@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.11.2016

Güzellik anlayışımız annemizden miras!

‘Sadece gözleriniz ve gülüşünüz değil; özgüven de anneden kızlarına aktarılan bir miras’ diyen Dove, yepyeni filmiyle anne-kız ilişkisini ele alıyor.

Ünlü cilt bakım markası Dove’un yaptığı araştırmaya göre, genç kızların büyük bölümü annelerini rol modeli olarak görüyor. Kız çocuklarında güzellik algısının ilk olarak ailede geliştiğini savunan Dove, bu çok özel anne-kız ilişkisini yansıtan bir film çekti.

Dove’un yeni filminde özgüvenli anne ve kızlarına tanık olun

Filmde 7-10 yaş arası kız çocuklarına ve annelerine, ayrı mekanlarda bazı sorular yöneltiliyor. Her iki gruba da kendi fiziksel özellikleri hakkında ne düşündüğü soruluyor. Yanıtlar oldukça şaşırtıcı. Annelerin sorulara verdikleri cevaplarla kızlarının verdikleri cevaplar birbirinin aynısı çıkıyor. Annelerinin kendi güzellikleri hakkındaki düşünceleri kız çocuklarının güzellik anlayışını etkiliyor.

Miras: Bir Dove Filmi’ni izlemek için tıklayın.


Dove’un Miras filminde izlediğiniz örnekler, annelerden kızlara geçen güzellik algısının temelinde özgüven yattığını ortaya koyuyor. Güzellik aslında bir özgüven meselesi diyebilmek de mümkün. Bu yüzden bedeniyle barışık annelerin kızları da kendilerini olduğu gibi sevmeyi öğreniyor. Özgüvenli annelerin çocukları da özgüvenli oluyor.

Dove, kendilerini sevmeleri ve güzelliklerini olduğu gibi kabullenmeleri için kadınlara çağrıda bulunuyor ve #bizböylegüzeliz diyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kadın fotoğraflarına bakan erkekler ne düşünür?
Dove, gerçek güzellik kalbe dokunur sloganıyla düzenlediği kampanya için sosyal bir deney yaptı. Kampanyanın ayrıntıları Pudra.com'da

Her kadın güzeldir: Atlas of Beauty
Mihaela Noroc tüm kadınların güzel olduğunu "Atlas of Beauty" projesi ile tüm dünyaya gösteriyor. Güzel olmak için kendiniz olmanız yeterli.

Vücudunu sev!
Bütün kadınlar tüm kusurlarıyla kusursuzdur. Instagram'daki @loveyourlines isimli bir hesap kadınları ameliyat izleri, çatlaklar, selülit gibi cilt kusurlarını sevmeye teşvik ediyor.

​Bu kadınlar sizi vücudunuzla barıştıracak!
İllüstratör Joanna Thangiah'ın çizdiği rengarenk saçlı, sevimli kıyafetler giymiş kadınlar bedenimiz ve hayatınız hakkında olumlu mesajlar veriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER