yasemin candemir
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

E vitaminini sihirli bileşen yapan nedir?

E vitamini, adeta süper güçlere sahip. Daha pürüzsüz bir ciltten, cilt sorunları tedavisinden ve tırnaklarınızı güçlü ve parlak yapmaktan bahsediyorum.

Kabul edelim, çok kuru cilt problemi yaşayanlar toplumun yüzde 10’luk bir kesimi ile sınırlı. Bu yüzden markalar ürünlerini daha çok yağlı, karma ya da normal ciltlere göre üretim yapıyor. 'Markalar aşırı kuru ciltleri neden düşünmüyor?' diye veryansın yapmak yerine kullandığımız kreme 5 damla E vitamini ekleyip, karıştırırsanız zaten çok kuru ciltler için gereken kremi kendiniz yapmış olursunuz.
 
E vitamini, cildinizi sağlıklı ve güzel tutma konusunda adeta süper güçlere sahip. Daha pürüzsüz bir cilt elde etmekten, belirli cilt sorunları tedavi etmekten, tırnaklarınızı güçlü ve parlak yapmaktan bahsediyorum.
 
Konu E vitaminiyse fazlası yok!

E vitamini aslında sadece bir vitamin değil; antioksidan etkileri olan, yağda çözünen bir grup vitaminin genel adı. E vitamininin 8 kimyasal formu var: Alfa, beta, gama, delta tokoferol ve alfa, beta, gama, delta tokotrienol. İnsanların cilt sağlığını sadece tokoferol formu karşılıyor. Cilt bakımı dolabınızdaki ürünlerin içeriğine bir göz atarsanız, bir bileşen olarak listelenmiş tokoferolu mutlaka bulacaksınız!
 
Daha fazla zeytinyağı, sebze ve kuruyemiş yiyerek de diyetiniz yoluyla E vitamini alabilirsiniz, ancak cilt faydaları söz konusu olduğunda E vitaminini topikal olarak sürmek, cilt faydaları söz konusu olduğunda daha hızlı çalışır.
 
Kreminizin içine 5 damla!
E vitamini

E vitamini, cildi çevresel hasara karşı korumaya, iltihaplanmayı azaltmaya, cildi yumuşak ve pürüzsüz tutmaya yardımcı olan başka bir güçlü antioksidan. E Vitamini; kırışıklıklar, koyu lekeler ve kuru cilt gibi yaygın endişelerin giderilmesinde de en büyük yardımcınız olabilir. 
 
E vitamini, hücrelerin etrafında onları sulu ve sağlıklı tutan güçlü bir bariyer oluşturur. Bu da cildinizi yumuşak ve esnek tutar. E vitamini içeren ürünleri kullandığınızda cildinizin sağlıklı ve nemli hissetmesinin nedeni muhtemelen bu. Yukarıda bahsettiğim gibi, E vitamini iltihapla da savaşıyor, yani kırmızı, tahriş ve iltihaplı cilt görünümünü azaltıyor. Atopik dermatit ile uğraşan biriyseniz, E vitamininin topikal kullanımı cildinizde kesinlikle önemli bir değişiklik getirecektir.
 
E VİTAMİNİ İÇEREN CİLT BAKIM ÜRÜN ÖNERİLERİM

Yazımın sonunda, galeriye tıklayarak ürünlerin fotoğraflarını ve açıklamalarını da görebilirsiniz.

1. Lonjevite: Dudakları hep genç tutmak hedefindeki Lonjevite Lip Treat, formülünde A, D ve E vitaminlerince zengin Hindistan cevizi, nar çekirdeği gibi 8 botanik yağ bulunuyor. - Fiyatı 220 TL (10 ml)
 
2. Dermalogica: Daha ışıltılı bir cilt görünümü, daha eşit bir cilt tonu için en ideal aktif bileşenler C vitamini ve E vitamini karmasıdır. Dermalogica AgeSmart Multivitamin Power, ince çizgilerin azalmasına yardımcı olmanın yanı sıra cilt sıkılığını ve elastikiyetini de artırıyor. | Fiyatı: 1.635 TL (22 ml)
 
3. Skin Ceuticals: SkinCeuticals C E Ferulic serum, gelişmiş çevresel koruma sağlayan ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştiren, sıkılaştıran, cildin rengini aydınlatan patentli gündüz C, E vitamini serumu. Serbest radikallerin birleşik oksidatif hasarını yüzde 41'e kadar azalttığı artık klinik olarak kanıtlanmış. | Fiyatı 2,550 TL (30 ml)
 
4. The Body Shop Vitamin E Skin Cooling Gel Mist: Hafif ve hızlıca emilen serinletici sprey her daim yanınızda bulundurmanız gereken bakım ürünleri listesine girmeli. Yüzü anında canladırması bir yana ahududu kokusu da harika. Ayrıca hemen belirtmeliyim markanın Vitamin E Gece Serumu da en az misti kadar muhteşem. Neredeyse mega bir nemlendirici olan serum, siz uyurken cildinizin beslenmiş, daha yumuşak ve nemle (en kuru alanlar dahil) yenilenmiş hissetmenizi sağlıyor. | Fiyatı 199.90 TL
 
5. Bio-Oil Cilt Bakım Yağı: Bio-Oil de lekeler ve çatlaklar için vazgeçilmez ürünler sınıfımızda. Calendula, lavanta, biberiye, papatya yağlarının yanı sıra A ve E vitaminleriyle güçlendirilen formülü, cildin nem kaybetmesinin önüne geçiyor. 8 haftada gözle görülür sonuçlar alınabiliyor. | Fiyatı 167 TL (60 ml)
 
6. Palmer’s ürünlerini oldum olası severim. Ama özellikle kakao yağı ve E vitaminiyle harmanlanan Palmer's Cocoa Butter Formula Daily Skin Therapy’nin yeri ayrı. Sertleşen dizler, pul pul olan ciltler ya da ellere çok yoğun nem verip, yumuşatıyor. | Fiyatı 363 TL (400 ml)
 
7. Arifoğlu E Vitamini: Yüksek miktarda antioksidan içeren doğal bir yağ. Yoğun şekilde nemlendirici, besleyici ve yenileyici E vitamini cilt, saç, kaş, kirpik ve tırnaklarınızı güçlendiren etkisiyle doğal bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Düzenli olarak gece kullanılması ya da kullandığınız kremin içine 5 damla katarak kullanmanız öneriliyor. | Fiyatı 85.50 TL (10 ml)
 
8. Naturamisse E Vitamini Yağı: Yaşlanma karşıtı özelliğiyle bilinen saf E vitamini içeriyor. Yaraların hızla iyileşmesini sağlıyor ve yara izlerini onarıp düzeltmeye yardımcı oluyor. Kendi kreminizin içine 5 damla katıp karıştırarak kullanabilirsiniz. | Fiyatı 95 TL (20 ml)
 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2