Pudra.com 07.05.2012

16 uzmanın tavsiyeleri "Sorularla ve Yanıtlarla Göz Hastalıkları" kitabında

Gazeteci Esra Kazancıbaşı Öztekin'in göz sağlığıyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarının yer aldığı, 480 sayfalık bir başucu rehberi niteliği taşıyan kitabı "Sorular ve Yanıtlarla Göz Hastalıkları” çıktı.

Sağlığım İçin Herşey Sağlık Kitapları Serisi’nin ikinci kitabı “Sorular ve Yanıtlarla Göz Hastalıkları” piyasaya çıktı.

16 uzmanın tavsiyeleri

Sağlık Adası Yayınları’ndan çıkan kitapta yakın gözlüğü seçiminden miyopi, hipermetropi ve astigmat gibi sorunların cerrahi tedavisine, katarakttan glokoma, retina hastalıklarından gözyaşı kanal tıkanıklığına, tekrarlayan arpacıklardan göz tümörlerine ve keratokonusta kadar 60’tan fazla konuda ayrıntılı bilgi yer alıyor.

Gazeteci Esra Kazancıbaşı Öztekin’in 16 göz hekimiyle yaptığı söyleşilerden oluşan kitapta, bebeklerde, çocuklarda, gençlerde ve yaşlılarda sık görülen göz hastalıkları, nedenleri, belirtileri teşhis ve tedavi yöntemleri ayrıntılı olarak ele alınıyor. Kitapta, anne adaylarını ilgilendiren bir bölüm de var: “Hamilelik ve göz sağlığı”.

Göz çevresindeki kırışıklar ve kapak düşüklerinin tedavisiyle ilgili olarak da “Göz Estetiği” başlıklı bölümde detaylı bilgi veriliyor.

DünyaGöz’ün katkılarıyla hazırlanan kitap, göz sağlığıyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarının yer aldığı 480 sayfalık bir başucu rehberi niteliği taşıyor. Kitapta yer alan konulardan bazıları şöyle:

Ani görme kayıpları ve çift görme… Gözü lazere uygun olmayan miyop, hipermetrop ve astigmatlar için tedavi seçenekleri… Göz kapağı düşüklükleri… Şaşılık… Göz tembelliği… Gözde sulanma, çapaklanma ve kanlanmadan ışık çakmalarına kadar sık görülen yakınmalar ve ardında yatan hastalıklar… Diyabetlilerde göz problemleri ve tedavileri… Tiroid bağlı gözde ortaya çıkan komplikasyonların tedavisi… Çocuklarda gözdeki kırma kusurları… Numaralı gözlük seçimi… Kontakt lens kullanımında dikkat edilmesi gerekenler… Sarı nokta hastalığı… Retina dekolmanı… Korneanın iltihabi hastalıkları ve göz uçuğu… Üveit ve Behçet hastalığı… Kornea nakli… Gözde acil müdahale gerektiren durumlar...

Kitapta söyleşileri yer alan tüm hekimlerin isimleri şöyle: Op. Dr. Levent Akçay, Prof. Dr. Cengiz Aras, Op. Dr. Akın Banaz, Op. Dr. Efekan Çoşkunseven, Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, Prof. Dr. Kemal Dikici, Prof. Dr. Hüsnü Güzel, Op Dr. Umur Kayabaşı, Prof. Dr. Akif Özdamar, Op. Dr. Neslihan Özgen, Op. Dr. Mahmut Öztürk, Op. Dr. Serpil Parmaksız, Op. Dr. Baha Toygar, Op. Dr. Füsun Uzunoğlu, Prof. Dr. Can Üstündağ, Op. Dr. Elvan Yalçın.

Sagligimicinhersey.com
portalıyla aynı adı taşıyan sağlık kitapları serisinin ikinci kitabı olan “Sorular ve Yanıtlarla Göz Hastalıkları”nı kitabevlerinin yanı sıra online kitapçılardan temin etmek mümkün.

Kitaba ayrıca Migros, Carrefour gibi zincir marketlerin kitap standlarından ulaşabilir, D&R mağazalarından, D&R ve Net Kitap’ın web sitelerinden temin edebilirsiniz.

Sorular ve Yanıtlarla Göz Hastalıkları
Esra Kazancıbaşı Öztekin
Sağlık Adası Yayınları
Fiyatı: 19 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER