pudra.com 02.02.2011

Prebiyotik nedir? Prebiyotik ne işe yarar?

Yoğurtta ve mayalı yiyeceklerde bulunan probiyotiklerin insan sağlığı ve özellikle de sindirim sistemi için ne kadar yararlı bakteriler olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Peki ya prebiyotikler? Nedir bu prebiyotikler ve sindirim sistemine ne gibi faydaları bulunuyor?

Prebiyotikler, tahıllar, baklagiller, meyve ve sebzeler gibi karbonhidrattan zengin bütün yiyeceklerde doğal olarak bulunuyor. Yoğurt, meyve suyu, çikolata ve mısır gevreği gibi yiyeceklere ve tüm diyet ürünlerine de katılıyor.

Prebiyotik nedir? Prebiyotik ne işe yarar?

Prebiyotiklerin de, probiyotikler gibi sindirim sistemine benzer yararları var. Yapılan araştırmalara göre bazı prebiyotikler, ülseratif kolit gibi bazı bağırsak hastalıklarından kaynaklanan iltihapları önlüyor. Kolesterol ve trigliserid seviyelerini düzenliyor, kolorektal kanserlerin oluşumunu engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Anadolu Sağlık Merkezi'nden gelen bilgilere göre şimdilik hangi prebiyotiğin, hangi hastalıklara iyi geldiği tam olarak bilinmiyor. Ayrıca birçok ürünün içeriğinde de ne kadar prebiyotik bulunduğu gıda etiketlerinde belirtilmiyor. Fazla miktarda tüketilen prebiyotik de ağrı, ishal, karında gaz ve şişkinliğe neden oluyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER