@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.05.2023

Pratik teflon veya granit mi yoksa eski usul çelik tava mı almalıyım?

Çelik, granit ve döküm tencereler kullanım alanı, yöntemi ve süresine göre sağlıklı olarak nitelendiriliyor. Ancak yapışmaz tavalarda hangisi daha iyi?

Çelik, granit ve döküm tencereler kullanım alanı, yöntemi ve süresine göre sağlıklı olarak nitelendiriliyor. Ancak yapışmaz tavalarda hangisi daha iyi? Hadi birlikte bakalım:

Pratik teflon veya granit mi yoksa eski usul çelik mi? 

Teflon tava ve tencereler yanmaz ve yapışmaz özellikli. Ancak çizilmeye oldukça müsaitler. Isıya uzun süre maruz kalmamaları gerekiyor. Omlet gibi tarifler için uygunlar ama yemek pişirmek için ideal değiller. Yüksek ısıya maruz kaldıklarında zararlı alaşımlar ortaya çıkabiliyor. 
 
Teflon tava

Granit tava ve tencereler ısıyı eşit dağıtıyor. Teflonlara nazaran çizilmeye daha dayanıklılar. Silikon ürünlerle kullanılmaları şart. Yüksek ısıya uzun süre maruz kalmamaları gerekiyor.

Seramik tavalar ise şaibeli. Çünkü güvenli olanı yüzde yüz seramik olanlar. Ama bu yüksek maliyetli. Genellikle kaplama şeklinde üretiliyorlar. Seramik kaplamanın altında genellikle nörotoksik alüminyum bulunuyor. Seramik zaman içerisinde aşınıyor, ufalanmaya başlıyor. Bu nedenle sıklıkla değiştirilmesi gerekiyor.

Profesörlerin profesörü Canan Karatay teflon tavalara iyi gözle bakmıyor. “Yemeği fırında cam, ateşte çelik veya emaye tencerelerle pişirin” diyor. Tencere kalitesizse, yiyecek ısıyla temasa geçtiğinde zararlı hale gelebiliyor. 

Çelik tencere ve tavalarda her ne kadar yapışma riski olsa da halen paslanma ve aşınmaya en dayanıklıklı tencereler. Yüksek ısıda kullanılabiliyor; çizilmiyor, oksitlenmiyorlar Ayrıca ısıyı korudukları için enerjiden tasarruf etmenizi sağlıyorlar.

Püf noktası: Çelik tavaya almaya giderken yanınızda bir mıknatıs olsun. Şayet mıknatısın çeliği tutmadığı görülürse o tavayı gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. 

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

​Mutfaktaki tehlike: Yıpranmış teflon tavalar!
Yıpranmış ve çizilmiş teflon tavaların kanserojen maddeler oluşturması nedeniyle kullanılmaması, yüzeyi çizilen teflon tavaların atılması gerekiyor.

​Diyet için özel yemek pişirme tüyoları
Hangi diyeti takip ederseniz edin, yemek hazırlarken alışılagelmiş usullerin yeni öğretilerle desteklenmesi gerektiğini belirten Diyet Koçu Melike Mehmetoğlu, diyet yemek pişirme tüyolarını ve 5 diyet yemeği tarifini Pudra.com ile paylaşıyor.

​​Sebzeleri daha besleyici pişirme yolları
Yeşil yapraklılar, brokoli, havuç, sarımsak, patates gibi sebzeleri nasıl pişirirseniz besin değerlerini kaybetmez? Yanıtı Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER