Pudra.com 15.04.2015

Yeşil çay kalbe iyi geliyor

Yeşil çayın kalp hastalıklarına da iyi geldiği Hollanda'da yapılan araştırmayla kanıtlandı. Diyetisyen Sanem Apa Doğan yeşil çayın faydalarını anlatıyor.

İZLE: YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI👇 
Yapılan yeni araştırmalar, kanser gibi pek çok hastalıktan koruyucu etkisi olduğu bilinen yeşil çayın, kalp sağlığına etkisini de ortaya koydu. Hollanda’da 37 bin kişinin katılımıyla yapılan çalışmalarda, günde 3 fincan yeşil çay tüketiminin kalp hastalıklarına bağlı ölümleri yüzde 45 oranında azalttığı kanıtladı. Diyetisyen Sanem Apa Doğan, yeşil çay hakkında yapılan son araştırmaları anlattı ve yeşil çayın nasıl içilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Yeşil çay kalbe iyi geliyor

Yeşil çayın kalp sağlığına yararları neler?
5000 yıldan daha uzun süredir tüketildiği bilinen yeşil çay, Hollanda, Japonya ve Çin’de yapılan araştırmalara göre kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor. Hollanda’da yapılan ve 37 bin kişinin katıldığı çalışmada, günde 3 fincan yeşil çay tüketiminin kalp sağlığını koruduğu ve kalp hastalıklarını bağlı ölümleri ortalama yüzde 45 oranında azalttığı görüldü.

Yeşil çay nasıl içilmeli?
Yeşil çay içtikten 30 dakika sonra damarlarınızdaki kan akışı daha kolay olur. Çünkü içtiğiniz yeşil çay sizi rahatlatarak kanın daha kolay akmasına neden olur. Açık olan yeşil çayların nasıl toplandığını, ne koşulda muhafaza edildiğini bilmediğimizden ve yeşil çaydan en iyi şekilde yararlanmak için doğru ve güvenilir kaynaklardan elde edilmiş olanlar tercih edilmeli ve demleme süresi 2- 3 dakikayı aşmamalı.

Yeşil çay pek çok hastalığa iyi geliyor!

Yeşil çayın en önemli bileşiği olan Epigallokateşingallat (ECGC)’nin birçok hastalığa iyi geliyor ve tedavi ediyor. Kalp sağlığı tüm sağlığın korunmasında en önemli etkiye sahip. Kalp sağlığınızı korumak belki de yeşil çay içmek kadar kolay. Çalışmalar hafif ve aromatik yeşil çayın, kalp hastalığının temel sebepleri olan total kolesterol, LDL kolesterol ve trigliserid seviyelerinde iyileştirici ve düzenleyici rol aldığını gösteriyor. 4 hafta süreyle düzenli kullanımında ilaç tedavisi olmaksızın LDL kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürebilirsiniz.

Kateşin ve flavonoidler gibi polifenoller ile antioksidan kapasiteyi arttırıyor. Böylece vücutta serbest radikallerin oluşmasını azaltarak, hücre ve molekülleri zararlı etkilere karşı koruyor. Çünkü serbest radikaller vücutta birçok hastalığa yol açıyor. Kandaki antioksidan kapasitesini artıran yeşil çay, LDL kolesterol denilen kötü kolesterolün düşürülmesine destek oluyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER