selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Yazın saçların kurumasını ve kırılmasını önlemek için öneriler

Deniz, havuz ve güneş ne yazık ki cansız ve kuru saç demek. Ancak onları korumak mümkün. Yaz aylarında saç sağlığınızı korumanın yollarını yazdım.

Yaz aylarında deniz, kum, klorun etkisi ile saçlar yıpranıyor. Bunda en önemli etken güneşin ultraviyole ışınlarının saç gövdesinin yanmasına sebep olması. Ayrıca tuzlu su ile klor da saç kalitesini etkiliyor. Bu nedenle yaz mevsiminde daha farklı bir saç bakım ritüelinin uygulanması gerekiyor.

Yazın saçların kurumasını ve kırılmasını önlemek için öneriler

Isınan hava ile birlikte saç yapısında oluşan olumsuz etkiyi azaltmak için saçlara nem kazandırılması gerekiyor. Bu nedenle yaz aylarında yıpranan, matlaşan, kuruyan ve yer yer kepeklenen saçlar için mutlaka nem özelliği olan ürünler tercih etmelisiniz.

Özellikle de onarıcı bakım yapan ve nemle besleyen ürünler, doğal takviyeler, saç tipine uygun natürel formüllerin kullanılması gerekiyor. Yazın saçınızı sık yıkamaktan vazgeçemiyorsanız, bu konu daha da önemli. Çünkü saçları sık yıkamak da saçları kurutuyor. Ayrıca yaz aylarında saç şekillendirme için kullanılan fön, maşa gibi ısıl işlemlerden olabildiğince uzak durmak gerekiyor. 

YAZ AYLARINDA SAÇLARINIZI HEM İÇTEN HEM DIŞTAN KORUYUN

Yaz aylarında nasıl ki cildinizi güneş kremleri ile koruyorsanız, saçların da benzer bir özene ihtiyacı var. Çünkü yazın güneşin yaydığı UV ışınları saç gövdesini yakıyor, bu da saçların tahrip olarak incelmesini hızlandırıyor.

Özellikle güneş ışınlarının çok daha sert bir şekilde vurduğu öğle saatlerinde
  • Saçlarınızı şapka ve ince eşarplarla koruyabilirsiniz.
  • Ayrıca UV filtreli güneş koruyucu saç bakım yağları kullanabilirsiniz.

Bu sayede güneşin zararlı etkileri nötralize edilmiş olur. Ayrıca saçlarınızı içten dışa beslemek için bazı özel takviyeler var. Bunlardan özellikle çok etkili olan bir üründen yazının sonunda bahsettim. Ama önce yaz aylarında saç bakım rutinlerine göz atalım...

HAVUZDAN VEYA DENİZDEN SONRA SAÇLARINIZI MUTLAKA ARINDIRIN

Evet, saçlarımızı yazın daha az sıklıkla yıkamamız gerekiyor ancak bunun bir istisnası var. Hem deniz tuzu hem de klor saç köklerine ve saç yapısına etki ederek kırılma ve dökülmeleri artırdığından saçların deniz ve havuz sonrası klordan ve deniz tuzundan hızlıca arındırılması gerekiyor. Bunun için sadece ılık duru su yeterli.

Her akşam saçlarınızı yıkamak istiyor, ancak kimyasal içerikli ürünlerden kaçınıyorsanız yüzde yüz doğal içerikli ürünlere yönelebilirsiniz. Bu aşamada saçlarınız için TheLifeCo'nun HairFood Değerli Yağlar Serisi Doğal Şampuan'ını kullanabilirsiniz. TheLifeCo'nun saç ve cilt bakım ürünlerinin hepsini thelifecoshop.com üzerinden inceleyebilir ve yine buradan satın alabilirsiniz. Her gün yıkandığınız için saçlarınız zaten kirli olmayacağından her yıkamada şampuanı elinize sadece 1-2 fındık büyüklüğünde dökmeniz ve bunu sadece bir kere yapmanız yeterli.
 
HairFood Değerli Yağlar Serisi Doğal Şampuan


SAÇLARIMIN GÜCÜNÜ NASIL ARTIRABİLİRİM?

Bunun için önerebileceğimiz ürün ise dünyanın fitoterapi devi Forcapil. Cansız saçlara tatlı hayat öpücüğü gibi gelen Forcapil, artık Türkiye'de de satılıyor. Klorun, tuzun, rüzgarın savurduğu ayrık saç uçlarınızı onaracak yeni nesil birleştirme teknolojisinden bahsedeceksek, orada Forcapil'in sözü geçiyor. Çünkü konu saç onarımı olunca proteinlerin yapısını onarma gücüne sahip Forcapil gibi bir desteğe ihtiyacımız var. 

Saçta bulunan üç tür bağ var ve bu bağlar ayrı ayrı saç liflerinden oluşan protein zincirleri içinde güçlü etkileşimler oluşturuyorlar. Ancak bu bağlar eşit yaratılmadığından, saça gerçek yapısını veren kovalent bağları onarmak en önemlisi. 
 
FORCAPIL® Fortifiying Şampuan ve FORCAPIL® Keratin + Mask ikilisi i

Saç derisini canlandırmak ve birikintileri gidermek için detoksifiye edici bir şampuan kullanmak gerekiyor. Derinlemesine temizlik için tasarlanan Forcapil Fortifying Şampuan, saça zarar veren kirleri, sert su minerallerini, birikintileri ve yağı tamamen giderdikten sonra saç uçlarına kaybolan nemi yeniden aşılamak için besleyici maske devreye giriyor. Forcapil Keratin maskesini havluyla nemi alınmış saça haftada iki kez, en az iki dakika boyunca uygulamanız yeterli. Önemli olan rutinin atlanmaması... 

Kütikülü yeniden kapatmak ve yaz bittiğinde hasar görmüş olanı onarmak için Forcapil maskeyi bir bağ yapıcı tedavi gibi düşünebilirsiniz. Yoğun nem maskesi olarak kullanacaksanız, maskeyi saçınızda en az 5 dakika bırakıp sonrasında iyice durulayabilirsiniz. 

DUŞ SONRASI SAÇ ŞEKİLLENDİRME İÇİN NE KULLANABİLİRİM?

Öncelikle duştan sonra ıslak saçlarınıza doğrudan tarağı ya da fırçayı vurmayın. Önce nemini alın. Eğer saçlarınızı yarı nemli şekilde taramak zorsa ve henüz ıslaklığını korurken taramak istiyorsanız, mutlaka ıslak saça özel fırça kullanın. Bunun için Tangle Teezer'ın Wet Detangler adlı ıslak saça özel saç fırçasını kullanabilirsiniz. Bu markanın fırçaları tüm Sephoralarda ve sephora.com.tr adresinde satılıyor.
Islak saçları fırçalamak için saç fırçası

Tabii bu sırada evinizde varsa bir saç açma spreyi kullanarak saçlarınızı tarayın. Eğer yoksa, Ashley Joy'un Saç Bakım Spreyi'ni deneyebilirsiniz. Daha önce pek çok saç açma spreyi kullandım ancak Kérastase'ın Genesis serisi Dökülme Karşıtı ve Isıl İşlemden Koruyucu Saç bakım Spreyi dışındaki çoğu sprey saçlarımdaki yeni yıkanmışlık hissinin kaybolmasına yol açmıştı. (Saçlarınız sarı ise Blond Absolu serisinin spreyini kullanabilirsiniz.) (*)
Kerastase Genesis serisi ısıl işlemden koruyucu saç sprei

Ashley Joy'un spreyi ise saçlarımdaki temizlik hissini korumama yardımcı olan ürünlerden biri oldu. Hem faydalı hem uygun fiyatlı bir ürün arıyosanız, size Ashley Joy ürünlerini önerebilirim. Ashley Joy ürünlerine, tüm Watsonslardan üstelik kampanyalar sırasında kimi zaman yüzde 50 indirimlerle ulaşabilirsiniz. Keza makyajtrendi.com da Ashley Joy ürünlerini satıyor.
Ashley Joy saç bakım spreyi

SAÇLARINIZI İÇTEN DIŞA BESLEMEK İÇİN ÖZEL BESİN DESTEĞİ

"İşte saç uçlarını korumak ve güçlendirmek için yapmanız gerekenler bunlar" diyerek bitirmek isterdim ancak saçlarınızı içten dışa da korumanız gerekiyor. Bu anlamda yılda bir ya da iki kere yapabileceğiniz özel kürler var.

Madem Arkopharma tarafından Türkiye'ye getirilen Fransız saç bakım uzmanı Forcapil'den bahsettik, o halde onun besin desteğinden de dem vuralım. Hem saç hem de tırnaklar için besin desteği de var ancak şu an konumuz dökülen, kırılan ve cansız saçlar. O nedenle size Forcapil® Keratin + Anti Hair Loss 60'ı önerebilirim. Fransa'da üretilen ürün Forcapil® Keratin + Anti-Hair Loss içeriğindeki B8 vitamini (Biotin) ile sağlıklı saçları korumaya yardımcı oluyor. B9 vitamini ile amino asit sentezini teşvik ediyor. Biyolojik olarak özümsenebilir olan Forcapil® Keratin'in, serbest amino asit formu saf keratine kıyasla daha iyi emilim sağlıyor. Forcapil'in tüm ürünlerini www.arkopharma.com.tr adresinden uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

(*) Güvenli bir şekilde Kérastase ürünü almak istiyorsanız Kérastase'ın resmi sitesini, sachane.com'u veya Kerastase'ın Trendyol'daki onaylı satıcı sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kérastase gibi ürünleri sadece onaylı satıcılardan veya resmi distribitörlerden almanızı tavsiye ederim. Yüksek orandaki indirimlere lütfen kanmayın :) 


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER