06.08.2023

Üretkenliği ve konsantrasyonu artıran besinler

Bazı besinler bizi yorarken bazı besinler enerjimizi artırıyor ve konsantrasyonumuzun daha güçlü olmasını sağlıyor. İşte üretkenliği artıran besinler!

Özellikle çok tuzlu yağlı besinler çok lezzetli olsalar da vücudumuzun halsizleşmesine yol açıyor. Ancak bazı besinler var ki hem üretkenliği hem enerjimizi artırıyor, üstelik daha güçlü konsantrasyon sağlıyor. 

Üretkenliği ve konsantrasyonu artıran besinler

Diyet listelerinde de kendine yer bulan ve rahatlıkla tüketebileceğiniz bu besinler üretkenliğinizin artmasına, daha enerjik olmanıza ve konstantrasyonunuzun güçlenmesine yardımcı oluyor.

SOYA FISTIĞI 
Kurutulmuş soya fasulyesinden yapılan soya fıstığının içerisinde bol miktarda lif bulunuyor. Protein ve birçok vitamin açısından zengin olan soya fıstığı aynı zamanda kilo vermeyi destekleyen bir besin.

ÇİĞ BADEM
Sağlıklı atıştırmalıkların başında gelen badem içerisinde sağlıklı yağlar ve vitaminler sayesinde odaklanmayı artırmaya yardımcı oluyor. Bademde bulunan protein ayrıca kişinin kendini yorgun hissetmesine yol açan açlığı dengelemesini de sağlıyor.

MUZ 
Tek bir muzun içinde, vücudunuzu gün boyunca aktif ve üretken tutacak miktarda glikoz var. Bu da odaklanmak için enerji veriyor. Muzda bulunan kompleks karbonhidratlar da uzun süre tokluk hissi yaratırken, kaslarınızı da koruyor.

ELMA 
Elmanın kahveden daha etkili bir enerji kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Antioksidanlar açısından zengin olan elma, en az şekerli meyvelerden biri. Bu sayede diyet listelerinde de kendine rahatlıkla yer buluyor. Tok tutma özelliği olan elma aynı zamanda zihnimizin çalışmasına yardımcı oluyor. Vücudunuza enerji yüklüyor.

DAHA RAHAT ODAKLANMAK İÇİN BESLENMENİZE BU BESİNLERİ KATIN

Ayrıca, somon balığı, ıspanak, yeşil çay, az miktarda bitter çikolata, avokado ve çiğ kuruyemişler de üretkenliğe ve odaklanmaya yardımcı olan diğer besinler arasında. 

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

Direnç kilosunu kırmanın 8 yöntemi
Diyette çok güzel ilerlerken bir anda kilo verememeye ve motivasyonunuz düşmeye mi başladı? Direnç kilosunu kırmak için vücudunuzu şaşırtmanız gerekiyor.

Büyük yanlış: Az az sık yemek kilo vermeye yardımcı olmuyormuş!
Az olsa da sık yemenin bizi daha çabuk acıktırdığını biliyor muydunuz? Kilo vermek için midenizin guruldamasını bekleyin. Neden mi? Açıklıyoruz!

Diyetisyenden zayıflamak için 14 öneri
Diyetisyen Melda Demiröz, beslenme programı hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte 14 maddede kilo verme ipuçları!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER