@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.08.2016

Avokado yağının hiç bilmediğiniz faydaları

Son zamanların en gözde ürünlerinden avokado yağının hem cilt hem de saç için birçok faydası var. Avokado yağının faydaları Pudra.com'da.

İZLE: AVOKADO YAĞI NASIL KULLANILIR?👇 
Hindistan cevizi yağının tahtı sallanıyor mu? Son zamanlarda sıkça adını duyduğumuz avokado yağı, hem cilt bakımında hem saç bakımında hem de sağlık açısından sağladığı faydalarla Hindistan cevizi yağı ile yarışacak gibi görünüyor. Diyetlerin vazgeçilmez yiyeceği avokadonun yağı aynı zamanda en gözde cilt yağları arasında. Avokado yağının cilt ve saç için faydalarını gelin birlikte inceleyelim.

Avokado yağının hiç bilmediğiniz faydaları

Cildi sakinleştiriyor
Avokado yağı içinde yararlı yağ asitleri ve yüksek oranda E vitamini bulunduruyor. Yoğun miktardaki E vitamini, ciltteki kızarıklıkları ve kaşıntı, egzama gibi cilt hastalıklarına iyi gelerek onları yatıştırıyor. Doğal olarak yatışan cilt daha pürüzsüz bir görünüme ve dokuya sahip oluyor.


Nemlendirici olarak avokado yağı

Cilt tipimiz nasıl olursa olsun nemlendirici kullanmamız gerekiyor. Çeşit çeşit nemlendirici arasından bizim için en uygun olanını bulmak biraz zorlu bir süreç. Doğru nemlendiriciyi bulsak bile, piyasadaki nemlendiricilerin çoğunda yüksek oranda kimyasal madde bulunuyor. Cilt sağlığı için en iyisi doğal nemlendiricileri tercih etmek. Avokado yağı doğal olması açısından güzel bir seçenek.

Avokado yağı, cilt için kusursuz bir nemlendirici olma özelliği taşıyor. Diğer doğal yağlardan farklı olarak cilt tarafından hızlıca emiliyor ve daha çabuk sonuç veriyor. Cildin nemli ve yumuşak kalmasını sağlayan avokado yağının cildi nemlendirme özelliği uzun zaman sürüyor. Bütün cilt tipleri için uygun olan yağ, cildi tazeliyor ve bakterilerden temizliyor.
 

Akneye karşı etkili

En çok can sıkan cilt problemlerinden biri şüphesiz sivilce. Özellikle ergenlik dönemindekilerin en büyük sorunu olan bu probleme karşı avokado yağı oldukça başarılı sonuçlar çıkarıyor. Avokado yağı sebum oluşumunun önüne geçerek sivilce oluşumunu engelliyor. Aynı zamanda cilt tonunu düzgünleştirip, cildi taze ve temiz tutmaya yardımcı oluyor.
Avokado yağının cilt ve saç için faydaları

Yaşlanma karşıtı

Avokado yağı hakkında çok bilinmeyen bir gerçek de yaşlanma karşıtı etkiye sahip bir çok madde barındırarak serbest radikaller ile savaşması. Cilde derinlemesine nüfuz edip bütünleşen avokado yağı, serbest radikalleri engelleyip hücrelerin daha iyi çalışmasını sağlıyor.
Mitokondri, hücrelerin besinlerden enerji üretmesini sağlıyor. Ancak kimyasallar ve diğer faktörler yüzünden mitokondrinin bu özelliği zarar görüyor. Avokado yağı bu faktörlerle savaşarak mitokondrinin enerji üretmesine fırsat tanıyor.


Güneş kremi olarak avokado yağı

Avokado yağının bir diğer özelliği ise harika bir güneş koruyucu krem olması. Avokado yağı gibi doğal yağlar, kimyasal maddeler içeren güneş kremlerine oranla daha iyi sonuç veriyor. Avokado yağı, içeriğindeki tekli doymamış yağlar sayesinde yüksek oranda güneş koruması sağlıyor ve cildin kararmasını engelliyor.
 

Saç için mükemmel yağ

Hızlı emilim özelliğiyle dikkat çeken avokado yağı, mükemmel bir saç yağı. Saç yüzeyinde yağlı bir görünüm bırakmadan saçı besliyor. Saç tellerinin derinine kadar işleyen avokado yağı, saçı uzun süre nemli tutarak özellikle yazları yaşanan saç problemlerinden kuruluğa karşı birebir.

Avokado yağının cilt ve saç için faydaları 3

Avokado yağı ile saç problemlerine veda

Kepek, saç dökülmesi, mat saçlar... Avokado yağı başa en çok dert olan bu saç problemlerine iyi geliyor. Saçları besleyerek ışıltı kazandıran avokado yağı aynı zamanda kepek ve saç dökülmesine de iyi geliyor. Güçlü, hızlı uzayan ve gür saçlar için saç bakım rutininize avokado yağını eklemelisiniz.


Karışan saçlar için açıcı olarak avokado yağı

Banyo sonrası karışık, taranmayan saçlar tam bir baş belası. Birazcık avokado yağı kullanarak saçlarınızın daha kolay açılmasını sağlayabilirsiniz. Hem bu şekilde tararken kırılan ve dökülen saçlarınızı da engelleyebilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yaşlanmayı geciktiren yiyecekler
Avokado, küçük taneli meyveler, turpgiller, sarımsak, zencefil, kuruyemişler ve tam tahıllar... Yaşlanmanın önüne geçen anti aging besinleri Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan pudra.com okurlarına anlatıyor.

Avokado nasıl yenir?
Avokado hem meyve hem tereyağı hem de mayonez yerine kullanılabilir. Diğer meyvelere göre yağ oranı fazladır ancak içeriğindeki tekli doymamış yağ asitleri kalbi korur. İşte avokado hakkında bilmedikleriniz!

Hindistan cevizi yağı ile ilgili 10 gerçek
Hindistan cevizi yağının 10 bilinmeyen mucize faydası daha bulunuyor. Hindistan cevizi yağının nelere iyi geldiğini Pudra.com araştırdı.

Hint yağının cilde ve saça faydaları
Hint yağının cilde ve saça faydalarını ve nasıl kullanmanız gerektiğini Pudra.com olarak araştırdık. Bu mucize yağdan şifalanmayı deneyin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER