23.01.2019

Bu hafta kalbinizin haftası...

7-14 Şubat Dünya Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası. Kalp hastalıklarında erken teşhis ve tedavi kadar sağlıklı beslenmenin de önemi büyük.

İZLE: DOĞUMSAL KALP HASTALIKLARI👇 
Her yıl 7-14 Şubat haftası, Dünya Doğumsal Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası olarak kutlanıyor. Philips de bu önemli hafta için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Çünkü kalp sağlığının anahtarlarından biri de sağlıklı beslenmek. Sağlıklı yemek ve yemek pişirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştiriyor... Doğumsal kalp rahatsızlıklarında erken teşhis ve doğru tedavinin önemi çok büyük. Bu nedenle ailelerin konu hakkında bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirmeleri gerekiyor. İşte bu nedenle Philips, sağlıklı beslenmenin ilerleyen dönemlerde kalp sağlığına olan etkilerini gündemine taşıyor.

7-14 Şubat Doğumsal Kalp Hastalıkları Haftası

Philips Türkiye Personal Health Genel Müdürü Milena Elmasoğlu, “Kalp sağlığının ve doğumsal kalp hastalıklarının öneminin farkındayız. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla, Türkiye'de ise 13 ila 15 bin arasında çocuğun doğuştan kalp hastalığıyla dünyaya geliyor. Bu bebekler zamanında yapılacak tedavi ve ameliyatlarla yüzde 90-95’ten fazla başarı ile hayata döndürülebiliyor ve sağlıklı bireyler olarak hayatlarına devam edebiliyor. Erken teşhisin ve tedavinin yanı sıra çocuklar için sağlıklı beslenme de önem kazanıyor."
Bu haber de ilginizi çekebilir: Çocuklarda kalp hastalığı belirtileri
Çocuklarda kalp hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl fark edilir? Çocukların kalp hastalıkları nasıl teşhis edilir? Çocuklarda görülen kalp hastalıkları nasıl tedavi edilir? Yanıtları Pudra.com'da...

Milena Elmasoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: "2017 yılında hayata geçirdiğimiz Türkiye Sağlık Trendleri Araştırmamıza göre ev yemeği, taze meyve ve sebze tüketmenin halkımız tarafından sağlıklı yaşamın bir parçası olarak algılanması...

Halkımızın yüzde 67’si ev yemeğini tercih ediyor ve yüzde 54’ü her gün taze meyve/sebze suyu tüketmeye dikkat ediyor. Bu durum bizim için sevindirici bir gelişme. Biz de Philips olarak lezzetten ödün vermeden, sağlıklı yeme alışkanlıkları sağlayan ürün ve çözümler üretmeye devam ediyor ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz”

Bu haber ilginizi çekebilir: Kalp kapağı hastalıklarına dikkat
Nefes darlığı, yorgunluk ve çarpıntı kalp kapağı hastalıklarının belirtileri olabilir. Mitral kapak yetmezliği sonucunda da ağır kalp yetmezliği tablosu ortaya çıkabilir. Peki kapak değişimi mi, onarımı mı tercih edilmeli?

Sağlıklı yemek ve yemek pişirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını geliştiriyor...

Philips AirfryerKalp sağlığının anahtarlarından biri de sağlıklı beslenmek... Ancak, bu sevdiğimiz lezzetli yiyecekleri yemememiz gerektiği anlamına gelmiyor. Ev yapımı yiyecekler hem besleyici hem de kullandığımız malzemeleri kontrol edebildiğimiz için yemeklerin kalitesi bizim elimizde. Özellikle çocukluk dönemi, yetişkinlik için temel oluşturan pek çok alışkanlığın geliştiği bir dönem. Bunlardan biri de sağlıklı beslenmeyken, bu dönemde yeterli ve dengeli beslenme ile sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması çok önemli.

Philips Mutfak Aletleri, evde besleyici ve lezzetli yemekler hazırlamayı kolaylaştırarak dengeli beslenmeye yardımcı olurken, çocukların seveceği yiyecekleri sağlıklı bir şekilde hazırlamanıza yardımcı oluyor.

Örneğin, çok az yağ kullanarak veya hiç yağ kullanmadan hızlı ve kolayca lezzetli yiyecekler hazırlamanıza yardımcı olan Philips Airfryer XXL, yiyeceklerin sahip oldukları fazla yağı da çıkartarak süzmenize olanak sağlıyor. Çocuk kalp sağlığı açısından da sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılması son derece önemli. Philips, Airfyer XXL ile sağlıklı beslenmeye adım atmanıza olanak tanıyor.

Philips AirfryerPhilips Airfryer XXL, patentli Twin Turbostar teknolojisi ile dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak yiyecekler hazırlamanıza yardımcı olurken, sadece hava kullanıldığı için normal fritöze kıyasla daha sağlıklı besinler hazırlamanıza yardımcı oluyor. Böylelikle çok az yağ kullanarak veya hiç yağ kullanmadan hazırlanan yiyecekler, sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeyi kolaylaştırıyor. Philips Airfryer XXL ile yapılan yemeklerle siz de kendinizin ve ailenizin kalp sağlığını koruyabilir; muhteşem lezzetli kızartmalarla sağlıklı beslenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir: 

Sağlıklı yemek pişirme yolları
Evinizde yemek hazırlarken vitamin ve mineraller konusunda dikkatli olun. Bilinçli bir şekilde yemek pişirmeniz sağlıklı beslenmenize yarayacaktır.

​Kadınlara kalp sağlığını koruma önerileri
Kadınlar, kalp hastalıkları yönünden menopoza kadar erkeklere kıyasla şanslılar. Ama ailede kalp krizi öyküsü varsa korunmak için yapılabileceklere dikkat! Prof. Dr. Yavuz Beşoğul Pudra.com’a açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER