Pudra.com 11.02.2015

Kabızlığa iyi gelen mucize: Kereviz sapı

Kerevizin kökü ve sapı da çok sağlıklı. Kilo vermek, kanserden korunmak ve kabızlıktan kurtulmak isteyenlerin bolca tüketmesi gereken kerevizin faydalarını Beslenme Uzmanı İpek Ağaca anlatıyor.

Kereviz, sağlık açısından çok önemli etkilere sahip bir sebze. Kerevizin pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip K vitamininin güçlü bir kaynağı olması geliyor. Ayrıca yüksek oranda A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarda B ve C vitamini ve mineraller içeriyor.

Kabızlığa iyi gelen mucize: Kereviz sapı

Kansere karşı kereviz
Yüksek antioksidan etkisine sahip, içerdiği flavonoidler sayesinde kereviz, kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemeye yardımcı oluyor. Beyaz renkte bir sebze olması, lif oranının yüksek olması, vitamin ve minerallerden zengin olması bakımından kansere karşı koruyucu. Aynı zamanda detoks etkili bir sebze.

Kabızlığa ve hipertansiyona karşı kereviz sapı!
Suda çözünür posa bakımından zengin bir besin olan kereviz, bize sindirim sisteminin düzenli çalışmasında da kolaylık sağlıyor. Bunun için tek yapmamız gereken her gün bir kereviz sapını yoğurda, salataya veya yemeklere ilave etmek. Kereviz sapı tansiyonu düşürmeye de yardımcı oluyor.

100 gram kereviz sadece 16 kalori enerji veriyor. Bu nedenle kilo vermek isteyenlerin de kurtarıcısı. Etli veya zeytinyağlı yemeğini tercih edebilirsiniz, çiğ şekilde rendeleyip bol yoğurt ve bir kaşık zeytinyağı ile karıştırarak salata halini de tüketebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER