dr ayca kaya
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Zayıflamak istiyorsanız karnabahar yiyin!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, kilo almaya yatkın bünyesi olanların haftada 3 gün karnabahar yemesini öneriyor. İşte karnabaharın mucizevi etkileri!

Kışın günlerin kısalması, havanın soğuması, hareketin azalması, karanlık saatlerin uzaması nedeni ile vücut kendi savunmasını ve ısısını koruyabilmek için metabolizma hızını yavaşlatır ve yağlanma eğilimine girer. Kışın vücudumuzda olan bu değişikliklerle daha kolay baş edebilmek için; beslenmemize dikkat etmeliyiz. Hepimizin çok yakından bildiği ama gerek kokusu gerek gaz yapıcı özelliklerinden dolayı belki de mutfaklarımızda çok tercih etmediğimiz, bir kış sebzesi olan karnabahara mutfaklarımızda daha çok yer açmalıyız.

Zayıflamak istiyorsanız karnabahar yiyin!
 
Özellikle bel çevresinde oluşan yağlardan kurtulabilmek için kışın haftada en az 3 gün karnabaharı sofralarınıza koyun.
 

Neden kışın karnabahar yemeliyiz?

  • Çok iyi bir lif kaynağı olduğu için midede hacim kaplar ve daha çabuk doygunluk oluşturur. Özellikle sofraya oturduğunuzda karnabahar salatasını veya fırında karnabaharı veya haşlanmış karnabaharı ilk yemek olarak tercih ederseniz, asıl kalorili olan ana yemeği daha az yersiniz.
  • Karnabahar, çok iyi bir yağ yakıcı olan C vitamini ve folik asit açısından zengindir. Hücre bazında metabolizma hızının artmasını sağlar.
  • Karnabahar içinde fosfat, potasyum ve indol-3 adlı maddeler bulundurur. Bu maddeler nedeni ile meme, mide ve kalın bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Demir minerali açısından ayrıca zengin olduğu için kansızlığa bağlı olan halsizlik ve yorgunluk gibi semptomların daha az hissedilmesini sağlar. Bu bağlamda yeme isteğini azaltır.
  • İçindeki yüksek potasyum ve sülfürlü maddeler tansiyonun dengelenmesini sağlar. Fazla kilolu hastalarda görülen yüksek tansiyon ataklarının daha az olmasını sağlar. Kalp-damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kişinin daha hareketli olabilmesinin yolunu açar.
  • Yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile metabolizma hızını hafif yükseltir. Bununla birlikte kemik ve diş sağlığı üzerine etkilidir.
  • Antioksidan gücü yüksek olduğu için hücrelerin temizlenmesine katkısı olur. Bağışıklık sistemini iyileştirir.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER