Milliyet 02.02.2011

Balık burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de balıklara, yenileneceklerini, yeteneklerine ve para getiren olanaklara yöneleceklerini söylüyor.

2011’e genel bakış

2003 yılından bu yana burcunuzda kalan Uranüs size sayısız sürprizle birlikte, uyanış ve varolan duygusal alışkanlıklarınızdan özgürleşme getirmekte. Bu süre boyunca o kadar geliştiniz ve yenilendiniz ki yedi yıl öncesine baktığınız farkı siz de görebileceksiniz. Uranüs sayesinde, sizi bağlayan koşullardan ve kısıtlamalardan kurtuldunuz, yaratıcılığınızı, kim olduğunuzu çok daha fazla vurgulamaya başladınız.

2011’de ise Uranüs 12 Mart’tan itibaren para ve kazançlar eviniz olan Koç burcuna ilerleyecek. Bu durumda yenilenme devam edecek ancak bu kez daha çok kendi yeteneklerinize ve size para getiren olanaklara yöneleceksiniz. Yeteneklerinizi, değerlerinizi, parayla ilişkinizi gözden geçirecek ve bu alanda uyanacaksınız. Hatta bu yıl çoktan uyanmış bile olabilirsiniz. Kendinize olan güveniniz artarken, artık daha farklı yollardan maddi kazançlar elde edebilir, hatta riskli ve hiç denenmemiş işlere girişebilirsiniz. Bu heyecanınızı yok saymamalı, elinizdeki kaynakları, hala uykuda kalan yönlerinizi harekete geçirmeye bakmalısınız. Yeni kazanç yolları artarken, içerisinde teknoloji ya da orijinal yönler olan konularda da kazançlı çıkabilirsiniz. Kuşkusuz Uranüs ani olaylarla sarsan bir gezegen olduğu için, önümüzdeki yedi yıl boyunca para durumunuz ve birikimleriniz çok hızlı dalgalanmalara, çıkışlara ve inişlere de sahip olacaktır. Durum böyle olunca, bütçenizi nasıl kullandığınız ve bu alanda ne kadar bilinçli hareket ettiğiniz de büyük önem taşıyor.

Kısıtlayarak öğreten ve disipline eden Satürn gezegeni ise sizi 2007-2010 arasında fazlasıyla kastı ve bekletti. Adeta projeleriniz durdu ve siz de yeni alternatifler aramaya başlamıştınız. Bu öğretici gezegen 2010 Temmuz’undan bu yana ortaklaşa parasal konuları, yatırımları ve miras gibi ortaklaşa işleri içine alan konuları anlatan evde ilerlemekte. Dolayısıyla bu dönemde finansal yükleriniz de fazlasıyla dikkat çekiyor. Kuşkusuz Uranüs’ün de para durumunuza getirdiği yeni sürprizleri hesaba katarsak aslında bu yılın en önemli konularından birisi paranızı nasıl kullanacağınız ve organize edeceğinizle ilgili olacaktır. Özellikle yükselen burcu Balık olanlar sözünü ettiğimiz temaları fazlasıyla yaşamaktalar. Satürn sayesinde yatırımlarınızı düzene sokacaksınız. Bunun için daha planlı ve tutumlu olmayı da unutmamalısınız. Uzun vadeli krediler ya da belirli bir konuda finansal açıdan sorumluluklar yüzünden dikkatli davranmak zorundasınız. Diğer açıdan eğer evli iseniz, eşinizin para durumu ile daha yakından ilgilenmek zorunda olabilirsiniz. Eğer ortaklaşa iş yapıyorsanız, yine bu dönemde, en azından 2012 Ekim’ine kadar ortağınızın bazı parasal sıkıntılarını ya da onun yarattığı engelleri aşmakla yükümlüsünüz. Biraz dikkat ve özenle çok başarılı olabilirsiniz.

Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter bu yıl 22 Ocak tarihine kadar hala burcunuzda kalıyor ve ayrıca 4’ünde Uranüs’le yan yana geliyor. Bu bakımdan, eğer Balık burcunun son günlerinde doğmuşsanız, yani 16-19 Mart doğumlu iseniz, kişisel planda, sizin için önemli sayılan konularda ve girişimlerde büyük açılımlar ve başlangıçlar yapabilirsiniz. Aniden gelişen olaylar önünüzü birden açabilir. Yeteneklerinize güvenmeli ve gereksiz endişelerden, zayıflık duygularınızdan uzak durmalısınız. Sezgileriniz sayesinde yepyeni şeyler keşfedebilir ve hayata yepyeni gözlerle, daha özgür bakabilirsiz. 22 Ocak – 4 Haziran tarihleri arasında Koç burcunda kalacak olan Jüpiter bu dönemde maddi açıdan destekleneceğinizi ve eğer yeni girişimlerde bulunup riskler alırsanız, başarılı ve kazançlı olabileceğinizi anlatıyor. Kısaca yılın ilk yarısında eylem içerisinde olmalı, olayları sadece izlememelisiniz. Göstereceğiniz çalışkanlık, pozitif tutumlar ve kendinize olan güveniniz size çok şey getirecek. İş hayatı açısından da bu dönemde yabancılarla ilgili konular yeni açılımlar ve fırsatlar anlamına geliyor. 4 Haziran sonrasında ve 2012 yaz aylarına kadar olan dönemde ise Jüpiter bu kez eğitim, hareket, iletişim, kardeşlerle ilgili konularda daha pozitif ve size huzur, tatmin sağlayabilecek ilişkiler getirecek. Bu dönemde düşüncelerinizi daha iyi uygulayabilir ve başkalarından, yakınlardan maddi destek bulabilirsiniz. Eğitsel, sanatsal konularda da aktif olabilirsiniz.

Neptün bu yıl burcunuza geçmeye hazırlanıyor ve 4 Nisan – 5 Ağustos günleri arasında burcunuzun ilk derecesini ziyaret ediyor olacak. Bu pek çok şey anlamına gelebilir. Eğer 19 Şubat doğumlu bir Balık iseniz Neptün’ün getireceği hassasiyetleri, kendini akışa bırakabilme gücünü ve hayalleri fazlasıyla hissedebilirsiniz. Ancak kuşkusuz Neptün’ün esas etkisi 2012’den itibaren anlaşılmaya başlanacaktır. Yine de Neptün transiti altında yeteneklerinizi ortaya koyabilir, sizin için önemli olan, değer verdiğiniz hatta kendinizi adadığınız konularda çok verici ve merhametli olabilirsiniz. Adeta kendinizi kaptırabileceğiniz, hayal edeceğiniz çok şey var. Ancak kuşkusuz Neptün son derece dağıtıcı bir güç ve siz de sürekli dağılabilen özelliklere sahip olduğunuz için, en azından 19 Şubat doğumlulular bu yıl Nisan-Ağustos arasında ayaklarını yere sağlam basmayı da ihmal etmemeliler.

Diğer yandan, Pluton’un da olumlu açısı altında, özellikle iş hayatında daha disiplinli, mücadeleci olabilir, güçlü kişilerden destek görebilirsiniz. Eğer 23-26 Şubat doğumlu iseniz Pluton’un getirdiği kararlılığı ve iradeyi yapıcı ve yumuşak bir biçimde kullanabilirsiniz. Bu dönemde sosyal konulara, politikaya yönelebilir ve grupları harekete geçirebilirsiniz ya da bir bakıma gruplar ve sosyal değişiklikler de sizi fazlasıyla motive edecektir. Pluton etkisi altında iş hayatında daha iyi planlama yapabilir ve başkalarından destek bulabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Bu yıl iş hayatında ortaklıklara ve anlaşmalara fazladan bir önem vermelisiniz. Denge içerisinde olmanız gerekiyor zira iş hayatında yükselebilmeniz için başkalarının gücüne ve desteğine de ihtiyacınız olacak. Ne kadar diplomatik ve sorumlu hareket ederseniz, o oranda güven uyandıracaksınız. Kuşkusuz finansal konular ve ortak paraların yönetimi, yatırımlar bu yıl dikkat çekici tecrübeler ve dersler de getirecek. Ortağınızın ya da eşinizin maddi sıkıntıları sizin için de büyük önem taşımakta. Siz, her durumda, kendi başınıza yetecek bazı yeni kaynaklara sahip olsanız da, bağlayıcı unsurlar çok önemli. Bu yıl uzun vadeli yatırımlar, borç ve alacaklar konularında planlı, sorumlu ve gerçekçi olmalısınız. Özellikle yükselen Balıklar 2007 yılından bu yana bir yükselim çizgisi içerisindeler. Şimdi bu dönemde bu yükselişi ilerletebilmeleri için dengeye, adalete ve finansal konuları iyi kullanmaya özen göstermeliler.

Güzel haber şu ki, 22 Ocak – 4 Haziran arasında para evinizden geçecek olan Jüpiter sayesinde parasal açıdan korunuyor da olacaksınız. Kuşkusuz yeni imkanlar ve fırsatlar da olacak ancak Jüpiter’in getirdiği rehavete kapılır ve elinizdekileri de çarçur ederseniz sonra pişman olabilirsiniz. Bu nedenle yılın ilk yarısında mutlaka yeni kazançları daha uzun vadeli alanlara ve gelir getiren yatırımlara yöneltmeye çalışmalısınız. İş hayatı açısından bakıldığında, 19 Şubat doğumlu Balık’lar bu yıl kariyer yönleri konusunda çok soru işareti ile karşılaşabileceklerinden, başkalarının ciddi düşüncelerinden yararlanmalı ve tek başlarına maceraya girişmemeliler.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde kendinize olan güveniniz artacağı için, daha hızlı ilerleyebilir ve aktif davranabilirsiniz. Mars 23 Şubat – 2 Nisan arasında burcunuzda ilerliyor olacak. Bu dönemde yeni atılımlar, büyük cesaret ve çıkışlar söz konusu. Ancak bu çıkışlarınızı sadece sezgilere ya da duygulara dayandırmamalı ve daha somut düşünmeye bakmalısınız. 3 Ağustos – 19 Eylül günleri arasında yine sizi daha cesur ve girişimci kılabilecek çevresel koşullarla karşılaşabilirsiniz. Bu süre içerisinde yeni riskler, yatırımlar ve sizi duygusal açıdan tatmin edecek harcamalar da söz konusu. Bununla birlikte, 21 Haziran – 3 Ağustos döneminde özellikle ev ve yakınlarla ilgili uğraşlar daha fazla ikilem, tartışma ve huzursuzluk getirmekte. Bu dönemde işe odaklanmanız pek kolay olmayacaktır. Ayrıca 11 Kasım civarında girişeceğiniz konulara dikkat edin. Zira bu dönemde Mars karşıt burcunuzda olacak ve 2012 Ocak’tan itibaren de geri gitmeye başlayacak. Tüm bu görünüm, 11 Kasım’dan başlayarak ortaklı işlerde, evlilikte ya da anlaşmalarda eleştirilere karşı açık olmanızı ve daha akılcı bir tutum izleyerek aşırı duygusal tepkiler vermemenizi zorunlu kılıyor.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl aşk hayatınızı ilgilendiren alanda çok büyük transitler olmamasına karşın, Neptün’ün burcunuza girişi size çok hayal kurabileceğiniz, hassaslaşarak verici olabileceğiniz koşullar getirmekte. Neptün çoğu zaman pembe tablolar yaratır ve romantizmi de körükler. Bu nedenle, 2011’de kendinizi kaptırabileceğiniz, belki de tam olarak gerçekçi olamayabileceğiniz beraberlikler gündeme gelebilir. Özellikle 19 Şubat doğumlu olan bayan Balıklar bunu fazlasıyla hissedecekler. Bu yıl ayrıca 4 Haziran sonrasında, genel olarak olumlu haberler ve ilişkilerinize zevk ve keyif getirecek olaylar var. Yakın çevrenizdekiler sayesinde aşkta ve duygusal alanda daha mutlu olabilirsiniz. Benzer biçimde, 3 Ağustos – 19 Eylül tarihleri arasında tutkulu bir aşk sizi oldukça etkileyebilir. Bu dönemde pek akılcı davranamayabilirsiniz. Macera duygusu ve flört ağır basmakta.
Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkta mutlu olmanız daha kolay olacak. Siz zaten doğanız gereği aşka her zaman açık kapı bırakan, sevgi ile donatılmış bir kişisiniz. Venüs’ün burcunuzda olacağı 27 Mart – 21 Nisan arasında aşkta çekicilik ve keyif dikkat çekiyor. Yeni beraberlikler de gündeme gelebilir. 4-28 Temmuz günleri arasında aşkta duygusallık, yumuşaklık ve derin paylaşımlar var. Ailevi bağlar güçlenmekte. 9 Ekim – 2 Kasım arasında ise daha tutkulu, derin ve sizi yeni deneyimler getirebilecek bir beraberlik olabilir.

Sağlık

2011’de sağlığınızı tehdit edecek sert transitler söz konusu değil, bu nedenle 2007-2010 arasındaki gibi yorucu koşullar altında değilsiniz. Tam tersine sizi daha canlı ve iyimser kılan durumlar var. Sağlığınıza her zamanki gibi değer vermelisiniz. Mizaç olarak fazla iniş ve çıkış yaşayabiliyorsunuz ve kendinizi kötümserlikten uzak tutmalısınız. Endişeli yapınızı daha fazla hareket ve doğru beslenme alışkanlıkları ile aşmaya bakın. Bu yıl 23 Şubat – 2 Nisan, 21 Haziran – 3 Ağustos ve 11 Kasım sonrasında kendinize aşırı yüklenmek yüzünden zayıflıklar gündeme gelebilir. Bu dönemlerde sinirlerinizi de güçlü tutmaya bakın.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2011’de Merkür ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, parasal durumunuzla ilgili konularda ve maddi alanda bazı gecikmeler, yanlış anlamalar dikkat çekebilir. Parasal kararlarınızı aniden vermemeli ve aşırı risk almaktan kaçınmalısınız. Yine bu dönemlerde işe ait sorumluluklar ve çalışma ortamında organizasyon gerektiren konular öne çıkabilir. Kış aylarında kariyer alanında fikir değişiklikleri var. Özellikle Kasım sonrasında bazı anlaşmalar ve verilen sözlerin tam olarak yerine gelmesi sinirlerinizi gerebilir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Hayata yeni bir bakış açısı ve cesaretle bakabileceğiniz bir yıldasınız. Ocak sonu kişisel girişimler canlanıyor. Kendi istediğiniz yönünde ilerleyebilir, güvenle yeni adımlar atabilirsiniz. Nisan’da özellikle çok aktifsiniz. Haziran’dan itibaren parasal kaynaklarınızla ilgili girişimler dikkat çekecek. Tutumlu olmanız halinde yeni yatırım yapabilir, kişisel gelirlerinizi artırmak konusunda şanslar yaratabilirsiniz.

Yükselen Boğa

Bu yıl maddi koşullar büyük iniş ve çıkışlar, kısaca heyecanlı bir tablo sunmakta. Haziran ayına kadar olan dönemde iş ortamında ve beraber çalıştığınız kişilerle ilişkilerde daha dengeli ve diplomatik olmaya özen göstermelisiniz. Haziran sonrasında Jüpiter transiti ile birlikte yeni adımlarımızı somut biçimde ilerletebilirsiniz.

Yükselen İkizler
Bu yıl pek çok çevresel değişikliğe rağmen istikrarlı biçimde ilerleyeceksiniz ancak kariyer alanınızda çok soru işareti var. Ocak ayında işten gelen sürpriz maddi imkanlar ve takım çalışmaları öne çıkabilir. Mart sonrasında içinde bulunduğunuz gruplarda, arkadaşlıklarda ani yenilenmeler dikkat çekecek. İleriye yönelik planlarınızda yön değişikliği yapmaktan keyif duyabilirsiniz.

Yükselen Yengeç
Bu yıl tembellik etmeyecek ve sessizliğinizi bozacaksınız. Tek başınıza yapabileceğiniz pek çok konu var. Kişisel gelişiminize yönelik başlangıçlar devam etmekte. Mart’la birlikte, iş hayatında yepyeni olasılıklar belirmekte. İşle bağlantılı planlarınızı duygusal kararlardan uzak kalarak ele almalısınız. İlişkilerden, ortaklaşa alandan kaynaklanan mücadeleniz devam ediyor.

Yükselen Aslan

Hayata bakış açınızı yenileyebileceğiniz, başkalarından çok şey öğrenebileceğiniz bir yıla doğru ilerlemektesiniz. Mart sonrası hayatınızı yenilemek açısından hızlı bir dönem başlıyor. Nisan- Ağustos arası borç alacak ve finansal konularda karmaşa söz konusu olabilir. Dikkatli olmalı, parasal bağımlılıklarınızı çözmelisiniz. Yılın ilk yarısında eğitimden ve yabancılardan yana ise çok şanslısınız.

Yükselen Başak

Bu yıl ortaklaşa işlere büyük önem vermek gerekecek. 2007’den bu yana iş hayatındaki sorumlulukların devam etmesi açısından bu çok önemli. Yılın ikinci yarısında ortaklaşa parasal konular öncelik kazanabilir. Başkalarıyla olan maddi paylaşımlarınız ve ortak harcamalarınız sorumluluklar getirmekte. Haziran’dan sonra ise yurt dışı bağlantılı konulara odaklı olabilirsiniz. Yolculuklar, eğitsel fırsatlar hayatınızı olumlu şekilde etkileyecektir.

Yükselen Terazi

Kritik bir dönemdesiniz ve önemli dersler almaktasınız. Özellikle evlilikte ve arkadaşlıklarda daha sorumlu ve gerçekçi bir bakış açısı kazanmalısınız. Ocak sonuna kadar, yeteneklerinizi geliştirmek, kendinizi eğitmek açısından oldukça şanslısınız. Mart ayı ise çok önemli. Ortalıkları, evliliğinizi ve ilişkileri bağlayan ani gelişmeler öne çıkacak. İşbirliği geliştirmek için harekete geçmelisiniz. Yılın ikinci yarısında parasal destekler açısından şanslı koşullar doğabilir.

Yükselen Akrep
2011’de aşırı duygusal ve içine kapalı davranmamalı, özellikle evlilikte ve ikili ilişkilerde daha açık ve objektif olmaya gayret etmelisiniz. Tam olarak öngöremediğiniz koşullar hayat yönünüzü bulanıklaştırıyor. Ocak sonuna kadar aşk hayatı ve çocuklarla olan ilişkiler size keyif verecek. Hemen arkasından çalışma koşulları ve iş hayatı öncelik kazanacak. Haziran sonrası ilişkiler ve yakın arkadaşlıklarda pozitif bir dönem gelişebilir.

Yükselen Yay

Hayata daha cesur ve yenilikçi bir gözle bakabileceğiniz bir yıla hazırlanıyorsunuz. 2007-2010 arasında yorucu koşullar azalmakta. 12 Mart sonrası aşk hayatınızda yenilikler ve coşku söz konusu. Hayatın keyifli yanları ve yaratıcı konularda son derece aktif olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısı ise iş ortamınız ve beraber çalıştığınız kişilerle ilişkiler önem kazanacak.

Yükselen Oğlak
2008’den bu yana kişisel planda çok daha mücadeleci ve hırslısınız. Kişiliğinizi etkileyen ve sizi değişime zorlayan önemli süreçlerden geçiyorsunuz. Bu seneye yakınlarla ilişkiler yanında, eve ve yerleşime ilişkin gelişmelerle ilgilenerek başlamaktasınız. Aynı zamanda kariyer planlarınızda önemli beklentiler içinde olacaksınız. İş hayatını etkileyen ortaklıklar ciddi kararlar vermenize yol açabilir.

Yükselen Kova
Genel olarak dengeli ve kararlı olacağınız, ilerleme sağlayabileceğiniz bir yıldasınız. Eğitim ve yabancılarla ilgili konuların öncelikli olacağı bir yıl başlıyor. Yabancı kültürler ve deneyimler size çok şey öğretecek. Aynı zamanda işinizin bir bölümü yabancılarla ortaklaşa işler getirebilir. Yılın ikinci yarısı ise, parasal konular, eve ait yatırım planları üzerinde duracaksınız. Bu alanlarda daha şanslısınız.

Yükselen Balık

Şanslı ve girişken olduğunuz dönemler sürmekte. Kişisel alanda oldukça hevesli ve heyecanlı başlangıçlarla ilgilisiniz. Ocak ayı sonuna kadar pek çok konuda sürprizler sizi daha özgür ve iyimser kılıyor. Kariyerinizde de yükseliş devam edebilir. Mart ayı sonrasında ani parasal kazançlar öne çıkabilir. Kuşkusuz harcamalarınızı da dikkate almalısınız. Daha farklı, alternatif yollardan yeni kazançlar elde edebileceksiniz.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER