Fransız modacı Hubert de Givenchy 91 yaşında hayatını kaybetti

Audrey Hepburn ve Jackie Kennedy gibi isimleri giydiren ünlü Fransız modacı Hubert de Givenchy 91 yaşında hayatını kaybetti.

Audrey Hepburn ve Eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy gibi isimleri giydiren ünlü Fransız modacı hayatını kaybetti.

Hubert de Givenchy hayatını kaybetti

Hubert Givenchy'nin partneri Phillippe Venet, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "Büyük bir üzüntüyle Hubert Taffin de Givenchy'nin öldüğünü duyuruyoruz" dedi.

Givenchy'nin uzun yıllardır birlikte olduğu haute couture tasarımcısı Philippe Venet, ünlü modacının yaşamını uykusunda yitirdiğini açıkladı. 21 Şubat 1927 yılında Fransa'da doğan Hubert de Givenchy, 10 Mart 2018 Cumartesi günü vefat ettiğinde, 91 yaşındaydı

Audrey Hepburn ve Hubert de Givenchy
1952 yılında Paris'te ilk moda evini açan Hubert de Givenchy'nin stilinin farkı, kıyafetlerinde kullandığı renk armonisi ve kontrastlardı. Givenchy, özellikle "Tiffany'de Kahvaltı" filminde oyuncu Audrey Hepburn'ün giydiği siyah elbisenin tasarımcısı olarak ün kazanmıştı. Hepburn daha sonra "Role uygun görünmenin faydası büyüktü. Givenchy'nin sade giysileri rolü hissetmemi sağladı" demişti. Hepburn ile Givenchy'nin 40 yıllık dostluğu, onun moda, sinema ve tarihte yerini sağlamlaştırmasını sağladı.

Modern ve elegan stili sayesinde birçok vefalı müşteri kazanan; Audrey Hepburn dışında Guinness, Grimaldi ve Kennedy aileleri tarafından yıllarca giyilen Givenchy, tasarımları sayesinde moda dünyasında her dönemin vazgeçilmezleri arasında yer aldı. 

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Pierre Balmain ve Christian Dior ile beraber çalışan Givenchy, 1952'de kendi moda evini kurdu.

L’interdit isimli parfümü Audrey Hepburn'e ithaf edildi

Hubert de Givenchy1957 senesinde Audrey Hepburn’e ithaf edilen ilk parfüm L’interdit ile birlikte parfüm piyasasında yerini alan ve artık kendi moda evi olan Givenchy, 2003 yılında piyasaya çıkardığı Very Irresistible Givenchy adlı parfümüyle birlikte, ilham perisi Liv Tyler da markayla bütünleşmişti.

1989 yılının ilk yarısında renkleri uygulamadaki hünerini kullanarak Givenchy makyaj ürünleri yaratıldı.

1989 senesinin ikinci yarısında ise Givenchy cilt bakım ürünleri piyasaya sürüldü. Cilt bakımında teknolojik yenilikler hızlı bir şekilde uyguladığından, Givenchy cilt bakım ürünleri her sene ödül alarak bu sektördeki büyüklüğünü ispat etti.

Paris'i dünya modasının zirvesine çıkaran Hubert Givenchy, 1996 yılında Givency'den ayrıldı.

Paris zarafetinin sembolü olarak kabul edilen Givenchy markasının sahibi Bernard Arnault modacıyı, "1950'lerde Paris'i dünya modasının zirvesine çıkaran yaratıcı" olarak tanımlıyordu. 
 
Hubert de Givenchy
1927 yılı Fransa doğumlu Hubert de Givenchy, 10 Mart 2018 Cumartesi günü vefat ettiğinde, 91 yaşındaydı.

Hubert de Givenchy
Bir moda ikonu: Hubert Taffin de Givenchy​

Bir moda ikonu: Hubert de Givenchy
Hubert de Givenchy

Audrey Hepburn ve Hubert de Givenchy
Audrey Hepburn ve Hubert de Givenchy


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER