yasemin candemir
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

En iyi güzellik mistleri: Selfie'ye layık, parlak, sıkı cildin yeni silahı!

Yüz mistleri, cilt bakımında ferahlatıcı bir etkiden daha fazlasını getiriyor. Sprey formundaki bu cilt bakım mucizelerini birlikte inceleyelim!

“Deri entelektüellerinin” yükselişi, günlük bakım rejimlerimizde yüz mistlerinin alışılmış kullanımında bir artışa neden oldu. Ve burada mesele sadece sayıları giderek artan bir güzellik gurularından biri olmak değil. Formülasyon teknolojisindeki sıçramalar mistlerin cilt bakımı partisine ferahlatıcı bir duygudan çok daha fazlasını getirdiği anlamına geliyor.
 
Cildi nemlendirmek ve aydınlatmak için kullanılan, sprey formunda sunulan sıvı cilt bakımı ürünlerine yüz mistleri adı veriliyor. Yüz mistleri artık herkesin güzellik cephaneliğinde olması gereken çok amaçlı cilt bakım ürünlerinden biri haline geldi. Özellikle de hava şu an olduğu gibi çok kuru ya da çok nemli olduğunda. Örneğin pek çok makyaj sanatçısının gizli silahı haline gelen Gulsha’nın güzellik misti Rose Power Essence gibi bir ürünü kullanmak, sıkıcı, iyi görünmediğinizi düşündüğünüz bir günde cildinizde adeta sıfırlama etkisi yapabilir.  
 
SPF güneş koruması içerenler ve teninize ışıltı katmak için C vitamini enjekte eden yüz mistleri piyasada. Bazıları bronzlaşma oyununuzu yükseltiyor ve bazıları kuru cilde hak ettiği ilgiyi vermek için hyaluronik asit içeriyor. Dr. Jart’ın Cicapair’i yatıştırma etkisi nedeniyle, Tiger Grass'ı cildi çevresel saldırganlardan koruduğu için, Gulsha değerli gül suyu içerdiği, Mario Badescu ise şifalı bitkiler içerdiği için dermatologlar tarafından da çok seviliyor.
 
Bir yüz mistine para harcayacaksanız, cilt bakım özelliklerine sahip olanlara odaklanmalısınız. Cildi çevresel saldırganlardan koruyan Gucci Zelens, antioksidan bakımından zengin Elemis, gözenekleri küçülten ve Rosie Huntington Whiteley gibi ünlülerin tek sığınağı haline gelen Caudalie, ödemi en aza indiren Niod ya da ölmez çiçeği ile zenginleşen L’Occitane Precious Essential Face Mist gibi.
 
Menopoz yaşayan kadınlara özel!

Henüz Türkiye’de olmayan ama yaşa ve özel sorunlara göre tasarlanan yüz mistleri de piyasada. Aralarından radarıma giren ve menopoz için en iyi yüz misti olarak anılan Pause Well-Aging Cooling Mist bunlardan biri.

Menopoz sırasında sıcak basmalarını yönetmenize yardımcı olan bu yüz misti ilk püskürtmeyle birlikte serinletmekle kalmıyor, aynı zamanda siz yaşlandıkça meydana gelen önemli hormonal değişiklikleri de hedefine alıyor. Kolajen üretimini destekleyen antioksidanlar, vitaminler ve peptitlerin bir füzyonu olarak formüle edilen ürün, yüz mistlerinin çok yakında serumlar gibi uzman ürünler haline geleceklerinin de habercisi.
 
Birçok yüz spreyi, hyaluronik asit, E, C vitamini ve cadı fındığı gibi cilt bakımı bileşenleri sayesinde zihninizi canlandırmaktan ve yüzünüzü nemlendirmekten çok daha fazlasını yapıyor. Örneğin Kiehl’s’ın erkeklere özel parlaklık kontrollü misti, parlamayı azaltmak ve daha mat bir görünüm vermek için cildi anında soğutuyor ve yağı nötralize eder. Yüzü doğal olarak soğutmak için karışımda mentol bulunuyor.
 
Cilt hücrelerinin doğal metabolizmasını düzenlemeyi vaat eden, E vitamini, alfa-lipoik asit ve C vitamini ile tazelemekten çok daha fazlasını yapan Lucia Magnani, enerji verici misti ile adeta bilim ve doğayı birleştiriyor.
 
Ciltlerini sevdiğimiz ünlülerin yüz misti tercihi?

Hollywood magazinlerini biraz karıştırınca tüm bilgi önümüze dökülüveriyor. Jennifer Aniston ve Zendaya, her gün cildi yatıştırıp nemlendirdiği bilinen şam gülü yağı içeren Heritage Store Rosewater yüz misti, Miranda Kerr; Kora Organics,  Emma Watson, Elisabeth Olsen ve model Shannina Shaik; Sukin Hydrating Face Mist kullanıyor. Olivia Culpo, Dr. Barbara Sturm’un mistinden çantasında iki tane bulundurduğunu söylerken, Kourtney Kardashian, Caudalie mistim olmadan asla diyenlerden. Naomi Campbell, La Roche-Posay Serozinc Mist, Cara Delevingne, Trilogy Hydrating Mist, Kendall Jenner ise Maria Badescu tercih ediyor.
 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2