31.12.2020

Omega-3'ün 10 faydası

Ton balığı tüketimiyle birlikte vücuda alınan Omega-3'ün 10 faydası şu şekilde sıralanıyor.

İZLE: TON BALIKLI SALATA TARİFİ👇 
Omega-3, vücutta yağ depolanmasını engelleyerek, hızlı yağ yakımı sağlarken, bağışıklık sisteminin korunmasında, beyin damarlarının güçlü ve sağlıklı kalmasında da etkili oluyor.

Omega-3'ün 10 faydası

Doğal Omega-3 almanın en kolay yolu olan ton balığı tüketimi, bağışıklığın güçlenmesinden kalp sağlığına, güzel ve sağlıklı bir cilde kadar sağlıkla ilgili her alanda mucizeler yaratırken, 2021 sofralarının da vazgeçilmezi olacak. Omega-3 mucizesi bundan ibaret değil. Ton balığı tüketimiyle birlikte vücuda alınan Omega-3’ün diğer 10 faydası ise şu şekilde sıralanıyor.
 
  1. Bağışıklığı güçlendirir: Ton balığı içinde bulunan Omega-3,  bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde en büyük desteği sağlar.
  2. Kalp sağlığınızı korur: Omega-3 yağ asitleri, kandaki lipid seviyesini düşürür. Yüksek kötü kolesterolü olan insanlara fayda sağlar. Kalp ritmini kontrol eder, enflamasyonu düşürürken damarları açar.
  3. Beyin sağlığını destekler: Dopamini ve serotonini dengeleyerek, beyin işlevlerini düzenler.
  4. Cilt görünümünü güzelleştirir: Güneş ışınları tarafından tetiklenen enzimlerin serbest bırakılmasını engeller, cildi optimum koşullarda çalışır halde tutar.
  5. Göz sorunlarını tedavi eder: Göz sağlığını geliştirir, katarakt gibi göz sorunlarına iyi gelir.
  6. Felci önler: Kan damarlarını güçlendirip, kan dolaşımını desteklediği için felç olasılığını azaltır.
  7. Alerjilerle savaşır: Omega-3 mevsimler değişikliklerin neden olduğu alerjilere sebep patojenlerle savaşır.
  8. Kemikleri güçlendirir: Osteoporoz, dünyadaki yetişkin nüfusta gittikçe daha büyük bir sorun haline geliyor. Bu hastalık kemiklerin zayıflamasından kaynaklanıyor. Omega-3 ise bu duruma neden olan kaynakları tersine çevirmeye yardımcı oluyor.
  9. Kanseri önler: Omega-3 farklı kanser türlerini önleme etkisine sahip; yağ asitleri hem kötü huylu hücrelerin gelişimini engelliyor, hem de karaciğer ve böbreklerdeki toksinlerden kurtulmayı kolaylaştırıyor.
  10. Depresyonu ve anksiyeteyi engeller: Yeterli miktarda alınan Omega-3 yağ asitleri, zihinsel hastalıkları azaltmada önemli bir rol üstleniyor. Kronik stres belirtileri, uykusuzluk ve sinirlilik tedavisinde etkili oluyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER