Pudra.com 23.03.2015

Ceviz tüketmek için 10 neden

Mucize besin ceviz, kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olmasının yanı sıra gençleştirici etkiye de sahip. Cevizin 10 faydası Pudra.com'da!

Ceviz, yüksek besin değerli bir gıda olduğu için dünyanın birçok yerinde yüzyıllardan beri tüketiliyor. Kuruyemiş olarak, tatlı çeşitlerinde, salatalarda, keklerde, hatta son zamanlarda ekmeklerde kullandığımız cevizi tüketmemiz için akademik araştırmalara dayanan 10 nedeni açıklıyoruz.

Ceviz tüketmek için 10 neden

1- Ceviz, Omega-3 (alfa-linolenik asit) açısından en zengin ağaç yemişidir. Yüksek Omega-3 alımının, kalp-damar hastalıkları riskini azalttığı belirlendi (PAN, 2012).
2- Akdeniz tipi beslenmenin önemli bir parçası olan ceviz, kalp hastalıkları riskinin %30, inme riskinin ise %49 azaltıldığı Predimed çalışmasında da kilit bir gıda olarak öne çıkıyor (Estruch, 2014).
3- Batının tipik beslenme şekline eklenen cevizin, sperm canlılığı, hareketliliği ve morfolojisinde iyileşme sağladığı görülüyor (Robbins, 2012).
4- Ceviz, yaygın olarak tüketilen yemişler ve yerfıstıkları arasında en yüksek oranda polifenol içeriğine sahip. Polifenollerin büyük çoğunluğunun antioksidan özelliği bulunuyor. Kalp hastalıkları ve kanserden korunmada güçlü bir rol oynadığı biliniyor (Vinson, 2012).
5- Günde 56 gram ceviz tüketmenin, organ yağlanması görülen aşırı kilolu bireylerde endotelyal işlevi geliştirdiği görülüyor. Beslenme düzenine eklenen ceviz, bireylerin kilo almasına neden olmuyor (Katz, 2012).
6- Günde 42 gram ceviz tüketmenin, kalp-damar hastalıklarının iki risk faktörü olan non-hdl kolesterolü ve apolipoprotein-b’yi anlamlı düzeyde azalttığı tespit edildi (Wu, 2013).
7- Yüksek miktarda ceviz tüketimi, kadınlarda tip 2 diyabet riskinde anlamlı bir azalmayla ilişkilendirildi (PAN, 2013).
8- Ceviz dahil olmak üzere daha yüksek miktarda yemiş tüketiminin, ileri yaşlarda alzheimer gibi hastalıkları önlemede etkili olduğu; genel bilişsel kabiliyette iyileşme sağlayabildiği görülüyor (O’brien, 2014).
9- Cevizin, kalp-damar hastalıklarında iki önemli risk faktörü olan düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterolünü (yaklaşık %9-16) ve kan basıncını (diyastolik kan basıncını yaklaşık 2-3 mm hg) azalttığı görülüyor (Kris-etherton, 2014).
10- Ceviz, sağlıklı bir beslenme düzeninde kanseri önleyici bir seçenek olarak yer alıyor (Hardman, 2014).


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER