› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 31.10.2016

Modada devrim: Atık meyvelerden çanta üretildi

Fruit Leather Rotterdam projesi tarafından geliştirilen “meyve derisi” sayesinde hayvanlara ve çevreye zarar vermeden de stil sahibi görünmek mümkün!

Hayvan derisi, kimi zaman ihtiyaçtan kimi zaman lüks tüketim alışkanlıklarından yüzyıllardır kullanılıyor. Oysa deri üretimi hem hayvan dostlarımıza zarar veriyor hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Eğer çanta ve aksesuarlarınızda derinin sağladığı konfor ve kaliteden vazgeçemiyorsanız size çok cazip bir alternatif sunacağız: meyve derisi!

Modada devrim: Atık meyvelerden çanta üretildi
fruitleather-rotterdam.com

Fruit Leather Rotterdam projesinin çıkış noktası yiyecek israfı. Projenin websitesinde Rotterdam şehrindeki marketlerde ortalama 3500 kg meyve ve sebzenin çöpe atıldığına dikkat çekiliyor. Üstelik bunların çoğu yenilebilir ve kullanılabilir durumda. Willem de Kooning Academie’den bir grup tasarımcı israfı önlemek amacıyla bir araya geldi ve meyveleri işleyerek deri yaratma fikrini geliştirdi.

Meyvelerin işlenme süreci şimdilik sır gibi saklanıyor ama bu yepyeni deriden çanta, kıyafet, hatta koltuk bile yapmak mümkün. Tasarımcılar meyve derisinin kalite açısından hayvan derisiyle yarışacağını öngörüyor. Proje gelişim aşamasında olduğu için seri üretime henüz geçilmiş değil. Fruit Leather Rotterdam yaratıcıları meyve derisi kullanımında olanakların sınırsız olduğunu tüm dünyaya göstermek için şahane bir fırsat yakaladıklarına inanıyor. Bu detayların tamamına fruitleather-rotterdam.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Proje ekibinin hazırladığı videoyu izlemek için tıklayın.


Hayvanlar öldürülmeden elde edilen, sürdürülebilir ve çevre dostu meyve derisi aynı zamanda yiyecek israfına da çözüm sunuyor. Proje hayata geçirildiği takdirde moda devrimi yaratacağından şüphemiz yok. Pudra.com olarak hayvan derisinin bu iddialı rakibine şans vermeye hazırız.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
​Yükselen trend: Sıfır çöplü yaşam
Sıfır çöp ürettiğimiz yaşam mümkün mü? Bu sorudan yola çıkan 24 yaşında genç bir kadın hem inanılmazı başardı hem de işinin patronu oldu.

​Plastik kullanımını azaltan doğal çözümler
Doğada çözünmesi 1000 yılı bulabilen plastik ürünleri hayatımızdan çıkarabilmemiz mümkün mü? İşte daha çevreci ve sağlıklı bir yaşam için önerilerimiz…

Hayvanlarda deney yapmayan makyaj markaları
Makyaj yapmayı seviyoruz ama güzelliğimiz uğruna hayvan dostlarımızın acı çekmesini istemeyiz. Hayvanlarda deney yapmayan marka araştırmamız Pudra.com'da.

​Karbon seviyemiz kritik noktayı aştı
Eylül ayında yapılan ölçümün sonuçlarına göre dünyanın atmosferik karbon seviyesi tehlikeli bir noktaya geldi. Haberin detayları Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER