@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.08.2015

Spirulina nedir? Faydaları neler?

Zengin B12 ve Omega 3 kaynağı Spirulina, günlük gıda takviyesi olarak kullanılabiliyor. Spirulina nedir? Nasıl elde edilir? Faydaları nelerdir? gibi en çok merak edilen soruların cevabı Pudra.com’da.

Spirulina, tuzlu sularda yaşamayı seven mavi-yeşil alglerden mikroskobik bir yosun türüdür. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bu yosun türünün insan sağlığına faydaları çok eski uygarlıklardan bu yana biliniyor. Spriulina, doğal ortamından toplanabiliyor veya bazı biyokimya tesislerinde yetiştirilebiliyor. Toplandıktan sonra herhangi bir işleme tabi olmadan ve katkı maddesi olmadan kurutuluyor. Daha sonra tablet, kapsül veya toz haline getiriliyor. Eczanelerde günlük gıda takviyesi şeklinde çeşitli markalara ait spirulina tabletleri bulmak mümkün.

Spirulina nedir? Faydaları neler?

Doğadaki en iyi B12 kaynağı
Spirulina %70 oranında bitkisel protein içeriyor. Ayrıca hayvansal proteinlerdeki gibi yaşlanma etkileri yapmıyor. A, E ve B12 vitaminleri bakımından çok zengin spirulina, hayvansal protein içermemesi sebebiyle vejeteryanlar ve veganlar tarafından da rahatlıkla kullanılabiliyor. Spirulina düşük yağlı olduğu için kolesterolsüz ve bütün temel amino asitleri içeriyor. Ispanaktan daha zengin bir demir kaynağı olmasının yanı sıra Omega 3 ve Omega 6 bakımından zengin.

Spirulinanın faydaları
Spriulina bağışıklık sistemini güçlendirir. Günlük olarak kullanıldığında vücudun vitamin, mineral ve protein ihtiyacını karşılar. Önemli miktarda E vitamini içerdiğinden güçlü bir antioksidandır. Yaşlanmayı yavaşlatır, düzenli kullanıldığında kırışıklıkları azaltır, saçları kuvvetlendirir. Aynı şekilde yine günlük kullanıldığında enerji kaynağıdır, sporcu takviyesi olarak da kullanılabilir.

Spirulinanın yan etkileri var mı?
B12, E Vitamini ve GLA içeren spirulina eğer doğal ortamında ve GDO katkısız bir ürün haline getirilirse çok fazla yan etki göstermiyor ancak bazı alerjik reaksiyonlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Spirulina kullanacak kişilerin iyodin’e ve deniz yosunlarına karşı alerjisinin olup olmadığını bilmeleri ve doktorlarına danışmalarında fayda var.

Spirulinayı kimler kullanabilir?
Spirulinayı her yaşta kadın, erkek ve çocuklar kullanabiliyor. Sadece kullanmadan önce çocuğunuzun içerdiği besinlere alerjisinin olup olmadığı öğrenmeli ve eczaneden alınacaksa güvenilir bir markanın tercih edilmeli.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER