@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.09.2017

Buzun cildiniz için hiç bilmediğiniz faydaları

Buzdolabından çıkardığınız bir avuç buz küpünün sağladığı faydalar sizi serinletmekle kalmıyor, cildinize de iyi geliyor!

Bir avuç buz küpünün marifeti sadece içeceğinize kattığı ferahlıkla bitmiyor. Cildinize uygularsanız beklediğinizden çok daha verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Üstelik buzun sadece suyun katı hali olduğunu göz önünde bulundurursak evde yapabileceğiniz en basit ve pratik bakım malzemesi olmaya aday!

Buzun cildiniz için faydaları

Kan dolaşımını hızlandırmasıyla bilinen soğuk suyun bir adım ilerisine gittik ve buzun cildinize olan faydalarını araştırdık.
 

Göz altı torbalarınızı yok edin

Yoğun bir gece geçirmiş birçok kişinin sabahları yüzüne buz gibi soğuk su çarpması boşuna değil. Ayılmak istiyorsanız en iyi çözüm yüzünüzü buzlu suyla dolu bir kasede birkaç saniye bekletmek olabilir. Ama göz altı torbaları ve şişkinlikle boğuşuyorsanız ekstra bakım yapma ihtiyacı hissediyor olabilirsiniz. Endişelenmeyin, birkaç küp buz imdadınıza yetişecek. Göz altlarınıza nazikçe buz kompresi yapmak yeterli gelebilir ama daha güçlü bir bakım arayışındaysanız buz kalıplarına su yerine yeşil çay koyabilirsiniz. Yeşil çay, içerdiği kafein sayesinde şişkinliği ve morlukları azaltmasıyla ünlü. Göz altı torbalarınız için başka doğal yöntemler arıyorsanız Gözaltı torbalarından nasıl kurtulursunuz yazımız size yardımcı olabilir.
 

Sivilceyi küçültün

Yüzünüzde aniden beliriveren sivilcelerin ne kadar sinir bozucu olduğunun farkındayız. Bir küp buz sivilce ve akneyi tek başına tedavi edemez ama kızarıklığı ve ağrıyı gidermeye yardımcı olabilir! Hijyenik bir buz poşetine birkaç küp buz koyun ve yaklaşık 5-10 dakika sivilcenin üzerinde tutun. Birçok pahalı kremden daha etkili olduğunu göreceksiniz.
 

Ölü derilerden arının

Serinletici ve canlandırıcı bir peeling ürününe ihtiyacınız varsa evdeki sebzeler ve dondurucunuz yardımıyla ölü derilerinizden arınabilirsiniz. Hem de tamamen doğal yöntemlerle! Salatalık, çilek gibi yaz meyvelerine bir miktar su katarak blenderdan geçirin ve bu karışımı buz kalıplarına doldurup dondurun. Tamamen donup katılaştıktan sonra buzları haftada birkaç kez yüzünüzde gezdirin. Buz eridikçe sebze ve meyvelerin yarattığı hafif granüllü doku ortaya çıkacak ve doğal bir peeling görevi görecek.
buzun cildiniz için faydaları

Güneş yanıklarını serinletin

Güneş yanıklarını rahatlatmak istiyorsanız aloe vera kullanın! Bu mucize bitkinin faydalarını Aloe vera nasıl kullanılır yazımızda ayrıntılı olarak incelemiştik. Tatil dönüşünde cildinizi biraz rahatlatmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey buz kalıplarına aloe vera jeli doldurmak ve donduğunda problemli bölgelere uygulamak.
 

Cildinize masaj yapın

Yazın bunaltıcı sıcakları sizi rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir masajdan alıkoymasın. Bir avuç dolusu buzu nazik dokulu bir banyo havlusuna sarın ve birkaç damla lavanta yağı ekleyin ve her akşam yatmadan önce yüzünüze ve boynunuza masaj yapın. Buz masajı sayesinde kan dolaşımınız dengelenecek ve sıcak günlerde uykuya dalmanız kolaylaşacak.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Evde yapabileceğiniz doğal cilt maskeleri
Nemlendiricinizi sürmeyi aksatmasanız da, her gün düzenli olarak temizleseniz de cildiniz kimi zaman yoğun ilgiye ihtiyaç duyuyor. İşte evde hazırlanabilecek kolay cilt maskesi tarifleri!

Evde yapabileceğiniz güneş sonrası tonikle ferahlayın
Kavurucu güneşin altında fazla zaman geçirdiyseniz evde kolayca yapabileceğiniz tonik sayesinde cildinizin ferahlamasını ve hızlıca iyileşmesini sağlayın.

Yazın cilt sağlığınıza dikkat!
Yazın cildimizi güneşten korumanın yanı sıra dikkat etmemiz gereken o kadar çok şey ki. İşte yazın cilt sağlığımız için dikkat etmemiz gereken herşey!

Yazın tüketmeniz gereken 4 harika besin
Yediklerinizin zayıf kalmanızdan güneşin zararlı etkilerini bloke etmeye, hatta böcek ısırıklarını engellemeye kadar varan etkilerini öğrendikçe onları sofranıza daha fazla alacaksınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER