Milliyet 02.02.2011

Koç burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de koçlara, çok şanslı ve girişimci olacakları müjdesini veriyor.

2011’e genel bakış


Bu yıldan başlayarak hayatınızda başlayacak olan değişikliklere siz de inanamayacaksınız. 12 Mart’ta burcunuza yerleşecek olan Uranüs önümüzdeki yedi yıl boyunca potansiyelinizi, yaratıcı enerjinizi ortaya koymak yönünde ateşlerken, şimdiye kadar yapamadığınız, sadece hayal ettiğiniz şeyleri bile harekete geçireceğinizi görebilirsiniz. Uranüs bizi uyandıran, başkaldırtan bir gezegendir. Bu nedenle, 2011’den başlayarak siz de hayatınızda kalıplaşmış, ezber haline gelmiş tüm ne varsa kurtulmaya başlıyorsunuz.

Koç’lar kendilerini yenilemekten kaçınmazlar ve cesaretleri yönünde ilerlemek isterler. O halde, Uranüs’ün getireceği bu yenilenmeyi canı yürekle karşılayacaksınız. Daha önceden kabullenmiş olan şeyleri, ilişkilerinizi yeniden sorgulamaya başlayacaksınız. Doğal olarak bu durum sizi kimi zaman üstlerinize, otorite figürlerine karşı başkaldırtabilir. Ya da örneğin artık iş hayatında yeni bir patronunuz olabilir, ya da belki de babanızla olan ilişkinizi bile daha özgür ve farklı biçimde görmeye başlayabilirsiniz. Uranüs’ün hayatınıza getireceği yenilikleri kucaklamanız, kabul etmeniz yararınıza olacak, artık eski düzeni düşünmemeli, tamamen geleceğe yönelik ve kendi potansiyelinizi, yaratıcılığınızı ortaya koymak üzere harekete geçmelisiniz.

Eğer 20-26 Mart doğumlu iseniz bu gezegenin yüksek enerjisini en fazla hissedecek kişiler arasında olacaksınız. Uranüs sayesinde zincirlerinizden kurtulabilir, kendi kararlarınızı tek başına ortaya koyma cesaretini kullanabilirsiniz. Kuşkusuz bazı Koç’lar evlilikte ve iş hayatlarında çok daha bağımsız hale gelecekler. Bunların hepsi ani bir şekilde gerçekleşiyor, hatta şimdiden gerçekleşmeye başlamış olabilir.

Özellikle yılın ilk yarısında, 22 Ocak – 4 Haziran tarihleri arasında şans ve bolluk gezegeni Jüpiter de burcunuzu ziyaret edeceği için, çok daha şanslı ve girişimci olabilirsiniz. Kendinize her zamankinden daha fazla güvenmelisiniz. Jüpiter yılın ilk yarısında iş hayatında ve genel olarak tüm hedeflerinizde önemli kapıların açılmasına yardımcı olacak. Jüpiter gerek eğitim, gerekse yabancılarla ilişkiler ya da yolculuklar sayesinde yeni kişilerle karşılaşabileceğinizi ve onlardan büyük destek görebileceğinizi anlatmakta. Kısaca söylemek gerekirse, yılın ilk yarısında sizden başka sizi engelleyemeyecek gibi gözüküyor. Eğer bu girişimlerinizi ve cesaretinizi ortaya koyabilirseniz, yılın ikinci yarısında, 4 Haziran sonrasında, çabalarınızın maddi karşılığını almaya başlayacağınızı söyleyebiliriz. 2011’in ikinci yarısı yeteneklerinizi ve maddi kazanca dönüştürebileceğiniz çabalarınızı kullanmak açısından son derece bereketli olabilir. Bu nedenle tembellik etmemeli, amaçlarınıza olanca gücünüzle odaklanmaya bakmalısınız.

Tüm bu enerjik ve cesur tutumunuzun yanında, bir yandan da burcunuzun karşısında ilerleyen Satürn’e özellikle dikkat etmek gerekiyor. Evet cesaretiniz artıyor ve başarma şansınız çok daha yüksek ancak Satürn bizi yavaşlatan, daha ciddi ve olgun düşünmeye iten gezegen olarak karşıt burcunuz Terazi’de ilerlerken, ilişkilerinizden, belki evlilikten ya da ortaklaşa işlerden doğan sorumluluklarınızı da ihmal edemeyeceğinizi, hatta etmemeniz gerektiğini anlatıyor. Satürn transitleri adeta trafikte kırmızı ışıkta beklemeye benzer ve siz Koç’ların beklemek ve sabırlı olmak konusunda önemli sıkıntıları vardır. Belki de en zayıf noktanız da budur. Bir yandan Uranüs’ün getirdiği heyecan, yüksek enerji ve sabırsızlık, diğer yandan Satürn’ün getirdiği bir dizi sorumluluk bağları yüzünden yıl içinde dengenizi stratejik biçimde koymaya bakmalısınız. Aynı anda hem gaza hem de frene basamazsınız. Özellikle 3-9 Nisan doğumlu bir Koç iseniz,2011 yılında Satürn’ün bekleten, kısıtlayan ve sınırlayan koşullarını daha akılcı ve sabırlı bir yaklaşımla ele almanız gerekecek.

Sizi, 2008 yılından bu yana baskılayan ve başarılı olmak yönünde zorlayan diğer bir gezegen ise, Oğlak burcunda ilerleyen Pluton. Pluton 2008’den beri astrolojik haritanızın hangi alanında ilerliyorsa, ilgili konularda mücadele, dönüşüm ve yeniden inşa getiriyor. 2011 yılında özellikle 25-29 Mart doğumlu Koç’lar doğrudan Pluton etkisi altında kalıyorlar. Pluton ölüm kalım savaşı getiren bir güçtür. Etkisi altına aldığı kişilerin hayatına bitişler, sonlanmalar ve kendilerini yeniden yaratmaları, içlerindeki gücü ortaya koymalarını gerektiren koşullar getirir. Belki de bu etki altında iş hayatında, otoritelerle ilişkilerinizde güçlü dönüşümler ve sizi zorlayan baskılar hissetmektesiniz. Pluton sanki her şeyinizi elinizden almak isterken, siz aradığınız gücü ve kararlılığı ancak kendi içinizde bulabilirsiniz. Eğer bu tarihler arasında doğmuşsanız, hedefleriniz yönünde ya yılmayan bir güçle hareket etmek ya da pes etmek durumundasınız. Pes etmeyeceğinizi bildiğimiz için aslında bu süreçten son derece güçlenerek ve önemli hayat dersleri alarak çıkacaksınız.
Koç burcunun son günlerinde, 18-20 Nisan günleri arasında doğmuş olanlara da kısa bir notumuz olacak. Eğer bu günlerde doğmuşsanız, 2011 yılında Neptün’ün rahat açısı altında hayata daha pozitif ve ilham alacak gözlerle bakabilir ve ruhsal açıdan kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu hafif ancak sizi daha olgun kılan, özellikle sosyal konulara, yardımlaşmaya yatkın kılan bir etkidir. Neptün etkisi altında sadece kendinizi değil, içinde bulunduğunuz grubu ya da toplulukları daha fazla düşünebilir, başkaları için de çok şey yapabilirsiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Uranüs’ün de burcunuza yerleşmesi ile birlikte, bu yıldan başlayarak iş hayatınızda tek başına çalışabilir ya kendi işinizi kurmak isteyebilirsiniz. Özellikle yeni iş imkanları aramak ve değerlendirmek açısından yılın ilk yarısının çok daha şanslı olduğunu söylemeliyiz. Eğer bir kurumda çalışıyorsanız, bu yıl patronunuzun değişmesi ya da iş ortamında yönetim değişikliklerinin olması hiç de sürpriz sayılmaz. Her bakımdan farklı bir döneme doğru ilerlemektesiniz. İş hayatında yeni projelere yer açmalı ve önceliklerinizi iyi sıralamaya bakmalısınız. Göstereceğiniz cesaretle başkalarına da iyi bir örnek olabilirsiniz. Ancak kuşkusuz öfkenizi ya da çıkışlarınızı da iyi kontrol etmeniz gerekecek. Zira böyle bir dönemde, artık dayanamadığınız koşullar varsa isyan edebilir ve çok ani kararlar vererek yön değiştirebilirsiniz. Hatta bazı Koç’ların sadece iş değil, sektör ya da kariyer değişikliğine de gidebileceğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, özellikle 22 Ocak – 4 Haziran arasında, Jüpiter de burcunuzda ilerlerken önünüze gelecek yeni iş olanaklarını çok iyi değerlendirmeye bakın. Önce parayı değil, kendi yeteneklerinizi ve isteklerinizi, hangi alanlarda çalışmak istediğinizi düşünmelisiniz. 4 Haziran sonrasında, parasal kazançlarınız daha olumlu ve kararlı bir trende girecektir. Yılın ikinci yarısında ve 2012’nin ilk bölümünde nakit durumunuzun yeni işlerle çok daha iyi hale geleceğini söyleyebiliriz.

Eğer 25-29 Mart doğumlu iseniz, 2011 iş ve kariyeriniz açısından yüksek enerjiler, başarma hırsı ve kararlılık getirmekte. Ancak Pluton transiti altında sabırlı davranabilmeli ve üstlerinizle ilişkilerden, devletten ya da yönetsel konulardan kaynaklanan sıkıntıları, baskıları da hesaba katmak zorundasınız.

Yılın belirli dönemlerinde enerjinizi daha atak ve mücadeleci biçimde ortaya koyabilirsiniz. Örneğin 23 Şubat’a kadar olan dönem, kariyeriniz ve sorumluluklarınız açısından sizi çok çalışkan ve grup çalışmalarında başarılı kılacak bir zaman dilimidir. Bu dönemde özellikle 15 Ocak’a kadar bölümünde, üstlerinizle ilişkilerde daha soğukkanlı ve stratejik davranmak zorundasınız. Sizi çok hırslı kılabilecek ve harekete geçmenizi, yeni riskler almanızı gerektirebilecek yine önemli bir dönem 2 Nisan – 11 Mayıs arasında olacaktır. Bu dönemde, pek çok alanda fiziksel açıdan da çok aktif olabilirsiniz.21 Haziran – 3 Ağustos, 19 Eylül – 11 Kasım tarihleri arasında da enerjinizi, iradenizi daha verimli kullanabilirsiniz. Ancak 23 Şubat – 2 Nisan dönemi kararlarınızı bazı bulanıklıklar ve huzursuzluklar getirebilir. Yanlış kararlara yönelebilir ya da yöneltilebilirsiniz. Benzer biçimde, 3 Ağustos – 19 Eylül tarihleri arasında iş dışındaki etmenler, ailevi konular ya da sizi duygusal açıdan zorlayabilecek durumlar yüzünden oldukça stres yaşayabilirsiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2011 Aşk hayatınıza ve yakın ilişkilerinize çok önemli olaylar ve iniş çıkışlar getirmekte. Herşeyden önce ilişkilerinizin renginin değiştiğini ve artık eskisi gibi davranamayacağınızı görmelisiniz. Uranüs burcunuzdan geçerken, ani boşanmalar ortaya çıkabileceği gibi, yepyeni beraberlikler de söz konusu olabilir. Öyle gözüküyor ki şimdiye kadar oturmuş gibi gözüken tüm dengeler alt üst olacak. Bunda sadece sizin rolünüz olmayabilir. Siz aniden terk edebileceğiniz gibi, terk de edilebilirsiniz. Karşıt burcunuz Terazi’de ilerleyen Satürn duygusal açıdan bazı soğumaların ya da en azından daha gerçekçi bir bakış açısının çok önemli olduğunu anlatmakta. Bu yıl kendinizi anlatma, paylaşma, denge kurma yönünde bilinçli ve daha sorumlu bir çaba göstermek durumundasınız. Eğer paslanmış bir ilişkiniz varsa bunun bitmesi çok büyük bir olasılıktır. Ancak yıl boyunca yeni beraberlikler, evlilik ya da arkadaşlıklar da ortaya çıkacaktır. Bir bakıma, 2011’de kendiniz için neler istediğiniz ve hedefleriniz, hatta iş durumunuz bile ilişkilerinizi, arkadaşlıklarınızı derin biçimde etkileyecektir.

Aşk hayatında ve hayatınıza keyif veren konularda, Venüs’ün burcunuzla olumlu açılar altında olduğu dönemler çok daha zevkli ve akıcı geçebilir. Bu nedenle, 7 Ocak – 4 Şubat, 21 Nisan – 15 Mayıs, 28 Temmuz – 21 Ağustos, 15 Eylül – 9 Kasım, 2-26 Kasım tarihleri arasında aşk hayatında daha kolay mutlu olabilir, hayatı daha güzel algılayabilirsiniz. Bu dönemlerde arkadaşlıklar, yakın beraberlikler keyif verici olacaktır. Bununla birlikte, 7 Ocak’a kadar olan dönem, 4 Şubat – 2 Mart, 4 -28 Temmuz, 9 Ekim – 2 Kasım ve 26 Kasım – 20 Aralık dönemlerinde beraberliklerinizde bazı hoşnutsuzluklar ya da kolay tolerans gösteremediğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemlerde beraberliklerinizde daha bilinçli davranmaya özen göstermelisiniz.

Sağlık

Jüpiter’in konumu yılın ilk yarısında sağlığınız açısından genel bir koruma altında olduğunuzu göstermekte ancak karşıt durumdaki Satürn yüzünden eğer önemli sağlık konularınız varsa, ihmalkar davranmamanız gerektiğini göstermekte. Belirli dönemlerde enerjinizin aniden düşmesi ya da bedensel zayıflıklar, artan stres yüzünden bedeninizi güçlendirmeyi unutmamalısınız. Özellikle 25-29 Mart doğumlu Koç’lar bu konuda daha duyarlı olmak durumundalar. Sağlığınız 23 Şubat – 2 Nisan, 3 Ağustos – 19 Eylül tarihleri arasında daha fazla zorlanabilir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2011’de ateş elementi burçlarda geri gidecek. Bu nedenle, Merkür’ün geri hareket yaptığı dönemlerde kişisel konularda, yaratıcılığınızı ilgilendiren alanlarda bazı gecikmeler, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos - 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, kişisel girişimlerinizde aceleci olmamalısınız. Özellikle başlangıçlarınızı engelleyen durumlar olabilir. Aşk hayatınızda bazı iletişim problemleri yaşanabilir ya da çocuklarla ilgili durumlar sizi meşgul edecektir. En son dönemde ise yurt dışı bağlantılı konularda beklemeler öne çıkacak. İyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz. Akademik çalışmaları ilgilendiren konularda daha önlemci olmak gerekebilir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Bu yıl özgürlüğünüzü ilan ediyorsunuz. Çok şanslısınız. Pek çok alanda hızlı ilerleme ve yükselme dikkat çekecek. Özellikle kariyer alanında çabalarınızın karşılığını göreceksiniz. Ancak beraberliklerinizde daha dikkatli olmalısınız. Öncelikle ilişkilerde test edildiğiniz ve sorumluluk almanız gereken bir döneme girdiniz.

Yükselen Boğa

Bu dönemde alacağınız önemli riskler aslında sizin ne kadar değişmiş olduğunuzu anlatıyor. Artık değişime direnmiyorsunuz. 2011’de kariyerinizi yeniden gözden geçirecek, oldukça yorulacaksınız. Sıkı çalışmaya hazır olmalı, iş hayatında ilişkilerin ve ortaklıkların önemine dikkat etmelisiniz. 22 Ocak tarihine kadar sosyal hayat ve gruplar içinde yaşadığınız olumlu etkiler devam edecek.

Yükselen İkizler
2011 sosyal hayatınıza ve geleceğe bakışınıza güçlü bir yenilenme ve sürprizler getirmekte. Yeni gruplar, arkadaşlıklar içinde olabilirsiniz. Ümitlerinizi de tazeliyorsunuz. İş hayatında yaşanan yenilenmeler ve sürprizler yılın ilk yarısında sürmekte. Sosyal çevrede ve içinde bulunduğunuz gruplarda ise ani gelişmeler sizi etkilemeye başlıyor. Başkalarından destek göreceksiniz.

Yükselen Yengeç
Bu yıl büyük bir olasılıkla kabuğunuzdan çıkacak ve her şeye yeniden başlamak isteyeceksiniz. Haklısınız artık süregelen koşullara dayanamıyorsunuz. Endişelenmemeli, tam tersine hayatınızı yenilemeye özgürleşmeye bakmalısınız. Ortaklıklar ve ikili ilişkilerde yaşanan değişim ve güç mücadelesi sizi sabırlı olmaya zorluyor. Ancak yurt dışı bağlantılı ilişkiler ve eğitim hayatınız iyimserlik getirecek.

Yükselen Aslan
Bu yıl hayatınıza giren yabancılardan, yeni insanlardan çok şey öğreneceksiniz. Ufuklarınızı hızla genişletebileceğiniz bir yıldasınız. İş hayatındakiler özellikle yurtdışı konulara odaklanmalılar. 22 Ocak’a kadar başkalarının maddi olanaklarından yararlanmak, ödemelerde rahatlık yaşamak söz konusu. Daha sonra yurt dışı bağlantılı konularınız hızlanıyor. Keyifli yolculuklar ve yeni kişiler hayatınıza sıkça girecektir

Yükselen Başak

Son iki yıldır her ne kadar çok yorulup sıkıldınız ise de, bu yıl hayatınıza çok daha farklı bir hava getirmekte. Ocak’ta ortaklıklardan ve anlaşmalardan yana şanslı olabilirsiniz. Sürprizler olabilir. Parasal konularınızı ve borç alacaklarınızı ise ciddi biçimde ele almaya başlıyorsunuz. Kendi kaynaklarınızı korumanız gereken bu dönemde çok şey yapabilirsiniz.

Yükselen Terazi

2011’de yükselen burcunuzda ilerleyen Satürn sizi adeta yeniden terbiye ediyor. Hayata ve özellikle ilişkilerinize çok daha ciddi ve sorumlu gözlerle bakıyorsunuz. Eğer evliyseniz, eşinizin sıkıntılarını görebilmeli ve bu arada kendinize de gereken değeri vermeye bakmalısınız. Eve ve aileye ilişkin köklü değişimler ve zorlanmalar söz konusu.

Yükselen Akrep
Bu yıl hayatınızda tam olarak kontrol edemediğiniz çok şey olduğunu görebilirsiniz. Akışta kalabilmeli, korku ve endişe ile karar vermemelisiniz. İlişkiler, evlilik ve ortaklıklar çok öğretici olacaktır ancak şartların artık eskisi olmadığını siz de görebiliyorsunuz. Ocak sonuna kadar işe ait yenilenmeler ve çalışma koşullarında ilerleme söz konusu.

Yükselen Yay
Bu yıl sizi özgür kılan ve hayata yeniden pozitif gözlerle bakmanızı sağlayacak çok şey var. Yılın ilk aylarında ev ve yerleşimi ilgilendiren konularınız sürprizler getirebilir. Olumlu ilerleyen bu dönemde elinizdeki maddi olanakları pozitif biçimde değerlendirebilirsiniz. Nisan’la birlikte çok daha hızlı ve doludizgin hareket etmeye başlıyorsunuz.

Yükselen Oğlak

Bu yıl hayatınızın neredeyse her cephesinde büyük değişiklikler meydana gelmeye başlıyor. Kariyerinizle ilgili düşüncelerinizi yeniden gözden geçirmelisiniz. Ağır yükler altındasınız. Ocak’ta yakın çevreniz ve eğitimler ilgili çalışmalar hız kazanmakta. Yeni yılın ilk ayında bu konudaki çalışmalarınızda sürpriz sonuçlar alabilirsiniz. Evde yenilenmeler ve ani gelişmeler ise yılın en önemli konusu.

Yükselen Kova
Çok daha rahat bir nefes alabileceğiniz bir yıldasınız. Hayata daha pozitif bakabilir, düşünce ve bakış açınızı yenileyebilirsiniz. Yılın ilk ayında parasal imkanları değerlendirmeye bakın. Maddi konularda beklediğiniz destekler hızlanabilir. Mart ayında ise yakın çevreniz ve kardeşlerle ilgili konular size beklemediğiniz olaylar, ani değişiklikler getirebilir.

Yükselen Balık
İş hayatı ve ilişkiler adına pek çok yeni başlangıç yapmaktasınız. Yeni yılın ilk ayında istediğiniz yönde ilerleyeceksiniz. Ani adımlar, sürprizler olumlu sonuçlar getirebilir. Risk almaktan kaçınmamalısınız. Parayı daha iyi düşünmeniz gerekiyor zira bu alanda yükselen bir kapasite içerisindesiniz. Daha farklı yollardan kazançlar öne çıkabilir.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER