Milliyet 02.02.2011

Oğlak burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de oğlaklara, yenilenme, eskilerden kurtulma, köklerinden temizlenmenin başlangıcında olacaklarını vurguluyor.

2011’e genel bakış


Son yıllarda size güçlü olmayı öğreten ancak yorucu transitler altındasınız. Yapınız gereği, başarılı olmak için, dünyanın tüm sorumluluklarını üzerinize almak gibi huylarınız var. Özellikle 2008’den bu yana burcunuza ilerleyen Pluton getirdiği baskılarla adeta sizi dönüştürmeye ve güçlendirmeye çalışıyor. Ancak bunu yaparken de içinizdeki güveni ve huzuru da zorluyor, adeta sizi zorlayarak ya hep ya hiç dediğiniz koşullara doğru iteliyor. Pluton transitleri yok eden ve sonra yeniden yapılandıran bir sürece işaret eder. Bu gözle bakarsanız, siz de 2008’den bu yana sanki karanlık bir tünelden geçmekte ve kendinizi, kişiliğinizi, kendinize olan güveni yeniden inşa etmek durumundasınız. 2011’de özellikle 26-30 Aralık doğumlu Oğlak’lar yoğun ve dönüştürücü Pluton etkisi altında kalırken, yaşamla bir ölüm savaşı verecekler.

Bu süreçten yenilenerek çıkacaksınız. Bunu yaparken, kendinize olan güveni yeniden ortaya koymalı, iç dünyanıza gömülmemelisiniz. Evet zaman zaman iç dünyanıza dönerek kendi amaçlarınızı sorgulamanız çok yararlı olacaktır ancak kendinizi aşırı kötümserleştirmemeye bakın. Pluton transiti hem kendi kişiliğiniz, egonuz hem de yakın çevrenizdeki güçlü kişiler üzerinden size öğretici olacaktır. Örneğin bu süreçte babanızla ya da patronunuzla olan ilişkinizin rengi tamamen değişebilir. Belki de onun bir şekilde geride kalması üzerinize yeni sorumluluklar getiriyor olabilir. Bir başka açıdan belki de, otorite figürü konumundaki kişiler ya da kimi zaman eş ya da sevgili olarak erkek figürler üzerinizde yoğun baskı uygulayarak sizi kontrol etmek istediklerini hissettirebilirler. Aslında bu noktada ortaya çıkan sonuç sizin kendi başınıza, kendi ayaklarınız üzerinde durup duramadığınızla yakından ilişkilidir. Bir başka deyişle, aslında bu transit içinizdeki kahramanı ve gücü ortaya koymanızı, kendinize güven duymanızı talep ediyor.

Pluton’un derin biçimde dönüştürücü etkisi yanında, Satürn de burcunuzla kritik bir açı yapıyor. Özellikle yükselen burcu Oğlak olanlar bu süreçte iş hayatında, kariyerlerinde büyük sorumluluklar alabilir ancak bir arpa boyu ileri gidemediklerini de sonradan fark edecekler. Zira aslında Satürn’ün bu transiti kariyerinizin önündeki engelleri kaldırmanızı ve özellikle önünüzdeki yedi yılı yeniden planlamanızı gerekli kılmakta. Bu planı yaparken, toplumun sizden ne beklediğini değil, kendinizin neleri önemsediğini, sizin ne gerçekten ne istediğinizi bulmanız ve bu yönde yavaş yavaş harekete geçmeniz önemlidir. Satürn yavaşlatan, geciktiren bir etkiye sahip olduğu için bu süreçte hiçbir şey geceden gündüze olmayacaktır. Uzun vadeli düşünmeli ve yükselmeyi değil, kariyerinizi dönüştürmeyi hedeflemelisiniz. Bunun yanında, iş hayatında ortaklıklar, anlaşmalar ya da toplum önündeki statünüz ve özellikle evliliğiniz bazı soru işaretleri ve baskılar getirebilir. Ortaklaşa konularda, anlaşmalarda adil davranmak ve diplomatik hareket etmek zorundasınız. 2011’de bu yönde bazı tartışmalar, huzursuzluklar gündeme gelebilir.

Bu yıl burcunuzu etkileyen o kadar çok transit söz konusu ki, nasıl seçimler yaptığınız büyük bir önem taşımaya başlıyor. Önümüzdeki yedi yıl boyunca Koç burcuna ilerleyen Uranüs size yenilenme, eskilerden kurtulma, köklerinizden temizlenme imkanı vermekte. Ancak burç olarak geçmişe büyük bir önem verdiğiniz için bu ani değişikliklerin canınızı çok acıttığını da söylemeliyiz. 2010’da bu yana ve özellikle bu yıldan başlayarak ev hayatınız, yerleşiminiz, baba evinizle ilgili konularda o kadar büyük ve ani değişiklikler oluyor ki siz de bu duruma şaşırmış durumdasınız. Uranüs sizi geçmişinizden kopartmakta ancak bir yandan da özgür kılmakta. Zaten esas konu bu özgürlükle ne yapacağınızdır ve bu durum yükselen burcu Oğlak olanlarca fazlasıyla hissedilmekte.

Eğer 22-27 Aralık günleri arasında doğmuşsanız, 2011’de kişiliğinizi yenileyen, size farklı alternatifler getiren özgürleşmeler içerisinde kalacaksınız. Bu süreçte ani şoklar da var ancak hayata ne kadar esnek bakar ve geleceğe kucaklarsanız o kadar rahat eder ve yeni gelen koşullardan yararlanabilirsiniz. Bu dönemde otorite figürleri ile, belki babanız belki de patronunuzla ilişkilerinizde ani değişiklikler olacaktır. Bu birden gelen kopma ya da bir başkaldırı olabileceği gibi sizi bir anlamda tek başına bırakan durumlar şeklinde de görülebilir. Neyse ki Jüpiter de 22 Ocak’ta bu alana girerek ev hayatında olumlu gelişmeler ve toprağa ya da babanıza ilişkin konularda kazançlı fırsatlar da getirecek. Yılın ilk yarısında yeni bir yere aniden yerleşmek ve özgürleşmek imkanı içerisindesiniz. 4 Haziran’dan itibaren Jüpiter’in burcunuzla uyumlu olmaya başlaması ile birlikte, keyfiniz yerine gelmeye başlayacak. Yaratıcı alanda, keyiflerinizde sizi çok daha tatmin eden bir sürece doğru ilerleyeceksiniz. Bu dönemde hem parasal açıdan spekülatif konulardan, ya da risk içeren durumlardan, hem de çocuklarla ilgili alanlarda daha şanslı ve mutlusunuz. Aşk hayatınız size daha büyük bir tatmin ve huzur vermeye başlayacak. Tüm bunlar için biraz sabırlı olmalı ve yılın ikinci yarısını beklemelisiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Yoğun baskılar altında ilerlediğiniz bir dönemdesiniz, tabii bu başarısız olacağınız anlamına gelmiyor. Bununla birlikte, içinize sinmeyen durumlar ve özellikle denge ve diplomasi uygulamanız gereken koşullar içinde olabilirsiniz. Başarılı olmak yönünde ne kadar ısrar ederseniz, o kadar başarısız olacağınızı söylemeliyiz. O halde, üzerinize gelen gelişmeleri daha uzaktan seyredebilmeli ve mümkünse yapıcı biçimde eleştirel olmaya bakmalısınız. 26-30 Aralık arasında doğanlar yoğun Pluton baskısı altında kendilerini kurumsal, devlete ait konularda test ediliyor olabilirler. Bugünlerde doğanlar ne yapıp edip başarılı olmalıyım dememeli ve ellerine geçen gücü de yapıcı biçimde kullanmaya bakmalı. Kuşkusuz Pluton bugünlerde doğanlara aşırı bir hırsla birlikte, aslında kolayca manipüle edilebilecekleri bazı tuzaklar da getiriyor olabilir. Böyle bir dönemde sadece faydacı olmaktansa, kendi iç sesinize kulak vermeniz çok yararlı olacak. Bunun yanında iş hayatınızda, ortaklaşa konularda, anlaşmalarda adil olmaya bakmalı ve size bir şeyler öğretebilecek kişiler olduğunu da kabullenebilmelisiniz. Ayrıca eğer 22-27 Aralık günlerinde doğmuşsanız Uranüs’ün etkisiyle bu dönemde iş hayatında ani değişikliklere de gidebilir, belirli alanlarda tek başına çalışmayı isteyebilirsiniz.

Biraz sabırlı olursanız, 4 Haziran sonrasında Jüpiter’in olumlu açısı ile birlikte, size daha keyif verecek ve maddi yönden de daha tatmin edici iş olanakları bulabilirsiniz. Eğer toprakla, gayrimenkul yatırımları ile ilgileniyorsanız, bu dönemde yatırım portföyünüzün değer kazandığını görebilirsiniz. Benzer şekilde spekülatif girişimlerden de gelecek yeni kazançlar ve karlar gündeme gelecektir. Yılın ilk yarısında da ev, ailevi konulardaki gelişmeler sizi yeni sürpriz kararlara sürükleyebilir.
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde iş hayatında daha hızlı adımlar atabilir ve çok daha etkin olabilirsiniz. 15 Ocak’a kadar böyle bir dönemdesiniz. Yılın ilk günlerinde gerçekleşen Güneş tutulması da size ilerleme ve yeni başlangıçlar yapabilme olanağı verecek. 11 Mayıs – 21 Haziran arasında yeni yatırımlar ve harcamalar var. Bu dönemde bütçenizi daha iyi kontrol etmeye kontrol çalışmalısınız. 11 Kasım sonrasında da Mars uyumlu açıda kalacak ancak daha sonra 2012’nin başında geri gitmeye başlayacağı için özellikle bu dönemde yabancılarla ilgili gelişmeler bazı beklemeler ya da pürüzler de getirebilir. Bu nedenle 11 Kasım tarihinde hangi projelere giriştiğinize dikkat edin, zira ilerleyen aylarda bu konularda bazı problemler kaçınılmaz olabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bazı Oğlak’lar açısından 2011 aşkta ve evlilik hayatında ani kararlar anlamına gelirken, bazılarınca da kurulu düzeni bozan bir dönem gibi görülebilir. Bu dönemde ev hayatınızda güçlü rüzgarlar ve kimi zaman fırtınalar esmekte. Tek başınıza kalabileceğiniz durumların yanında ailevi işlerin getirdiği bazı yükler var. 2011 Oğlak açısından çok eğitici bir yıl olacak. Eğer evliliğiniz ya da yakın arkadaşlığınız artık çürümüş ve anlamını yitirmişse, bitişler kaçınılmazdır ve çok faydalı olacaktır. 4 Haziran sonrasında ise daha makul, keyifli ve size yaşam enerjisi getirecek beraberlikler, aşklar gündeme gelebilir. Özellikle yabancılar, yurtdışına ait gelişmeler, hayatınıza girecek yeni insanlar vasıtasıyla çevre değiştirebilirsiniz. Yeni bir çocuğun doğumu yine mutluluk verici olacaktır. Yılın ikinci yarısında aradığınız güveni daha kolay bulacak ve aşk hayatınızı renklendirebileceksiniz. Bayan Oğlaklar bu dönemde eşleri ilişkilerinde kişiliklerini daha fazla vurgulamak ihtiyacında olacakları için, evde dengeli korumak biraz daha zorlaşabilir. Kuşkusuz pek çok Oğlak açısından bu dönemde evlilik bir statü kaynağı olarak önemli sorumluluklar da getirebilir. Mesleki açıdan sizden daha yukarıda bir kişi ile yapacağınız evlilik yine hayata bakış açınızı fazlasıyla değiştirecektir.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu, keyifli ve huzurlu olabilirsiniz. 4 Şubat – 2 Mart arasında burcunuzda ilerleyecek olan Venüs size daha fazla çekicilik ve mutluluk getirebilir. 15 Mayıs – 9 Haziran arasında aşkta çok daha mutlu ve tatmin olacağınız bir süreç var. Bu dönemde hayata daha tutkulu bakabilirsiniz.21 Ağustos – 15 Eylül arasında ise hayatınıza girebilecek yeni kişiler sayesinde yeni avantajlar elde edebilirsiniz. Bu arada Mars’ın da Boğa burcunda olacağı 11 Mayıs – 21 Haziran arasında aşk çok tutkulu ancak bir o kadar da tartışmalı olabilir. Bu dönemde kıskançlığın yıkıcı etkisi olacağını göz ardı etmemelisiniz. Benzer şekilde, 3 Ağustos – 15 Eylül döneminde ani duygusal tepkiler, evdeki gerginlikler ve geçmişten kaynaklanan, pek de akılcı olmayan yaklaşımlar yüzünden ilişkileriniz gerilebilir.

Sağlık

Bu yıl sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Sert gezegen açıları ve özellikle Satürn’ün durumu yüzünden kendinizi fazlasıyla baskı altında hissediyor olabilirsiniz. Bedeninizi güçlendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Özellikle 26-30 Aralık doğumlu olan Oğlak’lar içlerindeki gerginliği biriktirmemeli ve negatif enerjilerden uzakta durmaya, kendilerini iyimser kılmaya çalışmalılar. Sağlığınız 2 Nisan – 11 Mayıs, 3 Ağustos – 19 Eylül dönemlerinde baskı altında kalabileceği için bu dönemlerde kendinizi daha iyi korumalı ve aşırı fiziksel risk içeren aktivitelerden de uzak durmaya bakmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Bu yıl Merkür ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, evinizi ve güvenliğinizi etkileyen aksamalar, pürüzler söz konusu olabilir. Bahar aylarında kendi içinizdeki sese daha fazla kulak verin. Benzer şekilde Ağustos ayında iş düzeniniz ve sağlık durumunuzu ilgilendiren konularda aceleci olmamalısınız. Son olarak sonbaharda tam olarak bilemediğiniz nedenler yüzünden, ya da gizli kalan şeyler ilgili bazı bilgilere ulaşamayabilirsiniz. Bu son dönemde yabancılarla ya da akademik konularla ilgili anlaşmalar bazı sorunlara yol açabilir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
2011’de özgürlüğünüzü kazanacak ve hayata yeni gözlerle bakacaksınız. Kariyerinizde ilerleme beklemelisiniz. 22 Ocak’tan sonra pek çok konuda kısıtlanmalar sona eriyor. İstediğiniz yönde ilerleyebilir, planlarınızı hayata geçirebilirsiniz. 12 Mart sonrası ise hayatınızı yenilemek konusunda cesur girişimler yapmaya başlıyorsunuz. Haziran sonrasında parasal konularda şans sizden yana. Birikim yapabileceğiniz yeni kazançlar elde etmeniz söz konusu.

Yükselen Boğa
Bu yıl ilk aşamada finansal konularda belirsizlikler getiriyor olsa da, yılın ikinci yarısında kendinizi daha güvende hissedebileceksiniz. Haziran ayı kişisel olarak güçlü kararlar alacağınız, ilişkilerde yapıcı mesafeler elde edeceğiniz dönem olacak. Artan iş yükünüz ve çalışma sisteminiz size yeni imkanlar da getirecek. Bu arada beslenmenize daha fazla dikkat etmelisiniz.

Yükselen İkizler
Bu yıl sosyal alanda ve arkadaşlıklar düzeyinde yepyeni açılımlar yapabileceksiniz. Yılın ilk aylarında İşte başarılarınızın ödülünü alabilirsiniz. Hemen sonrasında sosyal çevreden gelecek yeni imkanlar öne çıkıyor. İçinde bulunduğunuz gruplarda önemli değişiklikler ve sizi hareketlendirecek gelişmeler olabilir. Ancak yaz aylarında kariyerinizle ilgili bazı belirsizliklerin ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Yükselen Yengeç
Bu yıl hayata karşı aşırı önlemci bakmamalı ve kendinizi yenilemeyi düşünmelisiniz. Yılın ilk aylarında yabancılarla ilgili girişimler yanında uzun yolculuklarınız size şans getirmekte. Mart’la birlikte iş hayatında ani ancak pozitif ilerlemeler söz konusu. Esas olarak Mart ayı kariyerde hızlı ilerlemeler yaşamaya başlayacağınız süreç olacak. Haziran sonrasında işten gelecek maddi destekler yanında, ileriye dönük planlarınız sizi daha çok tatmin edebilir.

Yükselen Aslan

Bu yıl aynı yere bağlı kalmayacak ve yabancılarla daha fazla bir araya gelebileceksiniz. Mart sonrasında yurt dışı bağlantılı konular, eğitsel çalışmalar açısından size yenilikler taşımaya başlıyor. Aynı zamanda beklenmedik uzun yolculuklarınız sizi ve hayatınızı pozitif yönde etkileyecek. Haziran ayı sonrasında işte genişlemeler ve destekler yaşayacağınız bir dönem başlayacak.

Yükselen Başak
2011’de çabalarınızı finansal konulara ve kendi kaynaklarınıza yöneltmelisiniz. Parasal alanda eşinizin ya da ortağınızın konumu sizin için de büyük önem taşıyor ve Mart sonrasında bu alanda çok hızlı düşünmeniz ve harekete geçmeniz gerekebilir. Panik olmamalısınız. 11 kasım sonrasında çok daha girişken ve kararlı olmanızı gerektiren bir dönem başlayacak.

Yükselen Terazi
2011’de kritik bir aşamadasınız. Hayatınızı yeniden kurma çabası içindesiniz. İş ve sağlık konuları size yükümlülükler getirebilir. Sağlığınıza özen göstermelisiniz. Aynı zamanda ailevi konular ve yerleşime ilgili sorunlarda bazı mücadeleler ve sürprizler öne çıkmaya devam ediyor. Hayatınıza yeni temeller atmaya başladınız ve kişisel ilişkilerinizde daha ciddi davranmak isteyeceksiniz.

Yükselen Akrep
Bu yıl bazı çözülmeler, bitişler ve beklemeler getirmekte. Bu yüzden oldukça sabırlı davranmalısınız. Gücünüz test edilirken, ortaklaşa konularda aşırı ısrarcı olmamak ve gerektiğinde kabullenici bir tavır sergilemek gerekiyor. Ocak sonuna kadar aşk ve çocuklarla ilgili konularda akıcılık söz konusu. 12 Mart sonrasında iş ortamında ani değişiklikler mümkün. Çalışma sisteminiz ve yeteneklerinizi yenileyebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında evlilik ve ortaklaşa imkanlarda çok daha şanslınız.

Yükselen Yay
2011’de hayatınıza yeni bir enerji ve meşguliyet katabilir, daha çok keyif duyabilirsiniz. Bu yıl aşkta, çocuklarla ilgili konularda güzel sürprizler söz konusu olabilir. Kendinizi, özgürlüğünüzü daha iyi ifade edebileceksiniz. İş hayatında ortaklaşa sorumluluklar ve aynı zamanda diplomasi yapmak önem taşıyor. 11 Kasım sonrasında mesleki açıdan önemli sayılan bir mücadele ya da proje içerisine girebilirsiniz.

Yükselen Oğlak
Bu yıl çok önemli değişiklikler hem evinizi, hem de evliliğinizi etkilemekte. Kariyerinizde yoğun baskılar ve sorumluluklar söz konusu. Kişiliğiniz ve hayata bakışınız açısından değişim yaşamaktasınız. İlişkiler ve ailevi bağları açısından sizi huzursuz eden döneme dikkat etmeniz gerekiyor. Neyse ki yılın ikinci yarısında hayata yeniden daha pozitif bakabilir, yoğun çabalarınızı elle tutulur sonuçlara dönüştürebilirsiniz.

Yükselen Kova

Bu yıl diğer Oğlak’la oranla daha huzurlu ve kararlı ilerleme olanağına sahipsiniz. Ufuklarınızı genişletebilir, iş hayatında yabancılarla ya da akademik konularla ciddi biçimde ilgilenebilirsiniz. Başarıya yakınsınız. Mart ayı sonrası kardeşler yanında eğitim çalışmalarınızda ani gelişmeler ve ilerlemeler bekleyebilirsiniz. Ani kısa ya da uzun yolculuklar olabilir. Düşünce yapınızın değiştiğini göreceksiniz. Yılın ikinci yarısında parasal yatırımlar ve maddi imkanlarda artışlar, evden gelebilecek destekler var.

Yükselen Balık
2011’de yeteneklerinize odaklanmalı ve yeni kazanç yolları yaratmak için harekete geçmelisiniz. Pek çok açıdan tek başınıza çalışma imkanına sahip olabileceksiniz. Ancak borçlarınız varsa, bu alanda biraz daha önlemci olmaya bakın. Yılın ikinci yarısında yakın çevrenizden, kardeşlerden gelecek maddi destekler olabilir. Bu arada eğitim hayatında iseniz daha mutlu, keyifli olabileceğiniz çalışmalar içerisinde olabilirsiniz. Sanatsal alanda da başarılı olabilirsiniz.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER