Yöneticinizle yaptığınız görüşmede hangi renkleri tercih etmelisiniz?

Renk seçiminde öncelik enerjinizi yansıtan renklerin seçimidir. Cilt alt tonunuza göre doğru ton seçiminde enerjinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Yöneticinizle yapacağınız kritik görüşmelerde, örneğin zam pazarlığı yapmayı planladığınızda veya performans görüşmesi yapacağınız zaman kullandığınız renklere dikkat edin. Yöneticiniz enerjisi yüksek bir çalışan ile görüşme yaptığı zaman işinde doğru kişi olduğunu düşünecektir. Enerjiyi yükselten renk kırmızıdır deyip seçiminizi iddianızı ortaya koyan, sizi geriye atan renkleri kullanmayın. Sakin bir renk olsun üzerinizde...

Yönetici ile yapılan görüşmede renk seçimi
 
Yöneticinizle konuşurken üzerinizde mesafe oluşturan renk ve tonları olmamalı. Unutmayın, yönetici siz değilsiniz. Genelde siyah tercih edilir. Siyah kendini gizlemek için güzel bir seçim, ancak sizin renginiz mi, yüzünüzdeki kontrasta uygun mu, cilt alt tonunuz soğuk mu, bütün bu kriterlere uygun bir kişi değilseniz, sizi yorgun ve enerjisi düşük gösteren bir seçim yaptınız demektir.

Bu haber ilginizi çekebilir: İş başvurusunda renk seçimi nasıl olmalı?
İş görüşmesi yapmadan hangi sektörde, hangi pozisyona, nasıl bir şirkette görüşmeye gittiğiniz ve karşınızdakine ne söylemek istediğiniz çok önemlidir.
 
Zam pazarlığı yaptığınızda da performans değerlendirmesi yaptığınızda da kendinizi anlatmanız, en doğru şekilde ifade etmeniz, ortaya koyduğunuz faydayı sunmanız gerekiyor. Hatta SWOT analizinizi yapın, güçlü yönlerinizin yanında zayıf yönlerinizi, gelişim alanlarınızı da siz sunun. Yansıtacağınız imaj kendisini tanıyan, yol haritasını belirleyen kişinin imajı olsun. Görüşmede dikkat sizin üzerinizdeki bir renkte değil söylediklerinizde, ağzınızdan çıkan kelimelerde olmalı… Hanımların mutlaka makyajda ruj kullanmalarını öneriyorum, ruj sözcüklerin vurgusudur.  

Bu haber de ilginizi çekebilir: Doğru ruju nasıl bulursunuz?
Cilt rengi, dudak şekli ve yaş, doğru ruj rengini seçerken belirleyici faktörlerdir. Doğru ruju bu önerilerimizi dikkate alarak bulabilirsiniz...
 
Gri, doğru tonu kullanıldığında yansız, saygın, dengeli, güvenilir bir kişilik yapısını yansıtır. Eğer yanlış tonu kullanırsanız, özellikle cilt alt tonunuz sıcaksa enerjinizi düşük gösterme riski vardır.
 
Gri, siyah ve laciverte göre daha az otorite yansıtır.
 
Lacivert bir ceket içine giyilen mavi tonlarda bir gömlek ciddiyet ve huzuru, sakinliği bir arada yansıtacaktır. Mutlaka kırmızı olmalı diyenler kırmızı bir aksesuar kullanabilirler.
 
Kritik, özel görüşmelerde renkleri seçerken önemli olan husus yöneticidir. Yöneticinizin sizden beklentilerini unutmayın.
 
Satış ve pazarlamada çalışanların hangi rengi giymesi doğru olur?
 
Satış ve pazarlamada çalışanların kullanacağı renkler sektöre göre farklılık gösterebilir. Ancak dış müşteri ile iletişimde firma temsil yeteneğinin önemi büyüktür. Kurumsal kimliğe uygun olmayan renk ve kıyafetler kullanılamaz.
 
Kozmetik sektöründe satış temsilcisi olan bir hanım temsil ettiği markanın ürünleri dışında makyaj ürünü kullanmamalıdır.
 
Kurumsal firmalar yılda iki kez satış ekibi için kıyafet yönetmeliği yayınlar. Genelde kullanılan renkler lacivert, gri, mavi, beyazdır.
 
Erkeklerde renk kravatta, kadınlarda ise aksesuarda olabilir. Önemli olan sıcak, ama mesafeli bir iletişimdir. Renklerin seçimi de buna göre yapılır.
 
Seçimlerimizi G. Armani’nin “zarafet göz batmak değil, akılda kalmaktır” sözünü unutmadan yapalım.
 
Sadece iş hayatınızda değil, özel hayatınızda renklerle enerjinizi yansıtarak iletişimde başarılı olmanız dileğiyle...


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER