Milliyet 02.02.2011

İkizler burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de ikizlere, bu yılın her bakımdan yenilikçi ve destekleyici olacağını söylüyor.

2011’e genel bakış


Son yıllarda, özellikle 2007-2009 arasında o kadar sıkıldınız ve sıkıştırıldınız ki her şey tepe taklak tersine gidiyor gibiydi. 2010’da bazı kıpırtılar ve oynamalar gerçekleşti ve şimdi önümüzdeki yıl önünüzü daha iyi görebildiğiniz bir yıla doğru yelken açmaktasınız. Bu yıl her bakımdan destekleyici ve yenilikçi olacak. Her şeyden önce sizi 2003’ten bu yana sarsan, yolunuzu saptıran ani olaylar getiren Uranüs Koç burcuna geçerek burcunuza olumlu bir açıyla bakmaya başladı. Uranüs’ün bu yeni transiti geleceğe bakış açınızı yeniden sıfırlamanıza ve kendinize yepyeni ifade yolları bulmanıza yardımcı olacak. Hem de bunu ani sürprizler ve özellikle sosyal çevrenizde gerçekleşen canlanma ile yapacak. Yeni ümitler, taze beklentiler ve bu arada tek başınıza yapabileceğiniz uğraşlarınız olabilir. Özellikle yükselen burcu İkizler olanlar hayata daha yenilikçi ve pozitif yönde bakabilecekler. Kuşkusuz eğer burcunuzun ilk günlerinde doğmuşsanız, 22-27 Mayıs doğumlu olanlar bu gezegenin getirdiği değişim rüzgarına hemen yanıt verebilecekler. Uranüs sayesinde arkadaş çevreniz yenilenebilir, yepyeni bir sosyal çevre amaçlar içerisine girebilirsiniz.

Enerjinizi çok daha ileri projeler ve sadece kendiniz için değil, ortak bir amaç için de kullanabileceksiniz. Özellikle Jüpiter’in de Koç burcunda kalacağı 22 Ocak – 4 Haziran arasında sözünü ettiğimiz konularda büyük bir genişleme ve iyimserlik hissedebilirsiniz. Kendinize güveniniz hızla artmakta.

Yılın ikinci yarısında ise Jüpiter geçmişten kalan sorun ve sıkıntılarınızı temizleyecek. Parasal alandaki endişeler yerine, kendinizi akışa bırakmaya, ruhsal açıdan gelişmeye açık duracaksınız. Eski yaralar kapanırken, adeta geleceğe yönelik bir hazırlık, temizlenme dönemine geçeceksiniz. Kuşkusuz bu etkiler nihayetinde 2012’nin ikinci yarısında büyük bir adım atmanıza da yardımcı olacaktır.
Satürn de bu yıl burcunuzla fevkalade uyumlu bir açıda kalıyor. Satürn sorumlulukları, kariyer hayatımızı şekillendiren disiplini ve sınırlamaları açıklar. Bu dönemde, 2012 Ekim ayına kadar burcunuzla uyumlu kaldığı için, süregelen işleriniz ve genel olarak kariyer hayatınızda akıcı bir ilerleme ve geçmiş tecrübelerden yararlanma imkanı olacaktır. Çok aşırı çaba sarfetmeden, başkalarından da destek görerek ilerleyebilir, önünüzü daha iyi görebilirsiniz. Satürn otorite figürlerini açıkladığı için bu dönemde üstlerinizle ilişkilerde çok daha sorunsuz ve yapıcı gelişmeler bekleyebilirsiniz. Sanki bir hasat dönemindesiniz. Hobi olarak önem taşıyan bir konuya bile ciddi ve kariyer amaçlı bakabilirsiniz.

Satürn aynı zamanda çocuklar, keyif ve veren zevk getiren konularla ilgili bazı değerlendirmeler, gerçekçi yaklaşımlar içine gireceğinizi de anlatıyor. Kuşkusuz aşkı anlatan evden geçiyor olması, bu konuya da ciddi gözlerle bakacağınız anlatıyor. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız, bu dönemdeki istikrarlı çabalarınızın ve gayretinizin olumlu sonuçlarını alabilir en azından gerçekçi bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Ancak bu yıl İkizler burcunun ilk gününde doğanlar için çok özel bir mesajınız olacak. Zira Neptün 4 Nisan – 5 Ağustos tarihleri arasında Balık burcunun ilk derecesine kadar ilerleyeceği için, bu dönemde ister istemez şaşırtıcı ve dağıtıcı etkilerini gösterebilir. Neptün’ün etkisini 2012’de iyice hissetmeye başlayacaksınız, bununla birlikte, eğer ilk günü doğmuşsanız, hayat yönünüzde bazı bulanmalar, dağınıklıklar, çözülmeler söz konusu olabilir. Bu etki altında hayata eskisi gibi bakmayacak, çok daha ruhsal bir boyutla karşılaşacaksınız ancak bu etkinin ayaklarınızı yerden kesmesi özellikle iş hayatında önemli kararsızlıklara, yön arayışlarına da neden olacak. Söz konusu etkilerin adını 2012’de çok daha net bir şekilde koyabilirsiniz.

Bu yıl büyük bir yenilenme, tazelenme sürecindesiniz. 22 Ocak’a kadar olan döneme özellikle dikkat etmelisiniz. 4 Ocak günü Balık burcunda son kez yan yana gelecek olan Jüpiter ve Uranüs bu dönemde sezgilerinizin çok açık olacağını, içinize doğan ruhsal durumun sizi bulunduğunuz sıkıntılardan kurtacağını söyleyebiliriz. Bugünlerde beklenmedik gelişmeler özellikle kariyer hedeflerinizde ve toplum önünüzdeki konumunuzda ani açılımlar getirebilir. Bu durum özellikle burcun son günlerinde doğan, 17-20 Haziran doğumlular tarafından güçlü bir şekilde hissedilebilecek.

2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton ise finansal alanda, yatırımlarla ilgili konularda sizi çoğu zaman zorlayan, baskılayan bazı değişikliklere işaret ediyor. Özellikle yükselen burcu İkizler olanlar bu durumu 2008’den bu yana hissetmekteler. Eğer ortaklaşa işleriniz var ve başkalarının finansal yüklerini üstleniyor ve bu alanda yöneticilik yapıyorsanız, örneğin finansman işi, bankacılık gibi uğraşlar içerisindeyseniz, ya da ailevi açıdan maddi yükler altındaysanız, bu dönemde parasal kaynakları daha iyi değerlendirmek yönünde sıkı bir uğraş ve mücadele içerisinde olabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

2011 iş ve kariyer imkanları açısından son derece değerli ve istikrarlı ilerleyebileceğiniz imkanlar getirmekte. Kariyer gezegeni Satürn burcunuzla uyumlu durumda iken, uzun yıllardır süregelen çabalarınızın sonuçlarını alabileceksiniz. Hatta bu dönemde, farkında olmasanız bile, 2001-2002 yıllarında başladığınız işlerin, kariyer konularının artık meyve verdiğini görebilir ve işte terfiler yaşayabilirsiniz. Uzun vadeli projelerinizin somut hale geldiğini görmek size keyif verecek. İşten kaçmayacağınız hatta yeni olanaklar arayabileceğiniz bir yıldasınız. Kişisel yeteneklerinizi geliştirmek yönünde ciddi adımlar atabilir, eğitimler alabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde yine uzun vadeli yatırım gerektiren konular ve spekülatif amaçlı girişimler açısından da destekleyici etkiler söz konusu. Sahip olduğunuz bir toprağı ya da gayrimenkulü çok iyi bir değerde satabilir ya da yapacağınız diğer yatırımlarda aklınızı kullanarak sağlam sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak eğer İkizler burcunun ilk günlerinde, 21-22 Mayıs’ta doğmuşsanız, kariyer yönünüzde bazı yol ayrımları ve kafa karıştırıcı durumlar da gündeme gelebilir. Bugünlerde doğmuşsanız, otorite figürleri daha güvenilmez ya da kaypak davranabilir. Ancak bu etkinin 2012 yılında daha belirgin hale geleceğini söylemeliyiz.

2011’in ilk yarısında gruplar, sosyal aktiviteler ve takım çalışmaları beklentilerinizin çok ötesinde verimli hatta neşeli olacaktır. 22 Ocak – 4 Haziran arasında mümkün olduğu kadar hedeflerinizi yenilemeli ve bu aradan işinizden elde edeceğiniz gelirleri iyi değerlendirmeye bakmalısınız. 2011’in ikinci yarısında da beklenmedik yardımlar, çok daha önce yapmış olduğunuz bazı işlerin getirdiği iyilikler söz konusu olabilir. Bu dönemde sadece parasal açıdan değil, size manevi açıdan anlam veren konularla da yakından ilgilenmeye başlayabilirsiniz.

Bu yıl Mars’ın burcunuzla uyumlu açıda kaldığı dönemlerde kendinizi daha hevesli, ikna edici ve sorunsuz biçimde ortaya koyabilirsiniz. Mars ilk olarak 15 Ocak – 23 Şubat arasında burcunuzla uyumlu haldeyken yabancılarla ilgili işler, yolculuklar, dış ticaret ya da akademik konularda hızlı bir ilerleme ve yüksek motivasyon söz konusu olabilir. 2 Nisan – 11 Mayıs döneminde grup çalışmaları, sosyal faaliyetler ve gelecek planlarınızı hızlı bir biçimde yenileyebileceğiniz konular gündeme gelebilir. Mars 21 Haziran – 3 Ağustos arasında bu kez burcunuzda ilerlerken fiziksel açıdan çok canlı ve gayretli davranabilir, bazı tartışmalar yaşasanız da, sakin davranarak başkalarını ikna edebileceğiniz, yeni atılımlar yapabileceğiniz fırsatlar olacaktır.

Bu yıl 11 Kasım tarihi yakınlarındaki gelişmeleri de dikkatle izlemelisiniz. Zira bu tarihte Başak burcuna girecek olan Mars, 2012 Ocak ayında geri gitmeye başlayacağı için, uzun süre bu burçta kalacaktır. Ancak 11 Kasım’la birlikte bu etkilerin ne olduğunu çok daha önce anlayabilir ve farkındalık yaşayabilirsiniz. Özellikle detay, organizasyon, sağlık gibi konular, yakın çevrenizi ya da aile hayatınızı yakından ilgilendirebilir. Bu etkiler tam olarak 2012’de ortaya çıksa bile, 11 Kasım civarında başlangıç aşamasında farkına varılabilir. Bu açıdan 23 Şubat – 2 Nisan arasında oldukça stres altında kalabilir, iş hayatında yüksek bir rekabet yüzünden çok çaba sarfetmek zorunda kalabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl ilişkilerinizin, arkadaşlıklarınızın çok canlanacağı bir dönemdesiniz. Jüpiter ve Uranüs’ün canlandırıcı etkisi altında yeni etkileşimlere açıksınız. Özellikle 22 Ocak – 4 Haziran arasında yeni bir aşk özellikle arkadaş grupları arasından çıkabilir. 2011 aynı zamanda aşk hayatınızı fazlasıyla ciddiye alacağınız bir yıl olacağa benziyor. Özellikle yükselen İkizler, eğer bir aşk içindeyse, sevgilisinin bazı işleri ve sorumlulukları yüzünden yeteri kadar paylaşım içinde olamadığından şikayet ediyor da olabilir. Bu nedenle aşka çok önem vermekle birlikte, bu alanda daha toleranslı olmak ve ortak düşünmek önem kazanıyor. Eğer paslanmış bir beraberlik içindeyseniz, bu yıl bazı bitişler ve hemen ardından yeni beraberlikler de yaşayabilirsiniz. Benzer şekilde, 21-22 Mayıs doğumlu İkizler aşk hayatında bazı hatalı kararlar ve kendilerini kaptırıcı ancak sonuçsuz ilişkilere yönelebilirler, dikkat!

Aşk gezegeni Venüs bu yıl belirli dönemlerde burcunuzla uyumlu açılar kurarken, aşkta çok daha mutlu olabileceksiniz. Bu dönemler şöyle: 7 Ocak – 3 Şubat arasında yeni beraberlikler ve tanışmalar, 2-27 Mart arasında yabancılarla ilişkiler, 21 Nisan – 15 Mayıs arkadaşlıklar ve gruplar, 9 Haziran – 4 Temmuz arasında aşkta yeni başlangıçlar, 15 Eylül – 9 Ekim arasında akıcı ve şanslı gelişmeler söz konusu. Ancak sert Venüs açılarında ilişkilerinize ve arkadaşlıklarınıza daha esnek bir yaklaşım geliştirmelisiniz. 27 Mart- 21 Nisan, 21 Ağustos – 15 Eylül, 9 Ekim – 2 Kasım böyle dönemlerdir.

Sağlık

Bu yıl sağlığınızın genel olarak yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Gerek Jüpiter’in gerekse Satürn’ün baskı kuran streslerinden uzaktasınız. Ancak 21-22 Mayıs doğumlu olan İkizler yaz aylarında ruhsal anlamda karmaşalara açık durdukları için enerjilerinin düştüğünü hissedebilirler. Bu nedenle bazı psikosomatik belirtiler, ruh durumunuzun dalgalı olması kimi zaman depresif koşullara yol açabilir. Bu günlerde doğanlar ilaç kullanma yönünde dikkatli olmalılar. Benzer şekilde, tüm İkizler 23 Şubat – 2 Nisan arasında ve 11 Kasım’dan sonraki dönemde sinirsel açıdan zorlayabilecek durumlar karşısında kendilerini gevşetmeye çalışmalılar.
Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2011’de Merkür ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, sosyal çalışmalarda, geleceğe yönelik planlarınızda acele etmemelisiniz. Haberleşme, yazışmalar bazı aksamalara sahne olabilir. İletişim ve eğitim konularında ise acele karar almamalısınız. Size ulaşan bilgileri bir çok kere kontrol etmelisiniz.. İlişkiler ve ortaklıklar da yine oyalayıcı olabilir. Bu dönemde anlaşmaların aniden yön değiştirmesi ya da beklenmedik sonuçlara yol açması yine mümkün.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
2011’de büyük bir canlanma ve hareketlilik içerisinde olacaksınız. Mart ayı ortalarında yenilikler ve başlangıçlar hayatınıza tekrar girmekte. Pluton transiti kariyerin getirdiği mücadelelerle sizi daha güçlü kılarken, artık bu sürece alışmış durumdasınız. Kariyerinizde ilerleyebileceğiniz fırsatlar mutlaka olacaktır.

Yükselen Boğa

Bu yıl hayatınıza giren yeni durumlar belki sizi maddi açıdan tedirgin ediyor olabilir ancak bu endişelerinizi abartmamalısınız. 2011’in ikinci yarısında kendinizi daha güvende hissetmeye başlayabilirsiniz. Yılın ilk ayı sosyal hayat ve arkadaşlıklar adına son derece olumlu bir dönem.

Yükselen İkizler
2011 hayatınıza hareketli bir denge ve iyimserlik rüzgarı getirmekte. Sosyal alanda yepyeni gelişmeler ve arkadaşlıklar var. Bu yıl her şeyi birden sıfırlayabileceksiniz. İş hayatınızda ve hedeflerinizde ilerlerken olumlu sonuçlar almaktasınız. Ocak ayı boyunca üstlerden destek görmek, yaratıcı yanlarınızla öne çıkmak mümkün olacak.

Yükselen Yengeç
Bu yıl aşırı hassasiyetinizi aşmanız ve kabuğunuzdan çıkabilmeniz için çok yararlı bir yıl olacak. Evet sizi tedirgin eden ve harekete geçmenizi zorunlu kılan gelişmeler de var ancak bunu daha çok bir gelişme imkanı gibi görmeye bakmalısınız. Yılın ilk günlerinde hayata bakış açınızı yenileyebileceğiniz sürprizler söz konusu. Bu yıl bir yandan da eve ve aileye ait konulara daha fazla zaman ayırmanız ve sorumluluk almanız gerekecek.

Yükselen Aslan
Bu yıl yeteneklerinizi kullanmak adını çok yararlı koşullar sunmakta. Son birkaç yıldır süren gerginliklerden, huzursuzluklardan kurtulurken, düşüncelerinizi de yenileyeceksiniz. 2011’de yeni şeyler öğrenmeye, kendinizi hep geliştirmeye bakın. Yabancılar hayatınıza çok farklı sürprizler taşıyabilir. Yılın ilk ayında yine sürpriz finansal desteklerle ilerleyebilirsiniz.

Yükselen Başak
2011’de ortaklaşa imkanlara odaklanmak gerekecek. Bu dönemde ortağınızın ya da eşinizin para durumunuz üzerindeki güçlü etkisini yadsıyamazsınız. Parasal konularda kişisel olarak çok şey yapacaksınız ve sonuçta maddi durumunuzu daha iyi bir yere getirebileceksiniz. Zira Satürn’ün getirdiği sorumluluklardan korkmamalı. Yılın ilk ayında ilişkiler, sürpriz ortaklıklar yepyeni açılımlara yol açabilir.

Yükselen Terazi

Hayatınız açısından son derece şekillendirici, önemli kararlar verdiğiniz bir dönemdesiniz. Daha fazla sorumluluk almak konusunda kararlısınız. Bu arada hayata ve ilişkilerinize daha olgun ve ağır başlı bakabiliyorsunuz. Yılın ilk ayında sağlık ya da iş düzeni ile ilgili konularda ilerlemeler, yenilikler olabilir. Daha farklı rahat çalışma koşulları içine gireceksiniz.

Yükselen Akrep

2011’de hayata karşı daha kabullenici ve ruhsal açıdan olgunluk getiren deneyimlere fazlasıyla açıksınız. Ortaklaşa konularda bazı gizli kalmış durumlar sizi huzursuz ediyor olabilir. Yine de yılın ilk ayında aşkta ve çocuklarla ilgili konularda güzel olaylar var. Bu arada hayat yönünüzü yeniden belirlemekte zorluklar yaşayabiliyorsunuz. Sanki her şey sona ermekte ve siz de ortada kalmaktasınız.

Yükselen Yay

Bu yıl hayata daha pozitif ve özgür bakabileceksiniz. Yeteneklerinizi, tutkuyla, hevesle bağlı olduğunuz konuları ortaya çıkarmaya bakın. Son iki yılın gerginliklerinden kurtulmaktasınız. Bu arada tek başına çalışma imkanı da söz konusu olabilir. Parasal alanda 2008’den bu yana süregelen baskılara artık alıştınız ve daha akıllandınız sayılır. Mart’tan sonra aşk hayatınız size çok yeni heyecanlar getirebilir.

Yükselen Oğlak
2011’de hayatınızda köklü değişiklikler yaşanıyor. Nitekim bu değişiklikler 2008’den bu yana kendisini göstermeye başlamıştı. Bu dönemde kariyer hayatınızda eskisi gibi ilerleyemeyeceğinizi gördüğünüz için, yeni bir bakış açısı edinmeye bakmalısınız. Siz ne istiyorsunuz, bunun üzerine odaklanmalısınız. Hayatınıza giren değişiklikler sizi güçlü şekilde test etmekte.

Yükselen Kova

2011 her bakımdan verimli, daha düzgün ve size yaratıcılık getiren bir dönem olacaktır. Kendinizi yurt dışı bağlantılı konularda sorumlu hissedeceğiniz uzunca bir dönem var. Eğitim çalışmaları, entelektüel konular yeni sorumluluklar getirebilir. Bu arada yılın ilk ayında yeteneklerinizi paraya daha kolay dönüştürebileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz.

Yükselen Balık
Yılın ilk ayında burcunuzda yanyana gelen Jüpiter ve Uranüs kişisel alanda çok şanslı olduğunuzu ve kendinizi daha özgür ve özgün biçimde ifade edebileceğinizi anlatıyor. Bu yıl yeni kazanç yolları yaratmak için harekete geçmeli, tembel davranmamalısınız. İlerleyen aylarda yeni kazançlar ve gelir kaynaklarınız olabilir. Ancak borç alacak konularında ve uzun vadeli borçlarınız varsa daha dikkatli olmalısınız.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER