› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.06.2017

7 adımda aydınlık bir cilde kavuşun

Mat cildin hüküm sürdüğü onlarca yıldan sonra sağlıklı ışıltının dönemi başlıyor! İşte aydınlık bir cilde kavuşmak için takip etmeniz gereken 7 basit adım…

Son dönemin en sevilen makyaj görünümü hangisi, diye sorsak cevabınızın aydınlık cilt trendinden yana olacağına eminiz. Defilelerde, modellerde, kırmızı halıda, hatta sosyal medyada sağlıkla ışıldayan ciltlere rastlıyoruz. Adeta çıplak görünen tenin ne kadar zarif olduğunu fark ettiğimizden beri pürüzsüz porselen cildin yerini doğallık vurgusu aldı.

7 adımda aydınlık bir cilde kavuşun

Gigi Hadid ve Jennifer Lopez gibi stil sahibi ünlülerin adeta imzası haline gelen bu sağlıklı ışıltıya siz de sahip olabilirsiniz. Aydınlık bir cilde kavuşmak için takip etmeniz gereken adımları Pudra.com yazdı.
 

1. Adım: Nemden mahrum kalmayın

İyi bir makyaja giden yol cildi güzelce nemlendirmekten geçer! Cildinize ihtiyacı olan nemi vermezseniz uygulayacağınız makyajın güzel görünmeyeceğine garanti verebiliriz. Uzmanlar daha canlı ve uyanık bir cilde kavuşmak için nemlendiriciyi tampon hareketlerle uygulamayı öneriyor. Cildinizin gün içinde yağlanacağından ve parlama yapacağından şüpheleneniyorsanız Yağlı ciltlere uygun en iyi 10 nemlendirici yazımızdaki seçeneklere mutlaka göz atmalısınız!
 

2. Adım: Aydınlatıcı bir bazla cildinizi hazırlayın

Nemlendirici uygulayarak cildinizi beslediniz. Şimdi sıra fondöteninizin daha pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlayacak makyaj bazında. Işıltılı bir baz seçtiğiniz takdirde cilt makyajınızın daha aydınlık ve sağlıklı görünmesi mümkün. Hafif nemli, taze bir görünümden yanaysanız makyaj bazınızın aydınlatıcı özelliği olmasına dikkat edin.
7 adımda aydınlık bir cilde kavuşun





















3. Adım: Işıltılı bir fondöten uygulayın

Cilt makyajının belki de en önemli adımına geldik. Seçtiğiniz fondötenin dokusu kadar uygulama şeklinize de dikkat etmeniz şart. Fondöten uygularken nelere dikkat etmeli? yazımızda faydalı öneriler bulabilirsiniz. Son dönemde modellerin cildinde sıkça rastladığımız doğal, taze ve nemli görünümü yaratmak istiyorsanız, mat fondötenlerden uzak durmanızda fayda var. Şeffaf, ışıltılı, doğal duruşlu fondötenler yüzünüzü aydınlatmak için birebir!
 

4. Adım: Bakışlarınıza canlılık katın

Eğer gözaltı halkalarınız ayan beyan ortadaysa en kusursuz makyajla bile yorgun ve sağlıksız gözükeceksiniz. Göz çevrenize uygun, ihtiyacınız olan örtücülüğe sahip bir kapatıcı bakışları anında daha canlı ve enerjik göstermek için birebir. Aynı zamanda kapatıcıyı göz kapaklarına hafifçe uygulayarak cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz. Çizgilenmeye sebebiyet verebileceği için fazla kullanmamakta fayda var. Göz çevresindeki deri çok hassas olduğu için göz kremlerinden yardım alabilirsiniz. Her yaşa uygun en iyi 10 göz kremi yazımızda kendiniz için doğru ürünü bulabilirsiniz.
 

5. Adım: Yağlı görünümü durdurun

Herkes cildinin sağlıklı görünmesini ister. Ama fazla yağdan parlayan, belirgin gözenekli bir görünüm arzulamadığınıza eminiz. Bu görüntüyü engellemek için burun üstünü ve kenarlarını, alın ortası gibi en çok yağlanan bölgeleri transparan pudrayla sabitleyin ve gün içinde gerekirse tekrarlayın. Tüm yüzünüze yoğun bir şekilde pudra uygularsanız ciltteki sağlıklı ışıltının kaybolmasına neden olabilirsiniz, cildinizde bir maske varmış gibi görünebilir. Bu yüzden kontrollü olmakta fayda var.
7 adımda aydınlık bir cilde kavuşun





















6. Adım: Yüz hatlarınızı ön plana çıkarın

Son dönemin yüz kontürleme trendi yavaş yavaş aydınlatmaya evriliyor. Yüzünüzün doğru noktalarına uygulayacağınız aydınlatıcı ürünlerden yardım alarak daha belirgin yüz hatlarına sahip olabilirsiniz. Elmacık kemiklerine, burun kemiğine, şakaklara, üst dudak çizgisine ve göz kapaklarına aydınlatıcı pudra uygulayın ve cildinize seksi bir ışıltı katın. Yoğun ya da doğal bir görünüm elde etmek tamamen zevkinize kalmış. Cildiniz çok kuruysa likit ya da stick formdaki aydınlatıcı ürünleri tercih edebilirsiniz.
 

7. Nemlendirici spreyle makyajı sabitleyin

Kat kat makyajın maske gibi görünmesinden endişeleniyorsanız nemlendirici spreyleri deneyebilirsiniz. Makyajı sabitleyerek ömrünü uzatan bu spreyler çok marifetli! Kullanılan tüm ürünlerin ciltle bütünleşmesini sağlayarak doğal bir makyaj ortaya çıkarmasının yanı sıra yüze nemli, sağlıklı bir ışıltı kondurmasıyla meşhur.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Cilde aydınlık ve ışıltı veren ürünler
Işıltılı bir cilde sahip olmak için kullanabileceğiniz bir çok ürün var. Pudra.com, ışıltıya uzanan en kısa yolu bulmak için piyasadaki ürünleri inceledi.

Islak görünümlü cilt makyajı
Göz alıcı, genç ve kolay bir görünüm... Allık ve aydınlatıcıları başrole taşıyan 'ıslak ve şeffaf görünümlü' ciltler, son zamanlarda çok popüler.

10 adımda doğal makyaj
Bahar kadar taze, yaz kadar güzel görünmeyi hangi kadın arzulamaz? İşin bütün sırrı makyajda! Doğal makyajın inceliklerini anlatıyoruz...

Kusursuz makyaj için 10 profesyonel hile
Makyaj yapan herkesin bilmesi gereken güzellik sırlarını paylaşıyoruz. Hayatınızın nasıl kolaylaştığını görünce keşke yıllar önce öğrenseydim diyeceksiniz!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER