Size uygun doğru kırmızı tonu bulma yolları

Kırmızı rengin canlandırıcı etkisini kimse inkar edemez. Tabii ki doğru kırmızı tonu ile. Hadi sizin için en doğru kırmızı tonu hangisi, birlikte bulalım.

Kırmızı enerjinin rengidir. Görünür olmayı tercih edenler kırmızı rengi seçerler. İddialı kadının vurgusudur kırmızı ancak her kırmızı herkese yakışmaz. Bu nedenle cilt alt tonunu bilmek ve buna dikkat ederek kırmızı seçmek gerekir. Çünkü kimi kırmızılar sizi olduğunuzdan daha agresif ya da solgun gösterebilir. İşte size uygun doğru kırmızıyı bulma rehberi...
 
Gianni Versace “Stil, öncelikle bir içgüdü meselesidir. Hüznün en son tedavisi kırmızıdır. Tereddütte olduğunuz zamanlarda, kırmızı giyin.” der. Kırmızı ile kendinizi iyi hissedersiniz.
 
Gianni Versace Vintage Suit

Ana renklerden biri olan kırmızı herkesin kullanabileceği bir renktir. Önemli olan doğru tonu bulmaktır.
  • Soğuk alt tona sahip bir kişi kırmızının bordoya doğru giden, içinde mavi yansıma olan kırmızı tonları kullanması gerekir.
  • Sıcak alt tona sahip olanlara ise, içinde sarı yansıma olan turuncuya kadar giden tonlar yakışır.

Peki siz sıcak mı soğuk mu alt tona sahipsiniz?
 
Cilt alt tonu nasıl bulunur?

Hemen küçük bir test yapalım. Gün ışığında, bileklerinize bakın. 
  • Damarlarınız yeşil ise, sıcak alt tona sahipsiniz demektir. Buna, sarı alt tonu da derler.
  • Damarlarınız mavi ise soğuk alt tona sahipsiniz demektir. Soğul alt tonuna sahip kişilerin cilt altlarındaki pigmentler pembedir. Bu da size lacivert, pembe gibi renklerin yakışacağı anlamına gelir. 
  • Hem yeşil hem de mavi damarlarınız varsa, nötr alt tona sahip olduğunuz anlamına gelir ki, bu sizi oldukça şanslı kılar. Çünkü çok daha fazla rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Cilt alt tonunun cilt rengi ile ilgilisi yoktur. Esmer bir kadın soğuk alt tona, cildi bembeyaz bir kadın sıcak alt tona sahip olabilir. 
  • Kıyafet, aksesuar veya ruj gibi renkli makyaj ürünlerinde, cilt alt tonunuza yakışan renkleri tercih edebilirsiniz.
  • Saç ve cilt makyajında amaç cildi nötrlemektir. Bu anlamda cilt alt tonunuzun tersine gitmelisiniz. Bu da şu anlama gelir: Sıcak alt tonlu biri soğuk, soğuk alt tonlu biri sıcak alt tonlara yönelmelidir. 
 
Yanlış kırmızı ile bir boğaya da dönüşebilirsiniz

Yanlış bir kırmızı sizi enerjik değil, saldırgan gösterecektir. Renklerin doğru seçimi, tonun belirlenmesi çok önemlidir. Bir anda hiç istemediğiniz negatif enerjiyi karşınızdakine aktarabilirsiniz. İletişimde başarı, enerji yansıması ile bağlantılı ise yanlış ton kullanımı yapabileceğimiz en büyük hatadır.
 
Kırmızı sizi bütünleyen bir renk mi, yoksa sizin önünüze mi geçiyor?
 
Gigi Hadid, Kendall Jenner, Cara Delevingne
Fotoğraf, soldan sağa: Gigi Hadid, Kendall Jenner, Cara Delevingne

Bunu fark etmek için kırmızı giydiğiniz günlerde kırmızıya, yani renge iltifat alıyorsanız, sizin renginiz değildir, çevreniz rengi beğenmişlerdir. Doğru renk, doğru ton size enerji katar. Size bugün çok iyi görünüyorsun dedirten renk, doğru renktir.
 
Bir ana rengin herhangi bir tonunu kullanırken cilt alt tonunuzu göz önüne almanızı tavsiye ederim. Gümüş ve gold tonların bu değerlendirmede pratik bir kullanımını önereceğim size.
  • Gümüş tonunda bir bluz, fular ya da bir kumaşı boyun kısmına gelecek şekilde tuttuğunuzda yüzünüzde bir yorgunluk ifadesi, hatta yüzünüzün bazı bölgelerinde kararma meydana gelirse sizin cildinizin alt tonu soğuk değildir.
  • Aynı denemeyi yaptığınızda canlı görünüyorsanız, o halde sıcak alt tona sahipsiniz demektir. Size en uygun kırmızı rengi bulmanın en pratik yöntemi budur. Daha ayrıntılı bilgiyi renk danışmanlarından alabilirsiniz.
 
NARS kırmızı ruj renkleriRujda doğru kırmızı tonu nasıl bulabilirsiniz?
 
Kırmızıyı makyajda kullanırken de cilt alt tonunuzun önemi büyüktür. Sıcak alt tona sahipseniz mavi yansımalı bir kırmızı ruj, size ait olmayan bir renk olarak çevrenizi rahatsız edecektir. 

Bir ruj seçerken, beğendiğiniz ruju elinize sürün, parmağınızla dağıttığınızda mavi ya da sarı yansımayı göreceksiniz. Ancak damar kontrolü de doğru kırmızıyı bulmanıza yardımcı olur.
 
Doğru kırmızıyı bulmakta zorlanıyorsanız, aksesuarlara yönelin
 
Kırmızı zor bir renk olarak görünüyor, ama ısrarla kullanmak istiyorsanız aksesuarda kullanabilirsiniz. Ayakkabı, küpe, kemer, fular gibi.
Kırmızı aksesuarlar

Bunun yanı sıra, özellikle ilkbahar ile birlikte, ışığı doğrudan yüzünüze vurmayacağı için kırmızı rengi pantolon veya etekte kullanabilirsiniz. 
 
Kırmızı pantolon kombinleri

Siyah bir elbise giydiğinizde gözünüz bir renk arıyorsa kırmızı size yardım edecektir. Kırmızı desende, tarzda farklılaşabiliyor. Yılın trendi her ne ise kırmızı yerini buluyor. Örneğin bu sezon bohem stilden ilham alan tasarımcılar da kırmızıyı kullanıyor.
Kırmızı leopar deseni kullanımı
Kendinden desenli tasarımlarda, leopar deseninde de kırmızı başrolde yerini alıyor.

Pantone - Fiesta Tonu2019 ilkbahar yaz modasında derin kırmızı ve portakal kırmızısı yerini aldı. Fiesta, portakal kırmızısı enerjinin, coşkunun, tutkunun rengi olarak tanımlanıyor.

Aşkın rengi kırmızı ile aşk dolu, enerji dolu günler dileğiyle...

Bu haberler de ilginizi çekebilir: 

Kış aylarında size enerji verecek renkler
Pantone yılın rengini canlı mercan rengi seçti. Siz de kendinizi koyu renklere mahkum etmek yerine kış mevsimini canlı renklerle alt edebilirsiniz!

​İddialı ve çarpıcı makyajın kilit ürünü: Kırmızı ruj
İddialı makyajın vazgeçilmezi kırmızı ruj seçiminde zorlanıyor musunuz? O halde size uygun ruju bulmak için galerimize mutlaka göz atın!
 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2