› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.10.2016

Kadın fotoğraflarına bakan erkekler ne düşünür?

Dove, gerçek güzellik kalbe dokunur sloganıyla düzenlediği kampanya için sosyal bir deney yaptı. Kampanyanın ayrıntıları Pudra.com'da

Dove, kadınların dış görünüşleriyle barışık yaşamaları ve vücutlarını sevmeleri gerektiğini vurgulamak için kurduğu Dove Beleza Real dijital platformunu tanıtmak amacıyla sosyal deneye dayanan bir kampanya hazırladı. Gerçek güzelliğin ne olduğuna odaklanan kampanya gerçekten ilgi çekici.

Gerçek güzellik kalbe dokunur!

Kampanya için seçilen farklı yaşlardaki bir grup erkeğe boş bir depoda, büyük bir ekranda tanımadıkları profesyonel modellerin fotoğrafları gösterildi. Bu fotoğraflara bakarken erkeklerin parmaklarına takılan nabız ölçer ile kalp atışları gözlemlendi. Ayrıca ekranda gördükleri kadını tanımlamaları istendi. Fotoğrafları gösterilen ancak hiç tanımadıkları kadınlar hakkında yorum yapan erkeklerin çekingen davrandıkları, güzel, tatlı gibi daha basit kelimeler tercih ettikleri ve kalp ritmlerinde aşırı bir hızlanma olmadığı gözlemlendi.

Modellerin hemen ardından ise erkeklere hayatlarında önemli yer edinmiş kadınlar gösterildi. Kızlarını, büyükannelerini, kardeşlerini, annelerini ya da eşlerini ekranda gören erkeklerin tepkileri ise çok daha duygusal oldu. Kalp atışları hızlandı ve onları tanımlarken çok daha özenli ve hassas oldukları fark edildi.


"Gerçek güzellik kalbe dokunur" sloganıyla ortaya çıkan reklam, duyguların ancak deneyimlerle ortaya çıktığını gösterdi. Çoğu zaman dış görünüşe önem verdiği düşünülen erkeklerin kalp atışlarında, mükemmel güzelliğe sahip modelleri gördüklerinde bir hızlanma oldu. Ancak sevdikleri kadınları gördüklerinde oldukça duygusal anlar yaşadılar. Kadınlara kendilerini kusurlarıyla sevmeleri gerektiğini ve bu şekilde de sevilebileceklerini göstermeyi amaçlayan kampanya, duyguların dış görünüşle alakalı olmadığını da kanıtladı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER