transiti sağlık konuları ile ani bir biçimde ilgilenebileceğinizi ve ani kararlar alarak uygulamaya gidebileceğinizi anlatmakta. 21-22 Kasım doğumlu iseniz, moralinizi daha yüksek tutmalı ve bu arada ilaç kullanımında daha dikkatli olmalısınız. Sağlık açısından 15 Ocak – 23 Şubat, 2 Nisan – 21 Haziran dönemleri daha duyarlı olmanızı gerektirebilir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2011’de Merkür ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, çalışma hayatınızı ilgilendiren değişiklikler ve zaman alan projeler, bazı aksamaları da gündeme getirebilir. Organizasyon gerektiren işlerde beklenmedik durumları dikkate almalısınız. Yeni bir iş düzenini oturtmanız böyle zamanlarda çok daha uzayabilir. Bunun yanında altınızda çalışan ya da hizmet eden kişilerle, çalışma arkadaşlarınızla bazı pürüzler gündeme gelebilir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Bu yıl çevrenizdeki hızlı değişiklikler sizi de hızlı davranmaya itiyor. Kendinizi çok daha özgür ve girişimci hissedebileceğiniz bir yıldasınız. Şans da sizinle birlikte. Kariyerinizde ilerleme mümkün. Mart ayı sonrası yeni sürprizler ve riskleri bir arada getiriyor. Yılın ikinci yarısında maddi konularda iyimser gelişmelerle moral bulabilirsiniz. Gelirlerinizde artışlar yaşamanız söz konusu.

Yükselen Boğa
Bu dönemde finansal konularda ortaya çıkan ani değişiklikler yüzünden huzursuz olabilirsiniz ancak yılın ikinci yarısında aradığınız güveni yeniden bulacaksınız. İleriye dönük pek çok yeni plan yapmaktasınız. Ocak ayı sonuna kadar istediğiniz yönde ilerlemeniz, gruplardan destek görmeniz mümkün. Haziran ayı sonrası önemli ve şanslı başlangıçlar dönemi olarak görünüyor. Parasal konular ve ilişkiler açısından olumlu kazanımlar öne çıkabilir.

Yükselen İkizler

Hayata bakış açınızı yenilediğiniz bir yıldasınız. 2011’de her şey daha hareketli ancak dengeli olacak. Çocuklarla ilgili sorumlulukları ciddiye alabilirsiniz. Kariyer alanında Ocak ayı sonuna kadar olumlu gelişmeler sizinle beraber olacak. Yılın ilk yarısında işten gelen kazançlar ve grup çalışmaları, arkadaşlıklar vurgulanmakta. Mart ayında iş hayatında daha soğukkanlı olmaya bakmalısınız.

Yükselen Yengeç
2011’de cesaret göstermeniz, hayatınızı yenilemeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Üzerinizdeki tembellikten kurtulacaksınız. Eğitimle ilgili konularınızı Ocak sonuna kadar istediğiniz yönde ilerletebilirsiniz. 12 Mart sonrası ise mesleki konular ve çok farklı amaçlar içinde olacaksınız. Yıl boyunca evdeki dengelere ve sorumluluklara da özen göstermek gerekecek.

Yükselen Aslan
Bu yıl eğitim hayatnda ya da yabancılarla ilişkilerde önemli açılımlar yaşayabilirsiniz. Zihinsel açıdan sizi sorumlu kılan ve yük getiren konular hayatınıza girmiş durumda. 12 Mat sonrası yurt dışı bağlantılı konularınız yeniden gündemde olacak. Haziran ayı ise iş hayatınızda her açıdan önemli ilerlemeler, yükselmeler yaşamaya başlayabilirsiniz.

Yükselen Başak

Bu yıl finansal konulara daha fazla eğiliyorsunuz ve bu alanda daha gerçekçi olmanız gerekecek. Maddi durumunuzda kararlı olmanız gereken bir süreçtesiniz. Ocak sonuna kadar ortaklıklardan gelen destekler öne çıkabilir. 12 Mart’tan itibaren yatırımlar, ortaklaşa işler para durumunuza yeni boyutlar getirebilir. Yılın ikinci yarısında yabancılarla ilişkileriniz artabilir.

Yükselen Terazi
Satürn’ün yükselen burcunuza girmesi ile birlikte, daha fazla sorumluluk alıyorsunuz. Bu dönemde evlilik, iş ortaklıkları sizi oldukça test edebilir. İlişkilerinizde dengeli olmaya bakmalısınız. 12 Mart sonrasında ilişkiler açısından son derece hareketli bir dönem başlayacak. Yılın ikinci yarısında yeni iş olanakları söz konusu.

Yükselen Akrep

Bu yıl kritik gelişmeler var ve akışta kalmayı öğrenmelisiniz. Aşırı ısrar etmek yerine, daha dengeli ve adil olmaya gayret etmelisiniz. Bazı ilişkileriniz sona erebilir ancak 4 Haziran sonrasında beraberliğinizde aradığınız güveni daha kolay bulabileceksiniz. Ortaklaşa konular yeni fırsatlar ve kazançlar getirmeye başlayacak. Sabırlı olmalısınız.

Yükselen Yay

Bu yıl geleceğe bakışınızda daha gerçekçi olmaya çalışmalısınız. 22 Ocak tarihine kadar elinizdeki kaynaklar konusunda önemli yatırımlar yapma şansınız var. Ayrıca yerleşimi ilgilendiren değişiklikler gündeme gelebilir. 12 Mart’tan itibaren aşk hayatınız öne çıkacak ve size çok büyük sürprizler getirebilecek. Hayata yeni gözlerle bakmaya başlayabilirsiniz.

Yükselen Oğlak
Artık kariyer ve amaçlarla ilgili önemli planlar peşindesiniz. Yaptıklarınızla öne çıkabileceğiniz koşullar sizi tatmin edecektir. Ancak çok sıkı çalışmak ve bu arada üstlerinizle ilişkilere çok dikkat etmelisiniz. Mart ayında başlayacak eve, aileye ve yerleşime ait ani gelişmelerin getireceği streslere hazırlıklı olmanızda büyük yarar var. Hayatınızda köklü değişiklikler yaşanıyor.

Yükselen Kova

2011 diğer Akrep’lere göre daha destekleyici ve dengeli geçebilir. Nisan sonrasında Neptün kazançlarınızı ve nakit durumunuzu dikkate almanız gereken belirsizliklere ve dikkatsizliklere işaret ediyor. Haziran sonrasında parasal açıdan toprağa ait konular, yerleşimi ilgilendiren gelişmelerde çok daha kararlı düşünmeye başlayabilirsiniz.

Yükselen Balık
Bu yıl hayata çok daha farklı gözlerle bakmaya başlıyorsunuz. Kişisel yeteneklerinizi ve birikimlerinizi daha serbest ve farklı biçimde kullanmaya başlayacaksınız. Yılın ikinci yarısında yakın çevrenizden, kardeşlerden alabileceğiniz olumlu destekler olabilir. Eğitim hayatında ve sanatsal konularda da aktif olabilirsiniz.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER