selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Beyazperdede marka hikayeleri

Markaların doğuş hikâyelerini anlatan filmlere alıştık. Bu yıl Tetris, Air gibi ürünleri sadece alışverişte ve sokakta değil, beyazperde de göreceğiz. 

Markaların sadece billboardlarda veya reklam filmleriyle kalmayıp beyazperdede ve beyaz camdaki güçlü dizilerinde de kendini göstermesi alıştığımız bir durum. Öyle ki Apple’ın “lovemark” haline gelmesinde en büyük etken Steve Jobs’un derslerde okutulacak pazarlama stratejisiyle yürüttüğü Hollywood ve televizyon yolculuğu.

Beyazperdede marka hikayeleri: Tetris ve Air

Bir dönemin efsane dizisi ve şu anda da Amazon Prime'da da tüm sezonları gösterimde olan House dizisinde tüm doktorların başucunda Apple Macbook'ların olması bir tesadüf değil. Bu arada Apple'ın bu Macbook modeli, günümüzde çok daha gelişmiş olan Macbook'lara rağmen halen kullanıcılar tarafından en efsane modeli olarak görülüyor.
 
Dr House Macbook

Son dönemde sinemada doğrudan markaların kuruluş hikayelerini de izlemeye başladık. Bunlardan en bilinenleri McDonald’s'ın kuruluş hikayesini anlatan The Founder, Facebook'un doğuş sancılarını bize aktaran The Social Network gibi filmler... 

1. The Founder (McDonald’s)
2. Adidas vs. Puma - That’s The Name Of The Game!
3. Ford v Ferrari
4. The Social Network (Facebook)
5. Coco Before Chanel

Super Mario gibi oyunların dünya çapında bilgisayar kullanıcılarından çok daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayan ve içinde dönemi için inanılmaz sayıda (onlarca) oyun bulunan Nintendo Gameboy ile tanıştığımız Tetris oyununun dünya çapında çok daha fazla oyuncuyla buluşmasının hikayesinin anlatıldığı Tetris fimi de bu sene vizyona giren filmler arasında.
 
Tetris filmi afiş

Yönetmenliğini Taron Egerton’la birlikte Jon S. Baird’ün yaptığı Tetris filminde, başrolleri Taron Egerton, Roger Allam, Toby Jones ve Ben Miles paylaşıyor. 
 
Air - Michael Jordan

Yakın dönemde Türkiye’de de vizyona girecek, başrollerinde, filmin yönetmenliğini de yapan Ben Affleck ile Chris Messina, Jason Bateman, Marlon Wayans, Matt Damon ve Viola Davis gibi isimlerin olduğu Air filmi de bu türde sayabileceğimiz filmler arasında. Film, Nike’ın basketbol sahalarına çok daha güçlü bir şekilde adım atmasını sağlayan ve Michael Jordan’dan ilham alan Air modeli ve oyunun kurallarını değiştiren Michael Jordan üzerinde dönüyor. Michael Jordan ile Nike'ın 40 yılı bulan işbirliğini anlatan film, 5 Nisan'da ABD'de gösterime girdi. 
 
Nike Air Force 1 modeli - 40. yıl özel tasarımı

Bu arada Nike’ın bir diğer amiral gemisi, Air Force 1 de 40. yılını kutluyor. Bruce Kilgore tarafından tasarlanıp 1982'de piyasaya sürülen ve adını Amerika Birleşik Devletleri başkanlarının seyahat ettiği başkanlık uçağı Air Force One uçağından alan model, ilk çıkışından bu yana 40 yılı geride bıraktı. Doğduğu andan bu yana sokak ve dans kültürünün bir numaralı ikonu olan Air Force 1 sneakerının 40. yılı, “Join Forces” mottosuyla dünyanın dört bir yanında güçlerini birleştiren toplulukların bir araya gelmesiyle, bu ikonik modele özel çekilen kampanya filmleriyle kutlanıyor. 

Türkiye’den de sokak kültürünü içinde barındıran ve bu kültürü deneyimlemeye odaklı etkinliklere imza atan Sneaks Up ve kreatif ajansı Studio WINO iş birliğiyle Air Force için İstanbul’da bir kampanya filmi çekildi. 

Kreatif direktörlüğünü Y. Elis Yıldırım’ın üstlendiği AF1 Join Forces 40. yıl kampanya filminde güçlü bir kadro yer alıyor. Aslı Sümen, Rumeysa Yağcı ve Buğra Büyükşimşek’in başrollerini paylaştığı filmde Ayza Türkçü, Sergen Şevik, Mehmet Ali Gül, Pınar Furuncu ve hem Elements of Dance kurucusu hem de dans eğitmeni Enes Abdulla ve ekibi de projede bulunuyor. Şehrin en havalı dansçılarının güçlerini birleştirerek bir araya geldiği kampanya filminde hip hop’ın özgürleştirici ritimleri İstanbul’un ve müziğin enerjisiyle buluşuyor. Filmde ikonik modelin her zaman bir spor ayakkabısından daha fazlası olduğu kurgusal bir hikâyeyle izleyiciye aktarılıyor.

Sneaks Up’ın Studio WINO iş birliğiyle, Nike'ın şimdiye kadar ürettiği en tanınmış sneaker’lardan biri hâline gelen Nike Air Force 1’in 40. yılına ithafen hazırladığı kampanya filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

 


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER