› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.06.2016

Makyaj, saç ve cilt problemlerine kolay çözümler!

Bakımlı olmak için verdiğiniz çabalar kimi zaman ters mi tepiyor? İşte hepimizin yaşadığı makyaj, saç ve cilt bakımı problemlerinin kolay çözümleri...

Göz çevresine bulaşan maskara, kurutunca elektriklenen ya da çabuk yağlanan saçlar... Bakımlı görünmek isterken yaşadığınız bu küçük problemlerin ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyoruz. Merak etmeyin, bu problemleri yaşayan yalnızca siz değilsiniz. Sıkça karşılaşılan bu problemlerin hepsinin çaresi var, hem de sandığınızdan daha kolay.

Makyaj ve cilt bakımı problemlerinizi hemen çözün

Size vereceğimiz birkaç tüyo ile bu küçük ama sinir bozucu problemlerin kolayca üstesinden geleceğinize eminiz.
 

Maskara göz çevrenize bulaşıyorsa

Maskara sürmek dışarıdan pek zor bir iş gibi görünmüyor. Oysaki göz çevrenize bulaştırmadan upuzun, ok ok kirpiklere kavuşmanın o kadar basit olmadığını hepimiz biliyoruz. Eğer her seferinde göz çevresine maskara bulaştırıp makyajınızı istemeden de olsa bozuyorsanız çözümü çok basit: bir kaşık! Kaşığı kirpiklerinizin arkasına yerleştirerek göz kapağınızı örtün. Maskaranızı bu şekilde sürdüğünüz takdirde hem göz çevrenize bulaşmayacak, hem de kirpiklerinize kıvrık bir görünüm verecek.
 

Kirpiklerinizde topaklanma sorunu yaşıyorsanız

Maskaranızın kirpiklerde birikip topaklanmasının birden fazla sebebi olabilir. Maskaranız kurumuştur ya da kirpik yapınıza uymuyordur. Maskara nasıl seçilir yazımız size bu konuda yol gösterebilir. Ama bu problemi kullandığınız maskaraya bağlı olmaksızın, sürekli yaşıyorsanız uygulama tekniğinizi değiştirmeniz gerekebilir. Maskarayı uygularken kirpiklerinizin diplerinden başlayarak uçlara doğru yedirmenizi tavsiye ederiz. İlk katı sürdükten sonra kurumasını bekleyin ve temiz bir kirpik ve kaş tarağı ile kirpiklerinizdeki fazlalığı aldırın. İkinci katı bundan sonra uygulayın ve yine tarayın. Unutmayın ki kaç kat maskara uygularsanız kirpikleriniz o kadar fazla topaklanır.
makyaj, saç ve cilt bakımı problemlerinizi hemen çözün






















Göz altı kapatıcınız kalıp gibi görünüyorsa

Gözümüzün çevresindeki deri çok ince ve hassas. Uzmanlara göre bu bölgeye kullandığımız ürünlere ekstra önem vermemiz gerekiyor. Eğer kuru bir cildiniz varsa kapatıcınız göz çevrenizin kurumasına yol açabilir. Bunun sonucunda kalıp gibi gözüken göz altları kaçınılmaz. Oysa göz altınızı düzenli bir şekilde nemlendirirseniz kuruluk probleminin önüne geçmek çok kolay. Gece yatmadan önce ve sabahları kapatıcınızı uygulamadan önce bol nem veren göz kreminizi uygulamayı unutmayın. Ayrıca cilt tipinize uyan, ihtiyaçlarınıza en doğru şekilde cevap veren bir kapatıcı seçmek istiyorsanız en iyi kapatıcılar yazımıza göz atmanızda fayda var.
 

Bronzlaştırıcınız iz bırakıyorsa

Yaz aylarına girdik ama güneşlenme henüz imkanı bulamadıysanız otobronzanlar imdadımıza yetişiyor. Ama bu ürünleri dikkatli uygulamazsanız ciltte yamalı bir görünüm yaratabiliyor. Kremin tamamen cilde işleyip etkisini göstermesi için birkaç saat gerekli ve elinizi çabuk tuttuğunuz takdirde izleri azaltmanız imkansız değil. Hemen banyoya girip peeling ya da kese yapmak izli görünümün daha kötüye gitmesini engelleyebilir. Bebe yağı damlatılmış pamukla cildinizi ovmanız otobronzan kremin biraz daha incelmesini sağlayacak. Hiçbir şey işe yaramıyorsa daha fazla kendinizi yormayın ve hafif renk ve ışıltı veren losyonlarla bu bölgeleri kamufle edin.
makyaj, saç ve cilt bakımı problemlerinizi hemen çözün






















Saç diplerinizdeki kısa teller elektrikleniyorsa

Saçınıza şık bir at kuyruğu modeli vermek istiyorsunuz ama saç diplerinizdeki kısa saçlar elektriklenip kabarıyor mu? Ne yaparsanız yapın sürekli kabarıp dağınık gözüken o minik saç telleri çok sinir bozucu olabiliyor ama onları kolayca ehlileştirmek mümkün. Bir diş fırçasına ya da sık aralıklı bir tarağa saç spreyi sıkın ve saç diplerinizdeki bu asi telleri tarayın. Böylece saatlerce uğraşmak zorunda kalmadan, derli toplu bir topuz elde edebilirsiniz.
 

Saçlarınız çok çabuk yağlanıyorsa

Uzmanlar saçımızı hangi sıklıkla yıkamamız gerektiği konusunda fikir birliğine varmış değil ama saçınızın gün içinde parlaklığını yitirecek kadar çabuk yağlanması sinir bozucu bir problem. Bir yandan da, hergün yıkadığınız saçınızın şampuanların içindeki zararlı kimyasallar yüzünden yıprandığını hissetmeniz çok normal. Bunun için kuru şampuanlar imdadımıza yetişiyor. En iyi 10 kuru şampuan yazımız, saç tipinize uygun kuru şampuanı seçmenize yardımcı olabilir. Saç diplerinize yedireceğiniz karbonat, hatta makyaj pudrası bile saçtaki yağlı görünümü kolayca alabiliyor. Bu da saçınızı yıkamak zorunda kalmadığınız fazladan 1 gün demek!


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kusursuz makyaj için 10 profesyonel hile
Makyaj yapan herkesin bilmesi gereken güzellik sırlarını paylaşıyoruz. Hayatınızın nasıl kolaylaştığını görünce keşke yıllar önce öğrenseydim diyeceksiniz!

Burçlara göre güzellik önerileri
Burçlar karakterimizi etkilerken, güzellik tercihlerimize de şekil veriyor. Burcunuza göre uygulayabileceğiniz güzellik önerileri Pudra.com'da.

Cilt bakımında yeni trend: Multi-Masking
Kusursuz bir cilde ulaşmak Multi-Masking yapmaktan geçiyor. Cilt bakımının yepyeni bir trendi Multi-Masking hakkında her şey yazımızda.

Tırnak süslemeyi kolaylaştıracak ipuçları
Rengarenk nail art modellerini uygulamak istiyorsunuz ama zamanınız mı yok? Önerilerimizle tırnak süslemeyi kolaylaştırabilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER