İş başvurusunda renk seçimi nasıl olmalı?

İş görüşmesi yapmadan hangi sektörde, hangi pozisyona, nasıl bir şirkette görüşmeye gittiğiniz ve karşınızdakine ne söylemek istediğiniz çok önemlidir.

“Kelimelerle ifade edemediğim her şeyi söylemenin yolunu şekil ve renklerde buldum” diyen ünlü ressam Georgia O’ Keeffe resimlerinde kendini ifade ediyor, biz de kullandığımız renkler ve stilimizle dış dünyaya “ben buyum” diyoruz.

İş görüşmesi yapmadan hangi sektörde, hangi pozisyona, nasıl bir şirkette görüşmeye gittiğiniz ve karşınızdakine ne söylemek istediğiniz çok önemlidir. Bir kozmetik firmasına gidiyorsanız makyajınız ön planda olabilir, finans sektöründen bir firma ile görüşme için ön planda olan renk olmamalıdır.

Renk grubunuz sıcak grupsa, cilt alt tonunuz sıcaksa asla soğuk tonları kullanmayın. Kullanırsanız görüşme yaptığınız kişi ile mesafenizi açarsınız. Halbuki iş görüşmesinde mesafeyi siz değil, karşınızdaki ayarlamalıdır.

Mavi güven veren bir renktir, ama sıcak alt tonda bir kişiyseniz mavinin sıcak tonunu kullanın. Maviyi lacivertle kombinasyonu sizin kendinizi yorumlamanız çok daha güçlü olacaktır. Aksesuar olabildiğince minimalist olmalı, görüşmede dikkat çekmemelidir.

Pembe, mor, sarı gibi renkler sizin tonunuzda olsa bile iş görüşmesinde sizin önünüze geçebilir. Ancak mesleğiniz yaratıcı tarafta yer alıyorsa, sizi ifade edecek ancak görüşmede önünüze geçmeyecek açık pastel tonlarına, kendini gösterecek ama dikkati tamamen oraya odaklamayacak takılara yönelebilirsiniz. 

Bir iş görüşmesine giderken iddialı görünmek için kırmızıyı tercih edebilirsiniz. Ama bu renk aynı zamanda sizin otoriter olduğunuzu düşündürebilir. Bu anlamda görüşme yaptığınız pozisyona göre renk seçimi yapmalısınız.

Seçiminiz kırmızı ise kırmızı ruju görüşmede kullanmayın. Makyajınız natürel olsun.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Doğru ruju nasıl bulursunuz?
Cilt rengi, dudak şekli ve yaş, doğru ruj rengini seçerken belirleyici faktörlerdir. Doğru ruju bu önerilerimizi dikkate alarak bulabilirsiniz...

Siyah en çok tercih edilen renk olarak listenin başında geliyor. Pozisyon liderlik gerektiriyorsa siyah kullanabilirsiniz. Siyahla aksesuar kullanımı renkli olabilir.
 
Yönetici pozisyonları için kıyafet ve renk seçimi
Yönetici pozisyonları için kıyafet ve renk seçimi


Eğer sıcak alt tona sahipseniz lacivert seçmenizi öneririm. Siyah ve lacivert kullanımında aksesuar, makyajda renkleri biraz daha öne çıkarabilirsiniz. Yine de başvuru yaptığınız şirketin iş sahasına uygun olması gerektiğini unutmamalısınız.
 
İlaç sektörü için kıyafet ve renk seçimi
İlaç sektörü için kıyafet ve renk seçimi


Görüşmeye gitmeden mutlaka ayna testi yapın. Kendinizi onaylıyorsanız işi aldınız demektir. Onaylamadıysanız mutlaka kendinize renk katın, enerjinizi yükseltmeniz görüşme öncesi çok önemlidir.

Coco Chanel “Dünyadaki en güzel renk, sana yakışandır” der. Kendinize yakışan renklerle, istediğiniz işe sahip olmanız mümkün...

Size uygun doğru kırmızı tonu bulma yolları
Kırmızı rengin canlandırıcı etkisini kimse inkar edemez. Tabii ki doğru kırmızı tonu ile. Hadi sizin için en doğru kırmızı tonu hangisi, birlikte bulalım.
 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2