› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.10.2016

Yükselen trend: Sıfır çöplü yaşam

Sıfır çöp ürettiğimiz yaşam mümkün mü? Bu sorudan yola çıkan 24 yaşında genç bir kadın hem inanılmazı başardı hem de işinin patronu oldu.

Bu pek çoğumuz için bir rutin: Her gün ağzına kadar dolmuş bir çöp poşetini atmak. Tek bir ev bu kadar çöp üretiyorsa bu şehrin çöpü ne kadardır, nereye gider, nasıl dönüşür. İşte tüm bu sorular karamsarlık bırakıyor geride. Tüketim çılgınlığı, dünyamızı her geçen gün nasıl da kirlettiğimiz, ne yapsak da bu sisteme mahkum olma hissiyatı... Oysa kendini olumsuz duygulara kaptırmadan, ben ne yapabilirim, önce kendi kümesimde nasıl alternatif bir düzen kurarım sorularını sormak gerekiyor.

çöp geri dönüşüm
İşte “Ben ne yapabilirim?” sorusundan yola çıkıp kendi hayatında devrim yaratan, ilham verici bir insan: Lauren Singer. 3 yılda ürettiği çöp, küçücük bir kavanoza sığan 24 yaşında olağanüstü bir kadın. “Çöpsüz yaşam” hassasiyetini girişimci ruhuyla birleştirip, kurduğu The Simply Co. ile de başarı basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor.
Peki nasıl yapıyor bunu? Alışverişe, aldığı malzemeleri yerleştirebileceği cam kavanozlar ve bez çantalarla çıkıyor. Mesela un mu alacak, bunu ambalajsız satan işletmelerden gidip alıyor. Restoranda içkisinde gelen pipet, kendine uzatılan poşet, plastik kabın içinde sunulan yiyeceklere “hayır” diyor. Öğle yemeğinde yiyeceği sandviçlerini pamuklu mis gibi bezlere sarıp yanında taşıyor. Plastik kullanımı sıfır.
lauren singer mutfak


3 hayati sorudan patronluğa uzanan öykü

Neden her şeyin içinde fazlasıyla kimyasal var? Bu ne zaman sorun olmaktan çıktı? Bu kimyasallar gerekli mi? İşte bu dört cümleden yola çıkan Singer, çamaşır deterjanından tutun diş macununa kadar tüm deterjan ve temizleyicileri kendisi hazırlıyor. Kurduğu The Simply Co. şirketinde de ürettiği ürünleri satıyor. Tabii ki müşteriler kavanoz ve cam kaplarla alışverişe geliyor. Bu kaplar da hem internet sitesinde hem de mağazasında satılıyor.
TED konuşmalarının da misafir ettiği Lauren Singer, alternatif yaşam hayalinden yola çıkıp kocaman denizler aşan insanlara çok güzel bir örnek.

Peki siz de niyetliyseniz işe nasıl başlayabilirsiniz? İşte Lauren Singer’ın önerileri:
  1. Alışverişe kendi çanta ve cam kaplarınızla çıkın.
  2. Kendi su şişeniz olsun.
  3. Makyaj temizleyici olarak pamuk pedler yerine, tekrar kullanılabilir pamuk topları ve Hindistan cevizi yağı kullanın.
  4. Plastik diş ve saç fırçaları yerine bambudan yapılanları tercih edin.
  5. Temizliğiniz için zeytinyağı sabunu kullanın.
  6. Mutfakta selpak havlu yerine pamuklu-yıkanabilir bezler tercih edin.
  7. Büyük marketler yerine yerel üreticilerden ve pazarlardan alışveriş yapın.
Başka ilhamlar için de Lauren Singer’ın web sitesine göz atmanızı öneririz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yemek israfını önlemek için neler yapmalıyız?
Mutfakta yemek yaparken bazen farkında olmadan yiyecekleri israf edebiliyoruz. Uygulayabileceğimiz basit önlemlerle bu gıda israfını önlemeniz mümkün.
 
Neden tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmeliyiz?
Bitmeyen tüketim çılgınlığı, ihtiyaç olmadan alınan eşyalar, giyilmemiş kıyafetler... Sizce de alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirmenin vakti gelmedi mi?
 
Hayvanlarda deney yapmayan makyaj markaları
Makyaj yapmayı seviyoruz ama güzelliğimiz uğruna hayvan dostlarımızın acı çekmesini istemeyiz. Hayvanlarda deney yapmayan marka araştırmamız Pudra.com'da.
 
Yeni kıyafetlerinizi giymeden önce neden yıkamalısınız?
Yeni kıyafetler zararlı kimyasallar ve mikroorganizmalar barındırıyor ve giymeden önce en az bir kere yıkamak önem taşıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER