Milliyet 02.02.2011

Yay burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de yaylara, aradıkları yaşam sevinci ve yaratıcılığı nihayet bulacaklarını müjdeliyor.

2011’e genel bakış

Son birkaç yılın yorucu ve zaman alıcı uğraşlarından sonra, 2011’de aradığınız yaşam sevincini ve yaratıcılığı nihayet bulacaksınız. Bu yıl kariyeriniz açısından büyük olanaklar ya da yükselme getirmese bile, kendinizi daha özgür ve orijinal biçimde ortaya koymanız için mükemmel fırsatlar sunacak. İçinizdeki sese daha fazla kulak vermeli, dışsal beklentilere göre hareket etmemelisiniz. Sizi özgün ve bağımsız kılan uğraşlar ve hobiler hayatınıza yepyeni heyecanlar getirebilir.

22-28 Kasım doğumlular, riske girmeniz gerekiyorsa çekinmemelisiniz. Nitekim yenilikten çok hoşlanan, bir yerlere aşırı bağlı kalmaktan, kısıtlanmaktan hoşlanmayan bir yapınız var. Tüm bu nedenlerle, bu yılın 12 Mart’ında Koç burcuna ilerleyecek olan Uranüs’ün etkilerini şimdiden hissetmeye başlamış olmalısınız. Yaratıcılık, aşk ve çocuklar evinize yedi yıl kalmak üzere giren Uranüs, bu uzun süre içerisinde, doğrudan sizi yansıtan, kimi zaman tek başınıza yapabileceğiniz uğraşlara işaret ediyor. 22 Ocak’tan itibaren şans ve bolluk gezegeni Jüpiter’in de 4 Haziran’a kadar bu alanda kalacak olması yılın ilk yarısında hayatınızı renklendirecek, size güven ve yenilenme getirecek fırsatlara ışık tutmakta. Kuşkusuz bu transit aşk hayatınıza da sürprizler getirecek. Yeni tanışmalar, aniden gelişen olaylar duygusal açıdan daha coşkun ve neşeli olmanızı sağlayacak. Hayata bir oyun gibi bakabileceksiniz. Diğer yandan sevdiğiniz bir konuyu, hobiyi geliştirmeniz hatta kazançlı bir uğraş haline getirmeniz bile mümkün.

4 Haziran sonrasında bu kez çalışma hayatı ve düzen evinize girecek olan Jüpiter, yılın ikinci yarısında dikkatinizi yeniden işle ilgili konulara yöneltebileceğinizi anlatıyor. İş arayanlar ya da varolan işlerinde daha iyi hale gelmek, değişik eğitimler almak isteyen Yay’lar açısından oldukça kazançlı bir dönem bu. Evet daha fazla çalışacak ve yorulacaksınız ancak bu sayede kariyer çizginizi yeni bir rotaya oturtabileceksiniz. İçerisinde yabancıların olduğu işler, işle ilgili yolculuklar ya da sizi düşünsel açıdan geliştirebilecek olan olasılıklar söz konusu. Bu süreç 2012’nin ilk yarısında da devam edecektir.

Satürn’e gelince, 2012 Ekim’ine kadar burcunuzla daha uyumlu hale gelen bu gezegen, bu süreçte gelecek hakkındaki beklentilerinizi daha gerçekçi kılma yönünde önemli deneyimler getirmekte. Satürn’ün bu yılki transiti özellikle sosyal alanda ya da içerisinde bulunduğunuz grup çalışmalarında diplomatik ve ölçülü olmayı zorunlu kılmakta. Ortaklaşa işlerden beklentileriniz olabilir ancak yine de ortaklarla ilişkilerinizde belirli bir dengeyi tutturarak kendi çıkarlarınızı koruyabileceğinizi görmelisiniz. Önümüzdeki yıllarda eninde sonunda bu konuda bazı mücadeleler ve kopuşlar yaşanabilecek olsa da bu dönemde takım çalışmalarında daha akılcı ve kontrollü olmak gerekiyor. Tartışmalara girmektense soğukkanlı olmaya bakmalısınız. Benzer şekilde bu dönemde arkadaşlıklarınız da test edilmekte. Bazı arkadaş gruplarınız biterken, daha sorumluluk sahibi ve olgun kişilerle bir araya gelebilir ve onların tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.

2008’den bu yana, parasal konularda, kariyerinizle ilgili uğraşlarda yoğun bir mücadele ve ölüm kalım savaşı içerisindesiniz. Özellikle yükselen Yay’lar bu durumu güçlü bir biçimde hissetmekteler. Bu süreçte, bu yorucu koşullara artık siz de alıştınız ve kendinizi finansal açıdan güçlendirmeye başladınız. 2011’in ikinci yarısında iş ortamınızda gündeme gelecek fırsatlar sayesinde güçlü kişilerden daha fazla destek bulabileceksiniz. Bu arada eğer 21-22 Aralık günlerinde doğmuşsanız, Neptün’ün olumlu etkisi altında, sosyal konulara, başkaları ile yardımlaşmaya ve ruhsal açıdan gelişmeye çok daha açık bir tavır sergileyebilirsiniz. Bu dönemde sanatsal uğraşlar içinde olanlar, hayal güçlerinden daha iyi yararlanarak, yaratıcılıklarını güçlendirebilirler. Hayata daha pembe gözlüklerle bakacaksınız. Ancak eğer Yay burcunun ilk gününde, 22-23 Kasım günü doğmuşsanız, 2011’de ve özellikle 2012’de Neptün’ün sert açısı hayata bakış açınıza bazı karmaşalar, dağınıklıklar ve yanlış değerlendirmeler getirebilir. Özellikle hayat görüşünüz, inançlarınız yüzünden hatalar yapabilirsiniz. Bu nedenle bu yıl kariyer çizginizde ve amaçlarınızda çok özgür bir yol izleyeceksiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

Bu yılın ilk yarısında güçlü bir özgürleşme ve tek başına bir şeyler yapabilme arzusu içerisindesiniz. Özellikle 22-28 Kasım doğumlular bu güçlü eğilimleri fazlasıyla hissedecekler. Aniden gelişen olaylar size büyük bir yenilenme ve geçmişten kopma imkanı getirmekte. Bu nedenle kariyer hayatınızda ve mesleki koşullar içinde bu güçlü enerjiyi kullanmaya bakmalısınız. Monotonluktan kurtuluyorsunuz. Bazı Yay’lar ise tam olarak kendi istedikleri yönde bir ilerleme imkanına sahip olabilecekler. Hayallerinize sahip çıkmalı ve yaratıcılığınızı ortaya koymaktan geri durmamalısınız. Benzer şekilde, bazı Yay’lar da bu dönemde daha riskli ve spekülatif açıdan inişi çıkışı olan konulara yönelebilirler. Şansınızı dengeli biçimde kullanmaya bakmalısınız.

Satürn’ün bu yıl burcunuzla uyumlu kalması önceki yıllardaki gibi büyük baskılar altında kalmayacağınızı göstermekte. Tam tersine bu dönemde, 2012 Ekim’ine kadar daha dengeli ilerleme imkanları da mevcut. Bununla birlikte, içerisinde bulunduğunuz takım ya da gruplarla ilgili daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Bu süre içinde, sosyal gruplar, dernekler ya da politik açıdan size daha yakın gelen gruplarla ciddi biçimde temas edebilir ve bu yönde sorumluluklar alabilirsiniz. Ancak yine de, takım çalışmalarında kendi sınırlarınızı iyi korumalı ve mümkün olduğunca diplomatik olabilmelisiniz. 4 Haziran sonrasında yeni iş imkanları elde etmek ve size yeni ufuklar sağlayabilecek fırsatlar yakalamak zor olmayacak. Tam tersine, istekli iseniz, daha fazla çalışmaya hazır olmalısınız. Altınızda ya da yanınızda çalışanlarla, organizasyonel konularda daha fazla işbirliğine gidebilir, onlardan destek de alabilirsiniz.

Mars’ın burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde iş hayatındaki hırsınızı ve enerjinizi daha rahat ifade edebileceğiniz ortamlar yakalayabilirsiniz. 15 Ocak – 23 Şubat arasında yakın çevrenizle ilişkiler, daha fazla ziyaret ve anlaşma dikkat çekmekte. 2 Nisan -11 Mayıs döneminde yeni riskler almaya ve kendinizi ortaya koymaya fazlasıyla eğilimlisiniz. 19 Eylül – 11 Kasım arasında da yabancılarla ilgili uğraşlar, yolculuklar, medya ya da akademik konularla daha fazla içli dışlı olabilir, bu konulara yüklenebilirsiniz. Bununla birlikte, 23 Şubat – 2 Nisan arasında kafa karıştırıcı durumlar ve özel hayatınıza, eve ait uğraşlar çok zamanınızı alırken, 21 Haziran – 3 Ağustos döneminde ikili ilişkilerde, anlaşmalarda daha soğukkanlı kalabilmelisiniz. Bu arada 11 Kasım sonrasında gireceğiniz projeler 2012 içinde çok daha fazla zaman ve enerji alacağı için, bu tarihte ortaya çıkan konulara özellikle dikkat etmelisiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2011’de aşkta en şanslı burç diye sorarlarsa, yanıtı tek kelime ile Yay olacaktır. Özellikle yükselen burcunuz Yay ise bu çok daha belirgin olabilir. Yılın ilk yarısında, 22 Ocak sonrasında Jüpiter’in de aşk evinize girmesi ile birlikte, hayata bakış açınız canlanıyor ve pek çok olumlu sürpriz gündeme gelmeye başlıyor. Uranüs beklenmedik biçimde doğan aşklara ve keyifli durumlara işaret etmekte. Ancak bu koşulların biraz dengesiz olabileceğini, kimi zaman hızlı biçimde başlayıp, hızlı şekilde de bitebileceğini söylemeliyiz. Çok farklı, alışılmamış kişiler de aşk hayatınıza adım atabilirler. Hatta başkalarını şoke eden durumlar bile söz konusu olabilir. Aşkta şanslısınız ama yine de bunun istikrarlı olmasını tek başına elinizde tutamayabilirsiniz. Birden evliliğe yönelmese bile bu yıl aşkta pek çok sürpriz yaşamanız büyük olasılık. Çoğu zaman Uranüs’le gelen Uranüs’le gider. Durum böyle olunca size keyif veren fırsatlara yönelirken, uzun vadeli birlikteliklerinizi de yok sayamazsınız. Nitekim 2012 Ekim’ine kadar Terazi burcunda kalan Satürn, ilişkilerinizde, arkadaşlıklarda, sosyal alanda daha dengeli ve akılcı olmak gereğine de işaret etmekte.

Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde aşkı yakalamanız ve keyif almanız çok daha akıcı koşullar içerisinde olacaktır. Bu dönemlerden ilki 7 Ocak – 4 Şubat arasındadır. Bu dönemde çekiciliğiniz ve uyum sağlama yeteneğiniz çok daha yüksek seyretmekte. 21 Nisan – 15 Mayıs arasında aşkta çok maceracı, hareketli ve arzulu olabilirsiniz. Bu dönem önemli başlangıçlara ve tutkulara işaret ediyor. 28 Temmuz – 21 Ağustos döneminde de hayatınıza girecek yeni kişiler ve uzaklarla ilişkili beraberlikler gündeme gelebilir. Yeni şeyler öğrenmekten de keyif duyacaksınız. Bununla birlikte, 21 Haziran – 3 Ağustos döneminde ortaklaşa alanda, arkadaşlıklarda ve genel olarak ilişkilerde daha temkinli ve daha az iddiacı olmaya gayret etmelisiniz.

Sağlık

Bu yılki genel etkiler sağlık konusunda önemli uyarılar getirmemekte. İyimserliğinizin arttığı bir yılda olacaksınız. Üzerinizde biriken gerginlikleri atabilmeniz için çok güzel fırsatlarınız olacaktır. Kuşkusuz kendinizi aşırı zorlayabileceğiniz dönemlerde bedeninize de gereken önemi vermelisiniz. Bu açıdan bakıldığında 3 Ağustos – 19 Eylül arasında sizi duygusal açıdan kasabilecek konular can sıkıntısı yaratabilir. Bu arada 11 Kasım sonrasında da aşırı iş yükünün getirdiği gerginlikleri hesaba katabilmelisiniz. Her şeye rağmen bu yıl önemli sağlık problemleri yaratacak etkilerden uzakta durabilir, hatta 4 Haziran sonrasında süregelen problemleriniz varsa doktorlardan ve tedavilerden çok daha fazla yarar görebilirsiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2011’de Merkür ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde, yatırımlar ve spekülatif konularda daha dikkatli olmak ve aşırı risk almamak gerekiyor Benzer biçimde yabancılarla ilişkiler, kişisel alanda yeni başlangıçlar daha dikkatli bir değerlendirme gerektirebilir. Yabancılarla yazışmalar, hukuki konuların getirdiği durumlar, eğitimle ilgili planlar söz konusu dönemlerde bazı aksamalar getirebilir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Bu yıl yepyeni enerjiler ve adımlar içinde olacaksınız. Kişisel özgürlüğünüzü ve farklılığınızı öne çıkarabileceksiniz. 2003’ten beri devam eden çalkantılar sona ermekte. Bu arada kariyerinizde de ilerlemeler mümkün. Ancak evlilik ve ortaklıklar açısından önemli testler söz konusu. Biraz daha diplomatik olmayı öğrenmek durumundasınız.

Yükselen Boğa
2011 finansal konularda önemli çalkantılar getirmekte ve bu nedenle para durumunuzu daha iyi kontrol altına almaya bakın. Ocak ayında sosyal çevrenizde yaşayacağınız destekler önemli sürprizler getiriyor. 12 Mart’tan itibaren bazı kontrol dışı durumlar yüzünden varolan dengeleriniz değişebilir. Neyse ki 4 Haziran sonrasında daha olumlu şartların içine gireceğiniz anlaşılıyor. Kişisel konularda yepyeni atılımlar yapabilirsiniz.

Yükselen İkizler

Bu yıl hayatınıza büyük bir renklilik ve sosyal hayatınızı canlandırabileceğiniz güzel fırsatlar getiriyor. Yeni arkadaşlıklar ve gruplar keyif verecektir. İş hayatınız da hareketleniyor. Beklediğiniz önemli görevler Ocak sonu itibari ile sizi tatmin edecektir. 4 Nisan sonrasında kariyer planlarınızda tutarlı düşüncelere yönelmeli, beklentilerinizi abartmamalısınız. Bu etkiler 2012 sonrasında büyük arayışlara girebileceğinizi göstermekte.

Yükselen Yengeç
Bu yıl tembellik etmemeli ve içinde bulunduğunuz koşullardan çıkmaya gayret etmelisiniz. Nitekim iş ve kariyer alanında yaşanacak olan değişiklikler sayesinde ufuklarınızı genişletebilirsiniz. Ocak sonuna kadar yurt dışı ilişkileriniz ve eğitim çalışmalarınızda olumlu sonuçlar olabilir. Yılın ikinci yarısında mesleki alanda daha istikrarlı koşullar olacak. Parasal durumunuzu daha iyi değerlendirmeye bakmalısınız.

Yükselen Aslan

Her zamanki gibi cesur ve kendinize güvenen bir yapınız var. 2011’de ufuklarınızı genişletecek pek çok fırsat söz konusu olacak. Yeni kişiler, yeni yerler hayata bakış açınızı ve inançlarınızı geliştirmekte, yenilemekte. 4 Haziran’dan itibaren iş hayatınızda ve mesleki konularda sizi koruyan ve destek veren gelişmelerle ilerlemeye başlıyorsunuz. Bu dönemde terfiler ve yükselmeler maddi durumunuzu iyileştirebilir.

Yükselen Başak
2011’de maddi konularda hızlı ilerlemenizi gerektiren süreçler sizi dikkatli olmaya zorluyor. Kazanma kapasiteniz, yeteneklerinizi geliştirmeniz ve iş hayatınıza yönelik çalışmalarınız açısından ortaklıkların önemi çok büyük. 12 Mart’tan itibaren ortak paraların, yatırımların size bazı beklenmedik koşullar getirmesi mümkün. Aldığınız riskleri dengelemeye bakmalısınız. Haziran sonrasında ufuklarınızı genişleteceksiniz.

Yükselen Terazi

Bu yıl yükselen burcunuzdan geçen Satürn hayata daha kotrollü, sorumlu ve ciddi bakmanız gerektiğini anlatmakta. Büyük bir olgunlaşma içerisindesiniz. İlişkilerden destek görebilirsiniz. Bu arada ortaklaşa konularda ani iniş ve çıkışlar da söz konusu olabilir. Kuşkusuz son zamanlarda ailevi konulardaki derin değişiklikler size yepyeni koşullar ve mücadeleler getirmeye devam ediyor.

Yükselen Akrep

Bu yıl kariyer alanında önemli soru işaretleri var. Kendinizi bir ölçüde akışa bırakmak ve bazı sonlanmalar yaşamak söz konusu. Mart’la birlikte iş ortamında hızlı gelişen şartlar sizi olumlu çalışma koşulları içine itebilir. İş ortamında çok daha özgürleşebilirsiniz. Freelance işler de mümkün. Yılın ikinci yarısında ortaklıklar sayesinde maddi kaynaklarınızı daha çok geliştirebileceksiniz.

Yükselen Yay

2011 her bakımdan renkli ve daha dinamik geçecek. Bu yıldan başlayarak yaratıcılığınızı geliştiren ve sizi mutlu kılan uğraşlara yönelebilirsiniz. Aşk hayatınız, çocuklarla ilgili konular güzel sürprizler getirebilir. Haziran’la birlikte elinizdeki maddi kaynaklar açısından ilerlemeler söz konusu. Yıl boyunca gruplar, takım çalışmaları, sosyal alan size önemli sorumluluklar da getirmekte.

Yükselen Oğlak

Kariyeriniz açısından kritik bir dönemden geçiyorsunuz. Artık yükselmek yerine kendiniz için yapabileceğiniz imkanlar üzerine düşünmelisiniz. Son zamanlarda gerek ev hayatınız gerekse ilişkiler açısından bazı zorluklar vardı. Neyse ki yılın ikinci yarısında size daha çok tatmin ve aşkta mutluluk getirebilecek olanaklar söz konusu. Rahatlayacaksınız.

Yükselen Kova
2011’de düşüncelerinizi daha iyi anlatabileceğiniz, entelektüel yönden kendinizi geliştirebileceğiniz durumlar var. Yabancılarla ilgili konulara ciddi biçimde odaklanabilir, yeni deneyimler elde edebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında topraktan gelen kazançlar, yeni yatırım olanakları sizi daha somut konular üzerinde düşünmeye itebilir.

Yükselen Balık
Bu yılda da hayatınıza yenilik ve özgürlük getiren pek çok olasılık var. Ocak sonuna kadar kişisel konular yanında işte de istediğiniz yeni imkanlar elde edebilirsiniz. Mart’la birlikte maddi kaynaklarınızda ani sıçramalar ve çalışma sisteminizde yenilikler söz konusu. Yılın ikinci yarısında ise kardeşler ya da yakınlarla olan ilişkilerde olumlu ve parasal açıdan destekleyici bir süreç yaşamanız mümkün.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER