Pudra.com 23.01.2014

Şeker hastalarına tarifler "Diyabetik Ziyafet" kitabında

Kendisi de diyabet hastası olan ve aynı zamanda diyabet danışmanlığı yapan Aslı Sargın, diyabetlilere özgü tatlı, tuzlu ve içeceklerden oluşan 40 tarifi "Diyabetik Ziyafet" kitabında topladı.

Tip 1 diyabetli ve diyabet danışmanı olan Aslı Sargın’ın diyabette beslenmenin önemine dikkat çekmek ve bu alanda bir kaynak yaratmak amacıyla, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç desteği ile kaleme aldığı “Diyabetik Ziyafet” isimli kitabı okuyucuyla buluştu.

Şeker hastalarına tarifler

Aslı Sargın, 13 yıl önce kendisine konulan diyabet tanısının ardından diyabetik beslenme konusunda edindiği deneyimlerini tatlı, tuzlu ve içeceklerden oluşan 40 tarifin yer aldığı "Diyabetik Ziyafet" isimli kitapta topladı.

Sargın, “Diyabetle tanıştıktan sonra yeni beslenme şeklime uygun tatlar bulma konusunda sıkıntı yaşadım. Bu durum beni diyabetik beslenme konusunda yeni arayışlara yöneltti. ‘Bu tatlının da diyabetiği olur mu?’ sorusuyla başlayan serüvenim, bu alanda pek çok araştırma yaparak 'Diyabetik Ziyafet' kitabındaki tarifleri oluşturmamı sağladı” diyor.

Sargın, diyabetik beslenmede kan şekeri kontrolü ile yiyeceklerin miktarını ve öğün zamanlamasını doğru şekilde belirlemenin önemine değinerek “Diyabetik Ziyafet” kitabında yer alan tüm tariflerin kan şekeri ölçümleriyle test edildiğini ve besin değerlerinin Türkiye Diyabet Vakfı diyetisyenleri tarafından ölçümlendirildiğini belirtiyor.

"Diyabetik Ziyafet"kitabını destekleyen Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, 21. yüzyılın getirdiği yeni hayat şekli nedeniyle hızla artan diyabetin, Türkiye’de 10 milyon kişiyi etkilediğini, Türkiye Diyabet Vakfı olarak kitapta yer alan tüm tariflerin besin değerlerini ölçümlediklerini, tariflerin hekim ve diyet uzmanlarının önerdiği miktarlarda alınmak koşuluyla diyabetliler tarafından tüketilebileceğini belirtiyor.

Diyabetik Ziyafet
Aslı Sargın
Remzi Kitabevi
Fiyat: 20 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER