18.10.2017

Balığı daha da faydalı hale getirmenin 5 yolu

Hem lezzetli hem de sağlıklı olan balığı doğru bir şekilde tüketiyor muyuz? Pudra.com olarak yazdık: Balığı daha faydalı hale getirmenin 5 yolu.

Alzheimer riskini azaltmadan, kötü kolesterolü düşürmesine kadar pek çok faydası olan, kemikleri ve gözleri kuvvetlendiren, mevsim geçişlerinde daha yaygın hale gelen enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendiren balığı uzmanlar haftada en az 2 kere tüketmemizi öneriyor. Peki hem lezzetli hem de sağlıklı olan balığı doğru bir şekilde tüketiyor muyuz? Pudra.com olarak sizler için yazdık: İşte balığı daha faydalı hale getirmenin 5 basit yolu.

Balığı daha da faydalı hale getirmenin 5 yolu
 
1. Balığı kızartmaktan vazgeçin!
 
Balığı kızartmayın. Çünkü balık, kızartıldığında ağırlığının yarısı kadar yağ çeker ve kalori miktarı artar. Aynı zamanda balık kızartıldığında besin değerini de kaybeder. Bu nedenle balığı fırınlamak, ızgara yapmak veya sebzelerle birlikte buharda pişirmek balığın çok daha faydalı hale gelmesini sağlar.
 
2. Balığı çok fazla pişirmeyin
 
Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, “Balıkları çok fazla pişirmek protein kaybına neden olur ve balıktaki proteinin vücudumuz için bir yararı kalmaz. Bu sebeple balıkları hafif sulu kalacak şekilde pişirmek gerekiyor” diyor. Bu nedenle siz de balıkları çok fazla pişirmeyin ve protein kaybını en aza indirmeye çalışın.
 
3. Balığı yeşil salata ile tüketin
 
C vitamini balıkta en az bulunan vitamindir. Bu nedenle balığın yanında bol limonlu yeşil salata tüketmek, balıkta eksik olan C vitamini almanızı sağlayacaktır.
 
4. Küçük balıkları kılçıkları ile tüketmeye çalışın
 
Kalsiyum ve fosfor kemik sağlığı ve dayanıklılığını korumak için en önemli iki öğe. Balığın kılçıkları da özellikle bu bakımdan çok zengin. Bu nedenle özellikle kemik erimesi olan kişilerin hamsi gibi küçük balıkları kılçıkları ile tüketmesi kemik sağlıkları açısından çok önemli. Bir diğer yandan çocukların da kemik gelişimi için kalsiyum ve fosfora çok ihtiyacı var. Tüm bu nedenlerle siz de balıkları kılçıkları ile tüketebilirsiniz.
 
5. Limon sıkın
 
Limon, oksidanlar ve C vitamini açısından en zengin meyvelerden biri. Aynı zamanda oksidanlar ve C vitamini balıktaki omega 3 kullanımını artırıyor. Bu nedenle balığa limon sıkarak balıktaki omega 3 kullanımını artırmış olacaksınız.

Konuyla ilgili haberler

Balığın faydaları
Kalp hastalıklarından kansere, kemik rahatsızlıklarından göz bozukluklarına; zihinsel gelişiminizden kan şekeri dengenizi sağlamak için haftada iki gün balık tüketmenin ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Somon balığı yaşlanmaya karşı!
Akıp giden yılların bir kanıtı olarak yüzümüze yerleşen kırışıklıklara "Dur!" demek artık hayal değil. Somon balığı sütünden elde edilen somon DNA'sı ile cilt kendini yeniliyor ve gençleşiyor.

Balık pişirmenin incelikleri
Hayvansal protein kaynaklarına göre ayrıcalıklı bir yeri olan balığı sık tüketmemiz gerekiyor. Peki ama nasıl? Balığı nasıl pişirelim? Dr. Murat Kınıkoğlu balık pişirmenin inceliklerini anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER