Milliyet 02.02.2011

Yengeç burcu 2011 yıllık burç yorumu

Astrolog Hakan Kırkoğlu 2011'de yengeçlere, baştan sonra kendilerini yenileyecekleri bir yıla hazır olmalarını tavsiye ediyor.

2011’e genel bakış


Hayata daha cesur gözlerle bakacağınız, kendinizi baştan sona yenileyeceğiniz bir yıla hazır olmalısınız. 2011 çok hızlı başlayacak ve yine çok olaylı geçeceğe benziyor. Bu yıl Mart ayından itibaren meslek ve kariyer alanınıza ilerleyen Uranüs sahip olduğunuz ancak şimdiye kadar uykuda olan başarma arzunuzu zirvelere çıkaracak gibi gözüküyor. Belki birden sinirlenecek ya da hırsla bileneceksiniz ama her durumda Uranüs sizi bir kahraman olarak ortaya çıkmanızı sağlayacak. Bu etki altında hiçbir şey eskisi gibi kalmaz. Genellikle çekingen ve endişeli bir yapıya sahipsiniz. Özellikle yükselen Yengeç’ler de aşırı hassasiyetleri ile bilinirler. Ancak bu yıldan başlayarak üzerinizdeki tutukluğu aşacak ve öyle ya da böyle, tek başına da kalsanız öne çıkma cesareti göstereceksiniz.

Özellikle 21-27 Haziran doğumlu bir Yengeç iseniz, kim olduğunuz, ne kadar yaratıcı ve güçlü olduğunuz konusunda kendinizi daha güçlü hatta isyankar biçimde ifade edebilirsiniz. Kimi zaman bu durum otorite figürleri ile, patronunuzla ya da babanızla olan ilişkinizin de artık eskisi gibi olamayacağını anlatıyor. Kısaca Uranüs transiti altında önümüzdeki 7 yıl boyunca hedeflerinizi yeniden tanımlayacak, kariyerinizde hızlı değişikliklere, cesur başlangıçlara gideceksiniz. Ayrıca bu yıl 22 Ocak – 4 Haziran döneminde Jüpiter de aynı yerde olacağı için, kariyer alanında ilerleme olanaklarınız çok yüksek. Yeter ki siz üzerinizdeki çekingenlikten kurtulun. Bu dönemde tek başınıza yapabileceğiniz mücadeleler ve atılımlar da olacak. Jüpiter size iş hayatında terfi, hızlı bir yükselme ve toplum önünde çok daha dikkat çekici bir konuma ulaşma konusunda güçlü bir şans ve fırsatlar tanımakta.

Bu olumlu Jüpiter transiti yılın ikinci yarısında, 4 Haziran sonrasında, 2012 yaz aylarına kadar maddi açıdan da bereketli ve tatminkar sonuçlar getireceğe benziyor. Bu tarihten itibaren umutlar ve geleceğe yönelik planlar evinize yerleşecek olan Jüpiter işten gelen gelirlerin, somut sonuçlar ve kazançlar yaratabileceğini anlatmakta. Hayata daha huzurlu ve hevesli bakabileceksiniz. Aynı zamanda gruplar, arkadaşlıklar genişlerken, sosyal yaşamda da keyif verici zamanlar olacak.

Sınırlayan ve disipline eden Satürn ise Terazi’de kalmaya devam ediyor. Bu dönemde, 2003’ten bu yana içerisine girmiş olduğunuz koşullardan kurtulmaktasınız. Geçtiğimiz son yedi yıl hep bir şeyleri inşa etmek için uğraştınız, didindiniz. Özellikle yükseleni Yengeç olanlar bunu fazlasıyla yaşadılar. Ancak şimdi gerek kariyer çizginizde gerekse özel hayatınızda sizi daha objektif ve mantıklı kılan bir süreç içinde, yeni bir yön arayışındasınız. Bu nedenle 2012 Ekim’ine kadar vereceğiniz kararlarda hep önünüzdeki yeni hedefleri ve başarılı olmak için değişik alternatifleri denemelisiniz. Sanki bir iç gözlem sürecindesiniz, kendi iç dünyanıza daha objektif bir biçimde yaklaşabilirsiniz. Bu arada 2012 Ekim’ine kadar olan sürede, ailevi konular, evdeki yaşlılardan kaynaklanan bazı engeller, kısıtlamalar ve aynı zamanda evliliğinizde daha diplomatik olabilme ihtiyacı da güçlü biçimde vurgulanmakta. Kuşkusuz böyle bir dönemde yeni bir ev alabilir ya da ev de değiştirebilirsiniz.

Tüm bunların yanında, 2008’den bu yana Pluton sizi özellikle yakın ilişkilerinizde, evlilikte ve arkadaşlıklarda daha kontrollü, mücadeleci ve güçlü kılmaya çalışıyor. Artık bu sürece alışmaya başladınız. Belki 2008-2009’da önemli travmalar yaşamış olabilirsiniz ancak şimdi siz de bu deneyimlerden sonra güçlenmeye başladığınızı görmektesiniz. Pluton baskı ile gelen dönüşüme işaret eder. 2011’de özellikle 26-30 Haziran doğumlu Yengeç’ler ortaklaşa konularda, iş hayatında ya da evlilik sürecinde kişiliklerini daha güçlü kılacak mücadeleler içinde olacak. Bu arada bugünlerde doğanların sağlıklarına daha fazla özen göstermeleri de gerekebilir.
Bu yıl Neptün de kısa bir süreliğine de olsa, Balık burcunun ilk derecesine ilerleyecek. Bu transitin etkilerini 2012 yılından itibaren daha belirgin biçimde hissetmeye başlayacaksınız. Neptün önümüzdeki 14 yıl boyunca size büyük bir ruhsallık kazandırmaya, hayata bakış açınızı zenginleştirmeye geliyor. Bu dönemde metafizik konularla, felsefe ve dinlerle, evrensel inançlarla çok daha fazla ilgilenebilir, hatta yeniden eğitim hayatına dönebilirsiniz. Ancak bu konulardaki seçimlerinizi daha gerçekçi ve planlı biçimde yapmaya çalışmalısınız.

İş, para ve kariyer olanakları

Kariyerinizde önemli bir sıçrama yapabileceğinizi şimdiden söyleyebiliriz. Hatta bazılarınız çoktan bu yola koyulmuş bile olabilirler. Özellikle yükseleni Yengeç olanlar bu itilimi, yeni bir şeyler yapma arzusunu güçlü biçimde hissetmeler. Sanki her şeye yeniden başlıyor gibisiniz. Kendinizi yeniden ispat etmek, dünyaya göstermek isteyeceksiniz. Ayrıca tek başınıza yapabileceğiniz işler, kendi işinizi kurabileceğiniz olanakları da göz ardı etmeyeceksiniz. Bu gözle bakıldığında 2011 kariyer alanında yükseliş getirecektir. Özellikle Jüpiter’in de Koç burcunda kaldığı 22 Ocak – 4 Haziran arasında önünüze gelecek olan fırsatları mutlaka çok iyi değerlendirmeye bakmalısınız. 2 Nisan sonrasında bu etkilerin iyice öne çıkacağı ve sizi harekete geçireceği anlaşılmakta. Bahar aylarında mesleki alanda büyük bir hareketlenme ve yüksek motivasyon olacak, sanki bir atlet gibi öne fırlayacaksınız.

Kuşkusuz Satürn de bir yandan ev ve ailevi konuların önemine işaret etmekte. Belli ki böyle bir dönemde, ailenizle olan bağları önemsemekle birlikte, eğer onlarla çalışıyorsanız artık daha bağımsız davranmak isteyebileceğinizi söyleyebiliriz. Ev ve kariyeriniz arasındaki dengeyi çok iyi kurmaya dikkat etmelisiniz. Zira bu dönemde her ikisi de aynı anda kritik bir süreçte ilerliyor olacak. Eğer 26-30 Haziran arasında doğmuşsanız, bu dönemde iş hayatında bazı baskılar gündeme geliyor olabilir. Bu baskılar kurumsal nitelikte olabileceği gibi, devlet işleri ile de alakalı olabilir. Bu nedenle, ortaklaşa alanda çok dikkatli davranmalı, kurallar dışına çıkmamalısınız. Belirli durumlarda iş hayatında manipülasyon ve tehditle de karşılaşabilirsiniz.

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde iş hayatındaki hedeflerinize daha hızlı ilerleyebilir ve başkaları ile çatışmaya girmeden sonuç elde edebilirsiniz. 23 Şubat – 2 Nisan arası böyle bir dönemdir. Bugünlerde yabancılarla ilişkiler, yolculuklar ya da medyaya ait konular dikkat çekici olabilir. 2 Nisan – 11 Mayıs arasında da iş hayatında çok yüksek enerjiler ve aynı zamanda rekabet söz konusu. Bu dönemde çok şey başarabilirsiniz ancak soğukkanlı olmalısınız. Benzer şekilde, 3 Ağustos – 19 Eylül döneminde yine çok girişimcisiniz ancak haklarınızı korumak yolunda dikkatli davranmaya, çatışmaya girmemeye özen göstermelisiniz. Mars’ın sert açılar kurduğu 15 Ocak’a kadar olan dönem ve ayrıca belirsizliklerin, düzensizliklerin olabileceği 21 Haziran – 3 Ağustos arasında endişelerinizi abartmamalı ancak önlemci de olabilmelisiniz.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl kişiliğinizi ve sınırlarınızı daha belirgin biçimde ortaya koyuyorsunuz. Bu nedenle de yakın beraberliklerde ve ev hayatında daha gerçekçi bir tavır izleyebilirsiniz. 2008 yılından beri evlilikte, yakın ilişkilerde yaşamış olduğunuz acıtıcı deneyimler sonucunda şimdi beraberliklerinize daha akılcı gözlerle bakmaktasınız. Kısaca söylemek gerekirse, aşkta daha akılcı hatta kontrollü olmaya başladınız. Bununla birlikte, yine de Pluton sizi bağlayan beraberliklerin ve ilişkilerin söz konusu olabileceğini açıklamakta. Özellikle 26-30 Haziran arasında doğmuşsanız, evlilik hayatınızda mücadele, güç savaşı yaşanıyor olabilir. Yaşadığınız beraberlik sayesinde kendinizi yeniden bulacak ve yeni bir kimlik kazanabileceksiniz. Kuşkusuz bu yıl Uranüs’ün de getirdiği kare açı yüzünden 21-27 Haziran doğumlu Yengeç’ler beklenmedik partnerlerle de karşılaşabilirler ya da belki de uzun süren bir evlilik ya da beraberlik bu yıl beklenmedik biçimde sonlanabilir.

Venüs’ün yapacağı olumlu açılar altında aşkta ve ilişkilerde daha mutlu olabileceğiniz dönemler olacak. 27 Mart – 21 Nisan bu dönemlerin ilkidir. Bu dönemde aşkta yumuşak yaklaşımlar ve sizi daha çekici kılan gelişmeler söz konusu. 4 – 28 Temmuz arasında aşkta daha büyük bir mutluluk ya da ev hayatınıza yansıyacak olumlu bir atmosfer olabilir. 9 Ekim – 2 Kasım arasında da aşk hayatınızda yeni maceralar ve deneyimler gündeme gelebilir. Bununla birlikte, 21 Nisan – 15 Mayıs, 15 Eylül – 9 Ekim, 26 Kasım – 20 Aralık dönemlerinde bazı zevk ayrılıkları ve yanlış anlamalar daha fazla dikkat çekebilir.

Sağlık

Çok hareketli geçecek bir yıla hazır olmalısınız. Böyle bir dönemde kendinize aşırı yüklenebileceğiniz için özellikle 2 Nisan – 11 Mayıs arasında kendinizi çok yıpratabilirsiniz. 21 Haziran – 3 Ağustos arasında da sinirlerinizi yıpratabilmeniz söz konusu. Ayrıca 26-30 Haziran arasında doğmuşsanız, bu yıl sağlığınıza fazladan önem vermelisiniz. Aşırı stres ve endişeler mideniz ve cildiniz üzerinde zayıflıklara yol açabilir. Ancak genel olarak bu yıl sağlığınızı aşırı tehdit eden büyük transitler söz konusu değil.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür bu yıl ateş elementi burçlarda geri gidecek. Bu dönemde Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos- 27 Ağustos, 24 Kasım- 14 Aralık dönemlerinde iş hayatı ile ilgili planlarınızda aksaklıklar gündeme gelebilir. Nisan ayında yeni anlaşmalar imzalayacaksınız iki kere düşünmelisiniz. Aynı zamanda Merkür kazançlarınız ve birikimlerinizle ilgili konularda yanlış değerlendirmeler yapmanıza yol açabilir. Benzer şekilde iş ortamındaki değişiklikler, organizasyonel konularda yeni gelişmeler bazı beklemeler ya da gecikmelere yol açabilir.

Yükselen burcunuza göre 2011



Yükselen Koç
Pek çok alanda hızlı değişikliklerin olacağı bir yıldasınız. Kişiliğinizi öne çıkaracağınız dönemler Mart’tan itibaren başlıyor. Şimdiye kadar farkına varamadığınız yönlerinizi ortaya koymaya başlayacaksınız. Mesleki konularda artık ne yapmak istediğinizi biliyorsunuz. İlişkiler ve ortaklıklar adına ise bası kısıtlamalar söz konusu. Haziran ayından sonra, parasal durumunuz, birikimleriniz ve kişisel kazançlarınızla ilgili gelişmeler açısından güzel şeyler vaat ediyor.

Yükselen Boğa
Bu yıl maddi konularda kendinizi bir parça huzursuz hissedebilirsiniz. Birikimlerinizi daha iyi değerlendirmeye çalışmalısınız. Neyse ki 4 Haziran sonrasında Jüpiter’in yükselen burcunuza ilerlemesi ile birlikte kendinize güveniniz artacak. Kişisel yeteneklerinizi ortaya koyabilir ve iş hayatında önemli adımlar atabilirsiniz. Eğitimde de başarı var. Bu yıl iş yeteneklerinizi geliştirmeye odaklanmalısınız.

Yükselen İkizler

2011 yılında yeni beklentiler ve özellikle sosyal hayatınızı canlandıracak etkiler altındasınız. Yılın ilk ayında iş hayatınızda sürpriz gelişmeler ilerleme ve yeni umutlar getirmekte. 22 Ocak – 4 Haziran döneminde grup çalışmaları sayesinde keyif alacağınız dönemler var. Bu yıl aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha ciddi bir bakış açısı geliştirmeniz beklenebilir.

Yükselen Yengeç

Yıla eğitim hayatınızda ani fırsatlarla başlamaktasınız. Ocak ayında hayata bakış açınızı genişleten deneyimler yaşayabilirsiniz. Bu yıl mesleki alanda hızlı ve verimli değişiklikler yaşayabilirsiniz. Yılın ilk yarısında özellikle Nisan ayında mesleki alanda büyük bir hareketlilik ve bir o kadar da rekabet söz konusu. Yılın ikinci yarısında ise parasal alanda pozitif beklentiler içindesiniz.

Yükselen Aslan
Bu yıl ufuklarınızı genişletecek yepyeni deneyimlere var. Uzaklar, yabancılarla ilgili konular önünüzü açmakta ve sizi cesaretlendirmekte. Öğrenci olanlar bu yıl çok daha disiplinli ve düzenli çalışabilecekler. Ancak 3 Ağustos – 19 Eylül döneminde sizi duygusal açıdan incitebilecek durumlar olabilir. Ailevi konularda zorlanabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında kariyerinizde çok daha şanslısınız.

Yükselen Başak
İlişkiler ve ortaklıklardan yana olumlu gelişmeler yaşayacaksınız. Ocak ayında yeni anlaşmalar size nefes aldırabilir. Zira parasal alanda Mart ayından sonra dikkatli olmanız gereken sürece gireceksiniz. Ortak yatırım planlarınızda riskten uzak ilerlemeye bakmalısınız. Beklediğiniz destekler stabil olmayacaktır. Kendi kazanç ve nakit durumunuzu yeniden planlamalısınız. Aşk hayatınızda tutku öne çıkmakta.

Yükselen Terazi
İş ve ev hayatınızı, evliliğinizi ilgilendiren önemli ve kritik gelişmeler içindesiniz. Hayata çok daha ciddi ve sorumlu bakma yaklaşımı geliştiriyorsunuz. Aşırı hassas olduğunuz konularda kendinizi kontrol edebilmelisiniz. Yılın ilk yarısında beraberliklerinizi canlandıracak yeni fırsatlar bulacaksınız. İş ortamındaki yenilikler özellikle Haziran sonrasında daha belirgin hale gelecek.

Yükselen Akrep
Bu yıl tam olarak kontrol edemediğiniz ve sizi duygusal alanda strese sokabilecek gelişmeler söz konusu. Özellikle ortaklaşa alanda ve evlilik hayatınızda bitişler ve çözülmeler söz konusu olabilir. Ancak yılın ikinci yarısında aradığınız güven ve istikrarı daha kolay bulabileceksiniz. Bu yıl iş ortamındaki değişiklikler sizi tek başına çalışmaya zorlayabilir. Yeni bir yön bulacaksınız.

Yükselen Yay
Eve ve aileye yönelik planlarınız artık Ocak ayı içinde sonuçlanmakta. Elinizdeki maddi kaynakları değerlendirme şansınız da olacak. Parasal konular ve iş hayatını içine alan gelişmeler sizi güçlü kılmakta. Kazanç sisteminiz ve gelir kaynaklarınız konusunda var olan engeller artık sona eriyor. Haziran’da iş ortamında değişiklikler yaşayabilirsiniz.

Yükselen Oğlak
Yükselen burcunuzdaki Pluton yüzünden 2008’den bu yana kişiliğinizi çok daha mücadeleci biçimde ortaya koyuyorsunuz. Bu yıl kariyer alanında aldığınız aşırı yükler yüzünden oldukça zorlanabilirsiniz. Mesleki alanda kendi içinizdeki sese güvenmeli ve geleceği planlamaya bakmalısınız. Yılın ikinci yarısında aşk hayatınızda size mutluluk getirecek deneyimler söz konusu.

Yükselen Kova
Kendinizi her bakımdan geliştirebileceğiniz bir dönemdesiniz. Yabancılarla ilişkiler ufuklarınızı genişletecek. Akademik konular ilginizi çekebilir ve bu alanda ciddi çalışmak isteyebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında birikimlerinizi ev ya da toprağa yatırabilirsiniz. Bu yıl yakın çevreniz ve kardeşlerle ilişkilerinizde de büyük bir canlanma ve sürprizler bekleyebilirsiniz.

Yükselen Balık
22 Ocak’a kadar kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar sizi desteklemeye devam ediyor. Bu yıl paraya odaklanmalı ve yeteneklerinizi harekete geçirmeye cesaret etmemelisiniz. Üzerinizdeki tembelliği atmaya çalışın. Yılın ilk yarısında para durumunuz oldukça iyi. Haziran sonrasında ise kardeşler, yakınlar ve yakın çevrenizdeki olumlu değişiklikler size olumlu düşünceler ve güven, istikrar getirmekte.

Astrolog R. Hakan Kırkoğlu


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER