Milliyet 02.02.2011

Kova burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de kovalara, hayatın pek çok alanında başarı ve kararlılık göstereceklerini söylüyor.

2011’e genel bakış


Bu yıl Kova’lara hayatın pek çok alanında başarı ve kararlılık vaat ediyor. Hem yeteneklerinizi kullanabileceğiniz, hem de farklı düşünebilme kapasitenizi, özgürlüğünüzü ortaya koyabileceğiniz bir yıldasınız. Uzun zamandır iniş ve çıkışlarla ilerleyen kariyerinizde daha dengeli ve istikrarlı bir tablo ortaya koyabilirsiniz. Burcunuzun yöneticisi Satürn uzun yıllardan sonra destekleyici bir açı içerisinde duruyor. 2003’ten bu yana bu durum ilk defa gerçekleşmekte. O halde, bu yıldan başlayarak, 2012 Ekim’ine kadar kişisel hedeflerinizde, mesleki alanda çabalarınızın karşılığını fazlasıyla alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Özellikle yabancılarla ilgili alanlarda çalışanlar, uluslar arası konularla ilgilenenler, akademik alanda ya da eğitsel uğraşlar içinde olanlar ve benzer şekilde medyada çalışanlar açısından ciddi ancak başarılı adımlar söz konusu. Bu süreçte, düşüncelerinizi daha iyi yayabilir ve yurtdışına ait konularda ya da eğitim alanında tanınma sağlayabilirsiniz. Yeni kişilerle tanışmak, yeni çevrelere girmek ufuklarınızı genişletecek. Aynı zamanda yabancılarla ortaklaşa konular, işbirliği, denge ve diplomasi gerektiren konularda da uğraş vereceksiniz. 2012 Ekim’ine kadar olan sürede bu dengeleri korumaya bakmalı, tartışmalardan uzak durmaya çalışmalısınız.

2011 aynı zamanda çok farklı düşüncelerinizi daha etkin ve çarpıcı biçimde ortaya koyabilmeniz açısından da güzel fırsatlar getirmekte. Bu yıldan başlayarak önümüzdeki yedi yıl boyunca sözlerinizde ve düşüncelerinizde çok daha bağımsız ve orijinal görüşler ortaya koyabilirsiniz. Sanki olaylara bakış açınız ve algınız değişmekte, çok daha açık, direkt ve cesur bir tavır ortaya koymaktasınız. İşinizle ilgili olsun, olmasın yakın çevrenizle etkileşiminiz büyük bir canlılık kazanmakta. Eğitsel konularda, içerisinde hareketin ve iletişimin önem taşıdığı alanlarda bariz bir farklılık ve açıklık ortaya koyabilirsiniz. Yepyeni düşünceler, yazılar, fikir tartışmaları hayatınıza renk ve dinamizm getirmekte. Kuşkusuz kimi zaman bu durum düşünce düzeyinde bazı tepkisel tutumlara ve anlaşmazlıklara da yol açabilir. Ancak siz mantığınız ve soğukkanlılığınız sayesinde, bu farklı görüşlerinizi sağlıklı bir biçimde yeni bir şekle sokabilirsiniz. Eğer 20-26 Ocak doğumlu bir Kova iseniz, Uranüs’ün getirdiği yenilenmeyi ve zihinsel canlılığı, farklı görüşleri çok güçlü bir şekilde ortaya koyabildiğinizi göreceksiniz. Bu yeni dönemde hayatınıza girecek güzel sürprizler size kendinizi daha geniş ve başkalarını da harekete geçirici şekilde ifade etme olanağı getirmekte. Bu etki altında bilimsel konularda, sosyal alanda buluşçu yanlarınızı açığa çıkarabilirsiniz.

22 Ocak tarihine kadar finansal konularda ve yeteneklerinizi ortaya koyduğunuz alanlarda pozitif gelişmeler ve aniden gelen olaylarla yeni açılımlar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde parasal alanda farklı düşüncelerinizi hayata geçirme ve başkalarından destek bulma imkanına sahipsiniz. Sezgilerinizin de yardımıyla yaratıcılığınızı çeşitlendirebilirsiniz. Bu tarihe kadar para evinizde kalacak olan Jüpiter elinizdeki birikimleri ve çalışma kapasitenizi çok daha iyi ve farklı şekilde değerlendirebileceğinizi anlatmakta.

Tüm bunlara ek olarak 22 Ocak – 4 Haziran arasında şans ve bolluk gezegeni Jüpiter de Koç burcunda ilerlerken, yılın ilk yarısında eğitsel konular hem çok keyifli hem de hayatınızı yenileyici olabilir. Düşüncelerinizi çekinmeden ortaya koyacak ve liderlik edebileceksiniz. Bunun yanı sıra kardeşlerle ilişkileriniz daha renkli bir atmosfer kazanabilir. Yeni bir dil öğrenmek, farklı bir eğitim programına yazılmak sayesinde ufuklarınızı genişletebilirsiniz. Yabancılar, yolculuklar, kısa ya da uzun hayatınıza büyük bir dinamizm getirmekte. 4 Haziran sonrasında ise koşullar daha farklı bir dönüş kazanacak. Yılın ikinci yarısında sadece düşünceler değil, sizi maddi açıdan ilgilendiren, kazanç sağlayan projeler de gündeme gelmekte. Bu dönemde, 2012 yaz aylarına kadar gireceğiniz süreçte, evden, topraktan ya da babanızla ilgili konulardan gelebilecek maddi avantajlar söz konusu olacak.Yılın ikinci yarısında gayrimenkule yatırımlar, maddi durumunuzu sağlamlaştıracak fırsatlar ve daha geniş bir eve geçmek gibi sizi keyiflendirecek gelişmeler bekleyebilirsiniz. Bu niyetleriniz 2012 yaz aylarına kadar gerçekleşecektir.

Son 14 yıldır burcunuzda yavaş yavaş ilerleyen Neptün artık burcunuzu terk etmeye hazırlanıyor. Ancak Kova’nın son iki gününde 17-20 Şubat günü doğmuş olanlar açısından bu yıl bazı soru işaretleri getirmekte. Neptün katı olan şeyleri eriten, yumuşama getiren, hassasiyet kazandıran bir gezegendir. Burcunuzda ilerlerken size fazladan bir duyarlılık, güçlü hayaller, beklentiler ve çoğu zamanda gerçeklerden kopabileceğiniz, aşırı durumlarda kendinizi kandırabileceğiniz koşullar getirmekte. Neptün transiti altında ruhsal alana çok daha fazla açıldığınızı ve çevrenizde gelişen olaylar neticesinde kabullenme geliştirdiğinizi göreceksiniz. Ancak bir yandan da kolayca dağılabileceğinizi ve kimi durumlarda kendi kendinizi bile kandırabileceğinizi unutmamalısınız. İçinde bulunduğunuz sürece size pembe gibi gözüken durumların aslında göründüğü gibi olmayabileceğini de unutmamalısınız. Neptün’ün güçlü enerjisini yaratıcı alanda, artistik çalışmalarda yaratıcı hayal gücü olarak harekete geçirmeye bakın. Bununla birlikte, dağınıklık, yön kaybı ve belirli bir yönsüzlük durumu da söz konusu olabilir.

Pluton ise 2008’den bu yana Oğlak burcunda kalarak daha çok bilinçaltınıza ait ya da tam olarak göremediğiniz gizli kalan konuları etkilemekte. Pluton’un bu transiti uzun yıllar sürüyor ve eğer yükselen burcunuz Kova ise 2008’den bu yana kendinizi çok büyük bir amaca, belki büyük bir şirkete ya da kuruma fazlasıyla vermiş, adamış olabilirsiniz. Ancak bir yandan da tam olarak kontrol edemediğiniz nedenlerden ötürü, sizi fazlasıyla kısıtlayan ve kimi zaman gizli de olsa baskı kuran bir durumla karşı karşıyasınız. Önümüzdeki dönemde değişen düşünceleriniz ve daha fazla özgürlük arayışınız yüzünden bu gibi büyük kurumlar ya da devletle ilişkileri içeren konularda bazı gerginlikler ve gizi gündemler gündeme gelebilir. Bu nedenle üzerinizde manipülasyon kuran ya da fark ettirmeden tehdit eden durumların ayırdına varmaya bakmalısınız.

İş, para ve kariyer olanakları

Mesleki alanda doğru bir yönde ilerleme sağlayabileceğiniz bir yıldasınız. Özellikle yükselen burcunuz Kova ise bu sene mesleki alanda endişelenmemeli ve bir yandan da ufuklarınızı genişletmeye çalışmalısınız. 2011’de yabancılarla ilgili konular, akademik uğraşlar, uluslar arası ilişkileri içine alan konularda göstereceğiniz kararlılık ve disiplinle son derece başarılı olabilirsiniz. Aslında bu başarılarınızın uzun zamandır üzerinde çalıştığınız, tecrübe kazandığınız konulardan kaynaklanacağını söylemeliyiz. Benzer şekilde içerisinde medya, iletişim ve eğitim olan konularda da istikrarlı bir denge tutturabilirsiniz. Bu arada kuracağınız ilişkilere, ortaklıklara özen göstermeli ve her zaman soğukkanlı ve diplomatik bir davranış içerisinde kalmaya dikkat etmelisiniz. 18-20 Şubat doğumlu Kova’lar iş hayatında aşırı hayalci olabilecekleri bu dönemde bazı karmaşalar ve beklentilerinin dışında durumlar yüzünden bazı hayal kırıklıklarına uğrayabilir. Ancak 20 – 26 Ocak tarihleri arasında doğmuşsanız, bu yıl teknolojik konular ve size liderlik getiren çok özgün konumlar elde edebilirsiniz.
22 Ocak tarihine kadar parasal alanda olumlu koşullar devam ediyor olacak. Hatta bu kısa süre içerisinde aniden gelen şanslar sayesinde birikimlerinizi daha iyi değerlendirebileceğinizi söyleyebiliriz. 22 Ocak – 4 Haziran arasında ise işinizin bir bölümünde seyahatlerin ve sözleşmelerin önemli bir katkısı olabilir. Bu süre içerisinde düşüncelerinizi ortaya koymakta önemli olanaklara sahip olabilirsiniz. Kazançlı yazışmalar, diyaloglar ve sözleşmeler içindesiniz. Benzer şekilde işiniz açısından geliştirici yeni eğitimler ve yeni kişiler de hayatınıza girebilir. 4 Haziran sonrasında ise projelerinizi daha sağlam hale getirecek bir tutum içinde olmaya bakın ve olayların maddi yönünü daha iyi değerlendirmeye bakın. Harcamalarınızın bir bölümünü eviniz ya da ailenizle ilgili konular içinde kullanabilir, oturduğunuz yeri daha güvenli ve keyif bir ortam haline getirebilirsiniz.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde cesaretinizi ve harekete geçebilme kapasitenizi çok daha iyi kullanabilirsiniz. 15 Ocak – 23 Şubat arasında Mars burcunuzda ilerlerken, fiziksel açından atak, daha girişken ve inandırıcı olabilirsiniz. Bu dönemde yapabileceğiniz büyük yenilikler ve girişimler söz konusu. 21 Haziran -3 Ağustos döneminde de zihinsel alanda son derece aktifsiniz ve yaratıcılığınızı engelsiz biçimde ortaya koyabilir, riskli işlere girişebilirsiniz. Bununla birlikte, 11 Mayıs – 21 Haziran ve 19 Eylül – 11 Kasım tarihleri arasında iş hayatında daha fazla engel, mücadele ve düşmanlık getiren olaylar gündeme gelebilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2011’de hayatınıza daha çok aşk ve keyif getirecek dönemler var. Bu yılın ana konusu aşk ve evlilik olmasa da, destekleyici etkiler altındasınız. Özellikle Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu 21 Haziran – 3 Ağustos döneminde sevgi ilişkilerinde daha mecaracı, girişken ve flörtçüsünüz. Ayrıca bu dönemde çifte durumlar ve bazı ikiliklerde söz konusu olabilir. Yılın ilk yarısında hayatınıza girebilecek yeni kişiler ya da yabancılar keyifli arkadaşlıklar sunabilirler. 4 Haziran sonrasında ise sizi evde daha mutlu edebilecek olanaklar var. Genel olarak bakıldığında bu yıl aşkta her zamanki gibi akılcı ve dengelisiniz. Ancak 18-20 Şubat günlerinde doğmuşsanız, bayan Kova’lar açısından bazı güvenilmez durumlar ya da eşleri ile ilgili alanda karmaşa getiren ya da hayal kırıklığına yol açabilecek huzursuzluklar söz konusu olabilir.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkta ve arkadaşlıklarda çok daha kolay mutlu olabilirsiniz.2 – 27 Mart bu dönemlerin ilkidir. Bu dönemde çok daha çekici olabilir ve yeni aşklara açılabilirsiniz. 9 Haziran – 4 Temmuz arasında da aşkta çok daha şanslı ve keyiflisiniz. Duygularınızı daha kolay paylaşabilirsiniz. Benzer şekilde, 15 Eylül – 9 Ekim arasında yeni beraberlikler, yeni çevreler hayatınıza renk ve değişim getirecektir.

Sağlık

Bu yıl sağlığınızla ilgili konularda önemli şikayetleriniz olmaması gerekir ancak süregelen bir rahatsızlık söz konusu ise bu alanda da olumlu gelişmeler bekleyebilirsiniz. 18-20 Şubat doğumlu iseniz ve ilaç kullanıyorsanız bu konuda daha dikkatli olmaya bakın. Neptün’ün etkisi sebebsiz ya da tam olarak teşhis edilemeyen, çoğunlukla psikosomatik problemlere işaret edebilir. Yaşam enerjinizi yüksek tutmaya ve dağılmamaya özen göstermelisiniz. 11 Mayıs – 21 Haziran ve 19 Eylül – 11 Kasım dönemlerinde aşırı yorgunluk ve fiziksel bitkinliklere karşı kendinizi daha fazla güçlendirmelisiniz.
Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?
2011’de Merkür ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, eğitsel alandaki girişimlerinizde sabırlı ve olmalısınız. Ayrıca kısa yolculukları ilgilendiren terslikler, bazı aksamalar, plan değişiklikleri gündeme gelebilir. Bu dönemlerde ortaklıklar ve anlaşmalar cephesinde de beklemede kalmanız gerekecek. İçinde bulunduğunuz gruplar, sosyal konular ve ileriye dönük planlarınız açısından yavaşlamalar, bazı pürüzler olabilir. Ortak çalışmalardan gelecek maddi kazançları sabırla beklemelisiniz.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
2011’de yükselen burcunuza ilerleyecek Uranüs, hayata bakış açınızı, ilişkilerinizi tümden değiştiriyor. Sizin için Mart ayı bir dönüm noktası olabilir. Yeni başlangıçlar ve kişiliğinizi öne çıkaracağınız gelişmeler dikkat çekecek. Ancak ilişkilerin getirdiği sorumluluklar da sizi test edecektir. Kariyerinizde bir yükseliş yaşayabilirsiniz. Haziran sonrasında maddi fırsatlar artacak.

Yükselen Boğa

Bu yıl finansal alanda büyük değişiklikler, dalgalanmalar getirmekte. Çalışma şartlarınızda sizi disiplinli olmaya iten bir dönemdesiniz. Yeteneklerinizi geliştirmek, iş hayatında somut sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Yılın ikinci yarısında şansınız açılmakta. Jüpiter sayesinde yeni kapılar açacaksınız. Eğitim, yolculuklar ve yabancılar size çok şey katabilir.

Yükselen İkizler

Bu yıl projelerinizi ilerletme yönünde büyük fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ocak ayında iş hayatında güzel sürprizler ve yenilikler mümkün. Çocuklarla ilgili sorumluluklarınız olabilir. Bu yıl aşka ve beraberliklere daha mantıklı hatta mesafeli bakıyor olabilirsiniz. Yılın ilk yarısında sosyal aktiviteler, gruplar ve arkadaşlıklar hayatınıza renk katacak.

Yükselen Yengeç
2011’de kendinizi daha cesur hissedecek ve girişimci bir ortamda yer alacaksınız. Geçmişle bağlantılarınızı geride bırakıyorsunuz. Ancak eve ve aileye ait konular üzerinde ciddi bir biçimde durmak gerekecek. Uzun yolculuklar ve yabancılar, Ocak sonuna kadar size heyecan vermeye devam ediyor. Yakın beraberliklerde ve aşkta sizi dönüştüren ve daha güçlü kılan olaylar var.

Yükselen Aslan
Bu yıl hayatınıza girecek yeni insanlar ve yeni yerler büyük bir değişim başlatmakta. Hayatınıza ve inançlarınıza yansıyan yenilikler ve uzun yolculuklar sayesinde kendinizi yeniliyorsunuz. Diğer yandan Haziran ayı sonrasında iş hayatınızda sizi koruyan, maddi destekler getiren bir süreç başlıyor. İşte yükselme ya da görev değişiklikleri olabilir.

Yükselen Başak

Bu yılınızda para durumunuza daha fazla odaklanmak ve bilinçli bir biçimde yönetmek durumundasınız. Mart ayı sonrasında ortaklaşa paralarda risk getiren konulara dikkat çekmeye başlıyor. Özellikle ortağın ya da eşin para durumu sizi temkinli olmaya zorlayabilir. Haziran sonrasında eğitim ve yabancıları içine alan iş konuları öncelik ve pozitiflik gösteriyor.

Yükselen Terazi

2010 yılında hayata daha akılcı, dengeli ve sorumlu bakmak durumundasınız. Kendi iç dünyanıza da yönelecek, ilişkilerinizi gözden geçireceksiniz. Diğer taraftan, ilişkilere bakışınızda daha akılcı ve mesafeli olduğunuz bir dönem geçireceksiniz. Ancak 12 Mart’tan itibaren hayatınıza yenilik katacak ortaklıkları dikkate almalı, tutarlı olmalısınız. Yepyeni ilişkiler de gündeme gelecek. Haziran ayından sonra başkalarının maddi kaynaklarından yararlanabilirsiniz.

Yükselen Akrep
Bu dönemde ilişkilerinizi, evliliğinizi ve ev hayatınızı ilgilendiren bazı huzursuzluklar var. Pek çok planınızı ve beklentinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Akışta kalmaya çalışın. Zira 4 Haziran sonrasında aradığınız güveni yeniden kazanmaya başlayacaksınız. Bu yıldan başlayarak iş ortamınızda hızlı değişiklikler ve yenilenmeler olabilir.

Yükselen Yay

Sosyal açıdan gruplardan çok şey öğrenebileceğiniz, üzerinizdeki stresleri atabileceğiniz bir yıldasınız. Arkadaşlıklar ve ileriye yönelik hedeflerinizde son derece mantıklı ve sorumlu şekilde ilerleyeceksiniz. Ocak sonuna kadar evle ilgili genişlemeler ya da yerleşim ait konular tamamlanabilir. Bu yıl Haziran sonrasında sağlık ve iş ortamı açısından olumlu şartlar getiriyor. Kendinizi iş hayatınıza daha çok verebilirsiniz.

Yükselen Oğlak
Oldukça kritik şartlar altındasınız. Kariyerinizle ilgili sorumluluklar sürerken, Mart ayı sonrasında ev ve aile koşullarınızda ani olaylar değişim ve özgürleşme getirmekte. 2008’den bu yana hayata daha mücadeleci gözlerle bakmaktasınız. Haziran sonrası ise aşk hayatınızda olumlu bir hava esecek. Hayatın keyiflerine yönelerek gevşemeye bakmalısınız.

Yükselen Kova

Bu yıl genel olarak keyifli, dengeli ve istikrarlı geçecektir. Eğitim çalışmalarınızda son derece kararlı ve orijinal adımlarla ilerlemektesiniz. İş hayatınızı içine alan gelişmelerle yeni bağlantılar kurabilir, harekete geçebilirsiniz. Mart ayı sizi zihinsel alanda son derece girişken ve başarılı olmaya iten gelişmeler başlamakta. Haziran’dan sonra toprağa ait planlar, evle ilgili, yatırımların olabileceği parasal gelişmeler gündeme gelebilir.

Yükselen Balık
Bu yıl yeteneklerinizi harekete geçirmeli ve parasal alanda daha cesur davranmalısınız. Yeni bir iş alanına yönelebilirsiniz. Yeni yılın ilk ayı kişisel girişimlerinize canlılık ve heyecan getirmekte. Farklı yollardan kazançlar elde edebilirsiniz. Haziran sonrasında yakın çevreniz ya da kardeşlerle ilişkilerde yapıcı bir dönem getirmekte. Kısa ya da uzun yolculuklar bereketli sonuçlar getirebilir.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER