Milliyet 02.02.2011

Aslan burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de aslanlara, kendilerini tazeleyecekleri, yepyeni başlangıçlar yapabilecekleri müjdesini veriyor.

2011’e genel bakış


2011 her bakımdan kendinize olan güveninizi tazeleyeceğiniz, yepyeni başlangıçlar yapabileceğiniz bir yıl olacak.Bu yıl önemli gezegen hareketleri dikkat çekmekte. 2003 yılından beri Balık burcunda kalan Uranüs, 12 Mart’ta Koç burcuna ilerliyor. Bu önemli transit önümüzdeki yedi yıl boyunca hayatınıza çok daha farklı ve cesur gözlerle bakabileceğiniz olanaklar getirmekte. Uranüs’ün etkisi özellikle yabancılarla ilişkilerin, uzakların ve yolculukların hayatınıza taze bir hava katacağını göstermekte. Gerek akademik konular gerekse yabancılarla her türlü beraberlik ve iş konuları önünüze çok farklı alternatifler sunmakta. Aynı zamanda hayata bakış açınız, inançlarınız da yenilenme içerisine girmekte. Düşünce ve inançlarınızı daha açık ve cesur biçimde ortaya koymak isteyebilirsiniz. Eğer medyada çalışıyorsanız, bu etki yaratıcılığınızı en üst seviyelere taşıyabileceğinizi anlatmakta. Yeni fikirlere açıksınız. Bu arada görüşlerinizde çok daha mücadeleci ve çetin bir görünüm de sergileyebilirsiniz. Uranüs sürprizler getiren bir gezegen olarak, uzaklar, yolculuklar ve eğitim hayatınıza beklenmeyen gelişmeler de getirecek.

Bu arada son 14 yıldır karşıt burcunuzda kalan ve 1998’den bu yana ilişkilerinize, evlilik hayatınıza ve genel olarak iş ortaklıklarınıza belirsizlikler ve karmaşalar getiren Neptün de bu yıl bu konumunu terk etmeye hazırlanıyor. Bunun rahatlatıcı etkisini 2012’de çok daha güçlü hissedeceksiniz. Bununla birlikte, eğer 21-23 Ağustos tarihleri arasında doğmuşsanız, evlilik ve yakın beraberlikler hatta arkadaşlıklar oldukça karmaşık ve kafanızı bulandıran durumlar getiriyor olabilir. Neptün transiti altında yanlış değerlendirmeler yapıyor ya da ilişkilerinize net bir biçimde bakamıyor olabilirsiniz. Hepimiz hayaller kurarız ancak bu transit altında hayallerinizin sizi mağlup duruma düşürmemesine, aldanmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca bu yıl yaz aylarında ortaklaşa durumlardan doğan maddi sorumluluklarınız yüzünden bazı karmaşalar ya da yanılgılar içine girebilirsiniz. Bu etkinin 2012’de çok daha belirgin olacağı anlaşılmakta.

Bu yıl Jüpiter 22 Ocak’a kadar Balık burcunda yer alıyor. Bu tarihten sonra Koç’a, 4 Haziran sonra da Boğa’ya yerleşerek toplamda üç burcu birden ziyaret etmiş olacak. Ocak ayında başkalarının kaynaklarından, eşinizin sağlayabileceği, ortaklıkların getirebileceği imkanlardan yararlanabilirsiniz. Kredi kullanmak daha kolay olabilir. 22 Ocak – 4 Haziran arasında ise hayatınızı canlandıracak çok hızlı gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bu dönemde eğitim hayatınız, yolculuklar, yabancılarla ilgili konular sayesinde önemli sıçramalar kaydedebilirsiniz. Hayat bakış açınızı tazelerken, yeni kişilerden ve yabancılardan çok şey öğrenebilirsiniz. Kendinize olan güvenin arttığını göreceksiniz. 4 Haziran sonrasında ise kariyer alanındaki beklentilerinizin olumlu yönde yükseleceğini söylemeliyiz. Eğer bir terfi ve yükselme bekliyorsanız, bu daha çok yılın ikinci yarısında olacaktır. Aynı zamanda yeni bir iş size parasal açıdan da zengin olanaklar sunabilir. Bu etkilerin 2012’nin yaz aylarına kadar süreceğini söylemeliyiz.

Satürn bu yıl Terazi burcundaki ilerlemesine devam ediyor. Bu gezegen sınırlamaları, sorumlulukları ve bize olgunluk kazandıran ciddi deneyimleri temsil eder. Terazi burcundaki Satürn gerek eğitsel alanda, gerekse tüm zihinsel konularda kendinizi daha iyi disipline edebileceğinizi göstermekte. Eğitsel alanda sıkı çalışabilir daha fazla sorumluluk yüklenebilirsiniz. Dikkatli davranarak çok başarılı olabilirsiniz. Bunun yanı sıra kardeşlerle ilişkiler daha fazla sorumluluk getirebilir ve onlarla daha fazla ilgilenme gereği duyabilirsiniz. Benzer şekilde, yakın çevreniz, yakın çevrenizdeki konuşmalar, yazışmalar, sözleşmelerle ilgili konularda daha diplomatik, uyumlu ve dikkatli olmaya gayret etmelisiniz. Bu süreçte bazı anlaşmalar ya da hukuki konularda zihninizi oldukça meşgul edebilir. Tartışmacı tutumlar size pek yarar sağlamayacaktır.

Bu arada 2008 yılından bu yana Oğlak burcundaki Pluton iş ortamında, çalıştığınız yerle ilgili konularda büyük dönüşümler, baskılar ve mücadelelere yol açmakta. İş hayatındaki yeteneklerinizi daha kurumsal ve sorumlu bir yaklaşımla ortaya koymayı öğrenmeye başladınız. Bu süreç 2011’de de devam edecektir. Organizasyonel konular, sizinle beraber çalışanlarla ilişkileriniz ve aynı zamanda sağlığınıza gereken önemi veriyor olmanız son derece önemlidir.

İş, para ve kariyer olanakları

Geçtiğimiz iki yıl içerisinde şartlar zor olmakla birlikte, para durumunuzu daha dengeli bir hale getirmeyi başardınız. Bu durum özellikle yükselen burcu Aslan olanlar için son derece belirgin oldu. 2011 başarılarınızı devam ettirebileceğiniz güzel fırsatlar sunmakta. Özellikle Uranüs’ün Koç burcuna geçmesi ve yılın ilk yarısında Jüpiter’in de bu alanda olması yabancıların, uluslar arası konuların iş hayatınız üzerindeki etkisinin oldukça fazla olacağını göstermekte. Geniş düşünmelisiniz. Yeni kişiler ve yabancılar iş hayatınızı ilerletmenizde size çok yardımcı olabilirler. Benzer şekilde medya, eğitim, dış ticaret ya da akademik konularda hızlı ilerlemeler içindesiniz. 4 Haziran sonrasında Jüpiter’in kariyer alanınıza ilerleyecek olması, yılın ikinci yarısında mesleki alanda çok daha fazla dikkat çekebileceğinizi ve daha akıcı koşullar içerisinde destekleneceğinizi anlatmakta. Bu yıl hedeflerinizi sürekli takip etmeli ve rehavete kapılmamalısınız. İş hayatında ilerleme ve terfi büyük olasılıklar sunmakta. Aynı zamanda sizi maddi açıdan da mutlu edecek yeni gelir kaynakları elde edebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında üstlerinizden destek almanız ve öne çıkmanız hiç de zor değil. Cesaret başarı getirecektir.

Bu yıl ilişkilerinizde göstereceğiniz denge, diplomasi ve dikkat sayesinde daha rahat ilerleyeceksiniz. Anlaşmalar içeren işler, sunumlar, başkalarına karşı denge içerisinde duracağınız alanlarda yeteneklerinizi geliştirmeye ve bu alanda daha disiplini olmaya gayret etmelisiniz. 2008’den bu yana iş ortamında yaşanan büyük dönüşümler yüzünden iş hayatınızı ve yeteneklerinizi yeniden tanımlamak ve güçlendirmek zorunda kaldınız. Bu süreç 2011’de de devam edecektir. Eğer 21-23 Ağustos günleri arasında doğmuşsanız, genel olarak yıl boyunca kariyer alanında bazı soru işaretleri ve arayışlar söz konusu olabilir. Özellikle ortaklaşa işler içinde olanlar bu dönemde karşısındaki kişilerin ve ortaklarının kararsız ve yanıltıcı tavırlarından dolayı hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bu nedenle kendi kendinizi kandırmamaya bakmalısınız.

Mars’ın burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde mesleki alanda çok daha gayretli ve inandırıcı olabilirsiniz. Örneğin 2 Nisan – 11 Mayıs döneminde yeni kişiler, yolculuklar, yabancılarla ilgili uğraşlar hayatınıza büyük bir dinamizm getirebilir. Bu dönemde hızlı karar almanız gerekecek. 21 Haziran – 3 Ağustos döneminde hızlı ve zekice kararlar alabilir, grup çalışmalarında aktif bir rol alabilirsiniz. Kuşkusuz Mars’ın burcunuzda ilerleyeceği 19 Eylül – 11 Eylül döneminde güçlü enerjiler ve fiziksellikle donatılacaksınız. Bu dönemde kişilik çatışmalarına girmeniz yüzünden bazı parasal problemler söz konusu olabilir. Daha soğukkanlı davranabilmelisiniz. Yine bu yıl 15 Ocak – 23 Şubat arasında ortaklıklara odaklanmalı ancak düşmanlıklar yaratmaktan uzak durmaya bakmalısınız. Benzer şekilde, 11 Mayıs – 21 Haziran döneminde gereksiz harcamalar yüzünden para durumunuzu ve birikimlerinizi güvence altına almak isteyebilirsiniz. İş hayatında bazı kıskançlıklar ve düşmanlıklar da ortaya çıkabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Eğer 21-23 Ağustos doğumlu değilseniz bu yıl ilişkilerinizin daha rahat ve akıcı biçimde gelişeceğini söylemeliyiz. Zira bugünlerde doğanlar Neptün’ün karşıt etkisi yüzünden beraberliklerinde çok akılcı değerlendirmeler yapamıyor olabilirler. Bu nedenle onların ortaklaşa konularda, evlilik ve aşkta kendi kendilerini kandırabilecekleri bazı hatalı yaklaşımlar söz konusu.

2011’de pek çok Aslan yeni yerler ve yeni kişiler keşfedecekler. Bu nedenle aşkı yerde ararken gökte bulabilirsiniz. Hiç ummadığınız durumlar hayatınıza yeni perspektifler kazandırabilir. Bu durum özellikle yılın ilk yarısında daha dikkat çekici olacak. Haziran sonrasında ise size daha fazla güç ve zenginlik getiren kişilerle karşılaşabilir ve eğer evlenirseniz, sosyal durumunuzu yükseltebilirsiniz. Genel olarak bu yıl kendinizi daha dengeli ve diplomatik biçimde ortaya koymayı öğrenmektesiniz.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemler aşkta mutlu olmanız çok daha kolay olacaktır. Bu dönemlerden ilki 21 Nisan – 15 Mayıs arasında gerçekleşmekte. Bu dönemde yabancılar, yolculuklar aşk hayatınıza büyük bir hareketlilik getirebilir. 28 Temmuz – 21 Ağustos arasında Venüs burcunuzda ilerlerken kişisel çekiciliğiniz artmakta ve kendinize daha fazla güven duymaktasınız. Bu durum beraberliklerinizi de güçlendirecektir. 2 Kasım – 20 Aralık döneminde de size neşe ve keyif getiren yeni deneyimler, yolculuklar ve ufuklarınızı genişletecek mutluluklar söz konusu. Bununla birlikte, 11 Mayıs – 21 Haziran döneminde kişisel çatışmalardan uzak durmaya bakın. Yine 15 Mayıs – 9 Haziran günleri arasında zevklerde çatışmalar huzursuzluklara ve maddi kayıplara da yol açabilir.

Sağlık

Bu yıl genel olarak sağlığınızın yerinde olacağını söyleyebiliriz. Ancak 2008’den bu yana bazı sorunlarla karşılaşıyorsanız bunları ihmal etmemelisiniz. Bu arada 21-23 Ağustos günlerinde doğan Aslan’lar genel olarak bağışıklık sistemlerine daha fazla dikkat etmeliler. Hareketli olmak ve gereksiz endişelerden uzak durarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. 11 Mayıs – 21 Haziran arasında zevklere aşırı düşkünlük nedeniyle, beslenmenize daha dikkatli yaklaşmanızı gerektiren bir dönem var.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2011’de ateş elementi burçlarda geri gidecek. Bu nedenle, Merkür’ün geri hareket yaptığı dönemlerde kişisel konularda, yaratıcılığınızı ilgilendiren alanlarda bazı gecikmeler, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos - 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, kişisel girişimlerinizde aceleci olmamalısınız. Özellikle atacağınız kişisel adımları engelleyen durumlar olabilir. Aşk hayatınızda bazı iletişim problemleri yaşanabilir ya da çocuklarla ilgili durumlar sizi meşgul edecektir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Bu yıl göstereceğiniz cesaretle başkalarına örnek olacaksınız. Ocak sonundan sonra kişisel girişimleriniz hız kazanmakta. Mart’tan itibaren uzunca bir süre devam edecek cesur girişimler öne çıkıyor. İlişkiler ve ortaklıklarda artan sorumluluklar unutulmadan, esnek paylaşımlara yönelmelisiniz. Yılın ikinci yarısında para durumuzu geliştiren fırsatlar yaklayabilirsiniz.

Yükselen Boğa

Bu yıl parasal alanda söz konusu olan huzursuzluklar yılın ikinci yarısında dengelenerek aslında önemli avantajlar sunacak. İleriye dönük planlarınızda ise kararlı ve emin adımlarla yön bulacaksınız. Kişisel konular ve ilişkilerde olumlu ilerlemeler var. Mart’ta ise iş ortamında sorumluluklar artıyor. Jüpiter’in yükselen burcunuza girmesi ile eğitsel konular, maddi kazançlar ve işte ilerleme söz konusu.

Yükselen İkizler
İş ve kariyer hayatınız size yeni sürprizler getirmekte. Ocak sonuna kadar üstlerin desteği ile yeni görevler gündeme gelebilir. Bu yıl grup çalışmaları, sosyal imkanlar hayatınıza yepyeni bir yön çizebileceğinizi göstermekte. Nisan ayından başlayarak umutlarınızı tazeleyecek ve tek başınıza önemli adımlar atabileceksiniz. Yol boyunca kariyer hayatınızda daha dengeli bir çizgi çizebilirsiniz.

Yükselen Yengeç
2011 yılında kabuğunuzdan çıkmakta ve kendinize yeni iş imkanları yaratıyor olacaksınız. Cesaretinizi ortaya koymaya bakın. İş hayatındaki ani olaylar sizi mücadeleye yöneltiyor. Ocak ayı ortaklıklar ve ilişkilerde kritik geçebilir. Daha fazla uzlaşı size çok şey kazandıracak. Diğer taraftan yurt dışı bağlantılı ilişkiler hızlanmakta. Eğitim çalışmalarında girişken ve cesur adımlar atabilirsiniz.

Yükselen Aslan
Bu yıl yakın çevrenizdekiler, kardeşler ve genel olarak zihinsel konular yüzünden çevrenize karşı daha dikkatli bir tutum içindesiniz. Ancak hayata bakış açınız da değişmekte. Yeni kişiler, yeni çevreler ve yabancılar hayatınıza renk getirecek.Yolculuklar heyecan verici de olabilir. Yılın ikinci yarısında kariyer hayatınızda önemli bir ilerleme ve terfiler söz konusu olacak.

Yükselen Başak
Son iki yılın getirdiği streslerden sonra bu yıl çok daha huzurlu olabilirsiniz. Ocak ayı sonuna kadar ortaklıklardan destek görme şansınız devam etmekte. Aynı zamanda ilişkiler açısından sürpriz gelişmeler söz konusu. Mart’tan itibaren başkalarının kaynaklarından yararlanmak, eşinizin ya da ortağınızın maddi durumu yüzünden bazı riskler var. Parasal alanda dengede kalmanız gereken uzunca bir zaman dilimi yaşayacaksınız. Kendi kişisel kaynaklarınızı ve nakit durumunuzu korumaya bakmalısınız.

Yükselen Terazi
Kritik bir süreçtesiniz. Bu dönemde hayata daha akılcı, dengeli ve sorumlu biçimde bakmaya başlıyorsunuz. Yükselen burcunuzdaki Satürn nedeniyle evlilik ve yakın ilişkilerde daha ciddi ve olgun bir tutum dikkat çekmekte. Sağlığınıza da özen göstermelisiniz. Yine de bu yıl ikili ilişkiler ve ortaklaşa alanda çok sayıda sürpriz ve ani durumlar getirmekte. Evlilikler ani olaylara gebe.

Yükselen Akrep
Bu dönemde hayatınızda tam olarak kontrol edemediğiniz durumlar söz konusu ancak yılın ilk ayında aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili gelişmeler sizi mutlu edecek. Mart ayından sonra iş ortamında sizi çok daha özgür ve tek başına kılan şartlarla karşılaşacaksınız. Daha fazla yenilik ve çalışma sisteminizde değişiklikler dikkat çekebilir. Yılın ikinci yarısında size parasal açıdan destek veren ortaklıklar ve anlaşmalar içinde olabilirsiniz.

Yükselen Yay
2011 her bakımdan yeniliklerin öne çıktığı ve ortaklaşa konularda kendinizi daha iyi geliştirebileceğiniz bir yıl olabilir. Bu yıl yeteneklerinizi ortaya koymak ve aynı zaman yaratıcı alanda aktif ve özgür olabilmek için yepyeni koşullar var. Bu arada aşk hayatınızda da güzel sürprizler beklemelisiniz. Yılın ikinci yarısında iş ortamında eğitim ve daha geniş olanaklar elde etmek mümkün olacak.

Yükselen Oğlak
2008 yılından bu yana kişisel alanda daha mücadeleci bir tutum içerisindesiniz. Bu etkiler 2011’de de devam edecektir. Bu yıl kariyerinizle ilgili ciddi kararlar almak zorundasınız. Bazı ortaklıklar şekil değiştirebilir. Tek başına karar vermeniz pek kolay değil. Neyse ki yılın ikinci yarısında sizi aşkta ve çocuklarla ilgili konularda mutlu edecek pek çok deneyimle karşılaşabilirsiniz.

Yükselen Kova
Hayata daha pozitif ve akılcı bakabileceğiniz, zekanızı ortaya koyabileceğiniz bir yıldasınız. Entelektüel çalışmalarda son derece gayretli davranabilir ve dikkat çekici sonuçlar elde edebilirsiniz. Mart ayından itibaren yakın çevre ve düşüncelerde yenilenmeler söz konusu. Özellikle kardeşlerle ilişkiler başka bir boyut kazanabilir. Haziran sonrasında yatırımlar ve eve ait yenilenmeler, parasal kazançlar öne çıkıyor.

Yükselen Balık
2011’de parasal alandaki fırsatları daha iyi değerlendirmeye bakmalı ve yeteneklerinizi cesur biçimde ortaya koymalısınız. Bu yıl kazançlarınızda ani artışlar söz konusu. Çalışma yeteneğinizi ortaya koymak için yepyeni adımlar atabilirsiniz. Bunun yanı sıra, yeni anlaşmalar ve yakın çevrenize istikrar getiren şartlar var. Bu yıl entelektüel alanda daha başarılı sonuçlar elde edebilir, kendinizi daha başarılı biçimde ifade edebilirsiniz.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER