zeynep subasi yazar
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Beyoğlu'nda farklı bir tat: Yeni Lokanta

Geleneksel Türk mutfağını modernize eden Yeni Lokanta, Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu'nda sessizce harika lezzetler yaratmaya devam ediyor. Zeynep Subaşı, mekanı Pudra.com okuyucuları için yazdı.

Geç bile kaldım. Geçen mayıs ya da haziran ayıydı, sessiz sedasız kapıları açıldığında. Gündemimiz kalabalıktı o aralar. Ardından araya yaz girdi. Sonra rezervasyon sırası gelmedi. Vesselam Kumbaracı Sokak’ta kapılarını açan Yeni Lokanta & Bar’a henüz gidebildim. Ve ilk fırsatta tekrar gideceğim.

Beyoğlu'nda farklı bir tat: Yeni Lokanta

"Yeni", birçoğumuzun Hürriyet Gazetesi’ndeki yazılarından tanıdığı Şef Civan Er’in ilk restoranı. Genç şefin daha önce uzun süren bir Changa deneyimi olduğunu biliyoruz. İstanbul’un parmakla gösterilen restoranlarından Changa’da şefliğe kadar uzanan başarılı bir yolculuk... İşte aynı dönemde imzasını attığı yazılarında verdiği dikkat çekici tarifler meğer bugünlerin ilk sinyallerini veriyormuş. Maraş tarhanalı karnabahar, narlı tahinli tavuk ciğeri ezmesi, kuru vişneli ılık pancar, ceviz ve pekmez soslu ördek, deniz börülcesi kızartması ve tahinli yoğurt... Hepsi ayrı ayrı tanıdık malzemelerle yaratılan farklı yorumlanmış, değişik lezzetler. Tıpkı Yeni’nin menüsünde görebileceğiniz cinsten.

Beyoğu, Kumbaracı Sokak’ta yer alan Yeni Lokanta ve Bar’ın menüsü sayıda yüklü değil, ancak Şef Civan Er’in lezzetleri dikkatle incelenmeyi hak ediyor. Çünkü hiçbir lezzet daha önce gördüğünüz gibi sunulmuyor. Dediğim gibi, temeli geleneksel Türk mutfağına dayanan yemekler farklı birleşimlerle bambaşka tabaklara dönüşmüş. Kim bilir belki de bu yüzden, menüde bir de kolaylık yapılmış. Az sayıda salata çeşidi ve küçük yemeklerin ardından üçer tabaktan oluşan iki farklı meze grubu görüyorsunuz. Ardından ana yemekler ve tatlılar yer alıyor. Siz siparişiniz üzerine düşünürken masanıza ekşi maya ile yapılmış, sıcak ekmek dilimleri ile tütsülenmiş, isli tereyağı geliyor.

İlk ziyarette daha çok lezzetin tadımına olanak sağlayacağını düşünerek iki meze grubunu da sipariş ediyorum. Önce "Denizli yanık yoğurdu ile fırınlanmış taze fasulye", "vişneli kısır", "zeytinyağlı ayvalı kereviz" geliyor. Ardından da ana yemek olarak tercih ederseniz daha büyük porsiyonlar halinde servis edilen, "hellimli köfte ve fırında patates salatası", "ızgara ahtapot ve közlenmiş patlıcanlı semizotu", "Antakya tuzlu yoğurt sos ve kuru patlıcanlı vejetaryen mantı". Yemeğime Corvus’un Karalahna Merlot’su eşlik ediyor.

Adı üzerinde, mezeler, küçük porsiyonlar halinde geliyor. Kuvvetli tatlar, bir arada gayet doyurucu bir yemeğe dönüşüyor. Biraz da ana yemeklerden tatmış olmanın verdiği rahatlıkla, aklım kalmasına rağmen, şimdiden meşhur dana kaburgadan deneyemiyorum; ama kapanışı mozaik pasta ve kahve eşliğinde yapabildim.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bu kadar cesur bir mutfakta her zaman damak tadınıza uygun lezzetler bulamayabilirsiniz, benim öyle olmadı. Yediğim her yemeğin keyfini çıkardım.

Meraklılarını tatmin edecek bir şarap menüsünün bulunduğunu da söyleyeyim. Ayrıca, ben henüz tatmadım ancak internette çeşitli kokteyllerinin namı dolanıyor.

Yeni’nin servis elemanları çok ilgili ve bilgili. Her konuda sorularınızı cevaplayabiliyorlar.

Mekân daha önce farklı bir isim ve ekip ile hizmet vermiş bir yer, belli ki tasarımıyla çok oynanmamış. Bir tek, Şef Civan Er’in tüm gece boyunca başından ayrılmadığı ve yemek salonundan görebildiğiniz, açık odun fırını bölümünden emin olamıyorum, sanıyorum o kısım yeni. Neticede, yemek bölümünde de bar kısmında da göz yoran bir unsura rastlanmıyor; sade, şık bir restoran. Ancak detaylara baktığınızda fark ediyorsunuz, servis tabakları, bardaklar... Hepsi için özenilmiş. Kendisini gösteriyor. Bu özen göz önünde bulundurulduğunda fiyatların gayet makul olduğunu da söyleyebilirim.

Bir son dakika denemesiyle biraz da şansa yer bulduğum Yeni Lokanta’da o gün de tüm masalar doluydu. İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız yerinizi önceden ayırtın ve bir yerlerden tanıdık ama farklı lezzetlerin keyfini çıkartın.


NOT:
Servis: Servis ekibi güler yüzlü olmanın yanında menüye çok hakim, her sorunuzu cevaplayabiliyor.
Müzik: Kalabalık bir restoran, müzik yerine makul seviyede insan sesi duyuyorsunuz.
Tavsiye ettiklerim: Yediklerimden özellikle vişneli kısır, taze fasulye, hellimli köfte, ızgara ahtapotu öneririm.
Rezervasyon: Gerekiyor.
Çalışma saatleri: Pazar günleri kapalı. Diğer günler öğle ve akşam servisleri mevcut.
Fiyat: İçki hariç kişi başı 50-100 lira arası bir hesap ödeniyor.

Yeni Lokanta & Bar


Adres: Kumbaracı Yokuşu No:66 Beyoğlu- İstanbul
Telefon: 0212 292 2550
www.lokantayeni.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER